בית פורומים בחדרי חרדים

להקב"ה נמאס שהרבה במרכז ולא עבודת השם אמתית

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-17/5/2021 21:25 לינק ישיר 

זה אולי המסקנה מרשימת האסונות האחרונה

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2021 01:12 לינק ישיר 

לכל אחד יש "בטן מלאה" על בדק הבית "פנימה", וחשבון נפש על מה לא בסדר בציבור החרדי (פלס, פוניבז', סדיגורא, גפני ומה לא..) וזה בסדר, כי יש הרבה למה לתקן גם בקולקטיב, אבל מה עם חשב"נ פרטי? ובעיקר, למה מישהו חושב שהוא יודע את חשבונות השמיים, כשאת חשבונות הארץ הוא בקושי מצליח להבין?

ההסתכלות צריכה להיות פנימה, ולא החוצה.
כל אחד שיתקן ב"בין אדם לחברו" כמה שיותר, פחות לדחוף, פחות לעקוף, יותר להתחשב ולעזור, ואז גם בדרך הטבע ובלי שום נס גלוי, האסונות יפחתו..

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2021 00:47 לינק ישיר 

מושגים כתב:

אולי תסביר לי מה הקשר בין האירוע המשמח של חנוכת בית כנסת ושמחת יום טוב לבין פאגאניות ואסונות?

נשלח מהאנדרואיד שלי

אצלך זה משמח שפותחים בית כנסת.
אצל באבא זה עצוב.

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי פיינשמקער ב- 18/05/2021 00:46:47

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2021 00:24 לינק ישיר 
ירו_שלמי

מצדרביעי כתב:
ואולי האסון בגבעת זאב לא בא אלא כדי להזכיר לנו משמיים שהאסון האזרחי הכי גדול שהיה פה מטויח כבר יותר משבועיים?

נשלח מהאנדרואיד שלי

קל לצחוק, אבל תחשבו ברצינות, מי שהכי לא טייח זה קרלין, ודוקא הם נפלו בזה?

(הסיקריקים טענו, כשמתו ילדים אחרי הסופגניות שחולקו בלוויית הרב שטיינמן, שכנראה שלא לחמו בו מספיק..).

את האמת-נכון, המחשבה הכמעט ראשונה שעלתה בי לאחר האסון, היא שזה בעיקר מכה לגישות שטוענות שאולי האסון במירון לא היה מכוון משמים ופשוט נבע נטו מרשלנות אנושית (מחשבה שאודה ואבוש עברה גם אצלי כמה פעמים לפחות בתור "שאלה אפיקורסית"...), נראה עכשיו ש-2 מקרים כל כך סמוכים אחד לשני כבר קשה להסתכל עליהם כתוצר טבעי...

בדיוק כך אני מרגיש. אני בטוח שהגישה של להגביר את הזהירות בדיני נפשות לאחר האסון במירון היא נכונה מאוד, ועדיין אולי רצו לרמז לנו שלא נשכח גם את הפשפוש במעשים, המקובל, המסורתי. לטפל בכל הצריך תיקון בחלק הטכני זה חובה גם בלי שירמזו לנו מלמעלה, אבל יש גם את החלק של לחזור בתשובה, שזה על הכל כולל הכל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2021 00:14 לינק ישיר 
מצדרביעי

ירו_שלמי כתב:
ואולי האסון בגבעת זאב לא בא אלא כדי להזכיר לנו משמיים שהאסון האזרחי הכי גדול שהיה פה מטויח כבר יותר משבועיים?

נשלח מהאנדרואיד שלי

(הסיקריקים טענו, כשמתו ילדים אחרי הסופגניות שחולקו בלוויית הרב שטיינמן, שכנראה שלא לחמו בו מספיק..).

