| נשלח ב-19/5/2021 08:51 |
|
| |
| שחור_כתום כתב: |  | רגע, לא אמרו לנו שכל הצלחתו של צה''ל וכל קיומה של המדינה זה בזכות הישיבות? האם אותם דוברים לא באמת מאמינים במה שהם אומרים? לשם השוואה. ישיבת ההסדר בשדרות לא עזבה מעולם את העיר. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
אתה מביא ראיה מאילו שמתגרים באומות ? 
|
|
|
|
| נשלח ב-19/5/2021 11:45 |
|
| |
"הרב הרצוג, הגיעה לאוזניו שמועה בזמן מלחמת השחרור שהרב מבריסק עומד לנטוש את ירושלים מאימת ההפגזות. הרב הרצוג חשש שהדבר יביא לדמורליזציה ולכן הלך לשכנע אותו להישאר בעיר. טענתו העיקרית הייתה שמקובלנו כי בית שלישי אינו חרב. הרב מבריסק לא מצמץ וענה לו מייד: ואני מקובלני מבית אבא שכשיורים צריך לברוח"
|
|
|
|
| נשלח ב-19/5/2021 11:51 |
|
| |
משפחות צחוק, שיצאו ''להתאוורר'' לכמה שעות, חזרו וגילו שביתם נבזז והוצת
לה''ו. ומכיוון שמשפחתו של ר' חיים אכפת להם מכסף ונדל''ן, מה ימצאו ''כשיירגע'' המצב?!
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי hot_trend ב- 19/05/2021 11:53:57
|
|
|
|
| נשלח ב-19/5/2021 11:53 |
|
| |
| אךטובוחסד כתב: |  | | נוירולוג כתב: |  |
| יוחנןש כתב: |  | לכאורה הוראת הגרח"ק, לא מפני הסכנה שבדבר, אלא מפני הפרעת הלימוד - שזה קיים לכל הדיעות. לא מתאים להפעיל ישיבה בזירת קרב, כשיש אפשרויות אחרות זמינות.
אין להם לבני הישיבה שום אידיאל אחר (הגנה, היאחזות, התנחלות, התיישבות, נראה להם, מי בעל הבית) - כי אם לימוד התורה בלבד. |
|
עוד טענה שאינה מחזיקה מים
ההפרעות מהאזעקות הרבות ומטחי הטילים והיירוטים באשדוד הם פי כמה וכמה מהיריות הבודדות בלוד |
|
מידיעה.. ההורים פחדו ולחצו. אז בהתחלה הביאו אבטחה, ואז התברר שזה לא מספק את ההורים כי הישיבה לא מגודרת לחלוטין, ואז ר' זליג שאל את חמיו והוא ענה שאם ההורים לא רגועים צריך לעבור מקום עד שיירגע נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
אתה רק מחזק את מה שכתבתי לא סומכים "תורה מגנא ומצלא" הכל פלסטלינה בהתאם לרצון והאינטרסים, כנ"ל השימוש שעושים בר' חיים, מוציאים ממנו מה שרוצים.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/5/2021 11:54 |
|
| |
| A_Smithee כתב: |  | | "הרב הרצוג, הגיעה לאוזניו שמועה בזמן מלחמת השחרור שהרב מבריסק עומד לנטוש את ירושלים מאימת ההפגזות. הרב הרצוג חשש שהדבר יביא לדמורליזציה ולכן הלך לשכנע אותו להישאר בעיר. טענתו העיקרית הייתה שמקובלנו כי בית שלישי אינו חרב. הרב מבריסק לא מצמץ וענה לו מייד: ואני מקובלני מבית אבא שכשיורים צריך לברוח" |
|
המנהיג הבכיר של הציבור החרדי, הרב חיים קנייבסקי, הורה לקיים כרגיל את הלימודים במוסדות התורה בדרום - למרות ההסלמה הביטחונית וירי הטילים והרקטות מרצועת עזה. במענה לפניית ראשי ישיבות, מנהלי בתי ספר והורים, אמר הרב כי "איפה שלומדים תורה אין חשש"
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2021 18:43 |
|
| |
חלילה
יושבים ולומדים שם, וכפי שהורו מרנן ורבנן ושר התורה ש"תורה מגנא ומצלא" ואין כל חשש, לכן תמוה עד למאוד גם הפחד של התלמידים והוריהם בשעה שיש להם הבטחה שהתורה תגן עליהם, וכן ההוראה לברוח מלוד.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/5/2021 02:35 |
|
| |
נו לכובעד שאבעס קויידש יש הפסוקאת אייש. היחזרו העדינים למקום? או ש...ם
| נוירולוג כתב: |  | חלילה
יושבים ולומדים שם, וכפי שהורו מרנן ורבנן ושר התורה ש"תורה מגנא ומצלא" ואין כל חשש, לכן תמוה עד למאוד גם הפחד של התלמידים והוריהם בשעה שיש להם הבטחה שהתורה תגן עליהם, וכן ההוראה לברוח מלוד. |
|
|
|
|
|
|