בית פורומים בחדרי חרדים

"חמשה חומשי תורה" של יעקב אשר

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/6/2021 07:28 לינק ישיר 
"חמשה חומשי תורה" של יעקב אשר

ח"כ יעקב אשר בכתבה של אבישי בן חיים: "מה שמפריע לנו זה שבמקום לעסוק בבעיות האמיתיות במדינה, לקחו את חמשת נושאי הליבה של היהדות - שבת, גיור, נישואין, גירושין, כשרות - והחליטו לטפל בהם, זה ממש חמשת חומשי תורה, הבסיס של הכל".

אני רוצה להזכיר לך ח"כ יעקב אשר, שבסבב הראשון התמודדה רשימה שעסקה "בבעיות האמיתיות של המדינה" כלשונך וגם "בחמשת חומשי התורה" שאתה מדבר כאן.

https://zehut.org.il/%D7%9E%D7%A6%D7%A2-%D7%96%D7%94%D7%95%D7%AA/

דיברנו אתכם על כלכלה חופשית. על ריבונות מלאה בכל יו"ש. על בטחון פנים ובטחון חוץ. על תיקון מערכת המשפט. על צבא התנדבותי. על שיטת השוברים בחינוך.

בקיצור – על מה לא?

ואתם לא רציתם לשמוע! גיבבתם אלף ואחת סיבות למה לא. העיקר שלא יזלגו קולות. זה הכל.

ניחא שאתם רוצים למנוע זליגת קולות. מדוע אתם עצמכם, הנציגות החרדית, לא אימצתם ללבכם את העקרונות הללו? מה היה רע בהם?

דיברנו גם על נישואין וגירושין. רצינו להוציא את המדינה מהתמונה וככה לא יהיה חשש ממזרות. רצינו שכל עיריה תחליט איך ייראה המרחב הציבורי שלה בשבת. ללא התערבות הממשלה. הצענו שהרבנות תהיה רגולטור של כשרות אבל עצם מתן הכשרויות יהיה חופשי.

לגבי גיור, לא אנחנו אלא הרב שך מנע במשך ארבעים שנה את תיקון חוק "מיהו יהודי".

יתרה מזו, אנחנו בפירוש הצענו הקמת בתי דין ממלכתיים תורניים שיהיו חלופה למערכת המשפטית הקיימת.

כל זה היה מונח לפניכם ואטמתם אזניכם משמוע.

לא רציתם פייגלין – קיבלתם בנט.

האחריות עליכם.  

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/6/2021 11:01 לינק ישיר 

בתמצית:

אשר מתלונן על הרס השבת. על כך שרוצים לפתוח תח"צ ועסקים בכל עיר חילונית בארץ.
אתה בא ואומר לו, רצינו לתת לכם את פתיחת התחבורה והעסקים כבר לפני שנתיים. בעיה שלך שלא הסכמת אז.
אטמת אזנך מלשמוע שרצינו לאפשר לכל עיר ועיר לפתוח עסקים בשבת, וגם תחבורה חופשית בשבת.
בעיה שלך.
אם היית מאפשר את זה כבר לפני שנתיים. היום לא היית מתלונן. כבר היית מעכל את הרס השבת.

מדהים!
איך לא חשבנו על זה??

תוקן על ידי avishai323 ב- 11/06/2021 11:01:07

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/6/2021 22:42 לינק ישיר 

אבישי

אתה משקר או מיתמם?

לבן הארמי יכול לקחת אצלך שיעורים פרטיים, נראה לי.

לא זה מה שאמרתי ואל תשים בפי מילים זרות.

ההצעה המקורית של "זהות": כל עיריה תהיה רשאית לקבוע לעצמה את צביון העיר: עסקים בשבת, מצעד העקומים ו/או תחבורה ציבורית.

(בכלל אנחנו מתנגדים לכל הקונספט של "תחבורה ציבורית", אנכרוניזם סוציאליסטי שאף פעם לא נותן שירות כמו שצריך. אבל נניח לזה כרגע)

אם עיריית תל אביב תחליט שאצלה יהיה פתוח בשבת – אני אצטער על כך מאד. אבל זו זכותה.

מאידך גיסא, אם עיריית ירושלים תחליט שרחוב בר אילן יהיה סגור בשבת -שום בגץ לא יוכל להתערב.

עיקר ההתמודדות בין צד הקדושה לצד השני תהיה בערים ה"מסורתיות" דהיינו בעלות אוכלוסיה ימנית מסורתית. שם אני מצפה מנציגי ציבור להיבחר או ליפול על הטיקט הזה: "אני רוצה עיר סגורה בשבת".

אנחנו מאמינים בנקודה היהודית הפועמת בלבבות. ואנחנו יודעים שהרוב היהודי בארץ הוא מסורתי ואוהד.

זה לא יהיה הוקוס פוקוס. יקח שתיים שלש קדנציות ואז רוב הערים בארץ תהיינה סגורות בשבת. ולו רק מפני שהממשלה יצאה מהמשחק ונתנה את האחריות לאזרח המקומי. 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > "חמשה חומשי תורה" של יעקב אשר
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext