|
|
| נשלח ב-1/6/2021 10:36 |
|
| |
יפול לבבנו ? למה שיפול ?!
ממשלה חדשה צריכה לקבל 100 ימי חסד, וכפי שאמרו חז"ל מעשיהם יקרבום ומעשיהם ירחקום, טיפשי ביותר כעת לצאת בהצהרות מתלהמות כנגד ממשלה שעדיין לא עשתה דבר. תהיה טובה - נפרגן לה. תהיה רעה - נבקר אותה, נמחה נגדה, נפגין מולה. אבל באמת ? התלות החרדית בביבי נתניהו והליכוד כבר יצאה מכל החורים.
לקודקודים יהיה קשה, כי יהיו פחות ג'ובים ופחות עסקאות שחורות. להמון העם, בא נראה.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2021 11:46 |
|
| |
| הכובס1 כתב: |  | | ודווקא הוא זה שנשך בנו הכי הרבה |
|
כל כך נכון !!!!! אני "צועקת" את זה שנים !!!!אנשים רבים נוטים לשכוח את המהפך הקיצוני המטורף הזה של קצבת ילדים ביום אחד. מכמה אלפים למאות שקלים בודדים , בטענה שצריך ל"רפא" את המשק ולאזן את הכלכלה . ביבי רצה ליצור מצב של עני - עשיר פה בארץ , סוג של הפרד ומשול והוא הצליח בגדול . קשה מאוד אם בכלל אפשרי לאדם ממוצע בישראל להרים את הראש כלכלית גם כשהוא משתכר מיגיע כפיו וזה לא הולך להשתנות בזמן הקרוב , גם כשביבי כבר לא יכהן !!! גם לזוגות צעירים ששניהם משתכרים יפה יחסית מאוד קשה היום שלא לדבר על רכישת דירה .
ביבי עשה נזק כמעט בלתי הפיך לחלק גדול מהאוכלוסיה בישראל , ספק אם אפשר יהיה להשתקם ללא שינוי מהותי ומהפך מנוגד לשל ביבי ואני לא מדברת דווקא על קצבת ילדים ואם כן , אני מאוד אשמח בשביל הזוגות הצעירים שלנו .
אני לא מאמינה שמישהו חשב לנסות "לדלל" את האוכלוסיה עקב המהפך הזה , הם יודעים טוב מאוד שהחרדים לא יפסיקו יילודה בשום מחיר , רק מה ? כמו היום ממש - זה המגזר שהכי קל לפגוע בו ... ושלא יביאו פה את המגזר הערבי - הם לא מעניינים !!!
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2021 16:17 |
|
| |
| קהלת כתב: |  | יפול לבבנו ? למה שיפול ?!
ממשלה חדשה צריכה לקבל 100 ימי חסד, וכפי שאמרו חז"ל מעשיהם יקרבום ומעשיהם ירחקום, טיפשי ביותר כעת לצאת בהצהרות מתלהמות כנגד ממשלה שעדיין לא עשתה דבר. תהיה טובה - נפרגן לה. תהיה רעה - נבקר אותה, נמחה נגדה, נפגין מולה. אבל באמת ? התלות החרדית בביבי נתניהו והליכוד כבר יצאה מכל החורים.
|
|
זה לא כל כך "כן ביבי לא ביבי" כמו ליברמן, שרוצה להראות לתקשורת עד כמה הוא שונא חרדים וראוי על כך לתשבחות אם אכן יהיה לו גם את האוצר וגם את ועדת הכספים, הוא יוכל להצר את החרדים פי כמה ממה שצמד בנט לפיד עשו בעבר
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2021 17:06 |
|
| |
| ליאתליאת כתב: |  | ודווקא הוא זה שנשך בנו הכי הרבה
כל כך נכון !!!!! אני "צועקת" את זה שנים !!!!אנשים רבים נוטים לשכוח את המהפך הקיצוני המטורף הזה של קצבת ילדים ביום אחד. מכמה אלפים למאות שקלים בודדים , בטענה שצריך ל"רפא" את המשק ולאזן את הכלכלה . ביבי רצה ליצור מצב של עני - עשיר פה בארץ , סוג של הפרד ומשול והוא הצליח בגדול . קשה מאוד אם בכלל אפשרי לאדם ממוצע בישראל להרים את הראש כלכלית גם כשהוא משתכר מיגיע כפיו וזה לא הולך להשתנות בזמן הקרוב , גם כשביבי כבר לא יכהן !!! גם לזוגות צעירים ששניהם משתכרים יפה יחסית מאוד קשה היום שלא לדבר על רכישת דירה .
ביבי עשה נזק כמעט בלתי הפיך לחלק גדול מהאוכלוסיה בישראל , ספק אם אפשר יהיה להשתקם ללא שינוי מהותי ומהפך מנוגד לשל ביבי ואני לא מדברת דווקא על קצבת ילדים ואם כן , אני מאוד אשמח בשביל הזוגות הצעירים שלנו .
אני לא מאמינה שמישהו חשב לנסות "לדלל" את האוכלוסיה עקב המהפך הזה , הם יודעים טוב מאוד שהחרדים לא יפסיקו יילודה בשום מחיר , רק מה ? כמו היום ממש - זה המגזר שהכי קל לפגוע בו ... ושלא יביאו פה את המגזר הערבי - הם לא מעניינים !!!
|
|
פעם קצבת ילדים הייתה פרה קדושה שאף אחד לא העיז לגעת בה,
גם אם התברר שיש כל מיני בדואים שנושאים 4 נשים מהרשות הפלשתינית,
ומקבלים סכומי עתק על כל 6-7-12-14 ילדים מכל אשה,
עד שבא חבר הכנסת מחסידות ויזניץ, שמאלקע הלפרט,
והגדיל את התמיכה לכל משפחה מכמה מאות לכמה אלפים,
התוצאה הייתה שהמשק לא יכול היה לשאת בעלות מטורפת שכזו,
וגם זה גרר ריבוי ילודה עצום אצל הערבים,
ואז ביבי שבמהלך שהציל את הכלכלה
(כיום אף גדולי שונאיו מודים שהוא באותם ימים הציל את הכלכלה הישראלית מקריסה )
הקטין את קצבאות הילדים לרמה שבה היא נמצאת היום,
כתוצאה מכך, הריבוי הטבעי אצל הערבים קטן אף למטה מהריבוי הטבעי אצל היהודים ! ! !
לו חבר הכנסת שמואל הלפרט לא היה נודע בקצבאות הילדים,
אף אחד לא היה מעיז לגעת בהם.
ומחירי הדירות עולים מהרבה סיבות, וכמה שרי שיכון ואוצר ניסו להוריד את מחירי הדירות וללא הצלחה.
כי רק בנייה ביהודה ושומרון תוריד את מחירי הדירות.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2021 01:00 |
|
| |
מבחינתי, שר משטרה מהמגזר הלהטבי לא יהיה, נקודת פתיחה מדהימה, גם אם לא תקום ממשלה, זה כבר נותן לגיטימציה להומופביה על ידי השמאל, משהו שהימין ככ פחד לעשות והביא את כל הזימה הזו לרחובות ארץ ישראל
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2021 01:34 |
|
| |
| עדייןבגלות כתב: |  | | איש_חשוב כתב: |  | ... |
|
ראשית, למשפחה חרדית ממוצעת יש למעלה מ-7 ילדים. כל אחד מהילדים מכוסה בביטוח בריאות, שעלותו למדינה היא למעלה מ-3000 ש''ח לנפש בממוצע. זה נשמע המון וזה אכן המון, מערכת הבריאות בישראל מצוינת וזו עלותה. כל אחד מהילדים מתוקצב בחינוך באופן הבא, בנות מתוקצבות ב-100%, בנים מתוקצבים ב-55%. משפחה חרדית ממוצעת, כמעט ולא משלמת מיסים מעבר למע"מ. זרקת מספר של 15k, נניח וזה נכון מדובר במיסים של 3000 ש''ח בחודש. אני עוד לא התחלתי לחשב את תקציב הכוללים, את החזר המעונות (2000 ש''ח לילד), את ההנחות בארנונה, את הסיוע בשכר דירה, את תקציבי התרבות החרדיים (יש דבר כזה - הרבה מאנ"ש מתפרנסים מכך). אני בכלל מדבר על תקציב ישיר לאזרחים, חלק ענקי מתקציב המדינה הוא לביטחון ולתשתיות, ממנו נהנים החרדים כמעט באופן שווה. לאור הנתונים הנ''ל, האם יש קיום כלכלי לחברה החרדית ללא תמיכת המדינה? נתון ההשוואה המובהק הוא לחרדים מעבר לים, ספציפית בארה"ב. שם אין תמיכה במערכת החינוך ומערכת הבריאות פרטית. שני הסעיפים הנ''ל עולים אלפי דולרים למשפחה בחודש. גם שם עשה מישהו חישוב בעבר (באחד הפורומים הסגורים כאן) שעם הכנסה ממוצעת שם אין שום סיכוי לקיום כלכלי ללא 'סחיבה' של כל מיני תמיכות מהמדינה. נשלח מהאנדרואיד שלי |
| אתה צודק כותבת טוב. כל יהודי צריך להיות אסיר תודה לקב"ה שזכה לגור במדינה מתוקנת בה הוא מקבל שירותים ברמה טובה מהקופה הציבורית. פרט קטן נשמט והוא שגם מי שמכונים "מעמד הביניים" מקבלים שירותים מהמדינה באופן לא פרופורציונלי להכנסות שלהם. רוב רובן של הכנסות המדינה מגיעות מהעשירון העליון (ואם להיות מדוייק אפילו מהמאיון העליון). הנזקקים שאינם חרדים רבים יותר מאלה שתורתם אומנותם. הטענה המשמעותית יותר היא שהנזקקים (לא דווקא עניים אלא גם מי שמבין אינם מכסים את הוצאות המדינה כלפיו=99% מהכלל) תורמים את חלקם לקופה הציבורית לפי יכולותיהם, יהיו שמחים לשלם יותר ולהרוויח יותר, בעוד שהציבור החרדי המנעות מהכנסה המעלה מס היא מכוונת. זה כמובן לתפיסתם ש"יצרניוּת" נמדדת בכסף שאתה מכניס. בעינינו זה שיושב לומד יצרן לא פחות כי עליו העולם עומד.
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2021 01:47 |
|
| |
לפי הסטיסטיקה הרי כמעט כל הממשלות לא סיימו ימיהן. לכן להיות ראש ממשלה בחלק השני זה הסכמה להתבזות ולהיות ללעג .כנראה לא יותר מזה . לפי כל הסימנים ובהסתמך על נסיון העבר אינני רואה ממשלה כזו מחזיקה מעמד ואפילו חצי שנה יהיה הרבה מידי בשבילה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2021 03:41 |
|
| |
| עדייןבגלות כתב: |  | | איש_חשוב כתב: |  | ... |
|
ראשית, למשפחה חרדית ממוצעת יש למעלה מ-7 ילדים.
אתה שוכח שרוב המשפחות הם או זוגות צעירים עם ילד אחד או שנים, או משפחות בני 40+ שכבר חיתנו כמה ילדים מספר המשפחות בהם יש 7 ילדים הוא זעיר. זה בתקופת חיים של בין גיל 35-38 בלבד.. ועכשיו תענה שוב על השאלה כמה יש למשפחה חרדית ממוצעת הייתי אומר אפילו שלשה ילדים, שהרי אנחנו מדברים פה על כמות הכנסות מול כמות הוצאות, זוג צעיר או זוג שכבר חיתן ילדים עובדים גם הם.
כל אחד מהילדים מכוסה בביטוח בריאות, שעלותו למדינה היא למעלה מ-3000 ש''ח לנפש בממוצע. זה נשמע המון וזה אכן המון, מערכת הבריאות בישראל מצוינת וזו עלותה.
מספרים מופרכים, אתה לוקח את סכום תקציב הבריאות ומחלק אותו לפי נפשות, אבל בפועל משפחה ממוצעת לא צורכת אפילו עשירית מהסכום ההזוי הזה לחודש, האם משפחה ממוצעת בארה"ב מוציאה 27 אלף ש"ח על בריאות?
