| נשלח ב-5/7/2021 10:52 |
|
| |
מי רייסט אויס אונזער אמונה
כך מכריזים הסיקריקים כבר כמה ימים בחוצות ירושלים. ועל זה היה לי שלוש תמיהות איך אמונתם נעקרת ע"י שארכיאולוגים חופרים קברים בגוש עציון? (כמובן אפילו אם חופרים באמת) למה ב'נשר' שמדובר בקברי ישראל ודאים ומוציאים את הנפטרים מקברם, אמונתם לא נעקרת? איך ייתכן שכל הציבור החרדי על כל יריאיו ושלימיו שומע שעוקרים את האמונה, ונשאר אדיש ואינו מניד עפעף? התמיהות לא נתנו לי מנוח, עד שהשם האיר את עיני ונתן לי להבין שהסיקריקים קוראים ל'פרנסה' 'אמונה', וכך נתיישבו השלוש תמיהות בבת אחת. אם חופרים בגוש עציון ולא משלמים להם מיסים עוקרים את אמונתם = פרנסתם ב'נשר' משלמים להם מיסים ולכן אמונתם = פרנסתם אינה נעקרת. הציבור החרדי אינו נבהל כל כך שעוקרים את פרנסתם של אנרכיסטים אלו
|
|
|
|
| נשלח ב-5/7/2021 21:46 |
|
| |
קלעפער
| יוחנןש כתב: |  | במו ידיהם - תרתי משמע - פעלו הסיקריקים בשנים האחרונות, להרחיק את המיינסטרים החרדי, מכל ענייני הקברים. אמיתיים ומזוייפים כאחד.
רק להיזכר, כי בכל השנים, הרי כל גדולי תלמידי החזון איש היו בראש חנית המערכה כנגד חפירת קברים. כהמשך למורשתם של מרנן החזו"א והבריסקר רב. (היו אמנם תתי מגזרים, כמו החברונים וכדומה, שהיו משתמטים מהמערכות הללו). אני בעצמי עודני זוכר, לראות חכמי בני ברק המופלגים עוטי שק, בכיכר המדינה, על מחאה כנגד איזו חפירת קברים לפני המון שנים.
אך בחמשת השנים האחרונות, מאז הסיקריקים הפכו לרבנים ולמומחים - הם מחד גיסא שיפרו את היכולת הכלכלית של ארגון "אתרא קדישא" אין קבלן נבון, שלא יישכור את שירותיהם כדי לא לסבול ממה שסבלו רוכשי גולבנציץ', אך מאידך, כל היהדות החרדית הרגילה והממוצעת, עזבה את העניין לנפשה.
גם בעצרת העדה החרדית, סיפרו לי, כי ברגע שהתחילו לדבר על קברים, כל חסידי תולדות אהרן למשל עזבו אחד אחד. כאילו זה נושא לא קשור עליהם.
עצמות אבותינו - זועקות אליהם: מה עשיתם לנו !! כל הפגנה מיותרת אחת, מונעת המון הפגנות צודקות ונכונות.
[וכבר האיר בצדק הרב ז"ל מסטמאר ויליאמסבורג, כי גם הבלזאים והביתרים וכדומה, גילו לעין כל לפני כשנה כי גם הם אוחזים משיטת ההפגנות, וסגירות הכבישים, כפי שהוכיחו בתקופת הקורונה, על סגרי שכונות וחנויות וכדומה. אלא כל השאלה על איזה 'ענין' להפגין. על כבודי מחיתם וכו']. |
|
תיקון טעות. בעבר החברונאים היו מגדולי הלוחמים. אבל זה תלוי בגילך.
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-5/7/2021 20:36 |
|
| |
במו ידיהם - תרתי משמע - פעלו הסיקריקים בשנים האחרונות, להרחיק את המיינסטרים החרדי, מכל ענייני הקברים. אמיתיים ומזוייפים כאחד.
רק להיזכר, כי בכל השנים, הרי כל גדולי תלמידי החזון איש היו בראש חנית המערכה כנגד חפירת קברים. כהמשך למורשתם של מרנן החזו"א והבריסקר רב. (היו אמנם תתי מגזרים, כמו החברונים וכדומה, שהיו משתמטים מהמערכות הללו). אני בעצמי עודני זוכר, לראות חכמי בני ברק המופלגים עוטי שק, בכיכר המדינה, על מחאה כנגד איזו חפירת קברים לפני המון שנים.
אך בחמשת השנים האחרונות, מאז הסיקריקים הפכו לרבנים ולמומחים - הם מחד גיסא שיפרו את היכולת הכלכלית של ארגון "אתרא קדישא" אין קבלן נבון, שלא יישכור את שירותיהם כדי לא לסבול ממה שסבלו רוכשי גולבנציץ', אך מאידך, כל היהדות החרדית הרגילה והממוצעת, עזבה את העניין לנפשה.
גם בעצרת העדה החרדית, סיפרו לי, כי ברגע שהתחילו לדבר על קברים, כל חסידי תולדות אהרן למשל עזבו אחד אחד. כאילו זה נושא לא קשור עליהם.
עצמות אבותינו - זועקות אליהם: מה עשיתם לנו !! כל הפגנה מיותרת אחת, מונעת המון הפגנות צודקות ונכונות.
[וכבר האיר בצדק הרב ז"ל מסטמאר ויליאמסבורג, כי גם הבלזאים והביתרים וכדומה, גילו לעין כל לפני כשנה כי גם הם אוחזים משיטת ההפגנות, וסגירות הכבישים, כפי שהוכיחו בתקופת הקורונה, על סגרי שכונות וחנויות וכדומה. אלא כל השאלה על איזה 'ענין' להפגין. על כבודי מחיתם וכו'].
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-5/7/2021 16:32 |
|
| |
עברתי ליד אחד המקומות שמשם אמורים לצאת כדי להגן על פרנסתם של הסיקריקים, והבחנתי בשני ממתינים, אחד מפגר והשני חצי מפגר.
|
|
|
|
|