בית פורומים בחדרי חרדים

הרב אשר וייס הורה לתושבי הגבעה הצרפתית להסתובב עם פלאפונים בשבת

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-18/5/2021 13:22 לינק ישיר 

ואללה
לא ידעתי באיזה פורום של חכמים ונבונים אני נמצא.
קטונתי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2021 13:23 לינק ישיר 

פסקי ההלכה שמושכים 'אש' הם בעיקר פסקי ההלכה המחודשים. הרי החידוש והיצירתיות והמהפכניות הם אלה שדורשים כתפיים רחבות, וככל שהאדם יותר גדול ובכוחו לחדש היתר, כך אנחנו רואים ביקורת עליו מצידם של יושבי קרנות. הללו יטפחו בהתאם את פוסקי ההלכה השמרניים שבדרך כלל יורו לאסור כל דבר ויקשרו כתרים לראשם (ראיה למרחוק, שיקול דעת).

לכן לא פלא שאנחנו זוכים לראות פרשנות בשקל מצידם של כותבים בחדרי חרדים, שמרגישים חופשי להעביר ביקורת על פוסקי הלכה, כי הרי הם מעל כולם, הם מכירים לעומק את הרב אלישיב ואת הרב וייס, יכולים לקטלג כל אחד לפי יכולת בניית הפסק שלו ואיך זה בא לידי ביטוי בפסק. כמו כן, כל פסק הלכה 'מוזר' נשמר בצד לעת מצוא, ונשלף בזמן המתאים כשנוצר הצורך להכפיש אותו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2021 14:16 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:
הרב וייס למה לך לעשות "טעויות": בימינו תפקידו של הרב-מסתכם בלתת המלצה תמורת שלמונים או להזכיר את התורמים בעת עשרת הדיברות, בעת בדיקת-חמץ, קידוש לבנה או בברכת האילנות ויש בכל תקופת זמן  לוודא שאיש  מישראל לא נשאר עם ממצלצלים בכיס ועוד: למה אתה לוקח את תפקיד "הפוסק" ברצינות?! יש לך איזה נכד, או בן?! אסביר לו  את הדברים לטובת העניין אגב: תפקיד סגן שר התורה פנוי מה דעתך?

זאת לא פעם ראשונה שאתה פונה ככה לרבנים בלשון נוכח, מעל במת הפורום, (כאילו הם נכנסים לפה..)
אין לך את הדרך ארץ והכבוד שיש לאדם חרדי מהשורה כלפי רבנים.
לי-יש דרך ארץ וכבוד לרבנים אבל לך אין אינטליגנציה מינימלית להבין את הקונספט שבתגובה.

תוקן על ידי לךתדע1 ב- 18/05/2021 14:24:38

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2021 20:18 לינק ישיר 

הוא דרשן גדול וכך הגיע לארץ ישראל
ואכן הוא למד בישיבות של השפע חיים בארה"ב
אבל לפתע קיבל על עצמו להיות פוסק
בענייני שמיטה הוא פוסק לא כמרן החזו"א אלא כאחרים שלא מקובלים בציבור החרדי

ולכן הפסיקו להתייחס אליו כאל פוסק חרדי
הבעיה שהוא לבוש כחרדי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2021 20:22 לינק ישיר 

אה, הוא לא פוסק כחזו"א אז הוא לא חרדי? זו הגדרה חדשה ומעניינת... מה דעתך שנסגור את כל הספרים ונפסיק ללמוד ולפסוק הלכה, כי בכל מקרה אי אפשר לחלוק על מסקנת החזו"א?

ומי זה שהפסיק להתייחס אליו, אתה וחבריך הסיקריקים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2021 20:42 לינק ישיר 

רשאי כל פוסק וכל למדן, כל צורב וכל חכם - לבחור איזה מדברי האחרונים נראים בעיניו ואיזה לא. אין שום טענה על אישיות תורנית מדוע הוא לא מאמץ את פסקיו של פלוני או אלמוני. ובפרט מי שהוא אמנם גדול האחרונים שהעפיל הרבה על בני דורו, ובמיוחד הגדיל להעמיד ולבסס את תורת השמיטה וכלל מצוות התלויות בארץ על בוריין. אך מדוע צריך תלמיד חכם - כפי שהוא - לשעבד את דעתו לגמרי ולאמץ כל פסיקה של אחד הפוסקים האחרונים.

דבריך יוצדקו, רק באם יתברר, שהוא 'אף פעם' לא מאמץ את החזון איש. וזו מחלוקת סובייקטיבית. שאם כן, כבר מדובר בפסילה אידיאולוגית של מרנא גדול הדורות. ומשום מה קשה לי להאמין על כך על רב האי גאון שליט"א.

ומכיון שאני סבור שמצוה עלינו לחקור על דרכם ועניינם של גדולי ישראל (בניגוד להרבה כותבים שמתנגדים לכל 'דיון' כגון זה, כפי שקיבלתי גם בתגובות אישיות) - אי"ה אחקור את העניין בספריו ובחיבוריו המאירים לארץ ולדרים עליה.

תוקן על ידי יוחנןש ב- 18/05/2021 20:43:00

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2021 20:44 לינק ישיר 

יש מחלוקת ידועה בענייני שמיטה
באם לקנות פירות וירקות מיהודים או מערבים
והוא מאלה שפוסק שמותר ואף חייבים לקנות מיהודים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2021 20:51 לינק ישיר 

רב תודה על הארת העיניים. חסכת אותי לטרוח ולדרוש במשנתו ובתורתו של הגר"א בעניין זה.

אי משום הא לא איריא,
הלא מסורת ההלכה בכגון דא היא להתיר בשופי, כפסק הבית יוסף (שאף 'החרים' מי שישמור על כך), כך נוהגים בד"ץ העדה החרדית, כך נהגו פוסקי הדור, הגרש"ז אויערבך, הגרי"ש אלישיב (עד עשרים שנה האחרונות שלו), הרב וואזנר, וכל כלל הרבנים בארץ ישראל.
חוץ מה'חיידר' של החזון איש, ומעט מהליטאים החדשים אנשי שארית ישראל, כאשר הכרעתו של מרן החזו"א בעניין זה הוא 'חידוש גדול' ומהפכנות כנודע.
ומדוע באמת רב חסידי קלאסי יאמץ זאת, כנגד רוב הבדצי"ם בארץ הקודש, ועל ראשם העדה החרדית הוותיקה. אדרבה אם יעשה כן תימה תימה נקרא.

סרה אפוא תלונתך וביקורתך, והיא לזרא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2021 20:58 לינק ישיר 
hhaavv

פאת_השולחן כתב:
יש מחלוקת ידועה בענייני שמיטה
באם לקנות פירות וירקות מיהודים או מערבים
והוא מאלה שפוסק שמותר ואף חייבים לקנות מיהודים

???????????
אם הוא פוסק לא כמו החזו"א בעניין בפירות נכרים, אז אין בהם קדושת שביעית ולכן צריך לקנות דווקא מערבים, לא?
או שהוא פוסק כמו החזו"א, ואז יש בהם קדושת שביעית, ואז אפשר גם מאוצר בית דין (בפירות), וירקות עכ"פ אפשר רק מערבים כי מיהודים זה איסור ספיחין.
או שהוא בעד היתר מכירה? זה אמנם לא קשור לחזו"א, אבל אז, לאחר המכירה, זה שייך לגוי, ואז קונים רק מערבים, לא?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2021 22:08 לינק ישיר 

יוחנןש כתב:
ומכיון שאני סבור שמצוה עלינו לחקור על דרכם ועניינם של גדולי ישראל (בניגוד להרבה כותבים שמתנגדים לכל 'דיון' כגון זה, כפי שקיבלתי גם בתגובות אישיות) - אי"ה אחקור את העניין בספריו ובחיבוריו המאירים לארץ ולדרים עליה.

בזה אתה צודק, כל עוד זה נעשה בצורה נאותה. אם כי אני מריח שהנ"ל כבר סומן ע"י בריוני ירושלים לאחר שהקל בכמה עניינים.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > הרב אשר וייס הורה לתושבי הגבעה הצרפתית להסתובב עם פלאפונים בשבת
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 סך הכל 3 דפים.

bholext