כרמטכ"ל או כשר בטחון הוא מעולה. כפוליטיקאי הוא ממש גרוע.
נשלח ב-13/5/2021 23:51
momeir כתב:
נתניהו לא רוצה להחליף פרה בחמור. הוא חא רוצה לחסל את החמאס ולקבל את מכחיש השואה הארכי טרוריסט אבו מאזן ימ"ש במקומם. המדיניות שלו היא להשאיר את החמאס ועדיף לו שהפליסטינים יהיו מפולגים.
אין לי מושג מה התוכניות שלו. אבל הרושם הוא
שהפעם בניגוד לצוק איתן, צה"ל הורס לא רק תשתיות צבאיות אלא גם אזרחיות. נראה שהמטרה היא ליצור הרתעה. התשקורת " שלנו " לא מדווחת על הכתישה המאסיבית של החמאס.
מקווה שבהמשך ייווצרו התנאים עם מנגנוני בקרה שימנעו מהחמאס לבנות את כוחו מחדש.
בטוח שלנתניהו יש כוונות טובות, אבל בינתיים כתוצאה מהתחזקות החמאס בעזה ישראל מאבדת את ההרתעה בתוך הקו הירוק וכל הארץ חזית
נשלח ב-13/5/2021 21:40
נתניהו לא רוצה להחליף פרה בחמור. הוא חא רוצה לחסל את החמאס ולקבל את מכחיש השואה הארכי טרוריסט אבו מאזן ימ"ש במקומם. המדיניות שלו היא להשאיר את החמאס ועדיף לו שהפליסטינים יהיו מפולגים.
אין לי מושג מה התוכניות שלו. אבל הרושם הוא
שהפעם בניגוד לצוק איתן, צה"ל הורס לא רק תשתיות צבאיות אלא גם אזרחיות. נראה שהמטרה היא ליצור הרתעה. התשקורת " שלנו " לא מדווחת על הכתישה המאסיבית של החמאס.
מקווה שבהמשך ייווצרו התנאים עם מנגנוני בקרה שימנעו מהחמאס לבנות את כוחו מחדש.
היה רמטכ"ל כושל ומונה כברירת מחדל, בשום תפקיד הוא לא הצטיין. מה שכן, מחמת שהוא מהצד הנכון הוא זוכה ליחסי ציבור בהתאם. בעניין המערכה מול החמאס, לא חושב שישראל יכולה להתפאר במשהו, לא הדרג המדיני ולא הצבאי. מדינה ריבונית שמטווחים אותה את הערים המרכזיות שבה כדבר שבשגרה ומאפשרת למצב הזה להימשך כבר שנים זה כישלון בכל קנה מידה. ספציפית במערכה הזו החמאס ושאר ארגוני הטרור מגלים תעוזה יותר ממערכות קודמות ומרגישים בטוחים בעצמם, ולא בכדי.
לא יודעת מה הכוונה "יסודי" אני רק יודעת שלא ייקח הרבה זמן ומדינות העולם יחייבו אותנו לנצור אש, בה בעת, שהחמאס יוצא מהסבב הזה עם כל תאוותו בידו ואנו נצטרך שוב להיערך לאולטימטומים של החמאס, ולחשוב כל שני וחמישי, שמדובר בטילים ש"הסוררים" שלחו, וחס ושלום לא בניסוי כלים! או שפשוט הרוחות הלא מצויות הפעילו את המשגרים ולשמוע "שפני החמאס אינם להסלמה" אחרי שהוא הכניס לנו כדבעי ועוד סיפורים