|
|
| נשלח ב-2/7/2021 12:22 |
|
| |
לבחירתכם
| קלעפער כתב: |  | כלומר, להרביץ בהם אידישקייט בדרך אחורית
בפעם הבאת שתרביץ בנו את השקפת העולם הקיצונית בנושאי קדושה, נזכיר לך את המשפט הזה. (לא רוצה אפילו להסביר את הכיעור) |
|
הוא לא אשם שיש לך ראש כחול
|
|
|
|
| נשלח ב-2/7/2021 13:50 |
|
| |
בונדמן
| תמניא_אפי כתב: |  | | קלעפער כתב: |  | קלעפער
| בונדמן כתב: |  | על פי שולחן ערוך אסור להניח תפילין לאותם טינופות שנבו בעמקי קליפות התועבה, ואוי להם לאלו שמסלפים את דרך הבעש"ט הק' ותולים בו בוקי סריקי,
היום נחשב אצל חסידים (לא מפורסם לכל) אודות יו"ט שבו ניצח הבעש"ט בויכוח את הכופרים מכת הפראינקיסטים |
|
סעיף? |
|
גם אני רציתי לשאול כתב השו"ע סי' ל"ח סעי' ד' "המניח תפילין צריך ליזהר מהרהור תאות אשה. הגה: ואם א"א לו בלא הרהורים מוטב שלא להניחם" אבל אם אינו מהרהר בשעת מעשה הריהו חייב להניח תפילין. אין בתפילין דין של קרבן פסח "כל בן נכר לא יאכל בו" ולכן כל זמן שיש לו גוף נקי ואינו מהרהר אין שום פטור מלהניח תפילין נשלח מהאנדרואיד שלי |
| זאת אומרת שאתם מבינים בשו"ע שהבעיה היא רק אם הוא מהרהר בתאוות אשה, אבל אם הוא מופשט מהתאווה הזו כי הוא בגדר "להט"ב " אז הוא מותר לו, גם אם הוא מהרהר בזכר, ועל אפשרות כזו לא חשב השו"ע,
מגיע הטינוף שנשבה והוא באמצע מצעד מטונף, מול העיניים מרצדים הדמויות המטונפות על שלל תחפושתיהן, ובוודאי בשעה שמניחים לו תפילין הוא מהרהר בבחינת מסי"נ שהיה לרבי עקיבא בשעה שסרקו את גופו, ולכן מותר להניח לו תפילין, על כאלו פשעטליך אפילו גלעד קריב לא חשב,
|
|
|
|
| נשלח ב-2/7/2021 16:51 |
|
| |
קלעפער
| לבחירתכם כתב: |  | כלומר, להרביץ בהם אידישקייט בדרך אחורית
בפעם הבאת שתרביץ בנו את השקפת העולם הקיצונית בנושאי קדושה, נזכיר לך את המשפט הזה. (לא רוצה אפילו להסביר את הכיעור)
הוא לא אשם שיש לך ראש כחול |
|
מגוחך עכשיו לבא ונסות לעקוץ אותי (בגלל שהערתי לך על הבדיחה הגסה על שם ה ש-ד-י על המזוזות) אחרי שגם יוחנן הכיר בעובדה ששגגה יצאה ממקלדתו.
אל דאגה יהיו לך הזדמנויות בעתיד...
|
|
|
|
| נשלח ב-2/7/2021 16:55 |
|
| |
קלעפער
| בונדמן כתב: |  | | קלעפער כתב: |  | קלעפער
| בונדמן כתב: |  | על פי שולחן ערוך אסור להניח תפילין לאותם טינופות שנבו בעמקי קליפות התועבה, ואוי להם לאלו שמסלפים את דרך הבעש"ט הק' ותולים בו בוקי סריקי,
היום נחשב אצל חסידים (לא מפורסם לכל) אודות יו"ט שבו ניצח הבעש"ט בויכוח את הכופרים מכת הפראינקיסטים |
|
סעיף? |
|
גם אני רציתי לשאול כתב השו"ע סי' ל"ח סעי' ד' "המניח תפילין צריך ליזהר מהרהור תאות אשה. הגה: ואם א"א לו בלא הרהורים מוטב שלא להניחם" אבל אם אינו מהרהר בשעת מעשה הריהו חייב להניח תפילין. אין בתפילין דין של קרבן פסח "כל בן נכר לא יאכל בו" ולכן כל זמן שיש לו גוף נקי ואינו מהרהר אין שום פטור מלהניח תפילין נשלח מהאנדרואיד שלי זאת אומרת שאתם מבינים בשו"ע שהבעיה היא רק אם הוא מהרהר בתאוות אשה, אבל אם הוא מופשט מהתאווה הזו כי הוא בגדר "להט"ב " אז הוא מותר לו, גם אם הוא מהרהר בזכר, ועל אפשרות כזו לא חשב השו"ע,
מגיע הטינוף שנשבה והוא באמצע מצעד מטונף, מול העיניים מרצדים הדמויות המטונפות על שלל תחפושתיהן, ובוודאי בשעה שמניחים לו תפילין הוא מהרהר בבחינת מסי"נ שהיה לרבי עקיבא בשעה שסרקו את גופו, ולכן מותר להניח לו תפילין, על כאלו פשעטליך אפילו גלעד קריב לא חשב, |
|
לייגסט אן הנחה און פרעגסט קושיות... מנין לך היכן זה היה? כבר נשאלה השאלה כאן, האם זה היה בתוך המצעד או רחוק ממנה אך הבחור היה בדרכו מהמצעד או אל המצעד. והוא כלל לא ראה דמויות. ולכן לא ברור שהוא חושב כלל על הנושא. אגב, חילונים רגילים גם הולכים למצעד או בגלל סקרנות או הזדהות, אבל לא מחייב שהם עצמם כאלה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-2/7/2021 19:46 |
|
| |
| ליאתליאת כתב: |  | אספר לכם דבר אישי :כשבעלי היקר לומד עם הבנים שיחיו הלכות הנחת תפילין אני בוחרת לשבת יחד עמם בשולחן כדי לתת תשומת לב רבה לבן המתברמץ ולהיות שותפה להתרגשות, אז הקשבתי שהנחת תפילין ותפילה אסורים במקומות מטונפים וצריך גוף נקי וכו'. אז אני מבינה שלאותם צעירים שחזרו מהצעדה או בדרכם אל, יש את כל התנאים האלה?!
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 30/06/2021 20:35:06
נראה מהכתוב שאת עדיין אמא צעירה , מתלהבת מהחיים המתוקים ומכפית הזהב שהוגשה לך ישירות לתוך הפה , והבן
"המתברמץ" שלך הוא כנראה בנך בכורך , ילד תמים ומתוק שאינו יודע חטא מהו .
אני יכולה לברך אותך שתרווי נחת יהודית מכל ילדייך לאורך ימים ושנים , אך עם זאת לתת לך טיפ גדול מאוד , טיפ חשוב שהפנמתי עם השנים - שתיקה !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
אני מכירה באופן אישי לפחות שני אנשים שדיברו גבוה גבוה , בצורה בוטה נגד התופעה הזאת ולשניהם יש בנים שיצאו מהארון .
מה כואב לך ??? שמניחים להם תפילין ??? מה קורה בדיוק בישיבות ??? כולם סטרייטים ???
אני יודעת את החומרה ואת האיסור ואני מדברת כאן לכל השאר .
הם לא חולי נפש - הם מתוסכלים ומבולבלים , רובם בשלב מסויים בחייהם חושבים על איבוד לדעת . הם עדיין האחים שלכם , אל תוותרו עליהם .
מי שאמר טינופות שנשבו בעמקי קליפות התועבה לא אחת בפורום הזה , מעורר בחילה, מכיוון שאם יש צד של 0.000001% לדון לכף זכות , הוא מבטל אותו מלכתחילה .
השתיקה אינה מדוברת רק כלפי הקהילה , אלא על שיפוטיות באופן כללי . יש לי עוד הרבה מה לומר בנושא אך אני מעדיפה ליישם את העצה שלי ולשתוק .
|
| תודה רבה! המברכת תתברך בכפליים. בהחלט, איני נגד הנחת תפילין לשום יהודי אבל, אני חושבת שמוטב שמצווה זו, במקרה הזה, תתבצע ע"י בני ששים ומעלה ולא ע"י צעירים, שכפי שכתבת בחכמה רבה, מבולבלים שעדיין לא מגובשים באשר... והבלבול גדול, לכן, אסור, בתכלית האיסור, שאותם תמימים יהיו מעורבים במצווה הזאת. יש גם סכנה ביצירת קשרים לא כשרים וכו': יש לקחת בחשבון שלא רק חסידי חבד היקרים סוכני מצוות, אלא גם הצד השני יש לו מה לומר ואולי, שולח מלכודות לאותם תמימים. לך תדע...
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2021 00:22 |
|
| |
| נוירולוג כתב: |  | 1. מאיפה הידיעה? מתי זה קרה והיכן? 2. אפשר לחשוב שאלו שהולכים בדרכים "הישרות" הם מל"ו צדיקים, והנה להם מניחים. 3. מבחינת סיכון רוחני ייתכן ולהניח בתחנה מרכזית או במקומות אחרים בקיץ זה עוד יותר בעייתי. |
| שבוע טוב. אתה צודק אבל, הנחת התפילין לשאר האוכלוסייה הייתה ברשותו של האדמור זצוק"ל. אז מי אני שאביע את דעתי נגד. במיוחד שאין הדבר דומה: כאן יש לנו סיטואציה של אנשים העוברים על התורה בריש גלי והחרדים באים לתת להם הכשר על מעשיהם עם זה, אני לא נגד. אני רק חושבת שאין הדבר צריך להיעשות ע"י בחורים אלא ע"י אנשים מבוגרים מאוד. לשאלתך היכן ראיתי חפש בגוגל.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2021 00:24 |
|
| |
| לךתדע1 כתב: |  | 1. מאיפה הידיעה? מתי זה קרה והיכן? 2. אפשר לחשוב שאלו שהולכים בדרכים "הישרות" הם מל"ו צדיקים, והנה להם מניחים. 3. מבחינת סיכון רוחני ייתכן ולהניח בתחנה מרכזית או במקומות אחרים בקיץ זה עוד יותר בעייתי.שבוע טוב. אתה צודק אבל, הנחת התפילין לשאר האוכלוסייה הייתה ברשותו של האדמור זצוק"ל. אז מי אני שאביע את דעתי נגד. במיוחד שאין הדבר דומה: כאן יש לנו סיטואציה של אנשים העוברים על התורה בריש גלי והחרדים באים לתת להם הכשר על מעשיהם עם זה, אני לא נגד. אני רק חושבת שאין הדבר צריך להיעשות ע"י בחורים אלא ע"י אנשים מבוגרים מאוד. לשאלתך היכן ראיתי חפש בגוגל. |
|
לפני ששאלתי חיפשתי ולא ראיתי (ראיתי משהו אחר אבל לא משהו שקשור לחב"ד) אם תוכלי תצרפי קישור כאן או בפרטי. תודה
|
|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2021 00:28 |
|
| |
| נוירולוג כתב: |  | 1. מאיפה הידיעה? מתי זה קרה והיכן? 2. אפשר לחשוב שאלו שהולכים בדרכים "הישרות" הם מל"ו צדיקים, והנה להם מניחים. 3. מבחינת סיכון רוחני ייתכן ולהניח בתחנה מרכזית או במקומות אחרים בקיץ זה עוד יותר בעייתי.שבוע טוב. אתה צודק אבל, הנחת התפילין לשאר האוכלוסייה הייתה ברשותו של האדמור זצוק"ל. אז מי אני שאביע את דעתי נגד. במיוחד שאין הדבר דומה: כאן יש לנו סיטואציה של אנשים העוברים על התורה בריש גלי והחרדים באים לתת להם הכשר על מעשיהם עם זה, אני לא נגד. אני רק חושבת שאין הדבר צריך להיעשות ע"י בחורים אלא ע"י אנשים מבוגרים מאוד. לשאלתך היכן ראיתי חפש בגוגל.
לפני ששאלתי חיפשתי ולא ראיתי (ראיתי משהו אחר אבל לא משהו שקשור לחב"ד) אם תוכלי תצרפי קישור כאן או בפרטי. תודה |
| לצערי: אני לא בקיאה בלצרף קישורים אחרת לא הייתי מטריחה. חפש: תפילין במצעד התועבה.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2021 00:39 |
|
| |
אכן נמצא, תודה
|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2021 00:49 |
|
| |
אני רוצה לחדד את העניין: אין ספק שבכל מצב יש לתת לחוטא הרגשה שהתורה "לא ויתרה עליו" ואז יש מצב שהוא מתעורר ופנה לעזרה במצבו הרוחני. במצב בו בחורים צעירים יוצאים לשטח, פה יש לנו בעיה: פה מניחים לא רק תפילין אלא מניחים על כף המאזניים את עתידו הרוחני והנפשי של התמים ועל זה אסור לשתוק! במיוחד כשמדובר בנטיות הפוכות, הנפש מעבדת את המידע וזה עלול להביא למחוזות שה' ישמרנו. לא מדובר ברובוטים שעשו את העבודה.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2021 05:10 |
|
| |
לך תדע לא מצליח להירדם בלי לעורר מחלוקת, בין המצרים והחורבן כתוצאה משנאת חינם לא עושים עליו רושם.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2021 07:18 |
|
| |
רק אני לא מבין כל כך על מה הסער הגדול? הרי לפחות במצעד בירושלים, אמנם המסר עצמו של המצעד הוא די מגעיל, אבל זה לא שיש שם מראות לא צנועים במיוחד...
|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2021 16:17 |
|
| |
לא בכל מקום חייבים למצוא כל אחד. בטח שמעת את הבדיחה: מדוע יאיר נתניהו בחר לנסוע דווקא בשבת למועדון בת"א? משום שלא רצה לראות בכניסה שליח חבד . מתוך סקרנות, האם את בנך היית שולח למקומות אלה להציע הנחת תפילין לחוגגים?
|
|
|
|
|