בבקשה תקראו את הפוסט הזה.
ותשתפו...שיגיע לכל מקום.
זה מיועד לכולם, לא רק לחבריי החרדים.
ותאמינו לי שזה רלוונטי לכולנו.
גדלתי בחסידות גור, אומנם שיניתי כיון, אבל חסידות גור היא חלק ממני ולעד תהיה.
החסידות הזאת עוברת טלטלה גדולה בשנים האחרונות, תחת הנהגתו של האדמור הנוכחי, אתם מכירים רק את ליצמן נציג החסידות בכנסת, שנחשד במעשים פליליים חמורים ואף יוגש נגדו בקרוב כתב אישום על מעשיו הנפשעים.
אבל אני מכירה את הקהילה הזאת מקרוב ממש, גדלתי שם, למדתי שם ועד היום אני בקשר עם לא מעט חברות משם שמשתפות אותי בזוועות המתרחשות שם, בחסידות הגדולה בארץ, עם כח לא מבוטל בכלל גם בנושאים והחלטות שרלוונטיות גם אליכם.
מניחה שאתם פחות מכירים התנהלות של חצר חסידות אז אאלץ להשוות את זה למשטר דיקטטורי...כל מה שהאדמור אומר מקיימים ללא הנדת עפעף וללא הרהור כפירה.
ומה קורה כשחסידות מנוהלת באופן אכזרי וקר?
מה קורה כשבעמדת הכח שולטים אנשים שלא מהססים לסמם נערים בכדורים פסיכיאטרים?
מה קורה כשאשה סובלת מבעלה ולא מתירים לה להתגרש?
מה קורה כשכופים על ילדים להיות בנתק מאבא או אמא?
מה קורה כשהמשגיח הכי נחשב מעביר שיעור תורה לגברים ומסביר ש"האשה היא בהמה ותפקידה הוא להוליד ולדות?" (למביני עניין,אברום בניומין זילברברג)
מה קורה כשמבטלים שיטות לימוד חשובות וחיוניות?
מה קורה כשמפטרים ממקומות עבודה אנשים שלא מיישרים קו בניגוד לכל חוק ולכל לב רחום?
מה קורה כשיורקים מנשלים ומכים?
בשנת 2019 התנהלה מחלוקת שלמה סביב בעלות על קרקעות בארצות הברית , האדמור רצה את השליטה על הקרקע
מדובר בהרבה כסף ושליטה ואותו יהודי שמחזיק בהם רצה ללכת לדין תורה אך סורב.
מאחר והתעקש על זכותו לדין תורה ולא ויתר לרצונו של האדמור,נתנה ההוראה והחלו לרדוף את אותו יהודי באופן אלים ומסוכן הוא עבר טרור שלא מבייש עולמות פשע מאורגן, הלשנות, חרמות ואם לא די בכך הם עברו גם לאלימות פיזית, מכות וחבלות והפגנות מחוץ למקום מגוריו, הם עשו הכל על מנת שיכנע .
מעשיהם הגיעו לרמה מסוכנת שהנ"ל נזקק לליווי משטרתי ואז הגיע השיא, פורסם כי האיש פדופיל ויש להזהר מפניו.
לוחות מודעות התמלאו בתמונותיו עם הכיתוב מסוכן לילדים כשהמסר ברור.
כשזה כמובן עלילת שווא.
עד לאיזה שפל אפשר להגיע?
מי שצפה כל השנים בכל הנעשה, וכאב את המקום הנמוך אליו התדרדרה חסידות גור, הוא בן האדמו"ר הקודם שלא חפץ במלחמות ולא מעוניין במחלוקות, ליבו נשבר כשנחשף לטרור המופנה כלפי אותו יהודי שלא חטא ולא פשע אלא עמד על זכותו הבסיסית לנהל על הקרקע דין תורה.
ובאומץ הוא(בן האדמור) הוציא מכתב תמיכה באותו יהודי, במכתב הוא כתב כי הוא בעד דין תורה וכי אלימות היא לא דרכנו.
מכתב זה התפרש ככפירה באדמו"ר הכוחני השולט
ומאותו יום החל בן האדמור הקודם, הרב שאול אלתר, שהוא רב ענק וגדול בפני עצמו לסבול גם הוא מהצקות ומעשי אלימות שאין כדוגמתם,לא רק הוא אלא גם בני משפחתו, עד שהחליט באומץ ובמנהיגות לפרוש מהחסידות הגדולה ולהקים חצר משל עצמו.
חצר המתנגדת לאלימות וחפצה בדרכי שלום ושלווה.
כל משפחה שהעזה לערוק לחצר הפורשת, זכתה לאלימות שאין לתארה, חרמות, הצקות, מורות שיורקות על תלמידות בבית הספר(כן,כן).
תלמידות שמועפות ממוסדות הלימוד, פיטורים ממקומות עבודה, משפחות שלמות שנאסר על קרוביהם להשתתף בשמחות משפחתיות שלהם,החסידות אף לא בחלה בשימוש בנציגים שלה בכנסת וברשויות המקומיות על מנת שהם ישתמשו בכוחם הניתן להם כחוק על מנת לפגוע ולהלך אימים על משפחות עורקות, פגיעות אישיות איומות ועוד מגוון של מעשים שפוסטים שלמים יכולים להכתב אודותיהם.
מתחת לאף של כולנו יש כאן קהילת צפון קוריאה.
כן חסידות גור כיום היא בדיוק כזאת.
אותם דפוסים, אותם הנהגות והנהגה אחת שלא בוחלת בשום אמצעי.
לשמחתינו הקהילה הפורשת גדלה למרות המעשים הנפשעים.
משפחות קמות ומעזות לשלם מחירים כבדים מאוד, כלכליים, משפחתיים, ונפשיים.
מחירים לא פשוטים בכלל.
ומה הקשר שלכם לכל זה??
בימים האלו מתקיימת מגבית, התרמה לקהילה האמיצה הזאת,לחצר הפורשת.
על מנת שהם יצליחו להתקיים.
הם צריכים הרבה כסף, למבנים משלהם, לתמיכה בתביעות משפטיות, להישרדות.
פשוטו כמשמעו.
שתבינו לא מעט בחורים שמגיעים ללמוד שם נאלצים לעבור גמילה...כי סממו אותם בכדורים הרבה פעמים גם ללא ידיעת ההורים.
בקהילה הזאת הם זוכים לקבל חינוך ראוי, מבינים שאלימות זאת לא הדרך.אין שם צורת חינוך גזענית, שובניסטית וחשוכה.
להפך,
יש שם הכלה של כל חלקי עם ישראל וכבוד לבני אדם באשר הם...גם לנשים, מרפא את הלב לשמוע את השיעורים הניתנים שם מפי אותו מנהיג אמיץ שהעז לפרוש.
שמעתם פעם על התרמה שאפשר לתרום לה באופן אנונימי כך שאפילו בפירוט האשראי לא נרשם לאן הולך הכסף? כאן נאלצו להמציא את זה מאחר ויש המון חסידים שמעוניינים לתרום מבלי להרדף ע"י הכוחות החזקים בחסידות שלא בוחלים בשום אמצעי על מנת להכניע כל תומך שמייד הופך למטרה כי הוא בוגד.
להכנס לדף ההתרמה ולקרוא שם את ההקדשות זה מרגש!!
רואים שם תרומות אנונימיות עם כיתוב של אנשים שחיים תחת טרור ופשוט תומכים בקהילה הזאת ורואים בה תקווה לדרך שפויה שתנצח.
אני מבקשת מכל מי שקורא את המילים שלי תתרמו, אפילו כמה שקלים, כי מעבר לכסף הנדרש כאן על מנת לקיים את החצר החסידית הזאת יש כאן מחאה .
ויש כאן אמירה שהטוב מנצח.
שהרע תפקידו להכחד מהעולם.
והאור מנצח.
כל כך הרבה עיניים נישאות לגיוס הזה שהולך להציל המון נשמות מסבל שמתרחש לנו מתחת לאף.
בבקשה תקחו חלק, תתרמו גם שקלים בודדים ותכתבו שם דברי תמיכה הנקראים ע"י המון עיניים .
זה כל כך חשוב, זה התפקיד שלנו במערכה הקדושה הזאת.
תודה לכם!!
בשמי ובשם הרבה מאוד נשמות יקרות ואהובות שסובלות, פשוט סובלות.
לינק לתרומה בתגובה ראשונה.
רק צריך למהר כי ההתרמה מסתיימת היום.
רחלי רושגולד
נשלח מהאנדרואיד שלי