| נשלח ב-6/6/2021 14:57 |
|
| |
בר אילן כמשל
בעשרות האחרונות חל שינוי מהותי בדמוגרפיה של ירושלים החרדית וכיום חוגי הקנאים/העדה וכדומיהן מהווים מיעוט בקרב תושבי העיר . גם אזור בר אילן -שהוא נשוא ההפגנות האלימות הנערכות עכשיו נגד הרכבת הקלה- עבר שינוי בשנים האחרונות וכיום רובו (בחלקו המערבי מאז מעולם אבל גם בחלקו המזרחי לכיוון נוה צבי גאולה) מאוכלס ע"י חסידים ניטרליים, תושבי חוץ, או סתם בעלי משפחות וצעירים שאין להם שום קשר לעדה החרדית, לא שואלים את רבניה בהלכותיהם, ואין להם כל ענין לשמוע מה השקפת העולם שלה ודומיה
מה אם כן פשר הדבר שהעדה החרדית וגרורותיה לוקחים לעצמם טאבו לקבוע מה טוב לשכונה שהם חלק שולי ביותר ממנה, האם ההפגנות פשוט עוזרות להם לשמר את המומנטום של ההתנגדות לממסד, עוזרות להם לשאת חן בעיני קנאי התפוצות, או סתם באות מתוך רצון ליצור כאוס. דעת רבני השכונה ידועה וגם אותם מהם שהביעו התנגדות לא קראו להפגנות .
מי חפץ באפוטרופסות הבלתי קרואה הזאת? מי נתן להם את הזכות למרר את חיי התושבים ושאר העוברים הרבים בכביש העמוס הזה בלילות ובימים. לא מספיק הסבל שנגרם כרגע מהעבודות בכביש צריך עוד בלגן של מופרעים??
מי ביקש זאת מידכם, עם כל הכבוד ההגמוניה שהייתה לכם בימי היישוב הישן פג תוקפה, לא אלמן ישראל ב"ה ויש באיזור רבנים שבכוחם לקבוע מה טוב עבור התושבים. הגיע הזמן להפסיק עם דרכי האלימות ולנקוט בדרכי שלום ושתדלנות שגם אתם יודעים לנקוט בהם כשהדבר נוח לכם.
זה אמור לגבי איזור בר אילן וגם לגבי כלל העיר שמאכלסת בקרבה המוני בית ישראל כ"י שהאמת והשלום יאהבו
תוקן על ידי מכמונת ב- 06/06/2021 15:07:04
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2021 12:35 |
|
| |
מאימתי הדיון על הפגנות הוא אם אני מבין את הצורך של ההפגנה או לא? במדניה דמוקרטית כל מי שחושב לנכון להפגין זוהי זכות יסוד בסיסית, שחושבה יותר מחשש הידבקות המונית בקורונה.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/8/2021 04:17 |
|
| |
ההפגנה אתמול היתה התפרעות נטו, המפגינים לא באו לעצור את הרכבת, כי מי שרצה לעצור את הרכבת לא נזכר אתמול, אלא ביום הבחירות, כשמפגינים אלו שרובם גרים במאה שערים החרימו את הבחירות ונתנו לליאון לעלות (ביחד עם הליטאים ה"מחוכמים") אתמול הם באו לנקום על זה שהרכבת תסע בבר אילן, והיא תסע, כי הברברים לא יודעים איך באמת עוצרים רכבות בהידברות, בהסכמים קואליציוניים, בהתארגנות ביום הבחירות, כל זה חכם מידי בשבילם.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/8/2021 19:48 |
|
| |
momeir
| מכמונת כתב: |  | תושבי בר אילן זועמים: "המפגינים השאירו חורבן"אחרי ההפגנה אמש של 'העדה החרדית', במתווה הרכבת בבר אילן, תושבי האזור זועמים: "חלקנו נותרנו ללא חשמל, טלפון ואינטרנט, אנחנו מרגישים כמו אחרי מלחמה. הזיה" www.kikar.co.il/399813.html
תוקן על ידי מכמונת ב- 25/08/2021 19:41:26 |
|
אם אין אני לי מי לי. במקום לצלם ואח"כ להאשים את השוטרים 'האכזריים' , במקום לשתוק על קריאות ה 'נאצים' שיצאו מהבית ויתעמתו עם הקנאים הארורים.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-25/8/2021 19:40 |
|
| |
תושבי בר אילן זועמים: "המפגינים השאירו חורבן"אחרי ההפגנה אמש של 'העדה החרדית', במתווה הרכבת בבר אילן, תושבי האזור זועמים: "חלקנו נותרנו ללא חשמל, טלפון ואינטרנט, אנחנו מרגישים כמו אחרי מלחמה. הזיה" www.kikar.co.il/399813.html
תוקן על ידי מכמונת ב- 25/08/2021 19:41:26
|
|
|
|
| נשלח ב-9/6/2021 02:14 |
|
| |
| פלדלפי כתב: |  |
מתי נסעת ברכבת? הרכבת מלאה בחרדים!!!
אגב גם היום עוברים בבר אילן קווים רבים של חילונים... ואפי' ל"ע האוטובוס מאילת
נראה לי שהבנת לאיזה סוג חרדים אני מדבר
חרדי אמיתי עם כובע חליפה וזקן, לא תראה הרבה
אני לא מדבר על המזויפים, אלו נוסעים ברכבת גם בלי סיבה..
שכחתי שיש לך מכשיר למדידת יראת שמיים....
תושבי בית וגן נוסעים בקביעות ברכבת עם כובע ועם חליפה וגם עם זקן.... הרבה בחורי ישיבה נוסעים ברכבת בדרכם לביתם גם תושבי קרית משה\גב"ש נוסעים ברכבת לעירייה או לכותל
אבל אתה יודע בדיוק מי נוסע למקום חשוב ומי בלי שום סיבה .... |
|
חרדי ירא שמים שרוצה לשמור על העינים שלו ועל הנפש, לא עולה על הרכבת. ואם לדייק, אז באמת לא משנה כל כך הלבוש, יש בעלי כובע חסידי או שטריימל שפיצים שהם פחות יראי שמים מיהודי עם כיפת כזית, אבל בחיים לא תמצא על הרכבת יהודי חסידי אמיתי ששומר היטב את עיניו, תסכים איתי על כך
|
|
|
|
| נשלח ב-9/6/2021 00:55 |
|
| |
פלדלפי
| איש_חשוב כתב: |  |
אני לא מדבר על המזויפים, אלו נוסעים ברכבת גם בלי סיבה.. |
|
שכחתי שיש לך מכשיר למדידת יראת שמיים....
תושבי בית וגן נוסעים בקביעות ברכבת עם כובע ועם חליפה וגם עם זקן.... הרבה בחורי ישיבה נוסעים ברכבת בדרכם לביתם גם תושבי קרית משה\גב"ש נוסעים ברכבת לעירייה או לכותל
אבל אתה יודע בדיוק מי נוסע למקום חשוב ומי בלי שום סיבה ....
|
|
|
|
| נשלח ב-9/6/2021 00:42 |
|
| |
| פלדלפי כתב: |  |
אגב גם היום עוברים בבר אילן קווים רבים של חילונים... ואפי' ל"ע האוטובוס מאילת |
|
אני לא מדבר על המזויפים, אלו נוסעים ברכבת גם בלי סיבה..
|
|
|
|
| נשלח ב-9/6/2021 00:41 |
|
| |
| רעיונוביץ כתב: |  |
לפי ההיגיון שלך, מחר תושבי בני ברק,
צריכים ללכת לרח' ז'בוטינסקי, ולמנוע מכל אוטובוס מתל אביב, רמת גן, פתח תקווה, לנסוע ברח' ז'בוטינסקי,
משום שלפי תפישתך כל התחבורה שעוברת בבני ברק צריכה לשאת צביון חרדי !
עכשיו אתה אולי מבין שזו דרישה הזויה?
|
|
יודע מה הבעיה שלך? ההשואות המטופשות שאתה עושה תמיד
רכבת זה לא אוטובוס, וזבוטינסקי זה לא רבי עקיבא
|
|
|
|
| נשלח ב-8/6/2021 07:40 |
|
| |
פלדלפי
| איש_חשוב כתב: |  | אני כתבתי שזה מכשול? כתבתי 'אם אכן זה מכשול'. ואם אכן זה מכשול רוחני, יש לכל למנעו ואין לאף אחד זכות ובעלות להסכים עם מכשול רוחני.
מחר יחליט רב ספרדי שפאה לאשה זה מכשול רוחני, (חלק גדול מרבני הספרדים נגד פאות)
ויבואו לפגוע בנשים בגלל זה?
אם אתה חושב שזה מכשול רוחני אל תיסע ברכבת הקלה !
אין לך שום רשות לגרום נזק במיליונים !
אין לך שום רשות לעשות חילול השם !
מבלי לתמוך באלימות, אני מנסה פעם אחת להבין את הטענות המוזרות שלך על פי רוב תן בבקשה הסבר למשפט שהבאת "אם אתה חושב שזה מכשול רוחני אל תיסע ברכבת הקלה" חרדים על פי רוב במילא נמנעים כמעט לגמרי מנסיעות ברכבת הקלה, פה הרי לא מדברים על נסיעה בתוך הרכבת אלא התלונות הם על כך שהרכבת תעבוד בשכונה, על חלונותיה הגדולות השקופות כשהיא מכילה עשרות או מאות חילונים לבושים חשוף ולא צנוע, זה כל התלונה שלהם, שלא תעבור לנו ברחוב ליד הבית, מה הקטע לדחוף משפט כמו "אם אתה חושב שזה מכשול רוחני אל תיסע ברכבת הקלה"
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-8/6/2021 06:09 |
|
| |
מה מענין אותי שזה ציר תחבורה ראשי אם זה עובר בתוך שכונות חרדיות, עליו לשאת צביון חרדי
והתגובה שלך של "אל תסתכל על הרכבת" אינה ראויה לתגובה עוד מעט תגיד לנשים לעבור גם בלבוש לא צנוע לגמרי, ו"אל תסתכל עליהם" עצם הטינוף כשהוא עובר ברחוב, פוגע ברגשות, נוגד את היהדות, ללא קשר אם מישהו מסתכל ומי אתה שתגיד לתושבים ללכת עם עינים בריצפה? |
|
לפי ההיגיון שלך, מחר תושבי בני ברק,
צריכים ללכת לרח' ז'בוטינסקי, ולמנוע מכל אוטובוס מתל אביב, רמת גן, פתח תקווה, לנסוע ברח' ז'בוטינסקי,
משום שלפי תפישתך כל התחבורה שעוברת בבני ברק צריכה לשאת צביון חרדי !
עכשיו אתה אולי מבין שזו דרישה הזויה?
תוקן על ידי רעיונוביץ ב- 08/06/2021 06:10:19
|
|
|
|
| נשלח ב-7/6/2021 23:57 |
|
| |
בר אילן אינה שכונה סגורה, היא ציר תחבורה ראשי שרוב החרדים בירושלים עוברים בו מידי יום,
אתה תגיד לרוב החרדים, שהם עשרות אלפי בני אדם,
שגרים בשכונות מסביב לרחוב הזה ,שרוצים שרכבת קלה תשרת אותם,
אל תיסעו בציר תחבורה ראשי?
אם קשה לך, תעבור דירה לתוך השכונות מסביב !
מכוח מה אתה גורם סבל לעשרות אלפי בני אדם, חרדים כמוך?
בנוסף, מניסיון אישי חרדים רבים נוסעים ברכבת הקלה ! ! !
לא כל כך הרבה כי הרכבת הקלה במסלול שלה היום,
אינה עוברת בשום שכונה חרדית,
וממילא אינה משרתת, את אותה כמות חרדים, שהיא הייתה משרתת, באם היא הייתה עוברת בשכונה חרדית.
ולגבי החלונות השקופים, הרכבת הרי נוסעת באמצע הכביש,
למה אתה צריך ממרחק להציץ פנימה?
אם יש שם נשים בלבוש לא צנוע, אל תסתכל בכוונה פנימה
ועוד משהו, ברכבת קלה ,גם אם החלונות שלה שקופים, היא אינה שקופה לגמרי,
משום שבחלונות שלה יש ציפוי נגד שמש, וכך ביום היא אינה שקופה לגמרי,
כי הזכוכית שלה 'רפלקטיבית' כמו זכוכיות של מגדלי משרדים,
שביום קשה מאוד לראות מה קורה בפנים בתוך המשרדים בגלל הזכוכית ה'רפלקטיבית'
וגם בלילה המרחק עושה את שלו......
גם פה, ברכבת הקלה, מי שלא ירצה להציץ פנימה, לא יראה מה קורה בפנים.
אגב: לא אחת קבעתי פגישה עם אנשים שבאו ברכבת הקלה לתחנה שבה חיכיתי להם,
אף פעם לא ראיתי אותם ברכבת לפני שהם ירדו ! ! !
משום שבראיה אגבית אינך רואה בבירור מה קורה בתוך הרכבת הקלה.
|
|
מה מענין אותי שזה ציר תחבורה ראשי אם זה עובר בתוך שכונות חרדיות, עליו לשאת צביון חרדי
והתגובה שלך של "אל תסתכל על הרכבת" אינה ראויה לתגובה עוד מעט תגיד לנשים לעבור גם בלבוש לא צנוע לגמרי, ו"אל תסתכל עליהם" עצם הטינוף כשהוא עובר ברחוב, פוגע ברגשות, נוגד את היהדות, ללא קשר אם מישהו מסתכל ומי אתה שתגיד לתושבים ללכת עם עינים בריצפה?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-7/6/2021 20:22 |
|
| |
| פלנטה כתב: |  |
אתה יכול לבוא ולטעון שזה כלל לא מכשול רוחני. אבל, אם זה אכן מכשול רוחני אין לשון יהודי בעולם את הבעלות ואת הזכות להסכים לזה, וכל יהודי גם אם לא גר באיזור הוא חייב מדין ערבות לעשות כל מה שאפשר על פי התורה למנוע את המכשול הרוחני. |
|
מי יחליט שזה מכשול רוחני?
בשביל זה יש לנו את גדולי התורה,
שאינם מורים ללכת ולחלל שם שמים בהפגנות אלימות שם.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/6/2021 20:08 |
|
| |
מבלי לתמוך באלימות, אני מנסה פעם אחת להבין את הטענות המוזרות שלך על פי רוב תן בבקשה הסבר למשפט שהבאת "אם אתה חושב שזה מכשול רוחני אל תיסע ברכבת הקלה" חרדים על פי רוב במילא נמנעים כמעט לגמרי מנסיעות ברכבת הקלה, פה הרי לא מדברים על נסיעה בתוך הרכבת אלא התלונות הם על כך שהרכבת תעבוד בשכונה, על חלונותיה הגדולות השקופות כשהיא מכילה עשרות או מאות חילונים לבושים חשוף ולא צנוע, זה כל התלונה שלהם, שלא תעבור לנו ברחוב ליד הבית, מה הקטע לדחוף משפט כמו "אם אתה חושב שזה מכשול רוחני אל תיסע ברכבת הקלה"
בר אילן אינה שכונה סגורה, היא ציר תחבורה ראשי שרוב החרדים בירושלים עוברים בו מידי יום,
וממילא אינה משרתת, את אותה כמות חרדים, שהיא הייתה משרתת, באם היא הייתה עוברת בשכונה חרדית.
תוקן על ידי רעיונוביץ ב- 07/06/2021 20:02:22 |
|
אתה יכול לבוא ולטעון שזה כלל לא מכשול רוחני. אבל, אם זה אכן מכשול רוחני אין לשון יהודי בעולם את הבעלות ואת הזכות להסכים לזה, וכל יהודי גם אם לא גר באיזור הוא חייב מדין ערבות לעשות כל מה שאפשר על פי התורה למנוע את המכשול הרוחני.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-7/6/2021 20:01 |
|
| |
|
|
תוקן על ידי רעיונוביץ ב- 07/06/2021 20:02:22
|
|
|
|
|