| נשלח ב-15/6/2021 11:22 |
|
| |
הסאטמר (מהר"א) נסע דרך 'השטחים': "הרגשתי פחד גדול שקשה לי לתאר לכם"
האדמו"ר מסאטמר (מהר"א) שחזר לארה"ב בתחילת השבוע לאחר ביקור שערך בישראל, נשא אמש (שני), דברים לפני בחורי החסידות בהיכל הישיבה בארה"ב, במהלכם הוא הביע את רגשותיו מהביקור.
בתחילת דבריו סיפר הרבי מעשה שהיה אצל הרבי מלובלין זיע"א שעשה דרכו לעבר עיירה מסויימת, ולאחר שהזמנתו לעיירה בוטלה, ניסה בעל העגלון להסתיר את שינוי כיוון הנסיעה, אך הרבי, שלא הכיר את הדרך פנה אליו ואמר לו שהוא מרגיש שהנסיעה השתבשה משום שלדבריו בדרך כלל הוא רואה את ה"שם הוי"ה" בנסיעה, אך כעת משום מה הוא אינו רואה.
בשלב זה סיפר האדמו"ר לבחורים כי במוצאי שבת האחרונה, לאחר סעודת מלווה מלכה המרכזית שהתקיימה בעיר טבריה, סעודה שהסתיימה לפנות בוקר, הוא הגיע לציונו של רבי מאיר בעל הנס כדי להתפלל את תפילת שחרית, ולאחר מכן עשה את דרכו לכיוון שדה התעופה.
"נסענו אחרי רכב שהראה לנו את הדרך, סיפר הרבי, ועברנו ביישובים בהם מתגוררים ערבים, או כפי שקוראים לזה 'השטחים'".
"נסענו בין ההרים והרגשתי פחד גדול שקשה לי לתאר לכם, לא ראיתי את "שם הוי"ה". עברנו בסמוך ליישובים של המתנחלים וראיתי מקומות שכתוב 'פה נרצח' - המקום שבו נרצחו בעבר אנשים, והרגשתי ממש אימה ופחד"
הרבי הוסיף ואמר לבחורים. "בירכתי הבוקר את ברכת הגומל, אבל אני חושב שהסכנה שהרגשתי כשעברנו באותם מקומות, היא סכנה גדולה יותר מאשר הסכנה בעצם הטיסה. אמנם עברתי את הים, אבל הסכנה של החיות הרעות במדבר, גדולה יותר, ואני רוצה להודות להקב"ה שלא קרה לאף אחד כלום. - הגומל לחייבים טובות שגמלנו כל טוב", סיים הרבי את דבריו.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2021 21:55 |
|
| |
| אישיאישי כתב: |  | | בונדמן ! אני חשבתי לתומי שיש לו פחדים מעולם הרוחני, כעת אני רואה שיש לו פחדים גשמיים, כמו למשל הבן שלי בן 5 , נו ! |
|
אדמורים ובנשקים שעטופים בצמר גפן מרגע היוולדם, יש להם גבאים ומשמשים שיתעסקו בשבילם בכל עניין טכני, לא מלכלכים את ידיהם לא סוחבים דברים כבדים ואפילו ברחובה של עיר לא הולכים סתם ובוודאי שלא לבד, וודאי שאדם כזה יהיה פחדן ויחשוש מדברים לא מוכרים, הוא מעולם לא התמודד עם כלום.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2021 17:20 |
|
| |
| בונדמן כתב: |  | אגב. הנהג שהסיע את הרבי עדיין חי איתנו ב"ה לאורך ימים ושנים טובות פה בסאטמאר בני ברק, וניתן לברר אצלו מה היה המסלול המדוייק, ואולי הוא גם ידע להגיד באיזה קטע בדיוק הרבי נתקף בפחד, ואולי זה היה בכלל בכביש 90 באותו קטע בו נהרג למחרת החתן ז"ל שעמד להנשא בשבוע הבא, והרבי חש שם במידת הדין המתוחה,
|
|
זה מוכיח כמה העיתונות החרדית היא לא מקצועית. לא טרחו לברר עם הנהג מה היה המסלול. וגם לא תרגמו את דברי הרבי במדויק. עיתונות עלובה.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2021 14:35 |
|
| |
האם יש הקלטה מדברי-האדמו"ר שליט"א?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2021 14:15 |
|
| |
כך דרכם של קטנים ונמוכים. כדי לחפות על קטנותם וילדותם מגייסים סיפורים מגדולים ונותנים להם פירוש גס ורדוד כדי להשוותם עם הקטנים.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2021 13:34 |
|
| |
בונדמן
| אישיאישי כתב: |  | | בונדמן ! אני חשבתי לתומי שיש לו פחדים מעולם הרוחני, כעת אני רואה שיש לו פחדים גשמיים, כמו למשל הבן שלי בן 5 , נו ! |
|
פעם אחת השתרר בניו יורק באמצע הלילה הפסקת חשמל בכל העיר (אולי זו ההפסקת החשמל המפורסמת שנמשכה שעות רבות ובמהלכם אירעו הרבה אירוע ביזה) והרבי הדברי יואל נתקף בפחד עצום, וחיפש מיד את המשמש, ולפליאת המשמש, אמר לו הרבי, בטבעי הנני פחדן גדול, רק בכל מה שנוגע לכבוד שמים צריך להיות גיבור כארי במסירות נפש, ובדרך כלל אני עסוק בתורתי ובתפילתי, כעת שנכבה החשמל ואיני יכול לעיין בספר תקף אותי פחד,
העטרת ישועה מדז'יקוב מגדולי אדמו"רי גליציה היה נוסע מפעם לפעם עם עגלונו לטיול בפאתי העיר, וכל פעם שהגיעו לעיקול, היה הרבי יורד והולך רגלית עד אחר שהעגלון ביצע את הסיבוב ואז היה עולה חזרה למרכבה,
גיבור גדול, בוא נטייל שנינו רגלית בטייבה לאורכה ולרחבה, מבלי שיהיה לך אמצעי הגנה כל שהוא, ואחרי זה תספר לי מה הילד שלך בן ה5 מרגיש,
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2021 13:25 |
|
| |
אגב. הנהג שהסיע את הרבי עדיין חי איתנו ב"ה לאורך ימים ושנים טובות פה בסאטמאר בני ברק, וניתן לברר אצלו מה היה המסלול המדוייק, ואולי הוא גם ידע להגיד באיזה קטע בדיוק הרבי נתקף בפחד, ואולי זה היה בכלל בכביש 90 באותו קטע בו נהרג למחרת החתן ז"ל שעמד להנשא בשבוע הבא, והרבי חש שם במידת הדין המתוחה,
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2021 13:13 |
|
| |
בונדמן ! אני חשבתי לתומי שיש לו פחדים מעולם הרוחני, כעת אני רואה שיש לו פחדים גשמיים, כמו למשל הבן שלי בן 5 , נו !
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2021 13:07 |
|
| |
כאלו עמי'ארצים, אידיש פשוטה אתם גם לא מבינים,
האזנתי לדבריו, וכך הוא אומר : זקיני הישמח משה נסע פעם לדבר מצוה מעיר מגוריו איהעל לבערגסאז, ובחזור לביתו חפצו אנשי מונקאטש שיעבור דרכם ויתעכב שם, ובחושבם שהוא לא יתרצה לזה מאחר והוא רוצה כבר להיות בביתו, הם שלחו שליח שישפיע על העגלון לנטות ממסלולו לכיוון מונקאטש, וברגע שהוא יעבור שם, אז כבר יצאו לקראתו כל נכבדי העיר וישפיעו עליו שיתעכב שם, - ואיך שהעגלון נטה ממסלולו, ננער הישמח משה ושאל את העגלון "להיכן אתה נוסע" ? התפלא העגלון , מנין יודע הרבי שאני סוטה ממסלולי ?(בעבר לא היה שילוט וכבישים מסודרים, ורק עגלון מנוסה ידע את הדרך) על כך סיפר לו הישמח משה שאצל רבו החוזה מלובלין היה כזה סיפור שבהיותו פעם אחת על אם הדרך, שיחדו אנשי עיר פלונית את העגלון בכדי שיעבור דרך עירם, ואיך שהעגלון נטה ממסלולו, שאל אותו החוזה להיכן אתה נוסע, ולפליאת העגלון מנין יודע הרבי שזה סטייה מהמסלול (זה כמו שמטוס יסטה ממסלולו, אף אחד לא ירגיש בזה מבלי לראות על המסך) ענהו הרבי שבכל מקום בו אני אמור לנסוע ולעבור אני רואה את שם הוי"ה לפני, וכעת שאינני רואה את שם הוי"ה, אות הוא שאני על מסלול שאני לא אמור לנסוע שם, ע"כ המעשה שסיפר הישמח משה לעגלונו,
וע"כ אומר הרבי שליט"א אני לא הגעתי למידה זו ( שאראה את שם הוי"ה מנחה אותי בדרכי) אבל אספר לכם שלאחר תפילת שחרית כותיקין בציונו של ר"מ בעל הנס בטבריה, היינו צריכים למהר לשדה התעופה בכדי לא לאחר לטיסה, ואמרו לנו שבשעות כאלו בבוקר ישנם פקקים גדולים, וצריך לנסוע במסלול שבו אין פקקים, ואני - אומר האדמו"ר - הייתי רגיל לנסוע תמיד למקומות הקדושים בגליל, בדרך המלך, וכעת נסענו בדרכים שונים ולא מוכרים, ועברנו ערים ועיירות שבאיזורים ערביים, וראיתי שלט " פה נרצח איש זה וזה" (אולי זה בכביש הבקעה) ותקף אותי אימה ופחד שאין לשער (כנראה הוא פחד שערבים יתקפו את רכבו באבנים או אף גרוע מכך) ועד עכשיו עדיין לא פגה אותה תחושה, ועל כן בברכת הגומל כיוונתי על כך שעברתי את הים וגם על כך שעברתי במקום שיש בו ליסטים וחיות רעות כמו עוברי מדבריות,
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2021 12:47 |
|
| |
| פלנטה כתב: |  | | אגב, הקשר של האדמו"ר המדובר כאן לסאטמאר הוא רק שם המשפחה, שום דבר יותר מזה (ובמקרה בן אחיינו).
|
|
נאך מי א פלוצער
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2021 12:13 |
|
| |
| עדייןבגלות כתב: |  | | פלדלפי כתב: |  | מישהו יכול להסביר לי איך נוסעים מטבריה לנתב"ג דרך השטחים ?
|
|
אפשר לנסוע בבקעה ולעלות ממנה לכיוון כביש 5 ו-6 באחד הכבישים היפים וכנראה גם המסוכנים בארץ. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
לא סביר בעליל. מלבד עניין הסכנה הביטחונית זה מאריך את הדרך בשעה שלמה! יותר סביר שהוא עבר בכביש 65 ליד אום אל פחם וחשב שזה "השטחים".
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2021 21:32 |
|
| |
| עדייןבגלות כתב: |  |
| פלדלפי כתב: |  | מישהו יכול להסביר לי איך נוסעים מטבריה לנתב"ג דרך השטחים ?
|
|
אפשר לנסוע בבקעה ולעלות ממנה לכיוון כביש 5 ו-6 באחד הכבישים היפים וכנראה גם המסוכנים בארץ. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
אכן. "צומת אדם" קוראים לזה. עולים על כביש עם נוף משגע שאין כמוהו בארץ. אבל כפי שציינת הסכנה בכביש הזה גדולה מאוד, כביש הררי עם פיתולים חדים ונהגים פלסטינים אדיבים שעוקפים מולך בסיבוב על פס לבן בלי למצמץ... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2021 21:11 |
|
| |
| asher177 כתב: |  |
אפשר לעלות מהבקעה דרך כביש אלון ומשם למרכז דרך אריאל. שום סכנה ושום נעליים. אפשר מטבריה לעלות עד כביש 6 צפון. ויש עוד מלא דרכים. ואם הוא הסתכל על הערבים בדרך ברור למה הוא לא ראה את שם ה' הרי הם עם הדומה לחמור... נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
נסעתי שם לא מעט. כביש מאוד מסוכן למי שנוסע בו בפעם הראשונה. פיתולים מאוד מסוכנים שמגיעים לא פעם בהפתעה אחרי קטע ישר שרק כשאתה באמצע הסיבוב אתה קולט שהוא הרבה יותר חד ממה שהיה נראה לפני זה וצריך להיכנס אליו ב30 קמ"ש פחות ממה שנכנסת... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2021 19:56 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  |
האדמו"ר מסאטמר (מהר"א) שחזר לארה"ב בתחילת השבוע לאחר ביקור שערך בישראל, נשא אמש (שני), דברים לפני בחורי החסידות בהיכל הישיבה בארה"ב, במהלכם הוא הביע את רגשותיו מהביקור.
בתחילת דבריו סיפר הרבי מעשה שהיה אצל הרבי מלובלין זיע"א שעשה דרכו לעבר עיירה מסויימת, ולאחר שהזמנתו לעיירה בוטלה, ניסה בעל העגלון להסתיר את שינוי כיוון הנסיעה, אך הרבי, שלא הכיר את הדרך פנה אליו ואמר לו שהוא מרגיש שהנסיעה השתבשה משום שלדבריו בדרך כלל הוא רואה את ה"שם הוי"ה" בנסיעה, אך כעת משום מה הוא אינו רואה.
בשלב זה סיפר האדמו"ר לבחורים כי במוצאי שבת האחרונה, לאחר סעודת מלווה מלכה המרכזית שהתקיימה בעיר טבריה, סעודה שהסתיימה לפנות בוקר, הוא הגיע לציונו של רבי מאיר בעל הנס כדי להתפלל את תפילת שחרית, ולאחר מכן עשה את דרכו לכיוון שדה התעופה.
"נסענו אחרי רכב שהראה לנו את הדרך, סיפר הרבי, ועברנו ביישובים בהם מתגוררים ערבים, או כפי שקוראים לזה 'השטחים'".
"נסענו בין ההרים והרגשתי פחד גדול שקשה לי לתאר לכם, לא ראיתי את "שם הוי"ה". עברנו בסמוך ליישובים של המתנחלים וראיתי מקומות שכתוב 'פה נרצח' - המקום שבו נרצחו בעבר אנשים, והרגשתי ממש אימה ופחד"
הרבי הוסיף ואמר לבחורים. "בירכתי הבוקר את ברכת הגומל, אבל אני חושב שהסכנה שהרגשתי כשעברנו באותם מקומות, היא סכנה גדולה יותר מאשר הסכנה בעצם הטיסה. אמנם עברתי את הים, אבל הסכנה של החיות הרעות במדבר, גדולה יותר, ואני רוצה להודות להקב"ה שלא קרה לאף אחד כלום. - הגומל לחייבים טובות שגמלנו כל טוב", סיים הרבי את דבריו. |
|
באופן כללי, אני הייתי מתבייש מרמה הילדותית של הדברים שנאמרו.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2021 19:52 |
|
| |
אגב, הקשר של האדמו"ר המדובר כאן לסאטמאר הוא רק שם המשפחה, שום דבר יותר מזה (ובמקרה בן אחיינו).
|
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2021 19:45 |
|
| |
נראה אותו הולך לבד בויליאמסבורג או במנהטן, נראה אותו נשאר בחיים,,,,,
|
|
|