בית פורומים בחדרי חרדים

צביעות !! מאפיה של סיציליה הגיעה לבני ברק!! "ועדת מושחתים ??

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-10/6/2021 22:52 לינק ישיר 
צביעות !! מאפיה של סיציליה הגיעה לבני ברק!! "ועדת מושחתים ??

תקופה ארוכה חנויות הטלפון בבני ברק סובלות מטרור ואובדן הכנסות !!הפגנות !!
על לא עוול בכפן !!
ורק כי כמה עסקנים מושחתים ונוכלים רוצים דמי פרוטקשן !!
מדובר בחנויות שמוכרות סמרטפון מוגן !!
ללא אינטרנט פרוץ !!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/7/2021 00:35 לינק ישיר 
פושעים זה מחמאה עבורם !!רשעים !!

הפושעים לא מרפים השבוע ברוב חוצפתם הם שלחו לכל תושבי הערים החרדיות עלון הפעילות המרושעת שלהם
ומסתבר שהם דורשים כסף מהציבור בצרוף ספורי בלהות !
כסף לממן פעילות טרור פגיעה בפרנסה !!!
הפושעים שזורקים קרטונים בוערים לחנויות !!שמוכרות טלפון כשר !!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/7/2021 00:31 לינק ישיר 

קישור לכתבה

https://13news.co.il/item/news/domestic/crime-law/kosher-phones-1283074/

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/7/2021 00:30 לינק ישיר 
הפושעים בפעולה

LIVE

קללות, הפגנות ואבנים: שיטת הפרוטקשן של הטלפונים הכשרים

בעלי חנויות סלולר בערים החרדיות נתונים לסחיטה של "ועדת הרבנים לענייני תקשורת", המונעת מהם למכור מכשירים של ספקים אחרים בטענה שהם מובילים לסמים וזנות. "זרקו קרטונים בוערים לחנות"

אריאלה שטרנבך

| יום שלישי, 13.7

אזור נגן וידאו נווט עם מקאש TAB

הפגנה נגד בעלי עסק למכירת טלפונים (צילום תמונה: צילום מסך)

בעלי חנויות סלולר בערים החרדיות נתונים בשנה האחרונה לסחיטה באיומים, לכאורה על ידי גוף הקורא לעצמו "ועדת הרבנים לענייני תקשורת", שמפעיל מונופול על ענף הסלולר בחברה החרדית. על אף שישנן חברות רבות המספקות מכשירים כשרים לחברה החרדית, עסקני ועדת הכשרות מונעים מבעלי העסקים למכור טלפונים של ספקים אחרים ואף מגייסים את הרבנים למאבק באלו שלא מסכימים להיכנע להם.
כך למשל, יונתן, תושב העיר בני ברק שלקרוב משפחתו חנות סלולר בעיר, סיפר לחדשות 13 כי חברי ועדת הרבנים לענייני תקשורת ביקרו בחנות שבבעלות בן משפחתו והפעילו עליו לחץ לקבל את תעודת הכשרות מטעמם, ואיימו כי אם לא יעשה זאת, יתקיימו הפגנות המוניות ליד בית העסק שלו. "סביב החנות החלו הפגנות אלימות. אני והעובדים שלי נשארנו כלואים כמה פעמים בתוך החנות והמשטרה הייתה צריכה לחלץ אותנו. זרקו קרטונים בוערים לתוך החנות בעוד שהעובדים היו בתוכה", סיפר בעל חנות טלפונים בעיר החרדית.

כתבות נוספות בחדשות 13 >>
קבינט הקורונה אישר: הבידוד יקוצר לשבעה ימיםהמכתבים של מוטי כהן לאוחנה: "הפסק להתערב בעבודת המשטרה"תיעוד: הכבאית עוברת ברמזור אדום – והורגת את פנינה בת ה-3

הפגנה מול חנות סלולר בבני ברק

כפי שניתן לראות בתיעוד, המוני אנשים מכל הגילים רודפים אחרי בעלי עסק מתחום הסלולר, מקללים אותו, זורקים אבנים ומשליכים חומרים בוערים לתוך החנות. "בסוף נכנעתי והסכמתי לתעודה שלהם. זה גרם לי לירידה של 150 אלף שקל בהכנסות חודשיות. אין קץ לסבל שהם גורמים", סיפר בעל חנות בבני ברק. "אותו אדם מגיע למצב שהוא לא ישן בלילות, הוא לוקח כדורים, הוא בחרדות, הוא נזהר, הוא מתחיל להיות רדוף, הוא מסתובב אחורה להסתכל שאין חבורה של קיצונים שבאים לתקוף אותו", הוסיף לדבריו יונתן.
"זו עבירה של סחיטה באיומים באופן הכי מודרני שיש כי אין להם שום אפשרות בחירה אחרת וזה לא הצעה שבאמת ניתן לסרב לה", עו"ד רענן עמוסי, המייצג את בעלי החנויות. "בכוונתנו לפנות למשטרת ישראל עם חומרים שהגיעו אלינו בימים האחרונים שיפתחו בחקירה פלילית נגד כל המעורבים", הוסיף.

כבר שנים שכשרות היא עסק כלכלי לא פחות מדתי או רוחני, וכשהמשטרה מתערבת לעתים נדירות בלבד במה שלכאורה נראה כמו סחיטה פלילית מובהקת, בעלי חנויות הסלולר בחברה החרדית רק ימשיכו לשלם ולשלם.

יונתן, חרדי מבני ברק שקרוב משפחתו מחזיק בחנות למכירת טלפונים סלולרים

מוועדת הרבנים לענייני תקשורת נמסר בתגובה: "ההפגנות לא קשורות אלינו בשום אופן, אלא לכל רבני עיר ועיר, שלא נותנים לבעלי חנויות למכור לילדים אייפונים פרוצים שמובילים לסמים, לזנות ולכל הדברים הקשים שקיימים במדינה".

ממשטרת ישראל נמסר בתגובה: "בעקבות תלונות שהוגשו למשטרה נפתחה חקירה שמנוהלת על ידי צוות חקירה מיוחד. המשטרה פועלת לאיזון מתמיד בין זכות המחאה לבין שמירת מרקם החיים התקין באזור".

תגיות:

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/7/2021 10:42 לינק ישיר 

הייתי מגיב, אבל אני מפחד שהמאפיה תרצח אותי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/7/2021 02:59 לינק ישיר 
הטרור ממשיך

בעל החנות שובר שתיקה: "קיבלתי איומים על חיי והמשטרה מתעלמת"

בתיעוד שהגיע לידי 'בחדרי חרדים' נראים קיצונים חוסמים את  המעבר לאישה מבוגרת שמנסה להיכנס לחנות סלולר בעיר בני ברק, ומתעלמים בבוטות מפניותיה | לקראת ההפגנה שצפויה היום, הגיע בעל החנות לתחנת המשטרה וחשף את מסע ההתעללות שהוא עובר | כל הפרטים

יוסי שטארק, כ"א תמוז תשפ"א 01/07/2021 15:07מונעים מהקשישה להיכנס | תיעוד  ההפגנה מול חנות הסלולר 'דידי פון' ברחוב רבי עקיבא בבני ברק צילום: באדיבות המצלם

קיצונים הגיעו אמש (רביעי) להפגין נגד חנות הסלולר 'דידי פון' ברחוב רבי עקיבא בבני ברק, שסירבה לקבל את "תכתיבי הכשרות" של ועדת הרבנים.
בתיעוד שהגיע לידי 'בחדרי חרדים', נצפים מפגינים שחוסמים את המעבר לחנות ומתעלמים בבוטות מאישה מבוגרת שמנסה להיכנס לחנות.
היום (חמישי) מתוכננת הפגנה נוספת וגדולה יותר, נגד בעל החנות. במודעות שפורסמו לקראת ההפגנה נכתב כי "חנויות הפלאפונים במערב בני ברק מאיימות על תושבי העיר וצאצאיה".
חשיפה: המאפיה החרדית שמטילה אימה על חנויות הסלולר בבני ברק
בתוך כך, בעל החנות שטוען כי פרנסתו נפגעת בגלל ההפגנות וההתפרעויות, הגיע היום (חמישי) לתחנת המשטרה כדי להגיש תלונה.
בפנייה ששלח למשטרה ושתוכנה הגיע ל'בחדרי חרדים' הוא כתב: "לכבוד משטרת ישראל, לאחר פניות רבות אליכם – פניות שכולן לא נענו, אני פונה שוב ומבקש באופן נחרץ את התערבותכם המיידית במניעת האלימות האגרסיבית המופנית כלפיי מזה כחודשיים".
בעל החנות כתב: "אם אין ביכולתכם להגן עלי, אני מבקש הסבר ברור מדוע אתם כל כך חסרי אונים מול קבוצת חרדים מתפרעת... עם התגובה או עם חוסר התגובה שלכם, אני נאלץ לערב את התקשורת הממתינה לשמוע מכם תשובה הולמת לתיאורים הבאים:
1. מזה כחודשיים קבוצת חרדים המנוהלת על ידי עסקנים שתלטניים הקימה קו הפגנות בו היא מעדכנת את ציבור המפגינים בשעות ההפגנה, בדרך כלל שעות הערב 19:00-21:00".
מטרתם המוצהרת היא לגרום לכל בעלי החנויות של הסלולר להפוך את אותם עסקנים למשגיחי כשרות ולמעשה ליטול את כל הרווח של ההכנסות לכיסם. רוב בעלי החנויות נכנעו לטרור ולאלימות שלהם, פשטו רגל או לקחו כשרות ובכך למעשה איבדו את פרנסתם".
2. המפגינים משתמשים בילדים קטנים ובנערים, משליכים לעבר החנות שלי-"דידי פון"- שנמצאת בר' עקיבא 20  ב"ב - פסולת וחפצים במטרה לגרור אותנו לאלימות".
3. המבוגרים חוסמים את פתח החנות בגופם ומונעים מלקוחות להיכנס, צועקים וצורחים עליהם, דוחפים נשים וילדים ללא אבחנה כפי שמתועד במצלמות האבטחה".
4. המפגינים עושים עלינו מצור ומקיפים אותנו כשאנחנו יוצאים או נכנסים לחנות, בועטים בנו, משפילים, ומקללים קללות כמו: "אני מתפלל עליכם מידי יום שתמותו מהמחלה ושהילדים שלכם ימותו מיתה משונה", כך מידי יום, מחפשים להתיש אותנו נפשית ומוראלית".
5. המפגינים מנסים באופן קבוע לגרור אותנו למעשי אלימות ועד כה הצלחנו לשמור על איפוק ולנסות להתמודד בדרכים חוקיות. המשטרה עומדת ללא מעש מולם וכך כח ההרתעה המשטרתי נפגע משמעותית".
6. קיבלתי לא מעט איומים על חיי בדרכים אנונימיות, הצלחתי לתעד איום כזה ופניתי איתו אליכם".
7. הגשתי תלונה כבר 6 פעמים והמשטרה מתעלמת!!! ביקשתי לפחות שתמנעו מהם לעמוד בפתח החנות ושלא יעברו א ת הגדר- אך גם בקשה זו לא נענתה מצידכם!".
8. כל חטאי הוא שאני מנסה להתפרנס, איני עובר ואיני מתריס על חוקי החברה החרדית (שאני משתייך אליה בין כה וכה...) כל הניידים בחנות כשרים, מפוקחים ומושגחים. הרצון שלהם הוא אך ורק לשלוט בנתח ההכנסה המשמעותי מהרווחים באמצעות כשרות מפוברקת. כך הם פעלו באגרסיביות כלפי כל בעלי החנויות באזור והצליחו להכניע את רובם".
9. הכנסותיי נפגעו באופן משמעותי בחודשיים האחרונים בעקבות אזלת ידה של המשטרה להתמודד עם התופעה".
10. במדינה מתוקנת שבה צבא חזק ומשטרה חזקה כמו אצלינו, לא ניתן להעלות על הדעת ולאפשר פגיעה בזכויות אדם בסיסיות שנשללות מבעלי מחנויות רבים יום אחר יום- הזכות להתפרנס בכבוד, חופש העיסוק, חופש התנועה, הזכות לביטחון אישי וכו'".
11. אני שב ומבקש בתוקף את התערבות המשטרה באופן מיידי – ההפגנות הולכות ונעשות אלימות יותר ומסוכנות יותר, הם רואים שאני לא נכנע ומגבירים את האגרסיביות שלהם, אני חושש לחיי, לפרנסתי, ולבריאות הנפש שלי. לא יתכן להפקיר כל כך הרבה בעלי חנויות לידיים של מאפיונרים חרדים!!!".
לסיון הוא כותב: "ממתין לתגובתכם, דוד דוידוב, מנהל חנות "דידי פון"- רבי עקיבא 20 ב"ב", לשון הפנייה למשטרה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/6/2021 12:05 לינק ישיר 

האדמורים שהגיעו להפגנה !!
מה השקרים שסיפרו להם ?? שגרמו להם להגיע לעצרת של הפרוטקשן ???
מי האדמור שלא יצא מרכב ?? הוא גילה ברגע האחרון ששיקרו וביזו אותו ??

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/6/2021 02:26 לינק ישיר 

צפו: אחרי ההפגנה - עימותים עם מוכר הפלאפונים

אחרי העצרת אתמול, הגיעו היום מפגינים להתעמת עם בעל חנות הסלולר 'דידי פון' ברחוב רבי עקיבא 20 בבני ברק. חסמו את המדרכה, הביאו שלטים, מגפון כריזה ונוצרה המולה רבה במקום

יוסי שטארק, ל' סיון תשפ"א 10/06/2021 14:49ההתנכלות נמשכת  היערכות המשטרה לקראת ההפגנה נגד חנויות הסלולר בבני ברק צילום: באדיבות המצלם

מפגינים הגיעו היום (חמישי) להתעמת עם בעל חנות הסלולר 'דידי פון' ברחוב רבי עקיבא 20 בבני ברק.
המפגינים התעמתו עם בעל החנות, הביאו מגפון כריזה, שלטי מחאה נגד מכירת מכשירים שאינם תחת הפיקוח של ועדת הרבנים וצעקו על מוכר הפלאפונים.
ל'בחדרי חרדים' הגיע תיעוד בו נראים עשרות מפגינים חוסמים את מעבר עוברי האורח במדרכה, וכתוצאה מכך נוצרת המולה רבה ברחוב.
כזכור, אתמול דווח ב'בחדרי חרדים' כי מאות מפגינים התאספו לעצרת מחאה נגד חנויות הסלולר בבני ברק, שאינן תחת פיקוח ועדת הרבנים.
שורה של אדמו"רים ורבנים נשאו דברים באירוע. מרבית הרבנים ישבו על מרפסת ברחוב רבי עקיבא 20 מעל חנות הפלאפונים 'דידי פון', כשאחד האדמו"רים הגדולים ביקש שלא לצאת להפגנה, והשתתף בה מתוך רכבו הפרטי.
המשטרה קיימה היערכות נרחבות להפגנה והעריכה כי כעשרת אלפים אנשים ישתתפו בה, אך בפועל השתתפו מאות מפגינים בודדים בלבד.
ל'בחדרי חרדים' נודע כי במהלך שעות הצהריים ביקש אחד האדמו"רים ממרכז בני ברק, ממנהלי קווים פנימיים של מספר קהילות בבני ברק, שיכריזו על מועד הפגנה ויבקשו התגייסות המונית מאברכי הכוללים ומבחורי הישיבות.
במהלך העצרת גם נאספו תרומות מהמשתתפים כדי לממן את המערכה. גבאי מיוחד עבר בין המפגינים עם ספל גדול וביקש את תרומת המתאספים.
המשטרה הייתה בכוננות גבוהה והציבה לוחמי מג"ב רבים ליד החנות 'דידי פון'. זאת, בעקבות מקרי אלימות שהתרחשו בעבר בעת קיום הפגנות נגד חנויות סלולר בבני ברק, כאשר צעירים ניפצו את חלונות החנות ופגעו ברכוש.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/6/2021 00:09 לינק ישיר 

נושא חשוב. תודה שאת מעלה אותו למודעות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/6/2021 23:06 לינק ישיר 

באמצע העצרת המושחתים המושחתים התרימו את המשתפים!!
בתואנה שיש להם הרבה הוצאות!
איזה הוצאות יש לנוכלים האלו ???
מעניין מי תרם להם הילדים הנערים והבחורים שהם סוחבים להפגנות ???
ומשחיתים להם את המידות וגורמים להם לביטול זמן ותורה !!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/6/2021 22:56 לינק ישיר 

המשטרה העריכה: עשרת אלפים ישתתפו | כמה השתתפו בפועל?

בעצרת מחאה נגד חנויות הסלולר בבני ברק, שאינן תחת פיקוח ועדת הרבנים - הוכרזו החלטות הכינוס ועל הסנקציות שיופעלו נגד חנויות הסלולר שלא ישתפו פעולה עם ועדת הרבנים. שורה של אדמו"רים ורבנים נשאו דברים באירוע, מתוך מרפסת ברחוב רבי עקיבא מעל חנות סלולר

יוסי שטארק, כ"ט סיון תשפ"א 09/06/2021 20:24עצרת מחאה נגד החנויות  המחאה בבני ברק צילום: שוקי לרר

מאות מפגינים התאספו היום (רביעי) לעצרת מחאה נגד חנויות הסלולר בבני ברק, שאינן תחת פיקוח ועדת הרבנים.
שורה של אדמו"רים ורבנים נשאו דברים באירוע. מרבית הרבנים ישבו על מרפסת ברחוב רבי עקיבא 20 מעל חנות הפלאפונים 'דידי פון', כשאחד האדמו"רים הגדולים ביקש שלא לצאת להפגנה, והשתתף בה מתוך רכבו הפרטי.
צילום: מאיר פרידמן.
המשטרה קיימה היערכות נרחבות להפגנה והעריכה כי כעשרת אלפים אנשים ישתתפו בה, אך בפועל השתתפו מאות מפגינים בודדים בלבד.
ל'בחדרי חרדים' נודע כי במהלך שעות הצהריים ביקש אחד האדמו"רים ממרכז בני ברק, ממנהלי קווים פנימיים של מספר קהילות בבני ברק, שיכריזו על מועד הפגנה ויבקשו התגייסות המונית מאברכי הכוללים ומבחורי הישיבות.
במהלך העצרת גם נאספו תרומות מהמשתתפים כדי לממן את המערכה. גבאי מיוחד עבר בין המפגינים עם ספל גדול וביקש את תרומת המתאספים.
המשטרה הייתה בכוננות גבוהה והציבה לוחמי מג"ב רבים ליד החנות 'דידי פון'. זאת, בעקבות מקרי אלימות שהתרחשו בעבר בעת קיום הפגנות נגד חנויות סלולר בבני ברק, כאשר צעירים ניפצו את חלונות החנות ופגעו ברכוש.
בסיום העצרת הוקראו "החלטות הכינוס":
- על החנויות לעמוד תחת הפיקוח של ועדת הרבנים.
- אין למכור מכשירים ללא פיקוח של הוועדה.
- אין לקנות מכשירים שאינם תחת הפיקוח הנ"ל.
- אין לקנות שום מוצר, ואפילו מוצר כשר, בחנויות אשר אינן עומדות תחת הפיקוח הנ"ל.
- קוראים לכל החנויות ליצור קשר עם נציגי ועדת הרבנים לקבלת הפיקוח.
 המחאה בבני ברק צילום: שוקי לרר

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/6/2021 22:55 לינק ישיר 

אריאלה שטרנבך

פרוטקשן בחסות משטרת ישראל:
בשבוע שעבר הגעתי לבני ברק לצלם תחקיר יחד עם אליה הצלם.
אחרי שהגענו למקום שנקבע עם המרואיינים - בעלי חנויות סלולאר בעיר, הם ביטלו לנו אחד אחרי השני, התחמקו והתחננו שנצלם מישהו אחר - הם לא יכולים.
כעסתי עליהם מאד, גם כי ביטלו ברגע האחרון כשאנחנו כבר בשטח ובעיקר בגלל שהם אלו שרדפו אחריי חודשים שאעזור להם.
אבל למרות הכעס הבנתי אותם לחלוטין.
הם רועדים מפחד. ויש בסיס הגיוני מאד לפחד שלהם.
עבריינים מעולם תחתון, איומים, מכות, חרמות ושריפות זה רק חלק ממה שהם חווים.
והנה הסבר קצר:
בחברה החרדית יש מספר עסקנים שמרוויחים הון ממכשירי סלולאר כשרים והם רוצים שישווקו רק את המכשירים שלהם.
שלא יהיה לכם לרגע ספק - החנויות בבני ברק לא מוכרות אייפון או גלקסי אלא רק מכשירים מסוננים שחסומים לגלישה אינטרנטית. לדוגמה סמארטפון של הדרן שהוא כשר וחסום אבל נאסר עליהם למכור אותו, כי זה לא של אותם עסקנים/עבריינים עם החותמת שלהם.
הם דורשים מבעלי החנויות להחזיק הכשר בתמורה לערבות של עשרת אלפים שקלים.
רק נבהיר מדובר בבעלי חנויות חרדים יראי שמיים שבאידיאולוגיה שלהם לא רוצים להכשיל ציבור שמקפיד.
העניין כאן לא רוחני אלא כלכלי לגמרי.
הציבור התמים שלא יודע או מבין, מתבקש להגיע להפגין בשם "רבנים" נגד החנויות הטמאות. אותם עסקנים/עבריינים מגייסים בלובינג את האדמו"רים מספרים להם על "נזקי הטכנולוגיה" והציבור שהולך אחר רבותיו בעיניים עצומות, מגיע בהמוניו להפגין להפריע למכירות וחלקם גם שרפו חנויות.
אני לא יכולה לחשוף מה בעלי החנויות האלה חוו, הם מפחדים מאד שיזהו אותם שפתחו את הפה. אבל חלקם נזקקו לאבטחה פרטית, אחרים קיבלו שיחות איומים עם שמות מהעולם התחתון שכולנו מכירים, ויש את אלו שחששו לחיי בני משפחתם ונאלצו לוותר על מקור פרנסתם או להיכנע ולקבל הכשר לחנות.
והנה הקטע הכי מלוכלך - המשטרה יודעת הכל!
היא מחזיקה בהוכחות מצולמות - למשל צילומים של אדם שנכנס לחנות כזו ומאיים שמולנר ייכנס לתמונה (ייתכן וסתם השתמשו בשמו, ואין למולנר קשר) היא מחזיקה בהקלטות של איומים וסחיטה כמעט מכל בעלי החניות. וכשבעלי החניות מחייגים 100 ומתחננים שהמשטרה תתערב כשהורסים להם את החנויות, החוקר התורן ממליץ להם לסגור את החנות ולפתוח אחרת בז'בוטינסקי.
למכשירים שהם מוכרים יש ביקוש, הם מרוויחים יפה מאד ולציבור החרדי לא באמת משנה אם יש חותמת כזו או אחרת אלא רק שהטלפון יהיה כשר כנדרש.
היום התקיימה ההפגנה ההמונית הזו בהשתתפות אדמורים ומה עשתה המשטרה? הגיעה אתמול לבעלי החנויות והמליצה להם לסגור מחר, כי תהיה הפגנה.

עשרות בעלי חנויות בבני ברק ובירושלים מאוימים ונסחטים במאות אלפי שקלים על ידי מאפיה חרדית בחסות משטרת ישראל.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/6/2021 22:53 לינק ישיר 

חשיפה: המאפיה החרדית שמטילה אימה על חנויות הסלולר בבני ברק

אחרי מאבקים שקטים ופומביים, 'בחדרי חרדים' שמע את עדויות בעלי חנויות הסלולר בבני ברק - על ההפגנות, האיומים, על הפגיעה ברכוש, על מניעת הגשת תלונות במשטרה, על דרישת הפקדת הצ'קים, על השיקולים הכלכליים באיצטלא דרבנן ועל השקרים שסופרו לגדולי ישראל

יוסי שטארק, כ"ח סיון תשפ"א 08/06/2021 21:18כך עובדת השיטה • תחקיר 'בחדרי חרדים'  הפגנה נגד חנות סלולר צילום: שוקי לרר

"חבר שלי מתקשר אליי ואומר לי כי בונים עליי תיק. נוברים בעבר שלי ומתכוונים לפרסם לכלוך פנימי על משפחתי". כך סיפר ל'בחדרי חרדים' אחד מבעלי חנויות הסלולר בבני ברק, שסירב לקבל את ההוראות של ועדת הרבנים.
"לא רציתי להביא צ'ק פיקדון של 10,000 ש"ח לוועדת הרבנים בשביל תעודת כשרות, לא רציתי להפסיד הרבה כסף ולסיים עם מכירת ה'סימים' לחו"ל, לא רציתי להשליך לפח את הפלאפונים מסוג נוקיה C-2 שהשקעתי בהם המון כסף - אבל המידע על 'בניית התיק' ועל הוצאת לכלוך אישי עליי, שברו אותי לחלוטין ונאלצתי להתקפל למרות ההפסד הכספי האדיר שאני ממשיך לספוג גם בימים אלה", אומר לנו בעל החנות.
ובכן, לא מדובר במקרה חד-פעמי. במסגרת השיחות שניהלנו התברר כי כך עובדת השיטה: מי שמסרב לקבל את התכתיבים של ועדת הרבנים, קופץ עליו רוגזו של "קמב"ץ ההפגנות" (כפי שהוא מכונה בידי הנפגעים), והוא שולח את אנשיו להפגין מול החנות. במידה ובעל החנות מסרב להתקפל - ההפגנות עולות שלב, מתגברות והופכות ליותר ויותר אלימות. כשאין ברירה, מפעילים גם את "שיטת האיומים".
בין השמות שעלו במסגרת השיחות, הוזכר גם שמו של צ. צ. שמגדיר את עצמו כמשגיח הארצי של החנויות מטעם וועדת הרבנים. לטענת בעלי חנויות, צ. מעורב בהפגנות ובאיומים נגד בעלי חנויות הסלולר.
אחד הנפגעים שביקש לטשטש את עדותו מחשש לפגיעה בו, סיפר בשיחה ל'בחדרי חרדים': "זה התחיל עם הפגנות של אנשים בודדים שעמדו עם שלטים. זה המשיך עם ריבוי המשתתפים בהפגנות. לאחר מכן ילדים ניפצו את החלונות של החנות, וזה עלה מדרגה עם פגיעה ברכב שלי. וכשכל זה לא מצליח - מגיעות הטרדות אישיות ואיומים על פגיעה בפרטיותי".
הביטאונים המפלגתיים של המגזר החרדי, 'המודיע' ו'המבשר', פרסמו היום (שלישי) על הפגנה גדולה שתתקיים מחר ברחובה של עיר בני ברק. "להיקהל ולעמוד על נפשם", נכתב בכותרת המודעה, "אלפי ישראל יוצאים לעצרת תפילה ומחאה אדירה ברחובה של עיר בראשות שרי התורה, גדולי ומאורי הדור שליט"א".
בהפגנה צפויים להשתתף האדמו"ר מויז'ניץ, האדמו"ר מטשערנאביל, האדמו"ר מדאראג, האדמו"ר מחנובקא בעלזא והאדמו"ר מנדבורנה.
ההפגנה שאמורה להתקיים מחר ברחוב רביעי עקיבא בבני ברק בשעה 17:45, טרם אושרה על ידי המשטרה. מחר בשעות הבוקר יקיימו המארגנים סיור יחד עם נציגי המשטרה כדי לבדוק את עניין הבטיחות.
בדיקת 'בחדרי חרדים' העלתה כי לפחות בחלק מבתי האדמו"רים מתנערים מהשתתפות וטוענים כי הבריונים מצליחים להטעות את אחד מהאדמו"רים ממרכז בני ברק, והוא מגיע לבתי האדמו"רים הגדולים לסדרת ביקורים בשבוע. "הוא עושה את זה באופן שוטף. הוא מגיע לפעמים אפילו מספר פעמים בשבוע ומציג בפני האדמו"ר מידע שגוי שאנשי הקמב"ץ האכילו אותו, ככל הנראה", אמר לנו גורם המקורב לבתי האדמו"רים.
לדבריו, "לבני הבית אין ברירה וכשאדמו"ר מתדפק בדלת, חייבים להכניס אותו לאדמו"ר. אחרי שסירבו לצרף את הסכמתם למחאה, מציגים עוד ועוד חומר ומידע שגוי, וכל זה גרם, בסופו של תהליך, לתמיכת האדמו"רים בהפגנה שתתקיים מחר".
מסתבר כי הטקטיקה מופעלת לא רק כלפי אדמו"רים. גם אחד מרבני עדות המזרח שמתגורר בשיכון ו' בבני ברק ונחשב לאחד מגדולי התומכים בהפגנות נגד חנויות הסלולר - קיבל מידע מוטעה בקשר לסוגיית "סרבני תעודות הכשרות המחמירות".
בנו של אותו רב גילה את השקרים שסיפרו לאביו: "החנויות הללו מוכרות סרטים לא כשרים לילדים קטנים. המוכרים מביאים פלאפונים לא כשרים לבחורים צעירים", נאמר לאביו.
בעלי חנויות הסלולר מגחכים על הטענה הזאת ואומרים ל'בחדרי חרדים': "כמעט בכל חנות חרדית בעולם יודעים המוכרים כי לא מביאים פלאפונים לא כשרים ללקוחות שמתחת לגיל 18. וגם אלה שכן מוכרים יודעים כי אם לא ימכרו, הבחורים יסתובבו באזורים חילוניים ויקנו שם את הפלאפונים. מיותר להסביר את ה'נזק הרוחני' שההסתובבות במקומות הללו גורם לצעירים המבולבלים".
למרות פעולותיו של צ. צ. שעומד, לטענת בעלי החנויות, מאחורי הפגנות נגד חנויות סלולר - ועדת הרבנים הרשמית איננה מעורבת בהפעלת אלימות.
מזכיר 'ועדת הרבנים' הוא עסקן חרדי בשם י. ל. הוא מתווה את עקרונות הארגון על פי דרכו של האדמו"ר מגור, שמתנגד למכירת פלאפונים לא כשרים, וקיבל גם את תמיכתם של בכירי הרבנים בישראל.
בעלי החנויות טוענים כי התנהלותו של ל. היא זאת שגרמה לכאוס הזה. "זה התחיל לפני כשש שנים. ועדת הרבנים הביאה תעודת כשרות לכל חנות בבעלות חרדית שהסכימה למכור רק פלאפונים ש'כשרים לפי הקריטריונים שוועדת הרבנים קבעה'. בעלי החנויות הסכימו", גולל בפנינו בעל חנות סלולר בעיר את פרטי הסאגה.
לדבריו, "התפנית קרתה כאשר נציגי ועדת הרבנים דרשו הפקדת צ'ק פיקדון של 10,000 ש"ח מכל חנות אשר מעוניינת בתעודת הכשרות של הוועדה. לפי ההסכם, הצ'ק ייפרע במידה ו'כללי הכשרות' של החנות יופרו. העניין הזה גרם לתדהמה רבה והביא להתנתקות המונית מהוועדה ותקנותיה הקיצוניות".
רשימת ההחמרות בתקנות הוועדה התארכה ככל שהזמן חלף. בוועדת הרבנים אסרו את מכירת כרטיסי ה'סים' לטסים לחו"ל שלא הייתה להם אפשרות להשתמש בכרטיס ה'סים' הכשר שלהם במדינות אחרות. הם הגבילו גם את מכירת מכשירי ה'וויז' (WAZE) בטענה כי הוא פועל רק על ידי חיבור לאינטרנט. מתנגדי תקנות הוועדה הוסיפו לטעון כי אחרי זה גם אסרו למכור מגן למכשירים הלא כשרים.
ועדת הרבנים הגדילה לעשות ודרשה מהיבואנים למכור רק דרכם את מכשירי הפלאפונים. כדי לאכוף את העניין, הוועדה אסרה על החנויות שפעלו בהוראותיה למכור פלאפונים מחברות שמוצריהן לא עברו דרכה.
"לדעתי, היה מדובר בשיקול כלכלי גרידא. היה מדובר בפלאפונים שהיו מוגנים על פי כל קריטריון אפשרי. אני לא רואה שום סיבה מדוע אסרו לנו למכור אותם - מלבד העובדה שהם לא הועברו דרך הוועדה, וככל הנראה גרם לעסקנים לחשוש כי רווחים פוטנציאליים אדירים ייחמקו מכיסם הפרטי", התבטא בחריפות אחד שוויתר על תעודת הכשרות, בעקבות ההגבלות הבלתי נגמרות.
בתשובה לתמיהת 'בחדרי חרדים' האם הנפגעים פנו למשטרה בעקבות האיומים וההפגנות - ענו כי "בעלי חנויות שהתארגנו להגיש תלונה במשטרה נתקלו בהפגנות יותר מוגברות ובאיומים כי יפרצו להם לחנויות. זה גרם להם לסגת מהתוכנית".
המשגיח הארצי של החנויות מטעם וועדת הרבנים, צ. צ. מסר בתגובה: "אין יחס לדוברי כזב".
פנינו לקבל את תגובת מזכיר ועדת הרבנים י. ל. אך הוא סירב למסור תגובה כלשהי.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > צביעות !! מאפיה של סיציליה הגיעה לבני ברק!! "ועדת מושחתים ??
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext