אני בטוח שהם היו מודעים לעיתוי הנוכחי כשעמדנו יומיים לפני החלפת שלטון בישראל לראשונה זה עשר שנים, ואני מנסה להבין מהם המניעים שלהם? מה האינטרס להסלים דווקא עכשיו אחרי תקופה ארוכה של רגיעה?
כי הם מנסים לסכל כל שיתוף פעולה בין ערביי ישראל לשלטון.
ביום שערביי ישראל יטעמו ממנעמי השלטון הם ישכחו מהפלסטינים, ויתיחסו אליהם כמו בדובאי.
נשלח ב-11/5/2021 21:21
hhaavv
מאז הסכמי אברהם הם מרגישים לא ממש רלוונטיים. הם היו בטוחים שחילופי השלטון בארה"ב ישנו את זה - מה שלא ממש קרה, מעבר לכמה הצהרות. הם חיכו להזדמנות הראשונה, סוף הרמדאן זה זמן וטוב באופן עקרוני, אבל הם פשוט ניצלו כמה תופעות קטנות ומקומיות כדי לנפח את זה לממדים שלדעתם ישרתו אותם. הלילה הם יחטפו זבנג אדיר, בע"ה מידי צה"ל, אבל זה לא ממש מעניין אותם. בנק המטרות של צה"ל עמוס והוא ינוצל עד תום.
תוקן על ידי hhaavv ב- 11/05/2021 21:21:37
נשלח ב-11/5/2021 22:00
מרןניק כתב:
מה המניע של חמאס בהסלמה דווקא בעיתוי הנוכחי?
אני בטוח שהם היו מודעים לעיתוי הנוכחי כשעמדנו יומיים לפני החלפת שלטון בישראל לראשונה זה עשר שנים, ואני מנסה להבין מהם המניעים שלהם? מה האינטרס להסלים דווקא עכשיו אחרי תקופה ארוכה של רגיעה?
אתה מנסה לרמוז שהחמאס מעדיף את ביבי על פני "ממשלת השינוי"?
אתה מנסה לרמוז שהחמאס מעדיף את ביבי על פני "ממשלת השינוי"?
תוקן על ידי חריף_ומקשה ב- 11/05/2021 22:00:28
כך זה נראה, ועל כך אני מתפלא הרי לכאורה ממשלת שינוי שמחושקת ע"י השמאל והערבים תהיה נוחה יותר לחמאס.
כי הם מנסים לסכל כל שיתוף פעולה בין ערביי ישראל לשלטון.
ביום שערביי ישראל יטעמו ממנעמי השלטון הם ישכחו מהפלסטינים, ויתיחסו אליהם כמו בדובאי.
חמאס הקפיד לא לתקוף את מנסור עבאס. והוא יודע יפה לתקוף חברי כנסת ערביים שלא מוצאים חן בעיניו. התנועה האיסלמית היא תנועת אחות של חמאס. כך שהפרשנות הזו לא סבירה.