בית פורומים בחדרי חרדים

מי עוקב לאן הולך הכסף של קרן השביעית???

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-20/7/2021 16:55 לינק ישיר 

muki28 כתב:

נגד מי מכוונת המודעה?

יש את 'אגודת השמיטה' (לשעבר "אגודת שומרי שביעית") שמוכרת קרקעות לעמישראל ואצטט מהאתר שלהם

מאז השמיטה הראשונה בה הוקמה האגודה, שמיטה תשס"ח, זכו אלפי יהודים לקיים לראשונה בחייהם את מצוות השמיטה, יחד עם מרנן ורבנן גדולי הדור שליט"א שמצטרפים גם הם מידי שמיטה לקיום מצוות השמיטה באמצעות אגודת שמיטה.
למען הסר ספק:
אנו מבהירים ומדגישים בזאת כי אין בין פעילות "אגודת שמיטה" לבין פעילותם של "קרן השביעית" כל קשר. פעילותינו היא לאפשר לכל יהודי לקיים בעצמו את מצוות השמיטה בפועל בהכוונתם ובברכתם של גדולי ישראל זצ"ל ושיבדלחט"א, מטרתה של קרן השביעית היא במתן סיוע לחקלאים שומרי שמיטה. לתרומות לקן השביעית חייגו: 1800-300-544. בכדי למנוע בלבול ומחשש להטיית הציבור ומשום 'והייתם נקיים מה' ומישראל' אף החלפנו בפרסומינו את השם "אגודת שומרי שביעית" ל"אגודת שמיטה" שעל ידי שומרי שביעית.
https://shviit.co.il/shmita-2

ויש כנראה עוד ארגון כפי שמופיע באשכול סמוך בשם 'ברכת הארץ' עם הסיסמה "השבתת המיליון", ואצרף מה שמצאתי אודותיו בחיפוש זריז.

אגב, גם קרן השביעית משתמשים בגימיק של 50 שקל לדונם תרומה...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2021 17:12 לינק ישיר 

גינגישראלי כתב:

muki28 כתב:

נגד מי מכוונת המודעה?

יש את 'אגודת השמיטה' (לשעבר "אגודת שומרי שביעית") שמוכרת קרקעות לעמישראל ואצטט מהאתר שלהם

מאז השמיטה הראשונה בה הוקמה האגודה, שמיטה תשס"ח, זכו אלפי יהודים לקיים לראשונה בחייהם את מצוות השמיטה, יחד עם מרנן ורבנן גדולי הדור שליט"א שמצטרפים גם הם מידי שמיטה לקיום מצוות השמיטה באמצעות אגודת שמיטה.
למען הסר ספק:
אנו מבהירים ומדגישים בזאת כי אין בין פעילות "אגודת שמיטה" לבין פעילותם של "קרן השביעית" כל קשר. פעילותינו היא לאפשר לכל יהודי לקיים בעצמו את מצוות השמיטה בפועל בהכוונתם ובברכתם של גדולי ישראל זצ"ל ושיבדלחט"א, מטרתה של קרן השביעית היא במתן סיוע לחקלאים שומרי שמיטה. לתרומות לקן השביעית חייגו: 1800-300-544. בכדי למנוע בלבול ומחשש להטיית הציבור ומשום 'והייתם נקיים מה' ומישראל' אף החלפנו בפרסומינו את השם "אגודת שומרי שביעית" ל"אגודת שמיטה" שעל ידי שומרי שביעית.

ויש כנראה עוד ארגון כפי שמופיע באשכול סמוך בשם 'ברכת הארץ' עם הסיסמה "השבתת המיליון", ואצרף מה שמצאתי אודותיו בחיפוש זריז.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/7/2021 23:05 לינק ישיר 

הגיוני?! או שאתה מפגר או שאתה מושתל של 'קרן השביעית'!!

כל הסימוכין שלך בנוגע  לקרן השביעית זה רק מהדוחות שלהם באתר רשם העמותות,

אתה ילד קטן? אתה לא יודע שעמותות מסוימות משלמות הון רב לרואה חשבון שיסדר להם את הדוחות? ודבר זה לבד, שהדואגים כביכול לשומרי שמיטה התפלגו, וכל אחד מנהל קופה עצמאית, ומבהיר שאין לו קשר לקופה השנייה, כבר מדליק נורה אדומה, כידוע ליודעי חן, ובפרט כשמדובר בעמותה "ללא כוונת רווח" וכמה מאנשיהם מכהנים בעוד עמותות "ללא כוונת רווח", ויש מחברי העמותה שמשויכים לקהילה שלא שמענו עליהם שמחלקים כסף למי שאינו מקהילתם,

שנית, כל הדוגמאות שהבאת, הציבור נהנה מהשירות שלהם, רק שהממונים מרוויחים כסף, כגון, ועד מהדרין, המנהל בחיידר, ההתקן שבת, הגמרא המפוארת, דבר זה מקובל שיזמים מנהלים מפיצים וכו' מרוויחים כסף, ואין בשירות שלהם שקרים, אתה יודע על מה שאתה משלם ומה אתה מקבל,

לאידך, בעניין השמיטה, מי אומר בכלל שזה "מה שאני צריך"? הרי אין שום חובה לעזור לשומרי שמיטה. ובפרט כשאתה לא מקבל מהם שום שירות, ומכל הרוכבים על השמיטה אתה לא מקבל שום דו"ח ושום פרט, מי הם, מי מכירם, מי מפקח על הקופה, מהם הקריטריונים, איזה חקלאי מקבל מהם ואיזה לא, והאם בכלל מישהו מקבל מהם,

ובנוגע להוראת שר התורה, לא כל פעם שיענקוש מקבל כסף זה אומר ששר התורה בכלל יודע שחתמו את שמו, וכבר ידוע ומפורסם כמה וכמה פעמים שמפרסמים המון הבטחות בשמו והוא כלל לא ידע מזה, וכבר כמה שנים שקופת העיר מפרסמים ערב פורים ששר התורה פסק שחייבים לתת מתנות לאביונים לקופת העיר ובשנה אחרונה פורסם תיעוד ברור שאומר, שאין שום חובה לתת לקופת העיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/7/2021 23:30 לינק ישיר 
גורים או סיקריקים?

שניהם אינם חשודים בעיניי כעוסקים בצרכי ציבור באמונה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/7/2021 23:30 לינק ישיר 
hhaavv

מעשה בגביר קמצן שהלך לעולמו ל"ע. כשהחברא קדישא הגיעה כדי לטפל בנפטר, מסרו להם בני המשפחה קלסר עבה וגדוש ואמרו שעל פי הוראתו של הגביר יש לקבור קלסר זה יחד איתו.
אנשי החברה קדישא עמדו נפעמים מול התגלית הגדולה. הנה, מתברר שהיה המנוח בעל מתן בסתר ענק שבענקים, יוסלה קמצן קדוש חדש, שבטח מבקש לקבור ביחד איתו את פנקסי הקבלות והנהלת החשבונות של צדקותיו הרבים בימי חייו, לקיים מה שנאמר והלך לפניך צדקך.
הם כבר דמיינו איך קהל המלווים, אם רב אם מעט, יהיו המומים ואיך יהפוך האירוע לשיחת היום...
אחד אנשי הח"ק זרק לעבר הבנים כמה מילים: אה, איזו אבידה גדולה ואנחנו לא ידענו...
לתמיהת הבנים, הוא הצביע על הקלסר בהפטירו: נו, נו - כלומר, הבנתי את הנושא.
מה הקשר? שאל אחד הבנים.
הצדקות, הקבלות - התגמגם לו איש החסד של אמת...
אתה יודע מה יש שם?
האמת, לא. לא בדקנו. אבל זה הרי מובן מאליו...
בקיצור, מתברר שהכיליי המנוח חשש, שבבואו לבי"ד של מעלה ויישאל למה לא תרם לזה ולא לזה ולא לזה, לא יזכור מה היה התירוץ בכל מקרה ומקרה, וחלילה ידונו אותו לגיהינום. לכן תיעד בימי חייו באופן מסודר כל מקרה ומקרה שבא לידו, בדיוק מדוע לא תרם ולא תמך, לא ריחם ולא חמל. בצוואתו ביקש לצרף לקברו את קובץ התירוצים, כדי שיוכל להסביר בצורה מסודרת כל מקרה ומקרה למה קפץ ידו מלתת...
סתם, מניח את זה כאן.

תוקן על ידי hhaavv ב- 21/07/2021 23:30:45

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/7/2021 23:36 לינק ישיר 

יותר קל לספר סיפורים מאשר לענות לעניין, ולכל נוכל סיפור משלו, במקום לספר סיפורים תביא דוחות!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/7/2021 00:07 לינק ישיר 

שחור_כתום כתב:

גינגישראלי כתב:

muki28 כתב:

נגד מי מכוונת המודעה?

למען הסר ספק:

עוד פעם גור?

לה''ו. גו''ר=גשמיות ורווחיות!!!

נ.ב. אני מת לקנות דונם מאדמות החקלאיות של ארסוף ב50 ₪...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/7/2021 02:13 לינק ישיר 

מזמור_שיר כתב:
מי עוקב לאן הולך הכסף של קרן השביעית???

ישנם אנשים שמשנוררים עבור החקלאים כביכול, אני רוצה להבין משהו, האם ישנו מישהו שאנו סומכים עליו שבודק איפה הולך כל הכספים שכל הציבור תורמים לחקלאים? ואולי בכלל לא נותנים לחקלאים, אלא חלקם ליענקוש, וחלקם לפרסומת, והשאר לכיסם של המתרימים? אני אולי קצת יכול להבין שבקופות הצדקה הכל חסוי, שהנצרכים מתביישים שיפרסמו אותם, אבל למה אסור לנו לקבל דו"ח מפורט מכל החקלאים המקבלים, וכמה מקבלים, וגם פרטי החקלאים שנוכל לברר אצלם האם באמת מקבלים? האם זה בושה להיות חקלאי שומר שמיטה? האם זה לא מחשיד? אני מציע שכל אחד יגיד לגובה שמגיע אליו, לפני שיש לי דו"ח מהשמיטה שעברה איזה חקלאים קיבלו וכמה קיבלו, אני לא תורם לכם שקל אחד!

לה''ו. עכשיו חזרתי מתיקון חצות, לאחר טבילה במקווה נייעס, ואחד מהל''ואים אמר ספק ברצינות ספק בצחוק. ''ששביעית מהקרן הולך לשומטים".

והשאר?! נו באמת, אם כל השאר יקפצו מהגג, גם אתם תקפצו?

לילה טוב. עוד מעט צריך לקום לטבילה לפני הלץ...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/7/2021 14:17 לינק ישיר 
הגיוני100

מזמור_שיר כתב:

הגיוני?! או שאתה מפגר או שאתה מושתל של 'קרן השביעית'!!

כל הסימוכין שלך בנוגע  לקרן השביעית זה רק מהדוחות שלהם באתר רשם העמותות,

אתה ילד קטן? אתה לא יודע שעמותות מסוימות משלמות הון רב לרואה חשבון שיסדר להם את הדוחות? ודבר זה לבד, שהדואגים כביכול לשומרי שמיטה התפלגו, וכל אחד מנהל קופה עצמאית, ומבהיר שאין לו קשר לקופה השנייה, כבר מדליק נורה אדומה, כידוע ליודעי חן, ובפרט כשמדובר בעמותה "ללא כוונת רווח" וכמה מאנשיהם מכהנים בעוד עמותות "ללא כוונת רווח", ויש מחברי העמותה שמשויכים לקהילה שלא שמענו עליהם שמחלקים כסף למי שאינו מקהילתם,

שנית, כל הדוגמאות שהבאת, הציבור נהנה מהשירות שלהם, רק שהממונים מרוויחים כסף, כגון, ועד מהדרין, המנהל בחיידר, ההתקן שבת, הגמרא המפוארת, דבר זה מקובל שיזמים מנהלים מפיצים וכו' מרוויחים כסף, ואין בשירות שלהם שקרים, אתה יודע על מה שאתה משלם ומה אתה מקבל,

לאידך, בעניין השמיטה, מי אומר בכלל שזה "מה שאני צריך"? הרי אין שום חובה לעזור לשומרי שמיטה. ובפרט כשאתה לא מקבל מהם שום שירות, ומכל הרוכבים על השמיטה אתה לא מקבל שום דו"ח ושום פרט, מי הם, מי מכירם, מי מפקח על הקופה, מהם הקריטריונים, איזה חקלאי מקבל מהם ואיזה לא, והאם בכלל מישהו מקבל מהם,

ובנוגע להוראת שר התורה, לא כל פעם שיענקוש מקבל כסף זה אומר ששר התורה בכלל יודע שחתמו את שמו, וכבר ידוע ומפורסם כמה וכמה פעמים שמפרסמים המון הבטחות בשמו והוא כלל לא ידע מזה, וכבר כמה שנים שקופת העיר מפרסמים ערב פורים ששר התורה פסק שחייבים לתת מתנות לאביונים לקופת העיר ובשנה אחרונה פורסם תיעוד ברור שאומר, שאין שום חובה לתת לקופת העיר

יהודי יקר שלום
1.  אינני תמים, 
2.  אני יודע לקרוא דוחות כספיים קצת יותר טוב מאדם רגיל,  כי זה מקצועי,  וגם כשמבקשים מרו"ח שיבדר את הדו"ח זה טוב לסיפורי השטיבל,  יש גבול מה ניתן לעשות,  ואיש מקצוע בהחלט יודע היכן להסתכל ולדעת מה החביאו בדו"ח.
אני בהחלט מסכים כי אינני יודע מה הקריטריונים לחלוקה לכל חקלאי,  אבל מחולק כסף רב לחקלאי.  אם כבודו חושב כי אנשים ברח' רשב"ם לפתע פתאום נהיו חקלאים,  זה בהחלט גישה,  אבל צריך לצאת מתוך הנחה שכולם רמאים,  אבל אם זה היה כך ,  היה ניתן לראות זאת גם בדוחות,  לדוגמה :  עצמם זה ש-5 שנים בין שמיטה לשמיטה הדוחות ריקים לחלוטין,  ואין כל פעילות שיכלו לדחוף מכל מיני סיבות,  מראה על הגינות בסיסית.  ואם תנתח את הדו"ח הכספי עצמו ניתן להוכיח זאת מעוד דברים.
3.  אין לי כל קשר לשמיטה, ואף איני מכיר את האנשים העוסקים בכך,  אני גר באחת מערי הפריפריה הקטנות, ואין לי כל קשר עסקנים וכו'.
4.  האם זה מה שצריך לעשות,  זאת נקודת העניין, ורק זו נקודת העניין,  כל אחד מחליט בנפשו פנימה באמת מה חשוב לו בחיים,  ואם חשוב לו היהדות ,  אזי הוא מוכן להשקיע בה,  גם אם מידי פעם הוא ישמע שיש סוררים שאינם ישרים בדרך,   אבל אם זה לא מה שחשוב,  ואכן לא מה שצריך לעשות,  אז כל התירוצים של גנבים וכו' זה בשביל להשקיט את המצפון,  זה דרך אבל צריך לומר אותה בברור,  ולא להתכסות באיצטלה של יושר.
ולכן בדיוק אני טענתי כי כל נקודת המוצא של כל כותב,  זה מה חשוב לו בנקודת ההשקפה שלו,  כאשר לאדם חשוב לעשות כיף הוא לא יסתכל אם למי שהוא משלם לוקח לו יקר ואולי אף קצת גונב אותו,  כי הכיף חשוב לו,  ומי שחשוב לו היהדות ישקיע בזה אף אם הוא קצת חושב שלעיתים מנצלים אותו,  כי אני עושה מה שנכן כלפי שמיא,  ואם אני כל הזמן אתרץ למה אני לא יעשה את חובתי,  ניתן "לסגור את הבסטה"  ולכן הדיון הנכון האמיתי הוא מה באמת צריך לעשות בחיים,  ומה רבונו של עולם רוצה ממני.  וכל השאר  "תירוצים"  לאחר שהחלטתי מה אני עושה,  או לתרץ את עצמי כלפי חוץ ובדרך כלל לתרץ כלפי האדם עצמו. 

ורק לדוגמה: מי שחשוב לו מצווה יקנה אותה ביוקר,  כגון ציצית יותר מוהדרת ויקרה,  או אתרוג יותר מהודר גם אם עולה קצת יותר יקר.  אבל מוצר לביתו הוא יקנה כמה שיותר זול, ואף יד שניה.
ולעומתו יש את אותו אחד שיש לו 613 "בעיות"  וצריך לפתור את הבעיות הללו כמה שיותר זול ויעיל, ולכן ילך לקנות אתרוג בערב חג אחה"צ ממה שנשאר במחירי סוף העונה,  כי כל אחד "משקיע" במה שחשוב לו באמת.
וכל השאר תירוצים.

אסייג את דברי למקומות שרואים לעין כל כי אינם ישרים, ואיני מתכוון למנות אותם.  אבל מקומות שעל פניו הם מתנהלים כראוי,  ולומר כי כנראה ...............  זה מתוך השקפת עולם ולא חשש אמיתי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/7/2021 14:49 לינק ישיר 

דברי הגיוני - הגיוניים נכונים ומתאימים לתובנה הבסיסית של יהודי המתהדר להיקרא חרדי לדבר ה'.

כל היתר - פסולת שלנו. משקיטים את המצפון באמצעות השמצת הזולת.

כתבת ונגעת בנקודות הנכונות. שאפו!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/7/2021 18:27 לינק ישיר 

ושוב, לא ענית כלום! הדוחות שמגישים לרשם העמותות לא אומר לנו כלום.
ועכשיו, כל מיני אנשים שאף אחד לא מכיר אותם מסתתרים מאחורי כל מיני שמות של קרנות ואגודות, אחד מספר שמחלק לחקלאים והשני שמשבית מיליונים, וכו' וכו' הצד השווה שבהם שרוצים את כספך ולא מוכנים להראות לך שום דו"ח, האם יש איזה עניין לסמוך עליהם? ובפרט שחלקם אינם מוכרים כמי שעוסקים בצרכי ציבור באמונה,? אף אחד לא חושד בך שאתה כן היית סומך עליהם, לולא שיש לך כאן איזה אינטרס.
כנראה שהמחמאה של יוחנן היא זמנית, עד שיטהר את שמו, 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/7/2021 20:18 לינק ישיר 

מזמור_שיר כתב:

ושוב, לא ענית כלום! הדוחות שמגישים לרשם העמותות לא אומר לנו כלום.
ועכשיו, כל מיני אנשים שאף אחד לא מכיר אותם מסתתרים מאחורי כל מיני שמות של קרנות ואגודות, אחד מספר שמחלק לחקלאים והשני שמשבית מיליונים, וכו' וכו' הצד השווה שבהם שרוצים את כספך ולא מוכנים להראות לך שום דו"ח, האם יש איזה עניין לסמוך עליהם? ובפרט שחלקם אינם מוכרים כמי שעוסקים בצרכי ציבור באמונה,? אף אחד לא חושד בך שאתה כן היית סומך עליהם, לולא שיש לך כאן איזה אינטרס.
כנראה שהמחמאה של יוחנן היא זמנית, עד שיטהר את שמו, 

ועוד, שקרי קופת הקיר...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > מי עוקב לאן הולך הכסף של קרן השביעית???
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.