| נשלח ב-18/6/2021 00:53 |
|
| |
תמונה שמסבירה חלקית למה כל הציבור תרם לקהילת ר' שאול אלתר
הנה תמונה שמסבירה באופן חלקי למה כל הציבור החרדי האשכנזי,
מכל החוגים, בעיקר החסידיים אבל גם החוגים הליטאיים,
תרמו תרומות כספיות גדולות,
לתמיכה בקהילה של הגאון הרב שאול אלתר שליט"א
שביקש שמייד אחרי הקמפיין יקיימו חברי הקהילה,
את המאמר המופיע ברמב"ם הלכות תלמוד תורה פרק ג הלכה ד'
היה לפניו עשיית מצוה ותלמוד תורה אם אפשר למצווה להיעשות ע"י אחרים לא יפסיק תלמודו. ואם לאו יעשה המצווה ויחזור לתלמודו
שמיד אחרי הצלחת הקמפיין, יחזרו ללימודם כאילו לא היה קמפיין התרמה בכלל.
הנה תמונה של תלמידים שמבקשים להודיע לרבם שהם אחרי קמפיין ההתרמה מתחזקים בלימוד התורה.
(צילם משה ויסברג)

תוקן על ידי רעיונוביץ ב- 18/06/2021 01:01:17
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2021 16:26 |
|
| |
זה היה ברור, לכן לא הגבתי לך, אלא לנויורולוג שגם מאד היה לו חשוב בעת המאצ'ינג לברר את דעת הגר"ש על התקנות...
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2021 07:33 |
|
| |
| נוירולוג כתב: |  |
| קלעפער כתב: |  |
חוסר הפרגון שלך להצלחת הקהילה מראה מי אתה. חייב לייחס את זה למחלוקת ולא לטוב לבם של יהודים שמבקשים לעזור לנרדף.
מידות... |
|
חשבתי שאתה מתכוון למי שכתב את הדברים "תמניא אפי", אך אני רואה שבחרת דווקא בי שעשיתי לדבריו לייק, זה מלמד הרבה אליך ועל המניעים שלך.
לגופו של עניין, אתה ושכמותך לא נראים כמו כאלו שעניינם להגן על הרב שאול אלתר, העיקר שאתה מרבה לדבר בעניין עין טובה ורעה.
ועשיתי לייק לדבריו של תמניא, כי רובנו יודעים את האמת. |
|
לא כתבתי שזה היה מסמר הקמפיין או הגורם המרכזי להצלחתו. סך הכל ציינתי אלמנט אחד מני רבים שללא ספק גם סחף אנשים לתרום. הא ותו לא. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2021 01:56 |
|
| |
יש סיבה למה דוקא כאן איני מקבל התייחסות? אולי כי זה פגע בנקודה אמיתית גם בעיניך? אל תעשה לי את זה. בבקשה.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2021 00:50 |
|
| |
זה בסדר להטיל ספק ב"חלק מהתורמים" שענינים לא היה תרומה למוסדות של קהילה נרדפת, אלא התלהבות ממחלוקת, אבל חלילה להטיל ספק באשה שטוענת שמישהו השפריץ עליה חומר כימי.
כלשונו הטהור של הצדיק: "כל מיני ניסיונות של אנשים קטנים (ומרושעים) להטיל דופי רק בגלל אג'נדה רקובה באמת לא לעניין."
הפוסל במומו פוסל.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2021 23:42 |
|
| |
| momeir כתב: |  | אדון ' נערוון' (דמתקרי נוירולוג). עושה מעשה זִמְרִי ומבקש שכר כְּפִינְחָס. נוירולוג אתה מזדהה לגמרי עם העושים מעשי נבלה ואכזריות נוירולוג אתה מלכלך על עמך בית ישראל הצדיקים שתרמו לנרדפים אבל ממשיך לצקצק ולפשוט טלפיים ..... עליך ועל שכמותך כבר אמר אלכסנדר ינאי: "אל תתיראי מן הפרושין ולא ממי שאינן פרושין, אלא מן הצבועין
תוקן על ידי momeir ב- 21/06/2021 08:34:49 |
|
השורה התחתונה מתארת אותך בצורה מיטבית.
כשאני רואה את חסידי ר' שאול כאן בפורום (מבלי להכליל, כמובן יש גם יוצאים מן הכלל) , את השנאה התהומית, את ההשמצות וההסתה, את הקצף בפה, את השפה הירודה, אילולי שהייתי קצת מכיר את ר' שאול, הייתי עלול בטעות להסיק מזה מסקנות לגביו.
אצלכם מי שלא שונא את גור ולא מביע זאת פעמיים ביום אוטומטית הופך להיות "גערער", "מזדהה עם אלימות ורדיפה", אתם צריכים להפנים שישנם גם אנשים שלא מרגישים צורך לקחת צד במחלוקת הזו, ולא אוכלים כל לוקש ופוסט מרלב"ח ודומיו.
אם מישהו מכם נפגע כשאנשים כאן מטילים ספק במניעים של חלק מהתורמים זו בעיה שלו ושלא יאשים אחרים בזה.
ו
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2021 08:31 |
|
| |
momeir
אדון ' נערוון' (דמתקרי נוירולוג). עושה מעשה זִמְרִי ומבקש שכר כְּפִינְחָס. נוירולוג אתה מזדהה לגמרי עם העושים מעשי נבלה ואכזריות נוירולוג אתה מלכלך על עמך בית ישראל הצדיקים שתרמו לנרדפים אבל ממשיך לצקצק ולפשוט טלפיים ..... עליך ועל שכמותך כבר אמר אלכסנדר ינאי: "אל תתיראי מן הפרושין ולא ממי שאינן פרושין, אלא מן הצבועין
תוקן על ידי momeir ב- 21/06/2021 08:34:49
|
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2021 05:37 |
|
| |
| קלעפער כתב: |  | ובגלל "חכמים כמוך, השתדלתי לא לכתוב על הגר"ש אלא הקהילה שלו, כדי שלא יקשרו את זה ליחסי לגר"ש. אבל זה עוזר עד לרמה מסויימת. יש כאלה שהם מתחת לרמה הנדרשת כדי להבין ענין פשוט זה. |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2021 01:13 |
|
| |
ובגלל "חכמים כמוך, השתדלתי לא לכתוב על הגר"ש אלא הקהילה שלו, כדי שלא יקשרו את זה ליחסי לגר"ש. אבל זה עוזר עד לרמה מסויימת. יש כאלה שהם מתחת לרמה הנדרשת כדי להבין ענין פשוט זה.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2021 01:10 |
|
| |
עברית קשה שפה. אמנם כאדם שסובל ממניה, אתה מיד מקשר "בחירה" לנבחרות. אז לא. לא בחרתי בך במובן הזה. אלא הכוונה התייחסתי אליך ולא לתמניא. אל תפרשן מילים לפי נטיות פסכיאטריות.
נ.ב. מנין לך איך אידיוט מושלם עף על עצמו? זה משפחתי אצלך?
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2021 01:02 |
|
| |
| קלעפער כתב: |  | "נזפתי" : חי בסרט הבחור
לא התלוננתי על כלום, הצבעתי על עובדה, עובדה שמלמדת שגם בביקורת (הצבועה) שלך אינך ענייני, שהרי תמניא אמר את הדברים, אבל הוא אמר את זה מאהבה לקהילה ולא מחוסר פירגון 
רואים את הסחורה כאן שעומדת למען כבודו של הרב שואל אלתר, ויצא לי גם לדבר עם כמה וכמה אנשים שחרדים לכבודו ותורתו של הרב שאול אלתר, לא היה צריך הרבה בשביל להבין מה המניע שלהם.
ברור שיש יוצאים מן הכלל, אך רבים מהשותפים למערכה עושים זאת מכוח השנאה והמחלוקת, שאין ספק שיש לזה כוח אדיר.
חוץ מלהסביר את "לגופו של ענין" היה הרבה ענין בתגובה שלך. אתה לא יכול להתלונן שאני בוחר בך וכשאני מסביר את זה לחזור שוב על הטעות שלך. פשוט תקרא שוב את מה שנאמר לך, גם אם אתה חושב שזו נזיפה בלתי מוצקדת, ותבין. |
|
בוחר בי, נוזף חחח עף על עצמו כמו אידיוט מושלם  אין מה לעשות, לא כל הילדים מתבגרים.
זה לא כבוד גדול לר' שאול אלתר שכל מיני קלעפערים מייצגים אותו.
תוקן על ידי נוירולוג ב- 21/06/2021 01:06:41
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2021 00:51 |
|
| |
אלס איז אונזרס
| דבר_תורה כתב: |  | דבר_תורה
| momeir כתב: |  | "כל הציבור תרם"....
כפארפראזה למילותיו הקדושות של מרן הגראי"ל שטיינמן זצ"ל, במענה לדברי רבי אמנון יצחק, שדיבר בלהט על הדיסקים של יעקב שווקי באומרו "לכולם יש את זה בבית", ועל כך הגיב מרן "לי לא!"
אומר באותו חיוך
פותח האשכול כותב ש"כל הציבור תרם"? - אני לא!!! (ואני לא גרער חסיד)
אגב, לא תרמתי גם לפלג מיזליש\אהרו\זלמן לייב, לפלג 48 - 45, סלאנים-סלונים, מודזיץ'-'וז'מיר-חצקלוני, ויזניץ\,וישנישץ\ויזניץ מרכז - סאדיגורא-סדיגורה, קרעטשניף ר זיידע\ר ניסן, תולדות אהרון\אברהם יצחק, צאהז-קלויזינבורג, זויעהל\קהילת זועיהל, ואלו רק כמשל, וסליחה על מי שלא נכנס לרשימה, לא בכוונה.
אין לי בעיה שתריבו על צדקת הדרך, שתלהטו על מזבח האידאולוגיה, ואפילו תנסו להשיג כסף והרבה, אבל אל תנכסו את כולם לתוככי ההתגוששות, אני (ורוב הציבור) ממש לא שם, חלק נהנים עם פופקורן ביד, והאחרים פשוט עוסקים בשגרת יומם, מי בתורה ומי במלאכה.
תוקן על ידי דבר_תורה ב- 18/06/2021 09:43:31
מחלוקות (לשם שמיים ושלא לשם שמיים) הם חלק מההויה היהודית מקדמת דנא. החידוש של גור ירמיהו זה הרשעות והאכזריות הבלתי נתפסת. לא מבין איך יהודי עם לב חם יכול להישאר 'אדיש' . להבדיל... (וסלח לי על הדוגמא הקיצונית, אבל ב'עיקרון' זו אותה התנהגות) תגובתך מזכירה לי את אדישתו של רוזוולט ווסרובו של להפציץ את מסילות הרכבת לאושוויץ. כי זו לא הבעיה שלו !
תוקן על ידי momeir ב- 18/06/2021 10:27:08 |
|
פשששש רשעות ואכזריות, רוזוולט ושואה, וואוו, כמה מרגש.
איפה בדיוק היית כשליטויקעס ארורים רדפו את אחיהם לשעבר שכינום "הפלג" עד מוות ברשעות ואכזריות בלתי נתפסת, לא פחותה ויתירה מהרשעות כלפי השאוליסטים, (תשתמש שוב בהדמיה שלך לשואה...) ברמה שלא מביישת שום פולני חבוש ספודיק? מה קרה אז ל"לב החם" שלך?
איפה בדיוק היית כשכיסחו את הצורה לר שרול האגר, ובדור שאחרי זרקו אבנים על ר מענדעלע כשהיה בשירותים? איפה היה שם הלב החם שלך?
ובעיקר, איפה היית כשאותם חסידי גור רדפו עד חרמה קבוצות אחרות (קח למשל את ההשתלטות המטורפת של גררערס על בתי כנסת ליטאים, בזה אחר זה, תוך השלכת המתפללים בגסות רוח) איפה היה שם הלב החם שלך ושל כל המזדעזעים?
לא אלך פה למנות את הדוגמאות הרבות, שמסקנתם אחת היא, אל תקשקש בקומקום, כלן מה שאתה אומר זה נכון, אבל ה"זעזוע" המזויף הזה הוא תוצאה של יח"צ מוצלח,
היצי יכול לקבל את המזדעזעים לו היו אכן ישרי לב, ומגלים אמפטיה לכל נרדף באשר הוא, מעשה שלא נעשה (ולא יעשה), עד אז, מצטער, אני כאוב על כל מריבה בעם ישראל, ללא שום הבדל עדה מוצא או דרך.
|
|
האלימות של חסג ידועה השתלטות האלימה על בתי כנסת כמו בחיפה ערד קוצק ובית במברגר ועוד .... הסיפור עם הרב שאול נובע מקנאה וחוסר יכולת להתמודד עם העובדה כמה הוא גדול ותלמיד חכם גדול מאוד !! לעומת ....אלו שלא מגיעים לרמתו ורמת אחיו הגאונים!! הרב שאול אלתר לא רוצה כסף לא רכוש ומעולם הוא לא חמד או חמס מבנים !! של אחרים!! הוא רוצה את השם גור הוא טוען שהוא לא אדמור אלא ראש ישיבה !! מפריע להם שהוא חי נושם מוסר שיעורים בכל הציבור הרחב הוא מקובל ומעורך על ידי ליטאים חסידים ודתיים לאומיים!! לא יאומן עד כמה הפרנויה בגור נדלן גדולה !! יש עלון בשם קרוב אליך עלון שמדבר על חסידות הוא מופץ בציבור החרדי לאומי!! לפני כשנה וחצי לערך היה על הרב שאול אלתר כתבה !! אחרי שבועיים היתה התנצלות מטעם הכתב והעורך שהם לא התכוונו לפגוע באדמור מגור ... מי יודע איזה טרור ורשע הופעל נגדם ??? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-20/6/2021 17:43 |
|
| |
קלעפער
| נוירולוג כתב: |  | "נזפתי" : חי בסרט הבחור
לא התלוננתי על כלום, הצבעתי על עובדה, עובדה שמלמדת שגם בביקורת (הצבועה) שלך אינך ענייני, שהרי תמניא אמר את הדברים, אבל הוא אמר את זה מאהבה לקהילה ולא מחוסר פירגון 
רואים את הסחורה כאן שעומדת למען כבודו של הרב שואל אלתר, ויצא לי גם לדבר עם כמה וכמה אנשים שחרדים לכבודו ותורתו של הרב שאול אלתר, לא היה צריך הרבה בשביל להבין מה המניע שלהם.
ברור שיש יוצאים מן הכלל, אך רבים מהשותפים למערכה עושים זאת מכוח השנאה והמחלוקת, שאין ספק שיש לזה כוח אדיר.
|
|
חוץ מלהסביר את "לגופו של ענין" היה הרבה ענין בתגובה שלך. אתה לא יכול להתלונן שאני בוחר בך וכשאני מסביר את זה לחזור שוב על הטעות שלך. פשוט תקרא שוב את מה שנאמר לך, גם אם אתה חושב שזו נזיפה בלתי מוצקדת, ותבין.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/6/2021 17:40 |
|
| |
קלעפער
| ירו_שלמי כתב: |  |
לא מסכים עם ההגדרה והמיסגור. אין בתורה איסור על 'מחלוקת', כמובן שזה לא דבר חיובי, אבל חז"ל למשל מחלקים בין זו שסופה להתקיים לבין זו שלא, משבחים את הריתחא דאורייתא אף שודאי עדיף היה אילו לא היו משכחים תלמודם ובאים לידי מחלוקות.
אמנם, לרוב, אין שני הצדדים 'צדיקים' כהלל ושמאי, אבל עדיין צד אחד צודק יותר והצד השני - אם כן - לא נוהג כראוי, ולהחזיק בצד הצודק, ובפרט שלא על ידי תגובה שלילית כלפי הצד הפוגע, אלא פעולת תמיכה בצד הנפגע - לדעת ה'מתעבר על הריב', זה ממש לא דבר פסול! (עי' אמונה ובטחון לחזו"א, אם צד אחד צודק נכון ללחום עבורו).
לבלרים בשקל ו'בעלי מוסר' בגרוש חינכו את הדור לברוח ממחלוקת (ולא ממש הצליחו), אבל זה לא תמיד נכון, משה רבנו נבחר דוקא בשל התערבותו האקטיבית במריבות יהודים וגם רועים גויים, החזון איש לא תמיד שלל שיחות אינפורמציה על עסקנים ציבוריים. מותר לציבור הכללי לבוא בביקורת כלפי הנהגה שאינה נראית לו, ובודאי שראוי לו לתמוך במה שכן נראה לו.
ואכן אנשים נמשכים לזה, כי תמיד ישנה כמיהה טבעית לניצחון הצד 'שלי', ממשחקי גלדיאטורים ועד הכדורגל כיום. אבל הצורה הכי מזוקקת וראויה לכמיהה זו היא הכמיהה לעשיית צדק, אם אני מתחבר לצד מסויים ומזהה אותו כ'שלי' רק משום שהוא בעיניי צודק יותר, מה יותר יפה מזה?
ה'מחלוקת' הקלאסית קיימת כיום בציבור החרדי הרבה יותר מבכל ציבור, מה זה אומר - שהם רעים יותר? לא. הם פשוט חיים יותר לפי עקרונות, ועקרונותיהם קשוחים יותר, זה לא מצטלם טוב, אבל מלמד דוקא על איכות. אבל ברצוני להוסיף שזה גם מלמד על אחדות... החילונים לא ממש בורחים ממחלוקת, אלא שהמחלוקות שלהם לא מתפתחות, פה מריבה עם שכן ופה עם ועד הבית, אף אחד לא יוצא להגנת ה'צודק' וזה אף פעם לא מגיע לשני קבוצות של ממש, החרדים קהילתיים הרבה יותר, ויותר נכנסים לקישקעס של שכניהם, זה מעצבן לפעמים, אבל זה בא מאהבה..
אז לומר שהמחלוקת היא זו שמושכת לתרום, ולראות בכך פגם, זו תמונה חלקית מידיי. |
|
אתה תשובת המשקל לשיח הרדוד שנוצר כאן. ישר כוחך.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-20/6/2021 17:09 |
|
| |
ירו_שלמי
| תמניא_אפי כתב: |  | |
|
לא מסכים עם ההגדרה והמיסגור. אין בתורה איסור על 'מחלוקת', כמובן שזה לא דבר חיובי, אבל חז"ל למשל מחלקים בין זו שסופה להתקיים לבין זו שלא, משבחים את הריתחא דאורייתא אף שודאי עדיף היה אילו לא היו משכחים תלמודם ובאים לידי מחלוקות.
אמנם, לרוב, אין שני הצדדים 'צדיקים' כהלל ושמאי, אבל עדיין צד אחד צודק יותר והצד השני - אם כן - לא נוהג כראוי, ולהחזיק בצד הצודק, ובפרט שלא על ידי תגובה שלילית כלפי הצד הפוגע, אלא פעולת תמיכה בצד הנפגע - לדעת ה'מתעבר על הריב', זה ממש לא דבר פסול! (עי' אמונה ובטחון לחזו"א, אם צד אחד צודק נכון ללחום עבורו).
לבלרים בשקל ו'בעלי מוסר' בגרוש חינכו את הדור לברוח ממחלוקת (ולא ממש הצליחו), אבל זה לא תמיד נכון, משה רבנו נבחר דוקא בשל התערבותו האקטיבית במריבות יהודים וגם רועים גויים, החזון איש לא תמיד שלל שיחות אינפורמציה על עסקנים ציבוריים. מותר לציבור הכללי לבוא בביקורת כלפי הנהגה שאינה נראית לו, ובודאי שראוי לו לתמוך במה שכן נראה לו.
ואכן אנשים נמשכים לזה, כי תמיד ישנה כמיהה טבעית לניצחון הצד 'שלי', ממשחקי גלדיאטורים ועד הכדורגל כיום. אבל הצורה הכי מזוקקת וראויה לכמיהה זו היא הכמיהה לעשיית צדק, אם אני מתחבר לצד מסויים ומזהה אותו כ'שלי' רק משום שהוא בעיניי צודק יותר, מה יותר יפה מזה?
ה'מחלוקת' הקלאסית קיימת כיום בציבור החרדי הרבה יותר מבכל ציבור, מה זה אומר - שהם רעים יותר? לא. הם פשוט חיים יותר לפי עקרונות, ועקרונותיהם קשוחים יותר, זה לא מצטלם טוב, אבל מלמד דוקא על איכות. אבל ברצוני להוסיף שזה גם מלמד על אחדות... החילונים לא ממש בורחים ממחלוקת, אלא שהמחלוקות שלהם לא מתפתחות, פה מריבה עם שכן ופה עם ועד הבית, אף אחד לא יוצא להגנת ה'צודק' וזה אף פעם לא מגיע לשני קבוצות של ממש, החרדים קהילתיים הרבה יותר, ויותר נכנסים לקישקעס של שכניהם, זה מעצבן לפעמים, אבל זה בא מאהבה..
אז לומר שהמחלוקת היא זו שמושכת לתרום, ולראות בכך פגם, זו תמונה חלקית מידיי.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/6/2021 16:38 |
|
| |
ולשרה_בן
| נוירולוג כתב: |  | "נזפתי" : חי בסרט הבחור
|
|
"קשה כשאול קנאה"
אני מכיר אישית כמה אנשים שתרמו סכומים נכבדים ביותר מתוך הערכה עצומה לאיש ולפועלו.
נראה לי שעיניך יוצאות מקנאה בראותך את המספר העצום של המוני בית ישראל שנדבה ליבם לתרום לכבודה של תורה.
תוקן על ידי ולשרה_בן ב- 20/06/2021 16:41:22
|
|
|
|
|