אני לא יודע לגבי מיליונים שמצאו או איבדו את דרכם, אבל כל הדברים הללו כמדומני עוברים דרך רמטכ"ל מירון
נשלח ב-23/5/2021 20:41
ברור שיש מי שמתנגד לוועדת חקירה ממלכתית: כי אנחנו רק יודעים איך קוראים לדרך שארבעים וחמש הקרבנות מצאו את מותם דרכו. אבל עדיין חסר לנו המידע: איך קוראים "לדרך ולמדרגות "שדרכם נעלמו עשרות מיליונים מתקציב המדינה שנועדו למנוע את הטרגדיה.
נשלח ב-23/5/2021 20:32
ישכר זלמנוביץ:
מדהים לראות את המנהרות ההתקפיות ביהדוה"ת - בדגה"ת מרימים בהובלת יעקב אשר את דגל המרד ביו"ר הרשימה משה גפני ומתנגדים להקמת ועדת חקירה ממלכתית בראשות שופט כמקובל. ובאגודת ישראל כבר סגור שיש שתי אגודות, אחת של ליצמן שתומך בעמדת גפני והשניה של פרוש ואייכלר שמתנגדים לחלוטין.
הקרב ממשיך - בכיר ביהדות התורה: ״אנחנו מכבדים את הסובבים לח״כ גפני, אבל רוב החברים ביהדוה״ת בעד ועדת חקירה מקצועית עם שיניים ולא בעד ועדה בראשות שופט. ראינו כבר שהמקורבים היו בימי הקורונה בעד הסגר על בני ברק ולאחר מעשה התחרטו. חבל שיו״ר יהדות התורה נגד יהדות התורה״.
פירוש רש"י: גפני ודאי זכר בהגשת המכתב לרה"מ שחבר מפלגתו יעקב אשר הגיש מסיבותיו שלו הצע"ח להקמת ועדת חקירה פוליטית בראשות רב או דיין, גם מקלב הביע בישיבת הסיעה התנגדות לועדת חקירה ממלכתית, ואחרון חביב פינדרוס בראיון לשבועון 'משפחה' מסתייג גם הוא מהקמת ועדת חקירה בראשות שופט.
נשלח ב-20/5/2021 19:46
ישכר זלמנוביץ בפרסום ראשון באולפן ׳קול ברמה פלוס׳: ח״כים ביהדות התורה זועמים על יו״ר המפלגה משה גפני בעקבות בקשתו לראש הממשלה נתניהו להקמת ועדת חקירה ממלכתית לאסון הר מירון. ״זה בניגוד מוחלט לדעתנו ולהחלטות שהתקבלו בישיבת הסיעה״.
אז בתכלס הדרישה שלו לשים את הרב הראשי בראש ועדת החקירה, הוא מחפה על החברים שלו בסיעה (מאגו"י) שכנראה יש להם ממה לחשוש.
נשלח ב-20/5/2021 18:38
צריך לברר אם יש מישהו פנוי או כולם כבר מסודרים
נשלח ב-20/5/2021 16:34
אין לגפני בן נוסף שאפשר להעמיד בראש ועדת החקירה ?
נשלח ב-20/5/2021 13:11
נעילה כתב:
לדעתי בראש הוועדה צריך לעמוד כ"ק מרן אדמו"ר מבארדיטשוב שליט"א, הוא מכיר את כל הרגישויות האפשריות.
הנ"ל התגלה לכאורה כמחלל שבת ויו"ט, כשהעלה בעיצומו של יום פוסטים ותמונות מאסון קרלין.
בושה וחרפה לתת לו צומי.
נשלח ב-20/5/2021 13:06
גרשום
חריף_ומקשה כתב:
אני נגד כפיית ועדת חקירה ממלכתית בנושא אסון מירון על ציבור שלא מעוניין בכך. וכן נגד הלאמה של מתחם מירון בכוח נגד רצון הציבור החרדי. מאידך, המדינה גם לא צריכה להשקיע שם ולו שקל אחד. המדינה צריכה לעזוב את נושא מירון ולהניח לחרדים להסתדר בעצמם. אי אפשר מצד אחד לקחת כסף מהמדינה אך מצד שני לפעול במקום כאוטונומיה חרדית.
אני מציע לך לא להתיימר לדבר בשם הציבור. דבר בשם עצמך.
נשלח ב-20/5/2021 12:46
אני נגד כפיית ועדת חקירה ממלכתית בנושא אסון מירון על ציבור שלא מעוניין בכך. וכן נגד הלאמה של מתחם מירון בכוח נגד רצון הציבור החרדי. מאידך, המדינה גם לא צריכה להשקיע שם ולו שקל אחד. המדינה צריכה לעזוב את נושא מירון ולהניח לחרדים להסתדר בעצמם. אי אפשר מצד אחד לקחת כסף מהמדינה אך מצד שני לפעול במקום כאוטונומיה חרדית.
נשלח ב-20/5/2021 12:40
שרית560 כתב:
חריף_ומקשה כתב:
נוירולוג, זה אולי מתסכל, אבל לדעתי גפני מייצג את מצביעי 'יהדות התורה' נאמנה. רוב המגזר החרדי לא מעוניין בועדת חקירה ממלכתית. הציבור החרדי סומך על העסקנים החרדיים, על ועדות רבנים חרדיות, ועל חברי הכנסת שפועלים לפי הוראות גדולי הדור..
חחחח פועלים לפי החלטות גדולי התורה ! מתי פעם אחרונה שהם שמעו לגדולי התורה ?? ההצעה של גפני היא לא ראויה ותביא להקמת ועדה בסגנון ועדת התישקורת.
אולי לא הבנת אותי כמו שצריך. לי ברור שההנהגה החרדית עושה שימוש לרעה בכל מה שנקרא "החלטות המועצת", "דעת תורה" וכו'. אבל רוב מוחלט של הציבור החרדי לא חושב ככה, והוא סומך בעיניים עצומות על ההנהגה החרדית. זה מה יש.
נשלח ב-20/5/2021 00:59
חריף_ומקשה כתב:
נוירולוג, זה אולי מתסכל, אבל לדעתי גפני מייצג את מצביעי 'יהדות התורה' נאמנה. רוב המגזר החרדי לא מעוניין בועדת חקירה ממלכתית. הציבור החרדי סומך על העסקנים החרדיים, על ועדות רבנים חרדיות, ועל חברי הכנסת שפועלים לפי הוראות גדולי הדור..
חחחח פועלים לפי החלטות גדולי התורה ! מתי פעם אחרונה שהם שמעו לגדולי התורה ?? ההצעה של גפני היא לא ראויה ותביא להקמת ועדה בסגנון ועדת התישקורת.