בית פורומים בחדרי חרדים

החרדים יכולים לחיות עם לפיד, בגלל הרומנטיקה?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-4/7/2021 16:45 לינק ישיר 
החרדים יכולים לחיות עם לפיד, בגלל הרומנטיקה?

לפקפק בכל או להאמין בכל – אלה הם שני פתרונות נוחים באותה מידה ושניהם פוטרים אותנו מן הצורך לחשוב [המתמטיקאי אנרי פואנקרה].

כשליאור שליין פוטר מערוץ 13 ותכניתו נגנזה, הוא היה משוכנע כי ידו הארוכה של ראש הממשלה נתניהו בדבר: ''הוא רודף אותי, מנסה להוריד אותי'', הצהיר הבדרן שגם קרא למופעו החדש בשמה של הקונספירציה.

מה ששליין לא ידע שהוא הודח בגלל שהוא… לא היה רומנטי. בדיוק כפי שזה נשמע. 

רומנטיקה היא מילה גסה בשדה הבידור והפוליטיקה. רומנטיקן? משמע חלש. רדוד. ללא סכין בין השיניים. רומנטיקן? משמע אינך מסוגל להתנהל בג'ונגל הזה שנקרא הפוליטיקה הישראלית. 

אבל זו טעות.

רומנטיקה היא שם קוד ליכולת להכיל מורכבות, לאהוב אבל בו זמנית גם לבקש לתקן; להקשיב, אבל בו זמנית לקחת החלטה; לאמץ קו חשיבה רציונלי, אבל בו זמנית להבין שגם רגש הוא שחקן לגיטימי על המגרש; להיות חזק וקשיח, אבל להכיר בקיומם של רבדים רכים; להבין שאתה לא תמיד מבין, אבל בו זמנית לשאוף לעשות את הטוב ביותר.

יאיר לפיד – שר החוץ וראש הממשלה החילופי – הוא בעיני דוגמה טובה לקונספציה הזו, ולהכרה הזו הגעתי, דווקא מהפוזיציה החרדית שלי. 

שכן, לפיד מסוגל לומר כי הוא חש מבוכה על כך שבנו אינו יודע צורת דף גמרא, אך בו זמנית לדרוש, בתוקף, לימודי ליבה לצעירים החרדים. לתמוך בתחבורה ציבורית בשבת באזורים חילוניים, אבל גם להיות מסוגל לומר ללוסי האריש, בפניה וללא מורא, כי הוא לא מוכן להצהיר כי הוא בעד נישואי תערובת שכן, ''העם היהודי הוא עם קטן אני מעדיף שהעם היהודי יגדל ולא יקטן''. 

ליאור שליין, צריך לומר, לא תפס את גודל האירוע הזה. העובדה שיו''ר המפלגה החילונית מצהיר כי הוא מאמין באלוקים, מתעטף בטלית באירוע בר מצווה של ניצולי שואה, או שרעייתו השתתפה באירוע הפרשה חלה הפכה אותו בעיני שליין ללעג ולקלס. שכן שליין התקשה, אולי אף לא באשמתו, לצפות ביהדות מורכבת. 

זו בפשטות 'גדולה עליו'. הדיכוטומיה הלעגנית שמאפיינת אנשי בידור נוספים משטיחה את העולם לאלוקים ולסטטיסטיקה, לדארווין ולגאון מוילנא, לבן גוריון ולחזון איש, לליצמן וליברמן. ליהדות 'רכה', אוהבת ורבת פנים אין מקום בעולמם הקר והחד מימדי. 

רק שליהדות הזו אולי תופתעו, יש לא מעט קונים. לא רק חילונים 'טהורים' שאוהבים, כמעט רומנטית, את מוצאם השמי, גם חרדים רבים. גם האחרונים חפצים לחיות במדינה מתוקנת, נורמטיבית, וכן, ציונית-יהודית.

חרף האגדות אנחנו, רובנו לפחות, מכבדים חיילים שלא לומר אסירי תודה להם, ואיש מאתנו לא באמת חושב שחיים בין הגויים האנטישמיים באירופה עדיפים על פני חיי גן העדן להם אנו זוכים במדינת ישראל.

חלק ניכר מאתנו, או כמעט כולם אם ארצה לדייק, לא הצביעו ללפיד וליש עתיד. איש אינו משלה את עצמו בכך. אלא שלצד זאת, חלק עוד יותר גדול שותף לרצון הבסיסי לאהוב ולא לשנוא, להכיל ולא לדחות, לתפוס שיש עולם מעט יותר מורכב מזה המצוי ברדיוס הקרוב לבתינו. אנחנו, ואולי פה אני חושף סוד מפתיע – לא נטורי קרתא וגם לא הפלג הירושלמי. יש לנו יחסים נורמטיביים, כאלה או אחרים, עם הצבא ועם הרשויות, ואין גורם רציני בקרבנו המעוניין 'לשבור את הכלים'. 

We love Israel קרא לפיד בגרון ניחר בשבדיה ודרש מהקהל לחזור אחריו. ושוב לחזור בקול רם יותר. הציניקנים הישראלים לעגו לקריאה 'הפשוטה' ו'הלא מורכבת' הזו, שכן הציניות היא אוייבתה המרה של הרומנטיקה. היא הופכת, בלי מאמץ ניכר, כל ניסיון כנה לבדיחה. אבל אנחנו, שכן מנסים להתעלות מעל 'הדחקה' לא מתביישים לומר שזה מה שאנו מצפים מהמנהיג שלנו: לאהוב אותנו, לאהוב את ישראל, לאהוב את כלל האזרחים אותם הוא מבקש להוביל. לא משנה אם הם דתיים, חילוניים, חרדים או דתיים לאומיים. 

אם נחזור למרחב החרדי-ישראלי – ממנו אני בא – ההימנעות של נתניהו, שלא לומר הפחד מ'ללכלך את הידיים' בסוגיות הקורעות אותנו, את המגזר החרדי כמו שאלת ההשכלה, משבר הגיוס, דילמת הפרהסיא, האפליה האתנית, ההתעללות בחינוך החרדי המיוחד ועוד, עשויה לקסום לרבים מאתנו כמו אופיום ברמה המיידית, אבל היא שוב, חד-מימדית, משטחת ולא רומנטית. 

ואנחנו החרדים, גם רוצים רומנטיקה. אנחנו גם רוצים לאהוב את ישראל. להרגיש שייכים, לקחת חלק בהחלטות הגדולות, ובטח לא לדחות את האופציה להפוך לשרים וחברי קבינט. אנחנו מבינים שאנחנו חיים במורכבות, וכדי להתיר אותה זקוקים לאהבה. 

שכן בסופו של יום גם אנחנו בני אדם, וככאלו אנחנו זקוקים, כמו אוויר לנשימה, לרומנטיקה בחיינו.

מקור לאמירה המעניינת/אחרת/לא רציונלית הזו -

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/11/2021 22:21 לינק ישיר 

בפתיחת האשכול זה נראה כאילו מישהו שילם הרבה כסף לבחור הזה שיכתוב מאמר בנושא, ויותר טוב מגיבובי המילים שלו הוא לא הצליח... כנראה היחידים שמסוגלים להתרשם מכזו רמת טיעון הם יש עתיד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/11/2021 18:29 לינק ישיר 

לא רומנטיקה אלא פריקת עול, זה אמירה של "לא רוצה להתחייב לשום דבר", היום אני עושה מה שבא לי, ומחר אעשה מה שיבוא לי מחר, בגלל זה לפיד מחה אתמול על ממשלה מנופחת, והיום הוא בממשלה שיא המנופחת
ומה שהוא בעצמו אומר שזה לא בסדר? זה כדי שהוא לא ישמע את זה מאחרים..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/11/2021 14:55 לינק ישיר 

יפה כתב ישראל כהן

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/7/2021 01:53 לינק ישיר 

לא בהכרח מסכים עם דבריו אבל לא בגלל זה אומר ששנה ופירש וכו וכו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/7/2021 18:19 לינק ישיר 

נא לעדכן את הכותב 'אליעזר היון', ששנה ופירש. (בצעירותו הוציא קונטרס או ספר תורני !!)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/7/2021 15:59 לינק ישיר 

אחרי זכרון מוישה, עשיתי סיבוב במיר היום. שאלתי אברכים אם אכפת להם מה החילוני המצוי חושב עליהם. רובם ענו שלא, חלקם אמרו שחשוב להם מאד שהם יבינו שהעולם עומד הלימוד של האברכים. איזה רומנטיקה הרגשתי שמה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/7/2021 15:53 לינק ישיר 

לפיד לא רוצה אותנו, מספיק לו ההכשר של כהנא את בנט. הבעיה שלנו הוא לא לפיד, אלא ההשפעה שיהיה על אנשי הפריפריה.

איך שזה נראה, לפיד את ליברמן בוחרים להיות ארסיים, ואין אדם דר עם נחש בכפיפה אחת , אפילו אם יש רומנטיקה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי בלתי_קרוא ב- 11/07/2021 15:56:06

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/7/2021 17:33 לינק ישיר 

אולי גם עכשיו תהרהר על האמירה המעניינת הזו [שגם אני לא לגמרי סגור לגביה].

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/7/2021 09:56 לינק ישיר 

הגאון, אתה ממש גאוני. אני זוכר שכעסתי עליך פעם כשכתבת דברים מכילים על חגיגת יום העצמות. אחרי כמה שנים הסכמתי איתך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/7/2021 00:50 לינק ישיר 

שששש....אל תפגע באדמו"ר של הביביסטים...כת כמו כל כת...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/7/2021 23:58 לינק ישיר 

וביבי כולו אמת, הצחקתם את כל מצביעי הליכוד, אומנות השקר בגרונו, ומאז שהוא בשלטון למדו כולם שלשקר זה לא נורא, ולעגל פינות זאת מצווה
היחידים שדוברים אמת במשכן הכנסת, הם הקיצוניים שבמפה,
מצד אחד סמוטריץ וחבריו, ומצד שני המשותפת וחבריה,
אפילו יהדות התורה ושס על מנת להציל את עולם התורה הם נזקקים לשקר,  והדומה להם מהעבר השני רע"ם שמשקרת כי רוצה להציל משהו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/7/2021 20:42 לינק ישיר 

ליאור שליין צייץ נגד יאיר נתניהו שצייץ נגד לפיד אז אולי גם הוא איתו עכשיו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/7/2021 19:40 לינק ישיר 

דווקא דעותיו של שליין על לפיד מאד חד משמעיים... 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/7/2021 18:38 לינק ישיר 

ההגדרה הנכונה והמדויקת של יהיר לפיד היא - עזות ושחצנות
הוא מסוגל להקים ממשלת 30 שרים, ולומר "מצטער שאמרתי פעם שזה לא בסדר, ואני לא עומד בזה בעצמי"

הנה הוא בעצמו אמר את זה על עצמו ועכשיו הכל בסדר
אה וחסר עוד תבלין אחד קטן - שהתקשורת הצבועה תעמוד לצידך בכל מקרה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/7/2021 18:11 לינק ישיר 

יאיר לפיד הוא שחקן.
בילה את מרבית חייו הבוגרים מרוח על המרקע הטמא.
שחקן זה אדם שמסוגל לומר כל דבר ולעשות כל דבר, ועוד לגרום לזה להיראות אמיתי, בלי לייחס לכך כל משמעות מלבד המשכורת השמנה.
שחקני קולנוע יכולים להיראות ולומר בסרטים דברים מרגשים מאוד, שהם משננים מהתסריט ושוכחים ברגע הבא.
כנראה שזאת היכולת היחידה שלו.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > החרדים יכולים לחיות עם לפיד, בגלל הרומנטיקה?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext