| נשלח ב-20/5/2021 19:28 |
|
| |
| הכובס1 כתב: |  | לא תמיד חתונה של 100-150 איש עלותה פחותה מחתונה של 300 איש, והדבר נדוש כבר כאן בעבר, הצלם אותו מחיר התזמורת אותו מחיר מחיר האולם יקר מרגיל מחירי המנות יקרות מרגיל,
אז אם התכוונו לחסוך 5000 שקל ולקבל חתונה שבזמן הריקודים נשארים לרקוד בערך 15 גברים ו20 נשים, (או אם קוראים לחברים אז הם גם צריכים בר שעולה יותר יקר מהרגיל) לא לזה התכוון המשורר, ודי עם הסיפורים שהחתונות של הקורונה עם 30 איש היו שמחות יותר מחתונות רגילות. |
|
איך אני יודע שאתה לא חיתנת ואתה סתם כותב פה? כי רק מי שחיתן יודע שעלות המנות הוא הדבר הכי גדול בחתונה 50 ש"ח כפול 400 מנות זה 20 אלף שקל, ומנות בר הם עוד 10 אלף
בקשר לחתונות קורונה, אני בעצמי חיתנתי בשנת הקורונה בחתונה מצומצמת, והנה עדות מכלי ראשון, זאת היתה החתונה הכי שמחה שהיה לי ב"ה. העלות הכוללת היתה חצי מחתונות קודמות, ומדובר בעשרות אלפי ש"ח.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/5/2021 08:50 |
|
| |
מה ההסבר שבבני ברק קיימים הרבה אולמות במתכונת חסד ובירושלים זה לא עובד, האם זה קשור לרשויות, יש עלויות גדולות יותר לתפעול אולם בירושלים ? למה בעיירות הפיתוח כגון ביתר בית שמש מ"ע נפתחות אולמות כל הזמן, האם יש שם מודל עיסקי יותר להצלחה
|
|
|
|
| נשלח ב-21/5/2021 08:55 |
|
| |
חתונות קורנה היו יקרות יותר ללא שום הגיון
| גשרהמיתרים כתב: |  | אולי באמת הגיע הזמן?
גילוי נאות, חיתנתי בקיץ בקורונה, במסעדה שהוסבה לאותו לילה לאולם וגן אירועים קטן, הזמנו רק את הידידים הקרובים ביותר + משפחה מצומצמת מאוד, לא גירדנו את ה 100 מנות. והמחיר היה בהתאם.
והשמחה, לא היתה לי חתונה שמחה ומאושרת כמו זו. וגם הזוג הרגישו בעננים.
|
|
התזמורת והצלם היו אותו מחיר. המקום לקח הרבה כסף על כלום כל תוספת כגון כיסוי כסאות ווילונות וכו' עלה לאין ערוך, הפער בין כמות המנות הוא כלום לעומת העלויות, בנוסף אולם הדקל והיכלי מלכות בבני ברק לקחו על כמות מצומצמת של מנות אותו מחיר ולפעמים יותר,
|
|
|
|
| נשלח ב-21/5/2021 10:45 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  |
| הכובס1 כתב: |  | לא תמיד חתונה של 100-150 איש עלותה פחותה מחתונה של 300 איש, והדבר נדוש כבר כאן בעבר, הצלם אותו מחיר התזמורת אותו מחיר מחיר האולם יקר מרגיל מחירי המנות יקרות מרגיל,
אז אם התכוונו לחסוך 5000 שקל ולקבל חתונה שבזמן הריקודים נשארים לרקוד בערך 15 גברים ו20 נשים, (או אם קוראים לחברים אז הם גם צריכים בר שעולה יותר יקר מהרגיל) לא לזה התכוון המשורר, ודי עם הסיפורים שהחתונות של הקורונה עם 30 איש היו שמחות יותר מחתונות רגילות. |
|
איך אני יודע שאתה לא חיתנת ואתה סתם כותב פה? כי רק מי שחיתן יודע שעלות המנות הוא הדבר הכי גדול בחתונה 50 ש"ח כפול 400 מנות זה 20 אלף שקל, ומנות בר הם עוד 10 אלף
בקשר לחתונות קורונה, אני בעצמי חיתנתי בשנת הקורונה בחתונה מצומצמת, והנה עדות מכלי ראשון, זאת היתה החתונה הכי שמחה שהיה לי ב"ה. העלות הכוללת היתה חצי מחתונות קודמות, ומדובר בעשרות אלפי ש"ח. |
|
גם אתה מוזמן לפרט קצת נכון שעלות המנות היא חלק ניכר מהוצאות החתונה, אך קשה לומר שניתן לקיים חתונות בשגרה בצמצום כמו חתונות קורונה (מקום, ציבור/כמות, תפאורה, ועוד.. ) בחתונות קורונה היתה השתתפות אחרת של אנשים וסוג של שמחה שנבע מעצם ההצלחה להמשיך את החיים בתוך כל ההגבלות, מה שלא ממש יקרה בשגרה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-21/5/2021 16:32 |
|
| |
| גינגישראלי כתב: |  | | איש_חשוב כתב: |  |
|
בקשר לחתונות קורונה, אני בעצמי חיתנתי בשנת הקורונה בחתונה מצומצמת, והנה עדות מכלי ראשון, זאת היתה החתונה הכי שמחה שהיה לי ב"ה. העלות הכוללת היתה חצי מחתונות קודמות, ומדובר בעשרות אלפי ש"ח. |
|
גם אתה מוזמן לפרט קצת
נכון שעלות המנות היא חלק ניכר מהוצאות החתונה, אך קשה לומר שניתן לקיים חתונות בשגרה בצמצום כמו חתונות קורונה (מקום, ציבור/כמות, תפאורה, ועוד.. )
בחתונות קורונה היתה השתתפות אחרת של אנשים וסוג של שמחה שנבע מעצם ההצלחה להמשיך את החיים בתוך כל ההגבלות, מה שלא ממש יקרה בשגרה.
|
|
בטח ניתן לצמצם ולהחליט שעושים חתונה קטנה יותר, פשוט מודיעים לכל האחים והגיסים של המחותנים עצמם, שבהם מוזמנים ללא הילדים (אחי הכלה והחתן עצמם כמובן מוזמנים), ואז מספיק 100 מנות.
הבעיה היא שכל אחד מפחד להיות שונה מכולם ולעשות חתונה קטנה ומצומצמת מאחרים, אבל אם זה יהיה הסטנדרט, כולם ירגישו רגיל עם זה אין שום הגיון לעשות סעודה הכוללת 400 מנות ולהזמין את כל השכנים המכרים או אפילו בני דודים, כפי שציינתי, הכסף הגדול של החתונה (לא כולל הוצאות נלוות כמו ביגוד וכדו') הוא מספר המנות, זוהי ההוצאה הכבדה ביותר המגיעה ל22000-25000 ש"ח, תלוי במחיר המנה
ובקשר לשמחה הגדולה שנמצאת דווקא בחתונות הקטנות, אעיד על עצמי, ושמעתי כך גם מחברים, כשאתה לא צריך "להשתלט" על מאות אנשים שבאים לחתונה להושיב כל אחד ולקבל מאות אנשים שאתה בקושי מכיר, אלא השמחה קטנה ומצומצמת, הלב פנוי לעצם השמחה שאתה מחתן את הצאצא, זוהי שמחה שלא תתואר, אלא שתמיד הדעת מוסחת כתוצאה מהחתונה הגרנדיוזית שנאלצים בימינו לעשות, אין לך שניה אחת פנויה כל הלילה לשמוח בשמחתך עצמך.. כי כל הזמן אתה מקבל עוד ועוד אנשים.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/5/2021 16:45 |
|
| |
| תמניא_אפי כתב: |  |
אז איפה מתקיימות כל החתונות הירושלמיות שנועדו להתקיים עד י"ז בתמוז?
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-21/5/2021 17:10 |
|
| |
אולם בעלזא, בנות ירושלים, ובית יעקב הישן (אינזליכט) פתוחים כרגיל, הם בעצם מעולם לא נסגרו..
תוקן על ידי איש_חשוב ב- 21/05/2021 17:12:36
|
|
|
|
|