את האמת-נכון, המחשבה הכמעט ראשונה שעלתה בי לאחר האסון, היא שזה בעיקר מכה לגישות שטוענות שאולי האסון במירון לא היה מכוון משמים ופשוט נבע נטו מרשלנות אנושית (מחשבה שאודה ואבוש עברה גם אצלי כמה פעמים לפחות בתור "שאלה אפיקורסית"...), נראה עכשיו ש-2 מקרים כל כך סמוכים אחד לשני כבר קשה להסתכל עליהם כתוצר טבעי...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2021 00:12 לינק ישיר 

ליטאישעבר כתב:

זה אולי המסקנה מרשימת האסונות האחרונה

אז אתה הוא זה שעושה את עבודת השם האמיתית..
סתם שאלה, למה בחר הקב"ה דווקא באותו בחורציק שלפני שבועיים היה לו בר מצוה, שהוא ימות?
האם הוא במיוחד עבד את האדמור ולא היתה לו עבודת השם אמיתית, יותר מהאחרים?
ואני שואל אותך פה בתור המומחה לאסונות והסיבה שלהם אצל הקב"ה, אני פשוט מנסה כבר להבין וללבן את הענין עם נציגו של הקב"ה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/5/2021 23:56 לינק ישיר 
ירו_שלמי

מצדרביעי כתב:

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/5/2021 23:52 לינק ישיר 
מצדרביעי

מושגים כתב:

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/5/2021 23:37 לינק ישיר 

עוד לא קברו את הנפטרים.
הפצועים דואבים וכואבים.

על שלא נהגו כבוד זה לזה..

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/5/2021 22:56 לינק ישיר 
עקיבא נוביק בטוויטר

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/5/2021 22:35 לינק ישיר 

רק הנביאים יכלו לומר שחורבן בית המקדש הראשון בגלל עבודה זרה.
ואם הראשונים כמלאכים אנו כחמורים.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/5/2021 22:30 לינק ישיר 

לא השוותי ח"ו  כוונתי שאם הקב"ה מחליט שמשהו לא כשורה זאת לא קנאה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/5/2021 22:22 לינק ישיר 

להשוות את חסידות קרלין לעבודה זרה יכול רק אידיוט

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/5/2021 22:19 לינק ישיר 

בית ראשון נחרב בגלל שהשם קינא בעבודה זרה זו הפרשנות שלך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/5/2021 22:16 לינק ישיר 

hhaavv כתב:
hhaavv

מושגים כתב:
לקב"ה נמאס מאנשים שיודעים את חשבונותיו!!!

לקב"ה נמאס מאנשים שטוענים שהוא מחסל אנשים והופך נשים לאלמנות וילדים ליתומים והורים לשכולים להנאתו בלי סיבה, ואם יש סיבה הוא משחק איתם מחבואים ומונע מהם את האפשרות לדעת מהי - סתם כך, כי בא לו.

אכן כך בדיוק, להקב"ה נמאס מאנשים שמתיימרים לקבוע שהקב"ה מקנא ברעבעס.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/5/2021 22:12 לינק ישיר 

בונדמן כתב:
אם לעושי רצונו כך ....... מה מחכה לאלו שאלו הולכים מכות בפונוביז' ומחללים שם שמים מסוף העולם ועד סופו, ועדיין לא שמענו על אף 'גודל' ליטאי שיקום וימחה, 

באבא, 

לא צריך לחכות לבנין  בית המקדש בכדי שתלעג לטקס הפאגאני  של הקרבת עשרות פרים אילים וכבשים והקטרת מיני סממנים ועשבים כמו במזרח הרחוק, כבר היום ישנם אפיקורסים בסדר גודל שלך שטוענים שהם מאמינים בתורה שבכתב ובקב"ה, אבל הנחת תפילין בצורה הנהוגה כיום ע"פ תושבע"פ והלכה למשה מסיני זהו 'טקס פאגאני' (עפ"ל) וכלל זה נקוט בידך, היכן שאתה רואה את המילה 'פאגאני' משתרבב במשפט ביקורת כל שהוא, סימן שמדובר באפיקורס להכעיס שאין לו מושג מה התרגום המילולי של המילה הזו, 

ההשוואה שלך בין טכסים שמקרוב חודשו בשביל כבוד ושליטה. לבין צווי אלוקי מקומם והזוי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > להקב"ה נמאס שהרבה במרכז ולא עבודת השם אמתית
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext