בית פורומים בחדרי חרדים

נתניהו לא יורשה להתמודד לכנסת בבחירות הקרובות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-7/6/2021 21:26 לינק ישיר 
נתניהו לא יורשה להתמודד לכנסת בבחירות הקרובות

הבהרה חשובה שהבנתי רק עכשיו: נתניהו לא יורשה להתמודד לכנסת בבחירות הקרובות

(עמית סגל בטלגרם)

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/6/2021 00:01 לינק ישיר 

לפחות קיבלתי תשובה על השאלה שלי אם הבעיה היא בקריאה או בהבנה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/6/2021 23:59 לינק ישיר 

"סוג של הגבלת כהונה"?
מה להגבלת כהונה לראשות הממשלה ולחקיקה פרסונלית לפסילת אדם מלהיבחר לכנסת ישראל?

ימינה נבהלו מהפרסום של ההצעה המזעזעת הזו והודיעו שהיתה הצעה כזו אך "הם התנגדו לה", בתרגום חופשי חזרו בהם לעת עתה. (

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/6/2021 23:56 לינק ישיר 

זה סוג של הגבלת כהונה. אתה לא יודע לקרוא או הבעיה זה להבין? אם לא מאפשרים לאדם שכבר כיהן 8 להמשיך לכהן עוד 4 זו הגבלת כוהונה.

ובכל מקרה כבר הוכחש ע"י ימינה שזה בתוכנית. מסתמא היה זה "הכנסת עז"...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/6/2021 23:50 לינק ישיר 

מי מדבר כעת על הגבלת כהונה?

תסתכל שוב בפתיח של האשכול ותראה במה מדובר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/6/2021 23:50 לינק ישיר 

סער עצמו אמר בתגובה: "זאת חציית קו אדום. סייעתי לנתניהו להגיע לשלטון ומעולם לא הייתי מאויביו. לצערי הוא מוקף בחורשי רעות ומזימות. זה לא לטובת הליכוד וזה מזרים רעל לעורקיה. אני קורא לראש הממשלה - תציג ראיות. עליתי לדרגת איום על המשטר".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/6/2021 23:46 לינק ישיר 

אפשר לחשוב שהגבלת כהונה אינה טובה. אפילו נתניהו היה בעד ההגבלה כשזה קושש לו כמה קולות. הבעיה היא הנסיון לחוקק חוקים טובים אבל שמטרתם פרסונלית. אותו דבר עם סער. המניע לא היה הדאגה לרצון העם, רק טפשים מאמינים בשטויות הללו, אלא חסימה אפשרית של סער. 

ואז מתחילים הפלפולים "אבל סער עם קרחת ומה הקשר?..." 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/6/2021 23:40 לינק ישיר 

קלעפער כתב:
משהו מצלצל לי בראש שהיה כבר נסיון פעם לחוקק חוק נגד ח"כ. נדמה לי שקראו לחוק "חוק סער" ויוזמה באה מצד ביבי כדי לחסום את סער...

אבל הצבעוים שוכחים...

מי שמדבר על צביעות...

אבל הבעיה שלך היא לא רק צביעות, אלא גם בורות.
ההשוואה לנושא האשכול בכלל לא מתחילה.

מליאת הכנסת אישרה היום (ד') בקריאה טרומית את הצעת החוק לשינוי סמכויות הנשיא המכונה "חוק גדעון סער", שלפיו הנשיא יוכל להטיל את הרכבת הממשלה רק על חבר כנסת שהוא ראש מפלגה.

מדובר בתיקון לחוק יסוד: הממשלה, הקובע כי לאחר הבחירות הנשיא לא יכול להטיל את הרכבת הממשלה על כל חבר כנסת, אלא רק על ח"כ שהוא ראש מפלגה. בדברי ההסבר להצעת החוק נכתב כי "ההליך שבו מוטל התפקיד להרכבת הממשלה על אחד מחברי הכנסת הוא מרכיב מהותי במימוש ההכרעה הדמוקרטית שהתקבלה בבחירות. הטלת התפקיד חייבת ליישם ולשקף את רצונם של אזרחי המדינה כפי שבא לידי ביטוי בהצבעתם בבחירות לכנסת".

עוד נכתב כי "בנוסח החוק הקיים כיום יש לקונה העלולה להביא למצב אבסורדי שבו מלאכת הרכבת הממשלה תוטל על חבר כנסת שאינו ראש מפלגה, ולא היה כלל המועמד מטעמה לעמוד בראשות הממשלה במהלך מערכת הבחירות". הצעת החוק נועדה ליצור ודאות בהליך הטלת התפקיד להרכיב את הממשלה באופן שיבטיח כי רצון הציבור יבוא לידי ביטוי בצורה המיטבית, כך שהתפקיד יוטל על ראש מפלגה".

תוקן על ידי נוירולוג ב- 09/06/2021 00:18:45

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/6/2021 23:33 לינק ישיר 

משהו מצלצל לי בראש שהיה כבר נסיון פעם לחוקק חוק נגד ח"כ. נדמה לי שקראו לחוק "חוק סער" ויוזמה באה מצד ביבי כדי לחסום את סער...

אבל הצבעוים שוכחים...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/6/2021 23:14 לינק ישיר 

YYona כתב:
אני לא בעד חוק כזה רטרואקטיבי והוא גם לא יעבור.
אבל לא ברור איך הגעתם לזה שהממשלה צריכה "לטפל" במערכת וצריך פסקת התגברות, כי לדעתכם לחברי הכנסת יש זכות לחוקק מה שהם רוצים, כי הרוב קובע. תוך כדי שאתם מתלוננים על החוק שאתם חוששים שיעבור על ידי הרוב, ומגדירים את זה "צפון קוריאה פינת אירן".

תחליטו כבר האם לקואליציה של הנבחרים יש זכות לקבל כל החלטה?!
מה זה דמוקרטיה ומה זה דיקטטורה?!
אתם סתם זורקים סיסמאות וסותרים את עצמכם מתגובה לתגובה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

אתה מבין מה אתה כותב?
בעצם אתה אומר שקואליציה של רוב יכולה להחליט שלג'ינג'ים אין זכות בחירה, או שלחרדים או אנשי ימין אין זכות בחירה.

חקיקה לפסילת יריב פוליטי שלא יוכל לשמש אפילו כח"כ זה דבר חסר תקדים ואכן מתאים לצפון קוריאה ואיראן. (זה עונה גם לשאלתך לעיל לגבי הסעיף הספציפי שזה בעצם נושא האשכול למקרה ופספסת).

תוקן על ידי נוירולוג ב- 08/06/2021 23:16:26

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/6/2021 18:57 לינק ישיר 
מצדרביעי

YYona כתב:
הסמכות לחוקק מסורה בידי הכנסת, גם הסמכות לחוקק חוקי יסוד. לאסתר חיות יש סמכות להעביר ביקורת במקרה שהכנסת התנגשה עם עצמה. היא לא מחוקקת, היא רק פסלה כמה חוקים וגם זה באופן נדיר.

אכן יש חוקים שהם לא לגיטימיים, גם אם רוב המצביעים בעד; אם החוק הזה ששולל פריוולגיה מאדם אחד הוא לא לגיטימי, עאכו"כ חוקים שפוגעים בהרבה אנשים הם לא לגיטימיים. ובדיוק בגלל זה לא ייתכן שכל רוב מזדמן יוכל להחליט כל דבר ולהתגבר על חוקים.

נשלח מהאנדרואיד שלי

כשקליקה שלא נבחרת על ידי העם רוצה להחליף את המחוקק ולא מוכנה לקבל ביקורת משל היינו ברוסיה הקומוניסטית (לינק המראה קצת מקושי המצב בהמשך)  החשש שיקרו דברים "לא לגיטימיים" הוא יותר גדול מאשר שנבחרי העם יעשו דברים "לא לגיטימיים"...
במילים אחרות, מי שחושב שביהמ"ש הוא הבלם האחרון מפני עליית המפלגה הנאצית, לא עונה על השאלה מה ימנע מהנאצים להיות השופטים בבית המשפט בעצמם?...

הנה הקישור לטור המספר בין היתר על הדברים ההזויים שאמרה אסתר חיות שבוע שעבר על כך ש"אסור לאף אחד לבקר את מערכת המשפט":

https://www.makorrishon.co.il/opinion/356315/

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/6/2021 18:51 לינק ישיר 

הסמכות לחוקק מסורה בידי הכנסת, גם הסמכות לחוקק חוקי יסוד. לאסתר חיות יש סמכות להעביר ביקורת במקרה שהכנסת התנגשה עם עצמה. היא לא מחוקקת, היא רק פסלה כמה חוקים וגם זה באופן נדיר.

אכן יש חוקים שהם לא לגיטימיים, גם אם רוב המצביעים בעד; אם החוק הזה ששולל פריוולגיה מאדם אחד הוא לא לגיטימי, עאכו"כ חוקים שפוגעים בהרבה אנשים הם לא לגיטימיים. ובדיוק בגלל זה לא ייתכן שכל רוב מזדמן יוכל להחליט כל דבר ולהתגבר על חוקים.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/6/2021 17:39 לינק ישיר 
מצדרביעי

YYona כתב:
אבל לא ברור איך הגעתם לזה שהממשלה צריכה "לטפל" במערכת וצריך פסקת התגברות, כי לדעתכם לחברי הכנסת יש זכות לחוקק מה שהם רוצים, כי הרוב קובע. תוך כדי שאתם מתלוננים על החוק שאתם חוששים שיעבור על ידי הרוב, ומגדירים את זה "צפון קוריאה פינת אירן".

נשלח מהאנדרואיד שלי

מאוד פשוט, הסמכות לחוקק חוקים מסורה בידי הכנסת ולא בידי אסתר חיות, אבל לחוקים פרסונליים אין שום לגיטימיות, ודברים כאלו קורים רק באיראן...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/6/2021 11:29 לינק ישיר 

ביום ראשון הקרוב ג' בתמוז יום השבעת הממשלה, הוא יומא דפגרא ואין אומרים בו תחנון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/6/2021 09:13 לינק ישיר 

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/6/2021 09:09 לינק ישיר 

נוירולוג כתב:

אז זה מה שקראת, לא קראת הכל
ממליץ לך לקרוא

תעתיק לכאן את הסעיף הזה אם אתה נתקל בו

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > נתניהו לא יורשה להתמודד לכנסת בבחירות הקרובות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext