אם הממשלה החדשה תקצץ כמה שקלים ממשפחה חרדית אז כל האידישקייט שלנו מוטל בספק :נשתמד כולנו יחד רחמנא ליצלן. תשוו בנפשכם שאם לפיד-ליברמן היו אומרים: שכל היהדות של החרדים היא פייק אידישקייט והכול הצגה אחת גדולה, כסף,זה מה שמעניין אתם, בלי כסף הם לא יחזיקו מעמד ויצאו לתרבות רעה. לפעמים "האנטישמים" נמצאים בתוכנו?!
נשלח ב-29/6/2021 17:24
זיין זיידע האט געהאט זכות אבות, וואס וויסטו פון אים...
נשלח ב-29/6/2021 13:26
איי, אל תגידו, הוא בוודאי סיים את הש"ס במסגרת הדף היומי לפחות חמש פעמים,
אבל אם הוא קרא את הדפים כמו שהוא הקריא אתמול........
נשלח ב-29/6/2021 11:09
בונדמן כתב:
ואני מתפלא על מאיר פורוש שלא יודע לצטט דף גמ' כמו שצריך, היום הוא ציטט בכנסת המינים את הגמ' בב"ק דף פב על כך שחזיר נעץ ציפורניו בחומה באותה שעה גזרו ארור האיש שיגדל חזירים וארור האיש שילמד בנו חכמת יוונית, (שהכוונה היא אבא לבנו כמובן) אבל הוא הקריא 'ארור האיש שילמד בנו' כמו שאומרים אשר בחר בנו
תוקן על ידי בונדמן ב- 29/06/2021 02:17:50
הוא ועוד כמה עסקנים שמצווחים שם בכלל ההגדרה של זקני עם הארץ, כל זמן שמזקינין, דעתן מיטרפת עליהן..
נשלח ב-29/6/2021 02:22
קלעפער
בונדמן כתב:
ואני מתפלא על מאיר פורוש שלא יודע לצטט דף גמ' כמו שצריך, היום הוא ציטט בכנסת המינים את הגמ' בב"ק דף פב על כך שחזיר נעץ ציפורניו בחומה באותה שעה גזרו ארור האיש שיגדל חזירים וארור האיש שילמד בנו חכמת יוונית, (שהכוונה היא אבא לבנו כמובן) אבל הוא הקריא 'ארור האיש שילמד בנו' כמו שאומרים אשר בחר בנו
ואני מתפלא עליך שאתה מתפלא עליו. מגיל צעיר הוא עסקן, מנין לו צורת הדף?...
נשלח ב-29/6/2021 02:17
בונדמן
נשלח ב-29/6/2021 00:55
האזנתי לקטע המדובר אני לא חסיד של אייכלר ולא של סגנונו, אבל הכותרת שעשו מדבריו קצת מוגזמת, אף שהוא אכן אמר את הדברים המצוטטים כיאה לסגנונו. עדיין יש גם מקום לתוכן עצמו. הוא מסביר שהאינטרס של ליברמן זה לסגור כמה שיותר את ברזי התקציבים למוסדות החרדים בכדי שהילדים והבחורים יעזבו את תלמודי התורה והישיבות לכיוונים יותר לייטים.
טרם ראיתי את הקטע המדובר ואת ההקשר, אך הכותרת מתאימה לסגנונו של אייכלר. אולי תמונות הילדים הרעבים מהגטאות עולות בזיכרונו
נשלח ב-29/6/2021 00:29
לךתדע1 כתבה:
אל_קפונה כתב:
לךתדע1 כתבה:
הבעיה זה לא רק אייכלר: היום שאל מתן כהנא מה עדיף "גיור ע"פ הלכה או התבוללות" ענה ח"כ פינדרוס התבוללות! נראה שברגע שלקחו מחברי הכנסת החרדים את מנעמי הקואליציה הם נזקקים לטיפול פסיכולוגי.
אם ע"פ ההלכה של מתן וקריב אז התבוללות לבד עדיפה על פני התבללות מתוך אשליה שהיה גיור
הבעיה זה לא רק אייכלר: היום שאל מתן כהנא מה עדיף "גיור ע"פ הלכה או התבוללות" ענה ח"כ פינדרוס התבוללות! נראה שברגע שלקחו מחברי הכנסת החרדים את מנעמי הקואליציה הם נזקקים לטיפול פסיכולוגי.
אם ע"פ ההלכה של מתן וקריב אז התבוללות לבד עדיפה על פני התבללות מתוך אשליה שהיה גיור
זה כתוצאה שלפיד לא סיפר שהוא מחלק דמי חנוכה הם רואים את הבן דוד מנסור והם לא יכולים להירגע מסכנים, לנציגים החרדים אין אלוקים תרתי משמע: פעם ביקשו יבנה עם מזומן, היום מסתפקים במזומן בלבד. נראה שההתחייבויות של הנציגים "לצדקה" מעבירה אותם על דעתם.
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 28/06/2021 23:55:20
נשלח ב-28/6/2021 23:16
נעשה עייסק? את תסבירי לי את פינדרוס שמעדיף התבוללות על גיור רבני ערים ואני אסביר לך את אייכלר.