יש אומרים שעבודות בניה שונות גרמו לאסון, אולי איזה עמודי תמך שהוסרו לרגל שיפוץ, לא מקנא במהנדס או בקבלן או הדייר שעומדים מאחורי זה,
אגב, לא צריך לנדוד למיאמי, לא פעם חרדים מתפתים בהרחבות בניה (אצל חילונים כמעט לא קיים המושג הרחבה) להסיר עמוד מסויים בבית עם היתר מפוקפק ממהנדס שקיבל טבין ותקלין וה' ירחם שלא נתעורר יום אחד לאסון כזה במחוזותינו.
נשלח ב-25/6/2021 14:49
בונדמן כתב:
יש אומרים שעבודות בניה שונות גרמו לאסון, אולי איזה עמודי תמך שהוסרו לרגל שיפוץ, לא מקנא במהנדס או בקבלן או הדייר שעומדים מאחורי זה,
אגב, לא צריך לנדוד למיאמי, לא פעם חרדים מתפתים בהרחבות בניה (אצל חילונים כמעט לא קיים המושג הרחבה) להסיר עמוד מסויים בבית עם היתר מפוקפק ממהנדס שקיבל טבין ותקלין וה' ירחם שלא נתעורר יום אחד לאסון כזה במחוזותינו.
אני לא מהנדס ולא מבין בזה אבל לדעתי יש בבני ברק כמה וכמה בניינים בסכנת קריסה ממשית
נשלח ב-27/6/2021 07:36
למה עוד לא גמרו לחלץ למה ????
נשלח ב-27/6/2021 09:56
פלדלפי
אפיפנס כתב:
אני לא מהנדס ולא מבין בזה אבל לדעתי יש בבני ברק כמה וכמה בניינים בסכנת קריסה ממשית
שששששש כשאני העלתי את זה אחרי אסון קרלין טענו שאני אנטישמי שרוצה ברעת החרדים ..... ב"ב נראה לי המצב עוד סביר... סע לקרית ספר ...
בקרית ספר יש בדיחה - למה לא עושים פחים טמונים? כי יש למטה יחידת דיור...
נשלח ב-27/6/2021 10:44
הכובס1 כתב:
מה זאת אומרת למה? ראית באיזה תנאים הם עובדים?
הצפי הוא שיקח ימים עד שבועות לחלץ גופות. למרבה הצער לא נראה שיש עוד שורדים.
גם אם כן בלתי אפשרי להגיע אליהם מהר בתנאי השטח.
רצועות בטון עצומות וברזלים בערמה של עשרות קומות שקרסו. איך אתה היית מחלץ פצועים או הרוגים מערימה כזו?
נשלח ב-27/6/2021 11:25
לא יודע איך
אבל מה שעשו בשבוע היו צריכים לעשות ביומיים?
אפיפנס כתב:
מה זאת אומרת למה? ראית באיזה תנאים הם עובדים?
הצפי הוא שיקח ימים עד שבועות לחלץ גופות. למרבה הצער לא נראה שיש עוד שורדים.
גם אם כן בלתי אפשרי להגיע אליהם מהר בתנאי השטח.
רצועות בטון עצומות וברזלים בערמה של עשרות קומות שקרסו. איך אתה היית מחלץ פצועים או הרוגים מערימה כזו?
נשלח ב-27/6/2021 11:44
הביוקרטיה האמריקנית לך תריב איתם. יש סדר לכל דבר והכל צריך לעבוד לפי סדר ולפי נוהל. לעשות דברים מהר זה בניגוד לנוהל ולמוח האמריקני הנעול והמקובע.
בארץ היו אוספים את כל המנופים והטרקטורים שבמדינה ועובדים במרץ ללא הפסקה. באמריקה הסדר הוא אחר.
כמדומני שסיפרו לי פעם על אסון צור שקרה עוד לפני שנולדתי שידעו שיש במרתף לכודים חיים אבל בשביל להגיע אליהם במהירות היה צורך לפנות את כל השכבות של ההריסות שבינהם יש גם לכודים שלא יודעים מה מצבם ופינוי מהיר ולא זהיר של ההריסות עלול לגרום למותם וזו הייתה דילמה מוסרית שאין לי מושג מה הכריעו ועשו בסופו של דבר