בית פורומים בחדרי חרדים

עמיחי שיקלי - אדם עם ערכים אמיתיים, לומד תניא ומגיע לצדיקים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-6/7/2021 09:39 לינק ישיר 
עמיחי שיקלי - אדם עם ערכים אמיתיים, לומד תניא ומגיע לצדיקים

נראה שנוצרה כאן בעיה חינוכית ממש לא פשוטה אצל הד"לים מצביע ימינה שהנוער שלהם רואה את הערכיות האמיתית של בעל הכיפה השקופה לעומת האופורטוניזם הצרוף של שאר חברי סיעת ימינה. יש לזה סיבה, עמיחי שיקלי למרות (או בגלל..) שבא מרקע מסויים לומד חסידות בקביעות (בנפש!) והגיע להשתטחות אצל הבעש"ט ותלמידיו. חבל שהם לא זכו וכל עם ישראל משלם על זה:

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/7/2021 16:26 לינק ישיר 

הכובס1 כתב:
ביום שאראה שימינה מקצצת לחרדים כמו ביבי קיצץ,

זה היום:

www.bhol.co.il/news/1247137

ה"משהו חדש" מתחיל היום באחריות ההוא שאמר ש"נדאג לאחינו החרדים" וכו'

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/7/2021 09:59 לינק ישיר 

ביום שאראה שימינה מפנה ישובים כמו שביבי פינה,ביום שאראה שימינה מקצצת לחרדים כמו ביבי קיצץ, ביום שאראה שימינה מגבירה אוטובוסים יותר ממה קרה בקדנציה של ביבי, נתחיל לחשוב לשנות פאזה, לעת עתה אני מרגיש שהמדינה רק מתחזקה מבחינה רוחנית כי פתאום בוחרי הליכוד מבינים למה השמאל לא טוב, ההתנהגות של נבחרי ליכוד ושות' גרמה לעגל פינות בכל נושא ולא לקחת מנהיגות אמיצית מבחינה יהודית, הם לרגע שכחתו שעם ישראל מייצג את הקבה, וסהכ הקבה מתזכר אותם פתאום לדבר ידישקייט

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/7/2021 08:46 לינק ישיר 

הכובס1 כתב:
בשביל להרכיב ממשלה למנהיג המפלגה יש מינימום של יכולת החלטה למפלגה שלו. אין אף מנהיג של אף מפלגה שלא שינה את התנהגותיו, כמוזכר באשכולות אחרים למעט מפלגות קצה, להיות בסםינה ולקדוח בה חור, זאת לא מנהיגות, האמן לי שאף אחד לא יקבל את שקלי למפלגה שלו אחרי שהוא יפרוש מימינה, סולדים מאיש כזה שמזעזע מערכות, וכם אם מישהו יקח אותו זה לא לאורך זמן, בדומה לסלידה ממלשינים.
אף אחד לא יקבל את שיקלי כי כל אחד מראשי המפלגות הוא דיקטטור בזעיר אנפין. למה שראש מפלגה יקח מישהו שדבר בעקרונות על פני פוליטיקה. למעט הליכוד בה יש פריימריז (ומרץ והעבודה מהצד השני). האנלוגיה של החור בספינה מצויינת, זה אכן מה שעושים ששת הפורשים מימינה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/7/2021 08:19 לינק ישיר 

וכמובן שהכל (דו"ק ותשכח) תלוי בפוזיציה אם הממשלה של בנט לגיטימית או לא.

אישית אני חושב שהיא לא כל כך לגיטימית. התפנית של ימינה חדה מדי בכדי להיכנס לקטגוריה של "הפרת הבטחת בחירות" סטנדרטית, על אף שלדעתי ליהדות החרדית אמורה להיות גישה יותר פרקטית לגבי ממשלה קיימת.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/7/2021 07:58 לינק ישיר 

בשביל להרכיב ממשלה למנהיג המפלגה יש מינימום של יכולת החלטה למפלגה שלו. אין אף מנהיג של אף מפלגה שלא שינה את התנהגותיו, כמוזכר באשכולות אחרים למעט מפלגות קצה, להיות בסםינה ולקדוח בה חור, זאת לא מנהיגות, האמן לי שאף אחד לא יקבל את שקלי למפלגה שלו אחרי שהוא יפרוש מימינה, סולדים מאיש כזה שמזעזע מערכות, וכם אם מישהו יקח אותו זה לא לאורך זמן, בדומה לסלידה ממלשינים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/7/2021 07:32 לינק ישיר 

כמדומני מי שהלך נגד מנהיג המפלגה בה הוא חבר הוא מנהיג המפלגה עצמו. לא?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/7/2021 01:27 לינק ישיר 

עוד לפני שפתחתי את האשכול וראיתי את הכותרת, 
עוד לפני שקראתי את המובא בו, ורק קראתי את הכותרת,
דעתי על שיקלי, שמי שבוגד במפלגה שבה הוא נבחר, שמי שהולך נגד המנהיג שבו בחר, שמי שהולך נגד המפלגה בה הוא חבר ולא מכריז על פרישה ממנה על מנת להביע ולהרוס את הבית שלו, הוא לא ראוי לשרת ציבור.
שירות ציבור לא יכול להיות כחברות במפלגה שאתה לא מאמין בדרכה, למעט אם נבחרת בפריימריז פתוחים שבה בחרו בך כי אתה חרדי/ערבי/נוצרי או מהקהילה הטמאה.

אבל אחרי שקראתי את עברו, ואת המציאות היהודית שלו, הבנתי ש"לפעמים" אינטאיציה עדיפה על נבואה ועל ידע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/7/2021 23:09 לינק ישיר 

אם הוא היה אומר את זה ניחא, (יש לחלוק אמנם אבל ניחא. אני גם לא יודע מה זה שכטר, עד היום הבנתי שההבדל בין שתי התנועות זו מידת ההתחייבות לשו"ע) אבל הוא מפורש אומר שזה כי הוא חילוני- "מסורתי בשבת" שלא שומר שבת בשונה, אני משער, מהחינוך המסורתי התוניסאי שקיבל. אן אנדערע פרשה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/7/2021 23:00 לינק ישיר 

אם מלמדים אותם שההלכות כולל הלכות שבת, נישואין וכו' משתנים לפי רוח הזמן אז מלמדים עקירת התורה ולא תורה

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/7/2021 22:48 לינק ישיר 

נו,? והם לא לומדים הלכות? הם לא לומדים שמחלליה מות יומת? 

אני לא מדבר על הלכות מורידין וכו' אלא האם בהגדרה ניתן לקרוא לבן אדם שלא גדל בין הגויים או החילונים, ולימדו אותו מה זה שבת, והלך ללמוד רבנות, שהוא תינוק שנשבה. בסוף נגיד שגם הד"ל תינוקות שנשבו אם יחללו שבת... מי העלה כזאת בדעתו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/7/2021 22:42 לינק ישיר 

קלעפער

בית המדרש לרבנים ע"ש שכטר הוא מוסד פחות או יותר קונסרבטיבי, אולי טיפה יותר מחמירה

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/7/2021 22:37 לינק ישיר 

א. זה מה שכתוב לעיל שהוא גדל בבית קונסרווטיבי, הוא הכחיש שהוא קשור בתנועה הרפורמית אבל לא שאביו (והוא) לא היה קונסרווטיבי.
ב. הוא עצמו למד לרבנות במוסד בשם שכטר. איך אפשר לומר על אדם שלומד לרבנות שהוא תינוק שנשבה?
ג. הוא מאמין בצדיקים ומושפע מספרים קדושים. האם הוא יכול לומר "לא ידעתי"?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/7/2021 21:51 לינק ישיר 

איפה ראית שהוא גדל בבית דתי? זה לא מה שהוא אמר ולא מה שכתבו עליו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/7/2021 21:14 לינק ישיר 

כולם! (למיטב ידיעתי. על כל פנים רובא דרובא בודאי.)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/7/2021 20:56 לינק ישיר 

קלעפער כתב:

אגב, הוא גם לא תינוק שנשבה, כי גדל בבית דתי ומאמין בצדיקים.

איזה פוסק אתה מצטט?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > עמיחי שיקלי - אדם עם ערכים אמיתיים, לומד תניא ומגיע לצדיקים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext