רגע לפני שהיא עוזבת את משכן הנשיאות, מספרת ראש הסגל רבקה רביץ על שאיפותיה ליום שאחרי.
"הייתי רוצה להיות חברת הכנסת החרדית הראשונה במפלגת יהדות התורה", אמרה הבוקר בראיון ל'ידיעות אחרונות'.
בדבריה התייחסה למאבק תנועת 'נבחרות' לקידום נשים חרדיות לקדמת הבימה הציבורית, אך הבהירה כי אינה מזדהה איתו משום שאינה מוכנה לצאת נגד הרבנים.
"אני מבינה את מי שנאבקות על זה בפומבי, אבל אני לא אוהבת את ההתרסה. בהרבה מובנים הן עושות את זה גם בשבילי ובשביל אחרות, אבל אני בנקודה פריווילגית, אולי אפילו מפונקת, שיכולה להגיד שאני לא אוהבת את זה כי זה נגד הממסד.
"אני חרדית גאה ומיינסטרימית ומוכנה לשלם את המחיר עבור זה. למשל, הייתי רוצה שהילד שלי ילמד מתמטיקה ואנגלית ברמה יותר גבוהה, אבל בגלל שאני חרדית מיינסטרימית אני שולחת אותו לחיידר הרגיל".
מי שרוצה שינוי מבפנים, רביץ טוענת, צריכה הרבה סבלנות. "אני לא אצא נגד הרבנים, אבל כשהקרקע תוכשר למהלך הזה, אני יודעת שיבואו לבקש ממני לשאת בתפקיד".
"בעיניי זה חייב להיות בדרך המלך. בשביל לייצג קהילה צריך להיות חלק ממנה. אם מתריסים מול הרבנים אז זה כבר לא מייצג את הקהילה אלא את הכבוד המדומה. אני מודה שכרגע אנחנו, הנשים, במלכוד מובנה. אבל אני גם מזכירה לעצמי שתהליכים קורים. בעבר נשים חרדיות לא נהגו ולא עבדו ולא הצביעו, והעולם השתנה. ואני בטוחה שגם הדבר הזה ישתנה, ואז אני אהיה שם. אני יודעת שיש לי את הכישורים ואת הניסיון. אני אישה מאמינה".
(ערוץ7)
נשלח ב-12/7/2021 22:57
ראש הסגל של הנשיא ראובן ריבלין רבקה רביץ וראש העיר בית שמש ד"ר עליזה בלוך בקפה של בוקר. שוחחו על מנהיגות, עשייה ציבורית והשינויים בחברה הישראלית.
אני מסכים שיהיו פריימריז באגודת ישראל, ואת התנאים להתמודדות במפלגה זו יכתיבו רבנים/דיינים/גדולי ישראל, מכל החוגים,
ועדיין זה לא יגרום א. שנשים תתמודדנה ב. שהנבחרים יתנהגו יותר טוב. חברי אגודת ישראל עם כל חסרונותינם מייצגים יותר טוב מבל צפלגה אחרת את בוחריהם
נשלח ב-4/7/2021 23:45
יש לי בעיה עם פריימיריס ביש עתיד...
אתה כמדינה מכתיב איך אנשים יחליטו למי להצביע? זוהי הבשורה החירותית של זהות?
נשלח ב-4/7/2021 23:41
קלעפער כתב:
אתה מנסה להכתיב לנו את העקרונות שלך? זה הקפיטליזם (החרות) שלך?
יש לך בעיה עם פריימריז באגודת ישראל? לליצמן יש, אני יודע, אבל לך? (בכל מקרה אני הגבתי כלפי שיטתה של דורית בייניש, הנאקה שלא רואה את הדבשת שלה)
נשלח ב-4/7/2021 22:15
אתה מנסה להכתיב לנו את העקרונות שלך? זה הקפיטליזם (החרות) שלך?
נשלח ב-4/7/2021 21:56
חריף_ומקשה כתב:
נשיאת העליון לשעבר דורית ביניש כבר קראה לפני כשנה וחצי למנוע מימון מפלגות מש"ס ויהדו"ת בשל הדרת נשים.
בוא נעשה עסק: למנוע מימון מפלגות מכל מפלגה, כל מפלגה שאין בה ספר מתפקדים וגם פריימריז כל שלש ארבע שנים.
שום דבר לא יוכל לבוא על אפם ועל חמתם של הציבור החרדי, כמו ש/לא יגייסו נשים על אפם ועל חמתם של אף אחד, וכמו שלא יגייסו בחורי ישיבות על אפם ועל חמתם של אף אחד, תהיה רגוע וקח אויר ואולי קצת מים, הדברים או שייעשו בקצב של החיים או שלא ייעשו בכלל.
סלח לי. זו השוואה מטומטמת. העסקנות בכנסת המינים אינה ציפור הנפש של היהדות החרדית.
נשלח ב-4/7/2021 17:14
נשיאת העליון לשעבר דורית ביניש כבר קראה לפני כשנה וחצי למנוע מימון מפלגות מש"ס ויהדו"ת בשל הדרת נשים.
נשלח ב-4/7/2021 17:01
שום דבר לא יוכל לבוא על אפם ועל חמתם של הציבור החרדי, כמו ש/לא יגייסו נשים על אפם ועל חמתם של אף אחד, וכמו שלא יגייסו בחורי ישיבות על אפם ועל חמתם של אף אחד, תהיה רגוע וקח אויר ואולי קצת מים, הדברים או שייעשו בקצב של החיים או שלא ייעשו בכלל.
נשלח ב-4/7/2021 15:25
קרוב מאד היום שנשים חרדיות תכהנה בכנסת. זה לא יקרה מרצונם הטוב של הח״כים החרדיים, אלא בעקבות העברת חוק שיחייב את המפלגות לכלול גם נשים.
כמו בעניין הקמת וועדת החקירה לאסון מירון, כך יהיה גם בעניין הזה, יאלצו אותם לכך על אפם וחמתם.
זו לא אותה אחת שהאשימו את בעלה בחשד שרצח ראש מועצה וגם ירש? עכשיו הגירסה הנדית לשדוד את המלחמה שעשו חרדיות לא מהמיינסטרים ולקבל לגיטמיצה מכל מיני גדולים קטנים?
אני לא נכנס להידרדרות החולנית בחלק מהציבור.
אבל אולי נמליץ לה שדבר ראשון תחליף את בעלה בראשות מועצת טלז סטון? אלא שאז כולם יזכרו כולל בעלה שלאשה אסור לשמש בתפקידים כגון אלו?
נשלח ב-3/7/2021 23:17
פצקו כתב:
חריף_ומקשה כתב:
אישה חכמה! לא סתם אומרים שמאחורי גבר מצליח עומדת אישה חכמה.
מבלי משים חשף כאן חריף את דעתו על ה"הצלחה המסחררת" של נשיאות ריבלין, תמשיך,תמשיך להכחיש את היותך איש שמאל....
תוקן על ידי פצקו ב- 03/07/2021 22:56:20
איזה קרומקייט. אילו היה עולה בדעתי שמישהו יטעה בדברי, אז הייתי טורח לפרש, הלא פשיטא שהתכוונתי לאיציק רביץ, בעלה. מהתרשמותי, הוא איש מצליח מאוד.