בית פורומים בחדרי חרדים

דב הלברטל: הייתי תמים; השבועות האחרונים הפכו אותי לאיש ימין

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-25/5/2021 08:04 לינק ישיר 

הפרעות של ערביי ארץ ישראל בשבועות האחרונים, הפכו אותי לאיש ימין. איבדתי כל אמון בדו קיום בו האמנתי. גם אין מה לצפות מהשמאל שהפכו פוסט ציונים ודואגים לערבים יותר מאשר לאחיהם היהודים
May 24, 2021 by דב הלברטל
הפרעות של ערביי ארץ ישראל, הפכו אותי לאיש ימין. איבדתי כל אמון בדו קיום, בו האמנתי לפני הפרעות.
הפרעות הקולקטיביות הביאו אותי למסקנה ברורה: ערביי ארץ ישראל, וקל וחומר הפלסטינים, לא ישלימו עם קיומה של מדינת ישראל. בלשד עצמותיהם, מרגע לידתם, הם יונקים את השנאה ליהודים ולישראלים. לו היה בידם, ערביי ארץ ישראל היו הורגים יהודים כמו בפרעות תרפ"ט.
פשוט נדהמתי. נדהמתי מעוצמות השנאה. נדהמתי מעוצמת הבגידה בשכניהם היהודים. נדהמתי מהשתיקה הרועמת של כל שאר ערביי ארץ ישראל והמנהיגות שלכם. רק הריחו דם יהודי, אז גם המופתים הצטרפו להסטה פרועה באמצעות המסגדים.
מאז הפרעות בשנת אלפיים, חשבתי שחל שינוי מהותי ביחס של ערביי ארץ ישראל ליהודים ולישראלים. האמנתי שהחיים ביחד, שהריבוי העצום של סטודנטים ערבים הלומדים באוניברסיטאות בארץ, של ריבוי רופאים ואחיות ערבים, של ההבנה שהמדינה נותנת להם איכות חיים שבחלומותיהם לא היו מקבלים במדינה פלסטינית, תעצים את הדו קיום.
מסתבר שרוב הצעירים ערביי ארץ ישראל הם תומכי חמאס. גם השקטים שביניהם. כולם אותו דבר. רק שיש פרגמטיים יותר. אני שצידדתי בעד שתי מדינות לשני עמים, רק חושב לאור הפרעות מה יהיה כשתהיה להם מדינה. הרי חמאס ישתלט עליה, ויתסיס את כל ערביי הארץ והעולם.
בפעם הבאה שערבי יסטור ליהודי ברכבת הקלה, צריך לגרש אותו מיד מן הארץ. צריך להרוס בתים של פורעים ערבים, צריך לגרש משפחות. הגיע הזמן לנקוט יד קשה ביותר מיד בהתחלה. לפעול באופן לא מידתי. אין כבר מה להפסיד, אין ממה לפחד. דו קיום ממילא לא יהיה.
מה שעוד הביא אותי לימין, היא שתיקתם הרועמת של אנשי השמאל. הרפיסות, נמיכות הרוח, ההתבטלות כלפי פורעים ערבים. ואם מישהו מהם פתח את הפה, זה כדי להאשים את היהודים בפרעות ולקרוא מיד להפסקת אש. פחד מכל ביקורת של איש תקשורת רופס בארץ ובחוץ לארץ.
הם היו הראשונים שהיו צריכים לקרוא לשטח את עזה. לקרוא בשם הצדק למיגור הפרעות, כשבמדינת ישראל הריבונית שורפים בתי כנסת ויהודים מפחדים לצאת לרחוב.
אבל די. הם אבודים. אין מה לצפות מאנשי השמאל שהפכו פוסט ציונים ודואגים לערבים הפורעים יותר מאשר לאחיהם היהודים.
אני לא מתחרט שניסינו. אבל עליי להודות בכישלון המהדהד. ואולי טוב שגילינו זאת. כי לא היה דו קיום, ולא יהיה דו קיום. ולכן, הפכתי לאיש ימין.
=======
דב הלברטל הוא פובליציסט ומשפטן חרדי ישראלי. מחבר סדרת הספרים "ערך החיים בהלכה"

נשלח מהאנדרואיד שלי

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/5/2021 16:10 לינק ישיר 

חריף_ומקשה כתב:

מקור הפתגם "אין חכם כבעל הניסיון" הוא מ'בעל העקידה' (עקידת יצחק, פרשת נח, שער יד). כאלף שנה אחרי תקופת חז"ל.
www.hebrewbooks.org/pdfpager.aspx?req=14342&st=&pgnum=245

תוקן על ידי חריף_ומקשה ב- 26/05/2021 16:56:49

מקור יותר עתיק מחז"ל!
(פה.)
מקור : "בישישים - חכמה וארך ימים -תבונה" ספר איוב פרק י"ב פסוק י"ב
החוכמה נובעת מהקשבה ולימוד ולכן בישישים שחיו שנים רבות והספיקו לשמוע ולקלוט הרבה והם צברו חוכמה, אך התבונה נובעת מכשרון פנימי להסקת מסקנות, ולכן ב-אורך חיים – אדם שימיו ארוכים והוא מספיק לעשות הרבה ולפתח את כשרונותיו השכליים – יש תבונה : על פי הראל סגל הלוי.
(ומעוד אתר.)

וראה בספר 'אור דוד' [עמ' קנז] שמצא מקור לכך בדבריו של איוב: בישישים חכמה ואורך ימים תבונה [יב, יב], כלומר החכמה והתבונה הינם פונקציה ישירה של גיל ושל וותק במסדרונות החיים.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2021 16:55 לינק ישיר 

מקור הפתגם "אין חכם כבעל הניסיון" הוא מ'בעל העקידה' (עקידת יצחק, פרשת נח, שער יד). כאלף שנה אחרי תקופת חז"ל.
www.hebrewbooks.org/pdfpager.aspx?req=14342&st=&pgnum=245

תוקן על ידי חריף_ומקשה ב- 26/05/2021 16:56:49

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2021 15:48 לינק ישיר 

פלדלפי כתב:

אמרו חז"ל אין חכם כבעל הניסיון ואחד ההסברים שראיתי זה שחכם הוא לא כמו בעל ניסיון ... 

בעל הניסיון צריך להתנסות בשביל לדעת ולהבין  את מה שהחכם מבין בחוכמתו 

במקרה שלנו ממש לא צריך היה להיות חכם מספיק לא להיות שוטה!! התקשורת עצמה עין (ממשיכה לעצום) מאמירות של עבריי ישראל ולכן בסוף היו כ"כ מופתעים 
כתבים ישבו וסרקו שיעורים של ר"מ בשיעור ג' בעלי שף אחד לא שמע על שמו לפי ומצאו אמירות בעיתיות ודנו בזה שוב ושוב בזמן שהאימם בלוד עמד במסגד וצעק את ההסטה חופשי חודשי .. 
ימים שלמים דנו בתמונה שיש לב גביר בסלון בזמן שחברי כנסת וראשי ערים נפגשו עם מחבלים משוחררים במסיבות ניצחון 
גם התקשורת עצמה דואגת להסביר כל הזמן כמה הערבים מסכנים ומופלים ומגרשים אותם מהבית למרות שבית המשפט הקדוש בכל הערכאות פסק נגדם 
אז בסוף הם מאוד מאוד מופתעים אבל אני ממש לא !! 

חז"ל אמרו את האמרה שאיתה פתחת את תגובתך!?!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/5/2021 17:24 לינק ישיר 

מה שלא עושה השכל עושה הזמן

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/5/2021 17:17 לינק ישיר 
חרדי

שמערעלע כתב:
הגה"צ רבי וולוול מינצברג זצ"ל, היה אומר:
"שוטה, רשע, וגס רוח אינם 3 אנשים! הרשע הוא גם גס רוח וגם שוטה!"

שמעתי את זה מאחיין שלו (שכבר גם ז"ל), והוא אמר לי, שדודו היה אומר את זה הרבה.

שפתיים יישק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/5/2021 14:38 לינק ישיר 

הוא התפקח לכאורה גם מהשובניזם הקיצוני שלו, אחרי שבבחירות האחרונות הוא התמודד במסגרת מפלגה אזוטרית "חרדית-מודרנית" שכללה גם "פעילות פמניסטיות חרדיות"...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/5/2021 14:36 לינק ישיר 

ברוך פוקח עיני תמימים

נאים הדברים ויפה שהתפקח.

בלי קשר להתפקחות ספציפית זו, על אף הריאקציה הוא מעורר לפעמים, רבים מדבריו הם דברי אמת, הוא פשוט לא מחויב ל-PC החרדי ולא לעסקונה, אז הוא יכול לומר את הדברים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/5/2021 13:10 לינק ישיר 
פלדלפי

חריף_ומקשה כתב:
שיתחיל לחשוב גם על שאר דעותיו אולי גם שם הוא טעה..

נשלח מהאנדרואיד שלי

בניגוד למגזר הערבי שהוא לא באמת הכיר אותם, ועכשיו בשבועיים האחרונים הם הראו את הפרצוף האמיתי שלהם. אז הוא הבין שטעה. (מקווה שעוד ועוד אנשים מבינים עכשיו שטעו בגדול)
אבל את המגזר החרדי הוא דווקא מכיר היטב היטב. הוא חי בתוכו. והוא דווקא צודק בחלקים נרחבים בביקורת שלו על המגזר.

לשבת בשיעור של הרב אלישיב לא הופך אותך למומחה לציבור החרדי... 
הוא לא גדל בציבור החרדי ולא התחנך במוסדות שלו אלא רק הצטרף בגיל מאוחר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/5/2021 12:16 לינק ישיר 

הלברטל מכיר בטעותו או מכיר בטיפשותו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/5/2021 12:06 לינק ישיר 

חריף_ומקשה כתב:

נשלח מהאנדרואיד שלי

בניגוד למגזר הערבי שהוא לא באמת הכיר אותם, ועכשיו בשבועיים האחרונים הם הראו את הפרצוף האמיתי שלהם. אז הוא הבין שטעה. (מקווה שעוד ועוד אנשים מבינים עכשיו שטעו בגדול)
אבל את המגזר החרדי הוא דווקא מכיר היטב היטב. הוא חי בתוכו. והוא דווקא צודק בחלקים נרחבים בביקורת שלו על המגזר.

אתה טועה היטב היטב.
מכיר כמו כל דת"לניק מצוי.... ותצרף לכך את הפיגור שלו, ולפניך יצור נאלח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/5/2021 11:47 לינק ישיר 

לא קל לבני אדם לשנות את דעתם, וקשה עוד יותר להודות בכך בפומבי. אנשים יעדיפו להגן בחירוף נפש על דעה לא מבוססת מאשר להכיר בכך שלא דייקו, הגזימו או אפילו טעו – הכל כדי להגן על גאוותם הפגועה.

לפי רוברט צ'אלדיני, יש לכך סיבה טובה: אדם שמצטייר כסמכות או כמוביל דעה בנושא מסוים, ומתבצר בעמדה נוקשה שמחשקת אותו לאותו נושא, יספוג נזקי מוניטין משמעותיים אם יעז לשנות דעתו בפומבי – משום שעוקביו לא יוכלו עוד להישען עליו כדי לבסס את עמדתם.

כל הכבוד לו.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/5/2021 10:55 לינק ישיר 

אמרו חז"ל אין חכם כבעל הניסיון ואחד ההסברים שראיתי זה שחכם הוא לא כמו בעל ניסיון ... 

בעל הניסיון צריך להתנסות בשביל לדעת ולהבין  את מה שהחכם מבין בחוכמתו 

במקרה שלנו ממש לא צריך היה להיות חכם מספיק לא להיות שוטה!! התקשורת עצמה עין (ממשיכה לעצום) מאמירות של עבריי ישראל ולכן בסוף היו כ"כ מופתעים 
כתבים ישבו וסרקו שיעורים של ר"מ בשיעור ג' בעלי שף אחד לא שמע על שמו לפי ומצאו אמירות בעיתיות ודנו בזה שוב ושוב בזמן שהאימם בלוד עמד במסגד וצעק את ההסטה חופשי חודשי .. 
ימים שלמים דנו בתמונה שיש לב גביר בסלון בזמן שחברי כנסת וראשי ערים נפגשו עם מחבלים משוחררים במסיבות ניצחון 
גם התקשורת עצמה דואגת להסביר כל הזמן כמה הערבים מסכנים ומופלים ומגרשים אותם מהבית למרות שבית המשפט הקדוש בכל הערכאות פסק נגדם 
אז בסוף הם מאוד מאוד מופתעים אבל אני ממש לא !! 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/5/2021 10:41 לינק ישיר 

הגה"צ רבי וולוול מינצברג זצ"ל, היה אומר:
"שוטה, רשע, וגס רוח אינם 3 אנשים! הרשע הוא גם גס רוח וגם שוטה!"

שמעתי את זה מאחיין שלו (שכבר גם ז"ל), והוא אמר לי, שדודו היה אומר את זה הרבה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/5/2021 10:23 לינק ישיר 

אךטובוחסד כתב:

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/5/2021 10:14 לינק ישיר 

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > דב הלברטל: הייתי תמים; השבועות האחרונים הפכו אותי לאיש ימין
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext