בית פורומים בחדרי חרדים

חה"כ פינדרוס: "עדיף התבוללות מגיור ע"י רבני ערים"

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-29/6/2021 11:25 לינק ישיר 

אינני מבין מדוע טרם פתחנו ספרי יוחסין.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2021 17:18 לינק ישיר 
קלעפער

מצדרביעי כתב:
אבל א"א להתמנות לרב עיר ללא הרבנות הראשית. ואם אתה סומך עליה על גיור למה שלא תסמוך עליה שתמנה רק רבנים אורתודקסים המחוייבים להלכה. והנה הפתרון. 
אגב, אני לא באמת יודע מה עדיפות של רבני ערים על ועדה או מה שלא קוראים לזה היום. אולי רק כי יש יותר רבני ערים אז יהיו פחות תורים?

ולמה אינך מפקיע מרבני הערים את הכשרות? הרי יכול להדחף איזה ניאו רפורמי, שיכשיר מלאכת שבת או כל מיני קולות.

בכל אופן אני לא חושב שנכון לומר שעדיפה התבוללות (זה מה שפידרוס אמר) על גיור רבנים אורתודקסים בגלל החשש שאולי יתפלח לו איזה רפורמי.
בשביל זה הרבנות אורתודקסית ויש לחרדים, ב"ה, שליטה בה.

בלי להיכנס לעצם הדיון, במצב כיום אם יש רב בעייתי הרי שהכשרות שלו בעייתית לעיר שלו בלבד, לעומת זאת - אם נפתח את אזורי הגיור כך שכולם יוכלו להתגייר אצל כולם, המכשלה הרבה יותר גדולה...

אני אכן לא בקי בפרטים. האם הכוונה שרב עיר יוכל לגייר מישהו מחוץ לעירו?

בכלך מקרה, כמה גרים יוכל רב עיר לעשות שלא כהלכה? יותר מלהכשיל בכשרות? 

ויובהר, איני נגד ההתנגדות לשינוי, מאיזה טעם שלא יהיה. התייחסתי בעיקר לביטוי המצמרר שעדיף התבוללות מאשר גיור כהלכה ע"י רבני ערים. גם אם יש חשש כל שהוא שיהיה רב שיחטא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2021 17:20 לינק ישיר 
קלעפער

שחור_כתום כתב:
אינני מבין מדוע טרם פתחנו ספרי יוחסין.

נשלח מהאנדרואיד שלי

מה זה ספר יוחסין? אם אין הגיור של רב ספציפי תקף אז מבררים לפני זה היכן היה הגרות.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > חה"כ פינדרוס: "עדיף התבוללות מגיור ע"י רבני ערים"
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext