|
|
| נשלח ב-8/6/2021 13:33 |
|
| |
"שמעתי את הרבנים, אבל החלטתי אחרת"
מייצג ציונות דתית או לא?
|
|
|
|
| נשלח ב-9/6/2021 15:35 |
|
| |
| אךטובוחסד כתב: |  | | נוירולוג כתב: |  | באמת לא תמיד קל לשמוע לרבנים, זה לא כמו אצלנו שהח"כים או הנכדים מורים לרבנים מה לומר ואז באמת קל "לשמוע להם". |
|
לא זו אף זו… התקלה האיומה הזו, שהגראי"ל מינה את הגרי"ג לממשיכו, ועדיין יש כאלו ששואלים את ר' חיים (כבודו במקומו מונח כמובן), תהיה בכיה לדורות! הנהגה תמיד היתה אחת! פוסקים, מקובלים וכדו' שיהיו גם 1000. אבל אצל המזרחי זה כנראה מעולם לא היה. מעניין לבדוק בהיסטוריה האם לרב קוק הם כן שמעו כשהורה להם אחרת. אני רק זוכר היטב את יהלום המדושן, עונה לכתב ששאל אותו על ממשלת שרון "ואם הרבנים שפירא ואליהו יורו לכם לא להצטרף"? והוא ענה לו: "אז הרבנים יתכופפו". את הסוף, כולם מכירים.. פינוי גוש קטיף כנראה על גבו הרחב מאוד של יהלום ושל חבריו שזלזלו ברבניהם! נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
במובן מסוים אצלם עוד יותר טוב לפחות לא משקרים לעצמם ולצאן מרעיתם
|
|
|
|
| נשלח ב-9/6/2021 13:53 |
|
| |
| קולולו כתב: |  | כדאי להעיר שחלק גדול מרבני המזרחי חושבים שלא צריך לשמוע לרבנים בנושאים פוליטיים נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
רבנים לא צריכים להתערב בפוליטיקה חברי הכנסת החרדים מנווטים את דעת הרבנים לפי האינטרס האישי.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/6/2021 13:03 |
|
| |
כדאי להעיר שחלק גדול מרבני המזרחי חושבים שלא צריך לשמוע לרבנים בנושאים פוליטיים נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-9/6/2021 12:38 |
|
| |
מה הידע של הרבנים בפוליטיקה?
כשהרופא אומר לי לקחת תרופה אני לא הולך לרב לקבל אישור כי הרב אולי גדול בתורה אבל לא מבין ברפואה יותר מכל אדם ברחוב.
כמהנדס בנין אומר לי שחייבים עמוד לתמוך בתקרה, אני לא הולך לרב לשאול אם מבחינת חוזק חומרים יש צורך בעמוד, הרב עם כל גדולתו בתורה, לא יודע לעשות את החישובים האלה.
כך גם הוראות פוליטיות של רבנים שאולי הם אדמו״רים חשובים וגדולים בתורה אבל לא מבינים בתחום.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/6/2021 07:13 |
|
| |
| נוירולוג כתב: |  | באמת לא תמיד קל לשמוע לרבנים, זה לא כמו אצלנו שהח"כים או הנכדים מורים לרבנים מה לומר ואז באמת קל "לשמוע להם". |
|
לא זו אף זו… התקלה האיומה הזו, שהגראי"ל מינה את הגרי"ג לממשיכו, ועדיין יש כאלו ששואלים את ר' חיים (כבודו במקומו מונח כמובן), תהיה בכיה לדורות! הנהגה תמיד היתה אחת! פוסקים, מקובלים וכדו' שיהיו גם 1000. אבל אצל המזרחי זה כנראה מעולם לא היה. מעניין לבדוק בהיסטוריה האם לרב קוק הם כן שמעו כשהורה להם אחרת. אני רק זוכר היטב את יהלום המדושן, עונה לכתב ששאל אותו על ממשלת שרון "ואם הרבנים שפירא ואליהו יורו לכם לא להצטרף"? והוא ענה לו: "אז הרבנים יתכופפו". את הסוף, כולם מכירים.. פינוי גוש קטיף כנראה על גבו הרחב מאוד של יהלום ושל חבריו שזלזלו ברבניהם! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-8/6/2021 21:18 |
|
| |
באמת לא תמיד קל לשמוע לרבנים, זה לא כמו אצלנו שהח"כים או הנכדים מורים לרבנים מה לומר ואז באמת קל "לשמוע להם".
|
|
|
|
| נשלח ב-8/6/2021 15:34 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-8/6/2021 14:22 |
|
| |
בציונות הדתית יש חלוקה לקבוצות וזרמים שונים לא פחות מאשר אצלינו. סמוטריץ' יותר נוטה לצד של החרד"ל, ואילו ימינה יותר בכיוון הדתיים לייט,
|
|
|
|
| נשלח ב-8/6/2021 14:20 |
|
| |
סמוטריץ' לא שמע והוא לא הזדקק לרבנים שלו, דעותיו ניציות וימניות בלי שום קשר לרבנים, אדרבה, אם הרבנים היו מורים לו להצטרף לממשלת בנט לפיד אז היית רואה אם הוא מציית או לא,
|
|
|
|
| נשלח ב-8/6/2021 14:05 |
|
| |
| בונדמן כתב: |  | | בוודאי , זהו המיזרוחניק הקלאסי ! |
|
אז סמוטריץ' הוא לא קלאסי? או לא בכלל?
|
|