כל אחד מהילדים מתוקצב בחינוך באופן הבא, בנות מתוקצבות ב-100%, בנים מתוקצבים ב-55%.
למה לא תקרא לילד בשמו? ילד חרדי מתוקצב בסכום העלוב של 300-350 ש"ח לחודש למה אתה מדבר באחוזים, כדי להסתיר את הסכום העלוב?
משפחה חרדית ממוצעת, כמעט ולא משלמת מיסים מעבר למע"מ. זרקת מספר של 15k, נניח וזה נכון מדובר במיסים של 3000 ש''ח בחודש.
לפי נתוני הלמ"ס, 55% מהגברים החרדים עובדים לבן ומשלמים מיסים, וכך 75% מהנשים החרדיות, ממוצע של 66% למה אם כך אתה כותב שמשפחה חרדית כמעט ולא משלמת מיסים מעבר למע"מ? אתה לא מאמין לנתוני הלמ"ס? ומה עם הדירה שכל משפחה חרדית קונה לעצמה כי 80-90% מהחרדים קונים דירות, משלמים יותר מחצי מערך הדירה - מיסים למדינה, מאות אלפי ש"ח. בכל חודש שזוג משלם את המשכנתא לדירה שלו, כמעט חצי מיסים למדינה
אני עוד לא התחלתי לחשב את תקציב הכוללים, את החזר המעונות (2000 ש''ח לילד), את ההנחות בארנונה, את הסיוע בשכר דירה, את תקציבי התרבות החרדיים (יש דבר כזה - הרבה מאנ"ש מתפרנסים מכך).
אני אבל כן התייחסתי לתקציב הכוללים העלוב בסך 600 ש"ח לחודש, אותו מקבלים עשירית מהחרדים בלבד שהם אברכי כוללים, הנחות בארנונה מקבלים רק משפחות ברוכות ילדים, כבר התייחסתי מקודם למספרם הזעיר האוכלוסיה, הרוב משלמים מלא מלא, ובדיחות כמו סיוע בשכר דירה (?) תרבות חרדים.. חבל, לא מוסיף הרבה לטיעוני ההבל שלך
נתון ההשוואה המובהק הוא לחרדים מעבר לים, ספציפית בארה"ב. שם אין תמיכה במערכת החינוך ומערכת הבריאות פרטית. שני הסעיפים הנ''ל עולים אלפי דולרים למשפחה בחודש. גם שם עשה מישהו חישוב בעבר (באחד הפורומים הסגורים כאן) שעם הכנסה ממוצעת שם אין שום סיכוי לקיום כלכלי ללא 'סחיבה' של כל מיני תמיכות מהמדינה.
ההשוואה לארה"ב מטופשת, כי שם הכל עולה יותר, גם שכר דירה עולה פי ארבע, ובכלל הוצאות מחיה עולה שם פי כמה בכל מקרה עניתי כבר מקודם בקשר לביטוח רפואי
|
|
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2021 10:39 |
|
| |
חחח כמה לא מפתיע שהניק מכחיש המציאות כותב שבארה"ב הכול עולה יותר מבישראל והוצאות מחיה עולה שם פי כמה מבישראל.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2021 11:13 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | חחח כמה לא מפתיע שהניק מכחיש המציאות כותב שבארה"ב הכול עולה יותר מבישראל והוצאות מחיה עולה שם פי כמה מבישראל.
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2021 12:10 |
|
| |
מה שכייף שהחרדים ייהנו בעזה מכל החוקים, 1. מי שירצה ללמוד תורה ילמד תורה בכל מחיר 2. הדור הבא של הזקנים שיזכו לפנסיה שצמודה לשכר במשק אלה מאות אלפי חרדים. 3. מי שיקים מכונים לחרדים יהיו חרדים. אבל אבל גדול התקווה העיקרית שלי שאליה אנחנו מתפללים שיכניס להם הקבה גם החלטה לשיווק קרקעות חינם לזוגות צעירים. ואז נחכה רק למשיח. נ.ב. לכל המתווכחים איפה זול יותר איפה קל יותר, התשובה טמונה, במעשים שלנו, הרעותי את מעשיי קיפחתי את פרנסתי, ולהפך, אז להפך.
|
|
|
|
|