|
|
| נשלח ב-18/5/2021 18:26 |
|
| |
זה נכון שהרבי הורה שלשבועות כל מי שבידו נשק שיבוא עמו לביהמ"ד?
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2021 18:44 |
|
| |
כמה מנהיגים 'רוחניים' מכלל ישראל, נתגלו בשנים האחרונות, שהם מדביקים את התכונות האישיות שלהם - פחדנות, פאסימיות, אמונה לקונספירציה, סגידה לרשויות וכדומה - לחסידים.
כאשר באמת אין בכך לא רוחניות ואפילו לא גשמיות. אלא משהו פנימי אישי, שבגלל היותו מנהיג זה הופך להיות 'הוראה' ונחלת הכלל.
מוזר מאוד שאם אדמו"ר מפחד למשל מחתולה, זה צריך להיות מועבר לכל.
שני האדמורי"ם הללו - גור וקרלין - יש להם תכונה אישית לגיטימית של פחדנות יתר, כידוע מכל מיני הוראות ותגובות שלהם. ולפיכך זה מתבטא גם בהוראותיהם. לנוס למשל מהעיר חיפה בגלל איזה סקר וכדומה. ואני מחפש ומחפש, היכן הרוחניות כאן.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2021 18:51 |
|
| |
| פרקש כתב: |  | כמו כן הורה נישט שטיפן בשבועות |
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2021 19:07 |
|
| |
| יוחנןש כתב: |  | כמה מנהיגים 'רוחניים' מכלל ישראל, נתגלו בשנים האחרונות, שהם מדביקים את התכונות האישיות שלהם - פחדנות, פאסימיות, אמונה לקונספירציה, סגידה לרשויות וכדומה - לחסידים.
כאשר באמת אין בכך לא רוחניות ואפילו לא גשמיות. אלא משהו פנימי אישי, שבגלל היותו מנהיג זה הופך להיות 'הוראה' ונחלת הכלל.
מוזר מאוד שאם אדמו"ר מפחד למשל מחתולה, זה צריך להיות מועבר לכל.
שני האדמורי"ם הללו - גור וקרלין - יש להם תכונה אישית לגיטימית של פחדנות יתר, כידוע מכל מיני הוראות ותגובות שלהם. ולפיכך זה מתבטא גם בהוראותיהם. לנוס למשל מהעיר חיפה בגלל איזה סקר וכדומה. ואני מחפש ומחפש, היכן הרוחניות כאן. |
|
איך קבעת שההוראה הוא אך ורק בגלל נטיה אישית ? איך קבעת שכל האדמורים הם יודעים להורות הוראה הכי נכונה ? הרוחניות כאן זה שיש לך רב, ושאתה מציית לרבך גם אם אומר לך על ימין שהוא שמאל.. ויש חשיבות רבה ברב מתאים שנאמר ; עשה "לך" רב נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2021 19:08 |
|
| |
| מכמונת כתבה: |  | זה נכון שהרבי הורה שלשבועות כל מי שבידו נשק שיבוא עמו לביהמ"ד? |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2021 19:17 |
|
| |
יש לי חבר בעל הבנה בתורת הנפש שהסביר לי שיש שני סוגי מלמדי תינוקות טובים, אחד שברוחב שכלו יש לו הבנה עמוקה לנפש הילדים ועל ידי כך מבין את הצרכים שלהם ומספק אותם. השני, מלמד תינוקות שההבנה שלו לנפש הילדים מגיע מעצם היותו תינוק בעצמו, והרמה שלו הוא שווה ערך לרמה של התינוקות שאותם הוא מלמד, ובעקבות כך הוא יודע מה ילדים צריכים, כי מי יבין תינוק יותר מתינוק. ואותו הדבר יש במנהיגים, ישנם מנהיגים שהם מובדלים מהעם, אבל יש להם הבנה עמוקה לציבור שברוחב שכלם מבינים את צורך הדור, ויודעים מה לרחק ומה לקרב, ונותנים לב להדריך את צאן מרעיתם ברוחב בינתם. ומצד שני יש מנהיגים שהם פשוט ברמה של העם, והם בעצמם מונהגים מהתכונות של עצמם, וההבדל בינם לבין צאן מרעיתם זה פשוט במעמד שלהם ולא יותר, ועי"כ הם נסחפים בעצמם וסוחפים את העם ביחד אתם לכל מיני מחוזות שמקורם לא יותר מתכונות אישיים שאין ביניהם ולהנהגה כלום, אבל קטע ההבנה מהם והלאה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2021 19:50 |
|
| |
הידרדרות חמורה של השיח כאן, עד כדי הבעת 'מבינות' על מנהיגי ציבור ותכונות נפשם (מפי חבר ה'מבין' בתורת הנפש) תוך כדי פגיעה ברגשות אנשי הקהילות הנ"ל. ועל כך אני מוחה נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2021 20:16 |
|
| |
תינוק שמבין תינוק כי מי אם לא תינוק מבין תינוק זה סטארט אפ ! אמור לחסוך הרבה כסף לא?
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2021 20:58 |
|
| |
| מכמונת כתב: |  | | זה נכון שהרבי הורה שלשבועות כל מי שבידו נשק שיבוא עמו לביהמ"ד? |
|
רק זה חסר לו. מישהו עוד עלול להשתמש בו נגד מי שנחשד בקשר עם הגר"ש, וחסל סדר גור...
|
|
|
|
| נשלח ב-19/5/2021 14:57 |
|
| |
מה איכפת לו שלא יהיו פארענצעס, הרי הגורים ימשיכו להשתחוות לפניו, גם בלי לראות את צורת פני קדשו, וצפיפות? אל תדאגו! הם ישימו יד על עוד דונם משטחי הציבור.
|
|
|
|
|