| נשלח ב-12/7/2021 13:13 |
|
| |
הזוי ובלתי נתפס: למה חילוני לא תורם למדינה לפחות כמו חרדי?
המציאות כהווייתה (שווה 12 דקות צפייה)
|
|
|
|
| נשלח ב-12/7/2021 22:45 |
|
| |
מה שאני אומר לכל חילוני באשר הוא על האברכים,
האברכים הללו עושים שירות לאומי ! ! !
אני אומר לאותו חילוני, אתה רוצה להישאר יהודי???
אנחנו ורק אנחנו משאירים אותך יהודי,
ולראיה,
תראה מה קורה לחילונים שיורדים מהארץ,
וכל חילוני שני מכיר כמה כאלה,
הילדים שלהם מרגישים שהם יהודים?
הם לא יתבוללו?
התשובה היא כן,
ולמה פה הם לא מתבוללים?
כי פה יש חרדים שפועלים שלחילונים תהיה תרבות יהודית, ולו במעט,
כי רק זה שומר עליהם שיהיו יהודים.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/7/2021 19:42 |
|
| |
שוב, צריך לתת אוטונומיה לחודש לחרדים עם אפשרות לביטול או הרחבה, ולראות איך מסתדרים! זו הדרך היחידה לראות מי חי ע''ח מי...
|
|
|
|
| נשלח ב-12/7/2021 18:52 |
|
| |
הסטייפלר, מדבר על חילונים או על חרדים עמי הארצות? או אולי גם וגם?
|
|
|
|
| נשלח ב-12/7/2021 18:43 |
|
| |
חן חן לשחור כתום, על מחצית הראשון של דבריך !! זו אכן ההשקפה הטהורה שיש לחדד שוב ושוב.
יתר הדברים הם כבר נדושים
|
|
|
|
| נשלח ב-12/7/2021 18:27 |
|
| |
על הדרך, ב-2018 על פי דו"ח מבקר המדינה החינוך החרדי מנה 30% (!) מהחינוך היהודי, לעומת זאת התקצוב היה רק 10% (אני עדיין מניח שהחרדים ככלל מקבלים יותר ממה שנותנים, אבל החילוני הממוצע בטוח שאנחנו מתוקצבים בחינוך יותר מהם...):
|
|
|
|
| נשלח ב-12/7/2021 18:22 |
|
| |
מיום שניתנה תורה, ירדה שנאה על הר סיני, וכמו שהגויים שונאים את ישראל, כך ויותר מכך שונאים עמי הארצות את תלמידי חכמים. והטעם, כי עם הארץ שלא נתן חלקו בתורה, כשרואה את הבן תורה, מרגיש תביעה על עצמו "למה אני עצל ולא מקדיש זמן לדבר שהוא חיינו ואורך ימינו?" וזה מתפרץ אצלו בצורת שנאה. (מרן הסטייפלר ע"ה בספר חיי עולם) את זה (שנאת ע"ה לת"ח) *לא ניתן למגר כליל*, אבל ניתן לצמצם דרסטית. פסחים קיג: ארבעה אין הדעת סובלתן אלו הן *דל גאה* ועשיר מכחש וזקן מנאף ופרנס מתגאה על הציבור בחנם.(אפילו הן עצמן מתחרטין לאחר זמן ונבזין הן בפני עצמן, רש"י) עובדה עצובה: התדמית שלנו מול המגזר החילוני היא תדמית של דל גאה. אנחנו חיים על הקצבאות ועל המיסים שלהם. אנחנו לא יכולים להסתדר בלי תקציבים ייחודיים. והם אלה ששומרים על המדינה ועמלים עליה ואנחנו אלה שפושטים יד. *זו התדמית*. ככל שאנחנו מתקוממים כנגדה ומנסים לשנות אותה – לא ממש הצלחנו. אבל יש לזה פתרון. אנחנו צריכים להוביל מהלך: המדינה צריכה לדאוג רק *למעטפת של החיים*, כל מה שהאזרח הבודד אינו יכול לעשות. צבא, משטרה, תשתיות, כבישים – גשרים – מנהרות -חברת חשמל – מים בצינורות. כל זה התפקיד של המדינה. שאר תחומי החיים, ובמיוחד חינוך, תרבות, כלכלה יהיו באחריות האזרחים והקהילה המקומית. הממשלה לא תתערב ולא תפריע (להתערב ולהפריע - זה מה שהיא עושה בדרך כלל, יותר בעיה מאשר פתרון) כל הסיפור של עפולה דהשתא, ושל עמנואל מלפני עשר שנים, ועוד אלף ואחד סיפורים שמייצרים שנאה כלפי המגזר שלנו חדשים לבקרים, לא היו באים לעולם אם נאמץ את הגישה הזו. תחשבו על זה, ותחפשו, מי מהפוליטיקאים שלנו מוכן באמת, אבל באמת ללכת על זה. נשלח מהאנדרואיד שלי
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-12/7/2021 17:58 |
|
| |
לא מצליח לראות.
השאלה שלי אינה כלפי החילונים, אם הסרט יתרום לשינוי דעתם או לא. חילונים וחרדים בארץ הקודש, זו 'תאונה' שאין לה פיתרון מיניה וביה.
לדאבוננו, הבעיה היא פנימית-חרדית. הרבה מאתנו נמצאים על הקשקש, ומתוך ביקורת פנימית על דברים שונים של המגזר, ליבם כבר בסוג של ביקורת על 'עצם הלוז' של משמעות החיים החרדיים - חיי התורה הכרוכים אכן גם בעניות, ומושתתים על אמונת חכמים. על הדרך אוזנם נעשית פתוחה לאמץ מילים של עלוקות וחיים על חשבון אחרים בלה בלה.
האם בשביל הנחשלים הללו, הסרט הוא בעל תוכן שמשכנע?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-12/7/2021 17:34 |
|
| |
ראיתי את הסרטון, והאמת שהוא כל כך משכנע, ולכן הוא לא משכנע,
באופן אישי אני שרוף על החרדים, גם אם הם באמת יהיו עלוקות, כי דעתי ידועה שאחיי היהודים ואחיי החרדים אף יותר, קודמים לכולם.
אך היה יותר טוב לייצר סרטון של פחות אמת, ויותר אמת, שזה אומר, פחות אמת, שאנחנו נכון חיים במובן מסויים על חשבון אנשים שעובדים וןמשלמים מיסים, אך למשל הערך המוסף שנותנים הציבור החרדי הוא כפול ומכופל,
רוב החילונים לא רוצים למצוא את יצמם בלי מדינה = וזה יתכן רק עם דמוגרפיה חרדית רוב החילונים מעדיפים שילדיהם ישארו יהודים = וזה יתכן רק עם דמוגרפי חרדית וחינוך יהודי רוב החילונים מוכנים לתמוך במשפחות חד הוריות חד מיניות חד בהמיות חד = אז למה לא לתמוך בחרדים שמחנכים לדרך ומורשת שלך כיהודי ואפילו חילוני רוב מדינות העולם תומכות במשפחות ברוכות ילדים = למה תגרע המדינה היהודית והרחמנית מלתמוך במשפחות שכאלה ועוד כהנה וכהנה, כי לבוא ולצעוק המלך עירום כמו שהרב זמיר מנסה, זה קריאה במדבר שלא מקשיבים לה.
אבל במחשבה שניה, זה עדיין עדיף מכלום
|
|
|
|
| נשלח ב-12/7/2021 16:25 |
|
| |
בוקר טוב הסרטון הוא מלפני כחצי שנה
|
|
|