בית פורומים בחדרי חרדים

דב הלברטל: הייתי תמים; השבועות האחרונים הפכו אותי לאיש ימין

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-26/5/2021 15:48 לינק ישיר 

פלדלפי כתב:

אמרו חז"ל אין חכם כבעל הניסיון ואחד ההסברים שראיתי זה שחכם הוא לא כמו בעל ניסיון ... 

בעל הניסיון צריך להתנסות בשביל לדעת ולהבין  את מה שהחכם מבין בחוכמתו 

במקרה שלנו ממש לא צריך היה להיות חכם מספיק לא להיות שוטה!! התקשורת עצמה עין (ממשיכה לעצום) מאמירות של עבריי ישראל ולכן בסוף היו כ"כ מופתעים 
כתבים ישבו וסרקו שיעורים של ר"מ בשיעור ג' בעלי שף אחד לא שמע על שמו לפי ומצאו אמירות בעיתיות ודנו בזה שוב ושוב בזמן שהאימם בלוד עמד במסגד וצעק את ההסטה חופשי חודשי .. 
ימים שלמים דנו בתמונה שיש לב גביר בסלון בזמן שחברי כנסת וראשי ערים נפגשו עם מחבלים משוחררים במסיבות ניצחון 
גם התקשורת עצמה דואגת להסביר כל הזמן כמה הערבים מסכנים ומופלים ומגרשים אותם מהבית למרות שבית המשפט הקדוש בכל הערכאות פסק נגדם 
אז בסוף הם מאוד מאוד מופתעים אבל אני ממש לא !! 

חז"ל אמרו את האמרה שאיתה פתחת את תגובתך!?!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2021 16:55 לינק ישיר 

מקור הפתגם "אין חכם כבעל הניסיון" הוא מ'בעל העקידה' (עקידת יצחק, פרשת נח, שער יד). כאלף שנה אחרי תקופת חז"ל.
www.hebrewbooks.org/pdfpager.aspx?req=14342&st=&pgnum=245

תוקן על ידי חריף_ומקשה ב- 26/05/2021 16:56:49

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/5/2021 16:10 לינק ישיר 

חריף_ומקשה כתב:

מקור הפתגם "אין חכם כבעל הניסיון" הוא מ'בעל העקידה' (עקידת יצחק, פרשת נח, שער יד). כאלף שנה אחרי תקופת חז"ל.
www.hebrewbooks.org/pdfpager.aspx?req=14342&st=&pgnum=245

תוקן על ידי חריף_ומקשה ב- 26/05/2021 16:56:49

מקור יותר עתיק מחז"ל!
(פה.)
מקור : "בישישים - חכמה וארך ימים -תבונה" ספר איוב פרק י"ב פסוק י"ב
החוכמה נובעת מהקשבה ולימוד ולכן בישישים שחיו שנים רבות והספיקו לשמוע ולקלוט הרבה והם צברו חוכמה, אך התבונה נובעת מכשרון פנימי להסקת מסקנות, ולכן ב-אורך חיים – אדם שימיו ארוכים והוא מספיק לעשות הרבה ולפתח את כשרונותיו השכליים – יש תבונה : על פי הראל סגל הלוי.
(ומעוד אתר.)

וראה בספר 'אור דוד' [עמ' קנז] שמצא מקור לכך בדבריו של איוב: בישישים חכמה ואורך ימים תבונה [יב, יב], כלומר החכמה והתבונה הינם פונקציה ישירה של גיל ושל וותק במסדרונות החיים.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > דב הלברטל: הייתי תמים; השבועות האחרונים הפכו אותי לאיש ימין
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.