בית פורומים בחדרי חרדים

כך ניסו פורשי חסידות גור להשיג לגיטימציה שנכשלה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-30/6/2021 22:55 לינק ישיר 
כך ניסו פורשי חסידות גור להשיג לגיטימציה שנכשלה

באמצעות גיוס של מיליוני שקלים: כך ניסו פורשי חסידות גור להשיג לגיטימציה שנכשלה
באמצעות מערך גיוס המונים הם קיוו להשיג את מבוקשם, לטענת אנשי הקבוצה החדשה הגיוס הצליח, והם אספו מעל 50 מיליון שקלים. מה קרה בפועל?

יונתן פולק

30/06/2021, 19:31
הם משתייכים לקבוצת פורשי חסידות גור העומדת בראשות הרב שאול אלתר, לאחר שנתיים שלא קיבלו הכרה ולגיטמציה במגזר החרדי, הם יצאו למאבק חסר תקדים.

באמצעות מערך גיוס המונים הם קיוו להשיג את מבוקשם, לטענת אנשי הקבוצה החדשה הגיוס הצליח, והם אספו מעל 50 מיליון שקלים.

קצת רקע, קבוצת הפורשים יצאו במהלך השבועיים האחרונים בקמפיין למען ביסוס הקבוצה, כאשר המטרה היא להתגאות ולהתפאר בסכומי עתק אותם הם קיוו להשיג במהלך ימי הקמפיין. יש לציין כי קבוצת הפורשים מונה כשלוש מאות משפחות.

בחג שמחת תורה שנה שעברה, פרש הרב שאול אלתר והקים קבוצה עצמאית, באותם הימים דובר כי פרישתו תסחוף אחריו אלפי חסידים, אך למעשה פרשו עימו כ-200 משפחות בלבד, במהלך החודשים שלאחר מכן, הצטרפו עוד כמה עשרות משפחות, אך זה עדיין הרבה פחות ממה שהם ציפו. יש לציין כי מהלך כזה עד לפני מספר שנים היה נשמע מופרך, חסידות גור היא חסידות עוצמתית, ואם בחסידויות אחרות פילוג אפשרי קיים, בחסידות גור הדבר לא היה קיים עד השנה האחרונה,

האתגרים שעמדו בפני הקבוצה החדשה היו רבים, אף קהילה, חסידות או אפילו פלג זעיר במגזר החרדי לא העניק לגיטימציה לקבוצה החדשה, אף מנהיג קהילה, רב או אדמו''ר לא רצה לקבלו באופן רשמי, המשפחות שעברו צד, לקחו הימור מסוכן מבחינה חברתית, הם נאלצו לפתוח לעצמם מוסדות חינוך, ובתי כנסת,
וכך להילחם על קיומם במפה החרדית.

בקבוצת הרב שאול אלתר נאבקו על כך, הם התעקשו לקבל לגיטימציה מהמגזר החרדי, בשל כך הם מינו איש מיוחד, אשר הציע להם לערוך קמפיין גיוס המונים מחבק בקרב המגזר החרדי, קמפיין אשר בוודאי רבים יתרמו לו כולל רבנים ומנהיגי קהילות.

הקמפיין יצא לדרך, אך הם לא קיבלו תמיכה של אף אדמו''ר או מנהיג קהילה, ''החרם עדיין תקף'', הבינו בקבוצת הרב שאול אלתר, אך הם לא התייאשו ויצאו בקמפיין גיוס המוני שהיעד מבחינתם לקבל לגיטימציה ממנהיגי הציבור החרדי

במהלך החודשים האחרונים ניסה הרב שאול אלתר לקבל הכרה מבכירי הרבנים ומנהיגי החצרות במגזר החרדי ללא הצלחה, והרשתות החברתיות געשו.

עם סיום מערך קמפיין גיוס ההמונים על ידי חברת צ'רדי, התגאו בקבוצת הפורשים בכך שהם גייסו כביכול למעלה מחמישים מיליון שקלים, לטענת גורמים בקבוצה הפורשת, אלפי אנשים מכל העולם תרמו להם כסף. מנגד מבדיקה מעמיקה של גורמים המעורים בנושא הם טוענים כי הנתונים לא הגיוניים, וכי הסכום הוא מופרך בעליל.

לטענת גורמים המעורים בנושא, בכל קמפיין ישנה אפשרות לתרום בצורה אנונימית, מנגד בקמפיין הנוכחי יש אלפי תרומות שמופיעות כתרומות 'אנונימיות', כאשר מדובר על סכומים של מיליוני שקלים שנתרמו באופן אנונימי עובדה שמעידה כביכול על בסיס לקמפיין מפוברק .

נתון נוסף מראה כי תרומות רבות נחלקו לעשרות תרומות שונות ויותר, כך שאדם אחד תרם לדוגמא אלף ש''ח אך פיצל זאת למאות תרומות שונות בסכומים קטנים יותר, וכך מספר התורמים גדל משמעותית.

כמו כן מבדיקה שנעשתה באתר, המגבית עצמה הייתה היסטרית ומלווה בפרסומים נגד חסידות גור ונגד האדמור מגור באופן מזעזע, והכל בצורה גלויה ורשמית בפעילות ראשי הקבוצה בחסידות עצמה שמרו על שתיקה ולא הגיבו.

לטענת חברת צ'רדי: הם לא יכולים לחשוף נתונים, רק העמותה ששכרה אותם יכולה לחשוף אם היא מעוניינת.

תוקן על ידי פלדלפי ב- 30/06/2021 22:56:31

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/7/2021 10:04 לינק ישיר 

ביום המצ'ינג פגשתי חבר חסיד וז'ניץ ברחוב , תוך כדי דיבור...הטלפון מצלצל.... ועל הקו הקלטה קולית של הגבאי מויז'ניץ  עם הקשה לעזור ולתרום לקהילה הקדושה. (לא זוכר את הנוסח המדוייק)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/7/2021 08:42 לינק ישיר 

אךטובוחסד כתב:
קלעפער כתב:

לפי כללי הפורום אם הבאתי ארבע תמונות זו הוכחה שרוב הרבנים בעדו... ואני עוד החמרתי על עצמי והבאתי שש תמונות.
ואם נוסיף את הידוע על ההזמנה בבעלז ועל השיחה הלבבית עם האדמו"ר מויזניץ אז יש לנו שמונה רבנים גדולים.

קלעפער, כל אלו שהצטלמו איתו כבר נענשו באופן עסקי ע"י גור, וכבר התנצלו בפני האדמור מגור על כך…

נשלח מהאנדרואיד שלי

אף אחד לא התנצל. תשכח מזה.
רוב אלו שהצטלמו איתו נפגשו אח"כ עם הנדלן, וכך הנדלן מציגים את זה כחרטה.
אבל איש מהם לא התנצל ולא התחרט.

ראה לדוגמא את בלז, אחרי שבלז השתתפו בשמחת הנדלן, בלז תרמו ברבים למגבית של גור תורה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/7/2021 21:02 לינק ישיר 

נפגשתי לפני תקופה עם יהודי עשיר בארה"ב, חסיד גור ומתומכי גור הגדולים, ושאלתי אותו איך הוא לא מפחד להיות אוהד של ר' שאול הר יזרקו אותו מגור, ותשובתו היתה: נראה אותם פוגעים לי בציפורן, הם צריכים אותי הרבה הרבה יותר ממה שאני צריך אותם, הגירוד הקטן שהם יעזו לעשות לי ואני עוצר את זרם התרומות.

ואכן במצינג של ר' שאול שמו התנוסס בגאוה עם תרומה ענקית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/7/2021 20:27 לינק ישיר 

לא "כל", הרבי מאמשינוב ור' דב  לנדו לא התנצלו. מה המקור שהאחרים התנצלו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/7/2021 20:17 לינק ישיר 

קלעפער כתב:

לפי כללי הפורום אם הבאתי ארבע תמונות זו הוכחה שרוב הרבנים בעדו... ואני עוד החמרתי על עצמי והבאתי שש תמונות.
ואם נוסיף את הידוע על ההזמנה בבעלז ועל השיחה הלבבית עם האדמו"ר מויזניץ אז יש לנו שמונה רבנים גדולים.

קלעפער, כל אלו שהצטלמו איתו כבר נענשו באופן עסקי ע"י גור, וכבר התנצלו בפני האדמור מגור על כך…

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/7/2021 19:53 לינק ישיר 
קלעפער

רצונך לדעת למה יש בכלל שיקול לחתן בארה"ב? ורבים מחסידי גור כאן מתלוננים שלא כללו אותם בפשקוויל. זו גאווה בשבלם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/7/2021 13:08 לינק ישיר 

תכלית, איפה החתונה הגדולה באלול, בארץ או באמריקה ? אברכים עניים מרודים מוציאים כספים על דרכונים מהירים ומאכערים לויזות, וכל יומיים משתנים התוכניות, 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/7/2021 09:49 לינק ישיר 
momeir

דברי כתב:
אף חסיד לא אמור לסבול ללא הפסקה, הגר''ש עבר רדיפות וסבל מכל מיני שועלים קטנים שרק רצו לקבור אותו חי מתוך מידות רעות ורשע בלתי נתפס ללא הצדקה יעני בשם כבוד הרבי שממש לא התכבד מזה, וזכותו של הגר"ש היתה לצאת מהמחנק המטופש הזה ולבוא לידי ביטוי, עולם החסידות לא הוקם לצורך הוצאת המידות הרעות החוצה. תפסיקו כבר להפיץ שנאה די, נמאסתם. יש להגר''ש שהוא ענק בתורה זכות ללמוד וללמד, וגם לכם חסידי גור זכות זו, ואין אדם נוגע במוכן לחבירו כמלוא נימה, והתנהגותכם כלפי הגר''ש גובלת בכפירה בהשגחה פרטית חוץ מכמויות הרשעות שיש בה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/7/2021 09:04 לינק ישיר 

אף חסיד לא אמור לסבול ללא הפסקה, הגר''ש עבר רדיפות וסבל מכל מיני שועלים קטנים שרק רצו לקבור אותו חי מתוך מידות רעות ורשע בלתי נתפס ללא הצדקה יעני בשם כבוד הרבי שממש לא התכבד מזה, וזכותו של הגר"ש היתה לצאת מהמחנק המטופש הזה ולבוא לידי ביטוי, עולם החסידות לא הוקם לצורך הוצאת המידות הרעות החוצה. תפסיקו כבר להפיץ שנאה די, נמאסתם. יש להגר''ש שהוא ענק בתורה זכות ללמוד וללמד, וגם לכם חסידי גור זכות זו, ואין אדם נוגע במוכן לחבירו כמלוא נימה, והתנהגותכם כלפי הגר''ש גובלת בכפירה בהשגחה פרטית חוץ מכמויות הרשעות שיש בה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/7/2021 05:17 לינק ישיר 
קלעפער

רציף כתב:
קלעפער כתב:

לא סיכון גדול? ניתוק קשרי משפחה זה לא סיכון? אי הזמנה לחתונות זה לא סיכון? התנכלויות לילדים שלך (לא לכל אחד יש כסף לעבור דירה) "ימותו השמאלנים" זה לא סיכון?
הילד שלך שגדל על עוצם קדושת אד"ש עכשיו יודע שהוא או הגר"ש רשעים זה לא סיכון לנפש הילד?
פנצ'רים, דבק במנעולים בבית, והעפות שטריימלים, ומכות, זה לא סיכון גדול?

היכן כבודו חי?

אתה הופך את כל המצטרפים
לרבי שאול לנפגעים, ואת כל חסידי גור למחרימים.
הילד לומד שכולם
צדיקים, ואבא מקורב יותר
לר' שאול

נשלח מהאנדרואיד שלי

א. לא את כל חסידי גור. אני משער שרובם חסר אונים מול הועדה וההוראות היוצאות מהקודש פנימה.
ב. לא כל העוברים אבל אין ספק שישנה בעיה, אני עצמי מכיר כמה אנוסים בגור, אברכי משי שרוצים לצאת לקהילה החדשה ופוחדים, זה מהשווער וזה מאשתו והשלישי מאביו. הם יודעים שהם מסכנים את הנישואין שלהם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/7/2021 03:52 לינק ישיר 

פלדלפי כתב:
פלדלפי

נוירולוג כתב:
1. אתה מפר את אחד מכללי הפורום, בכל מה שקשור לגור מקובל ונהוג כאן בפורום להעלות רק כתבות נגד גור, ורק כתבות בעד הגר"ש אלתר

2. הגם שיש אי אלו סימני שאלה על ההתרמה (שאי אפשר ולא צריך לזלזל בה ובהצלחתה גם אם משקרים לגבי הסכומים)  ומה שעומד מאחוריה, הכתבה הזו באמת חובבנית וברמה מאוד נמוכה.

3. במסגרת ההתרמה האחרונה ר' שאול אלתר דווקא קיבל הכרה מכמה חצרות וגדולים (ייתכן ואצל חלק זה בגלל שלמונים למקורבים ולא ארחיב).

אילו משהו היה נראה הגיוני בכתבה לא הייתי מביא אותה לפה.... ראית מישהו פותח אשכול על כלב שנשך אדם ?? 

אין מכתבים ראוים ?....
עדיף להביא חומר איכותי

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/7/2021 03:50 לינק ישיר 

קלעפער כתב:

לא סיכון גדול? ניתוק קשרי משפחה זה לא סיכון? אי הזמנה לחתונות זה לא סיכון? התנכלויות לילדים שלך (לא לכל אחד יש כסף לעבור דירה) "ימותו השמאלנים" זה לא סיכון?
הילד שלך שגדל על עוצם קדושת אד"ש עכשיו יודע שהוא או הגר"ש רשעים זה לא סיכון לנפש הילד?
פנצ'רים, דבק במנעולים בבית, והעפות שטריימלים, ומכות, זה לא סיכון גדול?

היכן כבודו חי?

אתה הופך את כל המצטרפים
לרבי שאול לנפגעים, ואת כל חסידי גור למחרימים.
הילד לומד שכולם
צדיקים, ואבא מקורב יותר
לר' שאול

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/7/2021 02:52 לינק ישיר 

הכתבה ממומנת !!
מעניין כמה שילמו בגור ירמיהו על הכתבה הזאת?,

בקבוצות בווטספ יש כמעט כל יום כתבות ומאמרים שכתובים בצורה גרועה יותר !!הרשעים מכנים את הרב שאול אלתר אותו האיש!!לא יאומן כי יסופר !!

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי שרית560 ב- 01/07/2021 02:57:18

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/7/2021 01:30 לינק ישיר 

ניכר הרבה כאב בכתבה צרת העין של איזה חסיד גור ככל הנראה
מי שסובל כאן הן בעצם הרוגים, חייהם אינם חיים מרוב כאב על נתח הקטן מהעוגה שנפרדה מהם
חבל חבל, במקום לראות את מה שיש להם הם רק רואים את מה שאין
וחלק גדול מה50 מליון הם מתרומות גדולות שתרמו נגידים ידועים, כל אחד כמה מליונים, והם גם סיפרו כל אחד למה הם עושים את זה, אז מה, כאילו היה חסר לחסידי ר' שאול להוסיף עוד כמה מליונים שיהיה 50?? לא נשמע סביר בכלל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/7/2021 01:26 לינק ישיר 

ממה שאני שומע ממקורות שונים מדובר במכה קשה לגור. בגור הופתעו מאוד מהסכומים שקהילת הגר"ש אלתר שליט"א גייסו בחו"ל. זה עבר את כל הערכות המוקדמות בפער גדול. הטענה היא שזה בהחלט גם בא על חשבונם ולא רק ממקורות חדשים שלא תרמו לגור בעבר. גם התרומות מהמגזר החסידי הלא גורי בארץ היו משמעותיות מאוד. דיבורים על לגיטמציה כן או לא זה סוג של משחק בנדמה לי. בפועל יש כאן ניצחון תדמיתי דרמתי של קהילת הגר"ש בדעת הקהל. למעשה כל קמפיין הדלגיטימציה שגור השקיעו בו מאמצים עצומים, קרס ברגע האמת כמגדל קלפים.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > כך ניסו פורשי חסידות גור להשיג לגיטימציה שנכשלה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext