בית פורומים בחדרי חרדים

שלח לך חגבים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-4/6/2021 11:09 לינק ישיר 
שלח לך חגבים

כח אֶפֶס כִּי-עַז הָעָם הַיֹּשֵׁב בָּאָרֶץ וְהֶעָרִים בְּצֻרוֹת גְּדֹלֹת מְאֹד
וְגַם-יְלִדֵי הָעֲנָק רָאִינוּ שָׁם. (במדבר. יג.)
ל. ... עָלֹה נַעֲלֶה וְיָרַשְׁנוּ אֹתָהּ כִּי-יָכוֹל נוּכַל לָהּ . (שם)
לא. ... לֹא נוּכַל לַעֲלוֹת אֶל-הָעָם כִּי-חָזָק הוּא מִמֶּנּוּ . (שם)

כל המרגלים אשר שלח משה לתור את הארץ היו ראשי בני ישראל. כולם מנהיגים בעלי שיעור קומה "מלח הארץ". 'פאנל' של מומחים הלך, בדק ביסודיות, וחזר לאולפן לדווח לציבור מה ראה ומה מסקנותיו.
סביב הפאנל ישבו אלופים מעוטרי קרבות, רבנים ידועי שם – איש איש על פי כבודו ומידותיו.
כיצד זה חזרו כולם מאותו מסע ובפיהם מסקנות שונות בתכלית?
מדוע 10 מתוך 12המרגלים מוציאים את דיבת הארץ, ורק שנים - כלב בן יפונה ויהושוע בן נון – אומרים "טובה הארץ מאוד מאוד"!

בתוך דווח המרגלים מוציאי דיבת הארץ מסתתרת התשובה

לג. ... וַנְּהִי בְעֵינֵינוּ כַּחֲגָבִים וְכֵן הָיִינוּ בְּעֵינֵיהֶם . (שם)

האופן שבו אתה מתייחס אל עצמך, הוא האופן שבו האוייב מתייחס אליך.
אם צר עולמך כעולם נמלה, אם עולמך נמדד רק על פי מידותיך – אז אתה באמת חגב, והארץ ובשורתה גדולים עליך – מוטב להישאר במדבר.
אבל אם אתה חייל של מלך העולם וממליך המלכים, מידותיך הפיסיות אינן רלוונטיות כלל – שום נפילים וילידי ענק, ערים בצורות ועמים רבי עוצמה לא יפחידו אותך. כי אתה חלק ממהות שאינה סופרת כלל עוצמות שכאלה.

image

עמים שנלחמים מתוך תודעה לאומית חזקה, מתוך שייכות לאתוס מכונן שגדול מסכום חלקיו ומעצים אותם, מנצחים עמים גדולים וחזקים מהם, שבהם האתוס המאחד נחלש ומתפורר. צבא אם תודעה לאומית ינצח צבא ניהליסטי – זה ברור.
(דוגמה טובה מאוד לכך היה הניצחון המהיר והקל של הגרמנים ימח שמם על הצרפתים, בתחילת מלחמת העולם השניה)
בזמן הקצר שחלף מאז היציאה משעבוד מצריים, לא התפתחה עדיין התודעה הלאומית. לא הואילו ניסי מצרים, ואפילו לא מעמד הר סיני. הם נולדו עבדים בני עבדים ונכדי עבדים – ועבד אינו חלק ממהות גדולה ומעצימה, עבד הוא פרור בודד, רכוש בעליו וזהו זה.
רק אצל יהושוע וכלב היתה "רוח אחרת". הרוח הלאומית.
ועכשיו יושבים כולם באולפן במשדר מיוחד לאומה.
הגנרלים והרבנים המביטים אל המציאות דרך חור המנעול האינדיבידואלי/העבדותי – מדווחים ובצדק כי אין סיכוי.
ורק שנים מה"מומחים" שהוטרחו לאולפן – אומרים עלה נעלה ויכול נוכל.
כולם צועקים עליהם, לא נותנים להם לגמור משפט, מבזים אותם...
מי צדק?
מסתבר ש"מומחיות" היא עניין מאוד סובייקטיבי.
כמעט כל הגנרלים וגדולי המומחים והפרשנים תמכו בטרוף אוסלו.
אותם גנרלים ופרשנים תמכו גם בנסיגה מגוש קטיף.
כולם כאחד מפחידים כל העת מפני כיבוש עזה.
כולם מפחידים ואף מסרבים לשתף פעולה עם תקיפת הכור האיראני.
כולם כאחד מזהירים מפני השבת הריבונות בהר הבית.
תמיד אותם מומחים תמיד אותם עבדים.

מעטים מאוד, מעיזים להציג עמדה הרואה את המציאות דרך מסע הייעוד של עם הנצח – מסע שההולכים בו אינם אינדיבידואלים בתודעת עבדות אלא חלק ממהות נעלה ועוצמתית, תודעה של חירות, שאין כח בעולם שיכול לה.

המביט לאחור אל ההיסטוריה, רואה שאין זה משנה עד כמה גדול אתה בתורה, ואין זה משנה כמה דרגות על כתפיך.
אלה החיים מתוך תודעת שייכות למסע האומה, אלה האומרים עלה נעלה, אלה העולים לארץ- וכיום – גם אלה העולים להר, תמיד נמצאים צודקים לבסוף.

תמיד – כשמגיע השלב הבא במסע האומה, 10 מתוך 12 ראשי ישראל, יגידו – 'נתנה ראש ונשובה מצרימה'. 10 מתוך 12 מנהיגי האומה יראו עצמם כחגבים וירפו את לב העם.
הם העדיפו למות במדבר כשהגיע זמנה של ארץ ישראל.
והם העדיפו למות באירופה כשהגיע זמנה של ארץ ישראל.
כאז כן עתה.
והלקח –
מתוך 12 המנהיגים, בררו היטב את השנים!
חפשו את אלה אשר 'רוח אחרת' עימם.
מצאו את יהושוע וכלב של דורכם.
הם תמיד יהיו המיעוט הבזוי, המושפל והמותקף.
רק שם תמצאו אותם.
אך רק הם, יובילו אתכם אל ארץ זבת חלב ודבש.
משה פייגלין

נשלח מהאנדרואיד שלי

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/6/2021 00:07 לינק ישיר 

לא ברור למה זה נקרא שאני זז לקראתך כשההפך הנכון, אני אמרתי שאם אתה מסייג את כיבוש הר הבית למקרה שלא ישפך דם אז יש על מה לדבר. איך זה תזוזה לקראת העמדות שלך אני לא יודע.

בענין הציונות כסכנה. זו סוגיא ארכה. לא נוכל לצלול לתוכה עכשיו. אבל נניח שאני מסכים איתך שהציונות נתפסה בשוגג ע"י בני אדם שונים כמסוכנת, ונניח שהם טעו, אז זהו? מהיום ואילך כל טענה שתהיה תנופף בכך שהיו פעם עוד אנשים שטעו?
אין לי מושג איזו טענה זו ואיך אני אמור להתייחס אליה. אז טעו. השאלה אם הטירוף המשיחי על הר הבית מצדיק סיכון יהודים. השאלה אם היה פעם מישהו שטעה בדבר שנראה לך דומה (הוא לא) אינה רלוונטית כלל ועיקר. 

אולי ההפך, אם פעם טעו אנשים זו הוכחה שאתה טועה גם היום...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/6/2021 23:59 לינק ישיר 
מצדרביעי

שמח שהתחלת לזוז לקראתנו...
אני לא מכיר מישהו אחד שטוען שלהגיע להר הבית זה מסוכן אבל בכל זאת צריך לעשות את זה, נכון שהעניין העיקרי מבחינתם בהר הבית אינו בטחוני, אבל "זה גופא" הטענה שלהם שברגע שאתה מוותר על לוז קיומך האויב מזהה את זה כחולשה... (וכמאמר המשורר אצ"ג- השולט בהר שולט בארץ)..

ועל טענת החלום באספמיה שלך, הנה מקבץ מקורות מגוגל ראשוני על גישות שראו בציונות סכנה, תסתכל בעמוד 7 ובעמוד 28 (כמדומני)בקובץ הבא:

https://in.bgu.ac.il/bgi/iyunim/16/ehud-manor.pdf

מקור נוסף, תראה מה הייתה דעתו של סוקולוב על ה"הזייה" של הרצל:

תוקן על ידי מצדרביעי ב- 07/06/2021 00:00:58

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/6/2021 23:48 לינק ישיר 

זה דיון נפרד. אם אתה תולה את השאיפה לכיבוש הר הבית בהנחה שזה יציל יותר יהודים ניחא, אני חושב שרוב המעריכים מימין ומשמאל מניחים כפשוט שזה לא המקרה, אלא ישפך דם רב, היל"ת. בכל אופן אני מסכים שאם הכיבוש ימנע הרג שצריך לעשותו. אבל זה חלום באספמיה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/6/2021 23:43 לינק ישיר 
מצדרביעי

ערכתי מקודם תגובה המביאה מקבץ שמצאתי בגוגל ראשוני של כמה וכמה שטענו שהחלום הציוני הוא הזוי ומסוכן אבל נעלמה לי ותש כוחי...

באופן כללי, הרעיון של הקמת המדינה - נדחף הרבה זמן לפני השואה על ידי אנשים "הזויים" ולצערנו החרדים ושאר העם הבינו את הצורך הגדול בזה רק אחרי השואה, אבל אם לא הייתה קיימת התנועה הציונית - קשה להאמין שפתאום אחרי השואה היינו מצליחים להקים מדינה...

לגבי סכנת הר הבית לדבריך - יש גם טענה הפוכה, והיא שהיות ונתנו להם את הר הבית, השארנו להם את מוקד הבעירה שסביבו הם יכולים להתסיס כל פעם מחדש, וכך בניגוד לכל היגיון רוחני/זהותי/בטחוני מסרנו את המפתחות לוואקף המושפל שלא האמין למראה עיניו והיה בשוק חייו (על פי עדויות אנשים שהיו בסביבה באותה תקופה).

תוקן על ידי מצדרביעי ב- 06/06/2021 23:45:02

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/6/2021 23:06 לינק ישיר 

לא נכון. בדרך הטבע מצב הציונים אכן היה כזה שאמור היה לנצח את צבאות ערב החלשות. כלומר ההנחה הריאלית הייתה לטובת ההכרזה והמלחמה. כלומר שזו הייתה ההחלטה שהצילה יותר חיים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/6/2021 22:59 לינק ישיר 

שוב, אם כולם היו "ריאליים" כמוך לא הייתה קמה המדינה שגם כן נתפסה בעיני ה"נורמלי" כמשהו הזוי ומסוגן, מוזמן להתמודד עם הטענה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/6/2021 22:56 לינק ישיר 

ובמחילה מכבוד הרב נבנצל, טעות בידו. אבל הוא אינו חולק עלי שעכשיו זה רעיון זוועתי. הוא מנתח, בטעות, שאם אחרי מלחמת ש"ה היו עושים זאת זה היה עובר בשקט. כמובן שאלו שטויות אבל הרב נבנצל הוא רב חשוב לא מנתח מערכות פוליטיות...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/6/2021 22:54 לינק ישיר 

כל התורה כולה חוץ מג עברות או שעת השמד הופכת לאסורה מטעמי פיקוח נפש.  וחי בהם ולא שימות בהם. בלי צו מפורש ע"י נביא אסור להרוג יהודים (ואין שום ספק בעולם שנסיון נואל כזה יגרום בודאות להרג יהודים) בשביל איזה מצוה חשובה וגדולה שתהיה. 
אכן בשביל ה"רוח הלאומית" מצוה לסכן את חיי היהודים בעולם. ואין מה להשוות את הקמת המדינה שהייתה הגנה עצמית והצלת חיי יהודי הארץ והעקורים באירופה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/6/2021 22:07 לינק ישיר 
מצדרביעי

מעניין לפי מה מחליטים איזה חלק ביהדות הוא "רעיון עוועים" ואיזה לא, גם על הציונות עצמה היו טענות ש"היא מסכנת חיי יהודים"...
אני לא מעולי הר הבית., אבל זה לא מפריע לי להמר שהתהליך שהם מובילים הוא זה שיוביל סוף סוף לקיום ההלכה המרכזית כל כך ביהדות...

אגב, במו אוזני שמעתי מהרב נבנצל ש"יכול להיות שזאת הייתה טעות שלא בנו את ביהמ"ק מייד אחרי מלחמת ששת הימים" ודו"ק...

תוקן על ידי מצדרביעי ב- 06/06/2021 22:08:16

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/6/2021 21:54 לינק ישיר 

לא בגלל "התגרות באומות" אלא כי לא מסכנים חיי יהודי בשביל הר הבית, גם לפי הרמב"ם. בשביל מדינת ישראל שזה הצלת חיי יהודים חייבים להסתכן אבל לא בשביל רעיון עיוועים של בנית הבית ובכך לקומם בנו את כל העולם המוסלמי והמערבי. כולל הרפובליקנים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/6/2021 21:48 לינק ישיר 
מצדרביעי

בהחלט דברת על זה שהוא:

כי הוא ברוח הלאומית שואף לכבוש את הר הבית. ואילו כל יהודי חרדי למשמע הסכנה שמנשבת מפי הלאומנים הללו שעלולים להחריב את מדינת שונאיהם של ישראל היל"ת.

א. ה. - למרות שזאת הלכה מפורשת ברמב"ם כאמור...

תוקן על ידי מצדרביעי ב- 06/06/2021 21:49:02

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/6/2021 21:47 לינק ישיר 

לא הזכרתי את המונח התגרות באומות. בגלל שאני לא חושב שיש עם זה בעיה. כל הדיון כאן היה מה המניע לעליה לארץ. רוח לאומית או רוח ה'. 
לפייגלין זו רוח לאומית ולנו לא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/6/2021 21:43 לינק ישיר 

לא דברתי רק על זה, דברתי גם על זה שחלק גדול מהחרדים והרבנים דברו נגד ה"התגרות באומות" והיום רובם מסכימים שזה טוב בסוף...

כך להערכתי יהיה גם עם בית המקדש, שבהתחלה רק "הזויים" יעסקו בנושא, ובתהליך ארוך טווח יום אחד יקיימו את ההלכה המפורשת ברמב"ם לבנות את ביהמ"ק, ואחר כך כולנו נשמח בזה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/6/2021 21:38 לינק ישיר 

אכן. ברור שללא הציונות לא הייתה מדינה. מה הקשר לנידון? השאלה אם הציונות המדינית זו השקפת העולם הדתית (בכוונה איני כותב חרדית שזה מונח סוציולוגי מחודש) שלנו או לא. התשובה היא לא!  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/6/2021 21:26 לינק ישיר 

תנסה להעתיק את הדיון על הר הבית לדיון שהיה לפני 100 שנה על הקמת מדינה בארץ בה הטענות היו כמעט שוות ותחזור אלי להגיד האם לא הוכח בסופו של דבר שדווקא ה"ציוינים" צדקו במידה רבה...

עם כל הכבוד לסב סבך, עלייה המונית לכל היהודים לארץ לא הייתה אפשרית בלי הקמת ה"מדינה" ה"ציונית"...

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > שלח לך חגבים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext