בית פורומים בחדרי חרדים

מגילת איכה ילד קטן בחיידר ומלמד מרושע וסדיסט !!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/7/2021 20:15 לינק ישיר 
מגילת איכה ילד קטן בחיידר ומלמד מרושע וסדיסט !!

יואלי ברים

יואלי. מגילת איכה.

השנה היא שנת 2011, א' אלול תשע"א
הביטו בתמונה, יואלי ברים, ילד קטנטון בן 8 צועד בריגוש אופטימי לכיתה החדשה בחיידר שבקריה החרדית בבית שמש, יואלי, עולה לכיתה ג'.

יואלי לא יודע כלום. הוא לא יודע מה זה גבר ומשמעותו, לא יודע מה מותר לרב'ה שלו לעשות, יואלי לא מגיב לחבר שמרביץ לו, כנוע, ממושמע וצייתן.

יואלי לא יודע שמי שמרביץ לו, מכה אותו מכות קשות צריך להריח את הסורג והבריח כל חייו או להיכרת מן העולם, אין ליואלי טיפת מושג מה יכול והולך לארע לו כאן בכיתה, כשהכניסה מהדלת תיסגר והרב'ה יעשה בתלמידיו הזעירים והקטנטנים כראות עיניו.

ברצותו יכה אותם עד זוב דם, וברצותו יעניק פרסים ויזום מסיבות סיום וריקודים חגיגיות, ברצותו יושיט סטירות לילדים וברצותו ישפילם, ירעים עליהם, מה זה יצעק... יצרח, יחולל ויפיח פחד ואימה, ירדה וימשול בתלמידיו בפרך.

כאן, בכיתה ג', הכיתה המאובזרת בתמונות קלסתר של ר' שלמה זלמן אויערבאך והרב אלישיב, בכיתה שבה שלט ענק המודבק כתמרור תזכורת עם אותיות קידוש לבנה מתנשא בכתבו "דרך ארץ קדמה לתורה", כאן בחדר הזה, יואלי ושאר חבריו הולכים לחוות תופת ושאול, זוועות עולם, אירועים שהתיאור "טראומה" לא מצליח לענות להגדרתם הכה כואבת.

כשאני הייתי כזה קטן, התלונן עליי חבר בחיכוך ילדותי שאמרתי לו שאני הרבה יותר גבוה ממנו ושהוא נמוך ושהוא נפגע ממני.
הרב העריץ ציווה עליי לבוא לשולחנו, ניגשתי מפוחד ורועד לעמדת ההוראה שלו, הוא, האלים הזה, זז הצידה, השיל לי באיטיות משהו את המשקפיים ובאחת הכניס לי סטירה שהעיפה אותי לכיוון הדלת, חצי מטר, תפס אותי בחזרה, והכניס לי סטירה נוספת בלחי השני. עם כל השנאה. עם כל התיעוב שלו.
הוא תפס לי את החולצה ונענע אותי תוך כדי צרחות "בין אדם לחברו זה אששש" "בין אדם לחבייירו זה אששש" ועוד סטירות בפנים, בידיים ובגב, ונענועים, ואני בוכה. מה זה בוכה, מתייפח בדמעות למול כל הכיתה שמביטים בי בפחד נורא, ובוכה ובוכה. וסובל.

הפסטורליקה המפלצתית, שאון המזגן המחולל רוח של דאגנות ואימה באוויר, רבידים צבעוניים שעפים להם שם למעלה בתקרה והרבה הרבה נאיביות פותות וטוהר. תום לב למכביר.
תינוקות קטנים. שלא לעטו טעם חטא.
עתה אני בוכה, אני בוכה כשאני מוער מהחברים הרבים שלי, אשר ראיתי אותם נאנקים, מתענים, ומתייסרים.
כך היה עם הילד א.פ., מהכיתה שלי, הוא היה מבושש ומאחר בזמנים באופן קבוע לכיתה ולתפילת שחרית. לאחר ארוחת הבוקר לפת אותו הרב מהרגליים, כיווץ אותו והחזיקו באחיזת תינוק, ואז הכה אותו בחבטות מכות רצח. מהלומות, בוקסים, בעיטות, בסוף הפיל אותו בברוטאליות על הרצפה. אני זוכר את הצליל של הראש שהוטח על הרצפה.
הילדים בכיתה בכו יחד, זה היה נורא.
נורא לעכל שלאורך כל הזמן הזה, היה נוהג אותו רב להעניק פרסים, ממתקים, ליזום מבצעים שווים, ליצור לעצמו מעגל של תלמידים פצפונים ומעריצים. אני הערצתי אותו. מגירתי עד היום מלאה בחפצים ופרסים שהייתי זוכה לקבל ממנו ואכן הוא היה ידוע כרב "שנותן הכי הרבה"
באחד המקרים הכי מזעזעים שהיו באותה שנה רעה,
חבר נוסף, ש.ו. (הכל שמות אמתיים) שנתפס מנפץ בקבוק זכוכית בסמוך לחיידר, בא למחרת לכיתה.
בבוקרו של היום. בשיעור הראשון, שואל אותו הרב'ה "למה אתה מאחר"? ש. חייך במבוכה, לאחר מכן צבת לו הרב את היד ,הסיר מעליו את המשקפיים, (אני בוכה עכשיו) ונתן לו לפחות 31 סטירות בפנים. אני מניתי אותם בפאסיביות טראומטית. הלחיים שלו יולדו כסגולות וכחולות, והוא, החבר, מייבב, נאנק מכאבים, הורדתי את הראש כי לא יכולתי לשאת את המראות. לא גברתי על ליבי הרחום.
וורידי לחייו החלו להתבלט, ילדון בן 8 חוטף וחוטף. ופרצופו החל לקבל גוון כחול.
הכחול התקעקע לו על הלחיים, ובמשך שבוע שלם הוא הסתובב עם סימני המכות.
אני זוכר היטב את הוריו מגיעים לחיידר. לא יודע באיזו צורה השתיקו אותם.
יש לי עדויות, חלקם התפרסמו מעט מאוד בעיתון הארץ, על האלימות ששררה בחיידר הזה, ועל השתיקה הרועמת של קבוצת הורים שהתוודעה לכך אך לא חשה העזה להוציא זאת החוצה.

כך קרה עם נ.ב שחטף סטירות כי לא ידע לענות על הפירוש בתורה, י.ג שחטף סטירות כי התגנב במשחק, ר.ט שעבר התעללות קשה כי דיבר בשיעור, א.מ שהרב קשר את רגליו וסובב אותו כשהוא מפורקד על הרצפה לאורך הכיתה הלוך וחזור בעלבון קשה, א.פ. שהיה חוטף סטירות על בסיס קבוע.
שמות אמתיים לחלוטין. חבריי לכיתה בחיידר.
היו בערך 23 תלמידים בכיתה, כולם היו עדים למקרי השפלה נפשית קשה מאוד, ריסוק מבפנים, אף תלמיד לא ההין והסתכן לטעות חלילה בפירוש מילות התורה כי המחיר של זה היה כואב ממש, אותו רב היה נוהג להשפיל ילדים בטעותם, לפגוע מבפנים.
כזו הייתה השנה שלי בכיתה ג'. מכות, צרחות, זוועות שמולידות לי עד היום סיוטים, אני עומד על מילתי- לא היה שבוע אחד ללא מקרי כוחנות ואלימות קשים מצד הרב כלפי התלמידים.
אני חטפתי, חבריי חטפו, תחושת הפחד והאימה ששלטה באותה שנה היה רק הפתיח לשנה הבאה.
כי בשנה שלאחר מכן המשכתי לכיתה ד'. גם שם, הרב'ה בכיתה היה איש דמיקולו מזופת ומחורפן, לא יודע מדוע מלכתחילה לא פסחתי על המילה איש כאשר אני מדבר עליו,
אותו רב, היה מתעמר סדרתי, לפתחי הגיעו העדויות של שני אחיי הקטנים, מאיר ואפי, אח שלי נחנק מדמעות כאשר הוא מספר את החוויות הקשות שעבר באותה שנה ובאותה כיתה אתו.
"הוא היפך את אחד הילדים בכיתה למול כל הילדים" אומר לי אחי "לקח סטנדר ועם רגליו של הסטנדר היכה את הילד שוב ושוב בפניו וברגליו
במקרה אחר לקח קבוצת ילדים והפיל את אחד הילדים על כל הקבוצה כשכולם נפלו יחדיו על הרצפה,
ולב מי יוכל להכיל כאשר אני מאזין לאפי, שמספר שהרב שלו בכיתה ד', לקח לו את המפרק שלאחר כף היד, החלק הרגיש בוורידים, וסובב את הוורידים שלו בקצהו של הסטנדר הלוך ושוב. ליבי שותת דמעות.

גם אני, זוכר את חמשת הדקות הארורות והארוכות בהן לקח אותי אותו רב ארור ומקולל והסתובב איתי במסדרון של הקומה למעלה בחיידר, הוא רצה שאמסור שמות של הילדים שעשו באלגן בכיתה במריבה שלהם מול כיתה ה', ובמשך דקות שנדמו לי כנצח, צבת לי בעורפי בכל הכוח וחנק אותי כשאני מתעוות ומתפתל מכאביי, "תגיד את השמות כבר" אמר לי שוב ושוב כשהוא מסתובב וחונק. מסתובב וחונק.

ובשנים שלאחר מכן, הייתי רועד. לא ידעתי על איזה מנוול אפול, מה הרב'ה הבא מסוגל לעולל, ואמא לא הבינה מדוע בימיה הראשונים של כל שנת לימודים הייתי בוכה ובוכה ללא הפסקה. זו הייתה הסיבה. הפחד הכרוני מאלימות.

אני בחור מאוד עליז, אופטימיסטי כמעט תמיד, משמח ומשובב אנשים רק כמה שאני יכול, ובאמת שרוצה רק להוסיף וליצור טוב ועוד טוב ועוד טוב לעולם. כל חיי.

אתוודה, הייתי צריך להימלך מתכונותיי המצחיקות וההומוריסטיות על מנת לפרסם פוסט ששופע בכל כך הרבה מיראז'ים ותעתועים קשים ונוראים שעברו עליי, זה לא אני, אני נהנה ומתפנן בעיקר לשמוח אתכם, או לפחות לפוגג מכם מרי ועצבות בתקופות קשות, אני לא יואלי דיכאון, אני יואלי של הרבה אור מימוש יצירה ושמחה,
האירועים האלו אירעו לי, אונו לאחיי, קרו לחבריי, הם נכתבו בגופי, הותוו את דעותיי, בשעותיי הקשות, ברגעים המרים.

אני לא טוען קובלנות על כל העולם מפאת כמה זבלים שנמצאים בו, רק שוחר לעולם שבו תכירו לא רק את הטוב, תכירו את הרע. לא כפי שאתם חושבים, אני מתכוון להיכרות חיובית עם הרוע. תדעו שהוא קיים, היו מחושבים עם סביבת בנכם ובנותיכם, תסרקו היטב את עולם יוצרי התוכן של הילדים שלכם ושלכם עצמכם. כי יש המון רוע, גם בדת.

האירועים הקשים שלי לוו במסגרת הדתית, ותודה לאל, הדת לא מרתיעה אותי ברמה של לעומתיות כרונית ואנטיות מכלילה, אבל בהחלט פיקחו אותי ומשגיחים עליי היום, כשהפרספקטיבה שלי מזהה את שני הצדדים.
לימוד התורה והפולחן הרוחני מכיל בתוכו רובד מלא בתום ואהבה, אותו תום של יואלי בן ה 8 עם הפיאות שמכין את השבת ומחכה בכיליון עיניים להפגין לאבא את ידיעותיו ב "אבות ובנים", אבל קיים עוד רובד נעלם, נסתר ואפל מאוד, של תוצאותיה של הדת.
של מה שהתרחש בעת מסירתה לילדי ישראל, טוב, לא אאריך בנושא הזה, כי דעותיי הן לאוו דווקא חשובות, מה שחשוב הוא לדעת. לא לשכוח, לא לסיח על "התיישנות מקרים" ולא לשנות שוב ושוב על המנטרה "היום זה כבר לא קורה"

האלימות הפיזית והמינית בחיידרים ותלמודי התורה הייתה קיימת ואולי עודנה.
יש לי אחים, יש לי משפחה, יש לי חברים, הם יישבו אתכם, הם יספרו לכם בדמעות איזה זוועות נוראיות הם חוו מול רבניהם, כן כן, בדור האחרון. מקרים לפני 5 שנים. 7 שנים.

אנחנו נמצאים כיום בימי בין המצרים, הימים שבהם קלקולו של עם ישראל הביא לחורבנו, דווקא מתוך ההכרה בקלקול, בריקבון, במעידות ובשיבושים ניתן ליצור טוב, לחפש ולדרוש משהו אחר.

מה אעשה הלאה עם זה? האם אסגור חשבון עם הזבלים האלה? כעת אני בפאזה של לאחל. ואני מאחל להם את כל הרע שבעולם, כולל הכל. כל רע אפשרי.

יימח שמם.

לא יודע אם בכוחי להיאחז בכמות כוחות מספקת בכדי לחוש שהכנעתי אותם וגברה ידי עליהם, אך ההכרעה האמתית תחול כאשר יואלי של היום יהיה בטוח שכולנו, עושים הכל בכדי לעקור את הכתמים מאתנו, מסביבתנו ומהעולם בו אנו חיים.

אֵיכָה
אֵיכָה בִּמְסִירָתָהּ, בְּשִׁנּוּנָהּ
וּבְהָגוּת בָּהּ,
אֵיכָה בְּטֹהַר וְתֹם
עוֹלְלִים,
אֲשֶׁר פִּיהֶם לֹא טָעַם בַּחֵטְא
אַךְ לִבָּם רוֹאֶה שִׁיגְיוֹנוֹת,
יְדֵיהֶם מָשׁוּ בְּאוֹתִיּוֹתֶיהָ
וּפַרְצוּפֵיהֶם לִמְעִיכָה נִדּוֹן,

גּוּפֵיהֶם בְּגַן עֵדֶן שׁוֹטֵט
וּגְזַר דִּינָם הָיָה סֵבֶל, כְּאֵב.
אֵיכָה.
אֵיכָה וְאֵין תְּשׁוּבָה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/4/2026 09:34 לינק ישיר 

הטענות על המוסדות לעיתים לא תמיד  ממש מצחיקות 

גם באשכול זה גם באשכולות אחרים משתמע כאילו הבתים החרדים מוגנים רוחנית נפשית ופיזית יותר מהמוסדות 
החרדים והם משמשים מגדלור לחינוך  ואחריות 
וזה לא ברור בכלל ישנם המון מקרים שהמוסדות הרבה יותר מוגנים מאשר הבתים בהם הצעירות והצעירים גדלים 

התקוששו וקושו אמר רייש  לקיש  קשטו עצמכם ואחר כך קשטו אחרים

תוקן על ידי ברנהארד ב- 16/04/2026 09:34:10

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/4/2026 13:53 לינק ישיר 

מה שמרתק שהפוגעים פוגעים איך שבא להם בלי מידה בלי מניין בלי משקל אבל כשבאים המתלוננות והמתלוננים  להתלונן התלונות נבדקות בזכוכית מגדלת עלאק מיקצועיות בתנאים של בית מרקחת וגם אז מכניסים את התלונות לתוך סד של כל מיני חוקים ותקנות פרוגרסיביות או שלא גם אם יש אנשים טובים בציבור החרדי  שרוצים לעזור הם אינם יכולים כי בקצה כולם נדרשים לחוקים הלא מעט מעוותים  של המדינה .....   כבר לא פעם שומעים עסקנים מהציבור החרדי שמצטטים כמו תוכי ססמאות פרוגרסיביות בלי להבין את הססמאות ומקורם ותוכנם

בעוד שהמתלוננים הם על פי רוב צעירות צעירים בתחילת חייהם  הפוגעים הם אנשים ציניקנים מניפולטיביים שהמערכת לא למדה מה שהם שכחו וגם מקבלי התלונות מהמימסד לא בהכרח חכמים גדולים פקידים עבודת פקידות  אף פעם לא היו מושא עבודה של אנשים חכמים 

תוקן על ידי זמןלכל ב- 06/04/2026 13:53:53

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/3/2026 16:02 לינק ישיר 

מה זה חינוך האם זו עוד מילה מכובסת , האם מגיעים לחנך ?

האם באמת האיכותיים ביותר מגיעים לתפקיד האם באמת המתאימים ביותר מגיעים לתפקיד , או לא 

מה זה חינוך האם זו עוד מילה מכובסת , האם מגיעים לחנך ? או האם  מגיעים קודם כל  להתפרנס וכל אחד משליך

מההתנהגות שלו  על תלמידיו .

במוסדות הגדולים    מנסים ליצור אחידות בדוקטורינה של המערכת כלפי התלמידים  אז

פחות מורגש השוני בין המחנכים  במוסדות הקטנים המחנכים מתנהלים כל 1 ביותר אינדיווידואליות 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/3/2026 10:00 לינק ישיר 

הני בני ברקי טפשאי. דזרקי לגניזה, ספר כל כך יפה. על ר' יוסל איש ירושלים! ששם מספרין, כיצד מחנכין...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/3/2026 18:17 לינק ישיר 

יש המון דברים שהשתנו היום כל אירוע שלא במקום עובר לטוויטר טיק טוק ואינסטגרם ופייסבוק

לא כל כך מהר בן אדם ירים ידיים ויתנהג באלימות  גם היום הציבור ענק ואינסופי לכל מורה  לכל מחנך יש תחליף כשהציבור החרדי היה קטן כל מורה ומחנך בחיידר הרגיש קיסר או מלך 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/3/2026 17:39 לינק ישיר 

ניוטרל כתב:

אתה בטוח, שכל מי שנתן מכות. נתן לשם שמים!?! או שמא לשם יצר הכעס!?!

לא זוכר שאמרתי את זה
בכל אופן כך צריך וחייב להיות
מלמד שמכה מתוך כעס אין מקומו בתלמוד תורה.
תמיד יש עשבים שוטים, ומן הסתם היו שהיכו מתוך כעס, שזה גם לא חינוכי לילדים.
דובר כאן על הרוב, והרוב בסדר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/3/2026 11:37 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:
כולנו חטפנו מכות, ויצאנו מחונכים היטב.
יותר מהחילונים המסוממים בהמוניהם, משתכרים ויושבים בבתי סוהר.
לך תברר אצל בעלי חנויות איזה איזורים הם מעדיפים כי גונבים שם פחות, איזורים חילוניים או חרדיים.

יצאנו מחונכים למרות המכות ולא בגלל המכות. חלקינו סוחבים צלקות גם 40 ו 50 שנה אחרי כולל כותב השורות. אז במטותא ממך, אל תזלזל. זה שיש עוולות גדולות יותר לא אומר שלא צריך לדאוג שהעוולות הללו יעלמו מהנוף ולא יחזרו לעולם.

בסדר, בוא נחלק בין הדבר שאני דיברתי עליו, סטנדרט של מכות קלות, על פי רוב עם סרגל על היד.. (כל מלמד ושיטותיו) היו נהוגות כמעט בכל המלמדים, עליהן דיברתי ואמרתי שיצאנו די טוב.
לבין מכות סדיסטיות, כאלו שמותירות צלקות, שהן לא היו נפוצות בנוף החרדי של לפני 40-50 שנה, היו אבל יוצאי דופן,
לא כולם עברו את זה, אני בכל אופן, ואיתי עוד מאות ילדים שלמדו בזמני (40-50 שנה) לא חוינו את אותה אלימות סדיסטית, בכל הת"ת לא היה אפילו מלמד אחד עם הכאות סדיסטיות תודה לקל, לא אוכל כמובן לצערי לחשוף את שם הת"ת.
היה מקרה מסוים עם מלמד שהתפרץ פעם אחת על תלמיד במכות מטורפות, ממש איבד שליטה, התלמידים עירבו את ההורים והמנהל, והמלמד הורחק כבר למחרת!

יצאנו מחונכים בגלל המכות, ולא למרות!
אבל אני מדבר על מכות קלות, לעומת החינוך החילוני הקלוקל, האוסר על הרמת יד קלה של המורה, ומה שקורה, שהתלמידים מכים את המורים באלימות, והמורים כמובן ידם מוגבלת, התלמידים גדלים פרא, ואין פלא שתוצאות החינוך החילוני מגדלים גידולי פרא.

מודה ומתוודה, זכיתי לעבור את הפחות סימפטיים וגם לא מציין איפוא מטעמים מובנים. ועדיין, גם ילדי שכבר לא קבלו מכות עם מקל בעובי 3 ס"מ עד שהיד מכחילה ומתנפחת, לא חושב לרגע שצביטת האהבה הפיקטיבית שהם קיבלו בלחי או בצוואר, משיכת האוזן או הסטירה עזרו במשהו לחינוכם. ברוב המקרים לטעמי לפחות זה היה בגלל חוסר שליטה של המלמד שקם על צד שמאל ולא באמת למטרת חינוך ועם אמירת יה"ר לפני. לשמחתי זה היה ארוע של פעם בשנה בניגוד למה שהיה בזמני וזה הולך ומשתפר ואצל הילד הקטן ב"ה כבר לא קיים. זה כמובן תלות בסגנון וקהילה ואין לי ספק שיש מקומות שזה עדיין קיים במידה כזו או אחרת. ואגב, שלא תטעה, אני בדעה שלפעמים עדיף סטירה מעקיצה שדוקרת כמו חרב בפני כל הכיתה או התעללות מילולית אחרת, אבל זה חייב לבוא אחרי שכלו כל הקיצין ועם טבילה במקווה (מטאפורית) לפני והרבה מחשבה אם זה באמת המקום והזמן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/3/2026 11:04 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:
לך תברר אצל בעלי חנויות איזה איזורים הם מעדיפים כי גונבים שם פחות, איזורים חילוניים או חרדיים.

יצאנו מחונכים למרות המכות ולא בגלל המכות. חלקינו סוחבים צלקות גם 40 ו 50 שנה אחרי כולל כותב השורות. אז במטותא ממך, אל תזלזל. זה שיש עוולות גדולות יותר לא אומר שלא צריך לדאוג שהעוולות הללו יעלמו מהנוף ולא יחזרו לעולם.

בסדר, בוא נחלק בין הדבר שאני דיברתי עליו, סטנדרט של מכות קלות, על פי רוב עם סרגל על היד.. (כל מלמד ושיטותיו) היו נהוגות כמעט בכל המלמדים, עליהן דיברתי ואמרתי שיצאנו די טוב.
לבין מכות סדיסטיות, כאלו שמותירות צלקות, שהן לא היו נפוצות בנוף החרדי של לפני 40-50 שנה, היו אבל יוצאי דופן,
לא כולם עברו את זה, אני בכל אופן, ואיתי עוד מאות ילדים שלמדו בזמני (40-50 שנה) לא חוינו את אותה אלימות סדיסטית, בכל הת"ת לא היה אפילו מלמד אחד עם הכאות סדיסטיות תודה לקל, לא אוכל כמובן לצערי לחשוף את שם הת"ת.
היה מקרה מסוים עם מלמד שהתפרץ פעם אחת על תלמיד במכות מטורפות, ממש איבד שליטה, התלמידים עירבו את ההורים והמנהל, והמלמד הורחק כבר למחרת!

אבל אני מדבר על מכות קלות, לעומת החינוך החילוני הקלוקל, האוסר על הרמת יד קלה של המורה, ומה שקורה, שהתלמידים מכים את המורים באלימות, והמורים כמובן ידם מוגבלת, התלמידים גדלים פרא, ואין פלא שתוצאות החינוך החילוני מגדלים גידולי פרא.

אתה בטוח, שכל מי שנתן מכות. נתן לשם שמים!?! או שמא לשם יצר הכעס!?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/3/2026 08:24 לינק ישיר 

על אלה גילאים מדובר ? גילאים של תלמוד תורה ? כמה מח של צעיר בגיל כה קטן יכול   להבין את האירועים ? בכורח המציאות מוסד הוא מקום ענק עם אינסוף נפשות הפועלות בו מאיפה אפשר לדעת אילו אירועים קרו בכל רגע נתון ובכל מקום ועל ידי כל 1 - אפילו מצלמות לא היו 

לחילופין בגילאים של תלמוד תורה התלמידים לא בהכרח מעכלים אירועים בצורה מספיק ברורה לפעמים אירועים כאלה ואחרים ניראים בצורה כזאת או אחרת לא כמו בראייה של אחרים מבוגרים - למשל
לא לחינם יש או אמורי ם  להיות חוקרי נוער וילדים  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/3/2026 08:24 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/3/2026 05:30 לינק ישיר 

muki28 כתב:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/3/2026 22:55 לינק ישיר 

יש אנשים עם חולשות בכל חברה, ביהדות זה למרות היהדות, ובחילוניות - זה מה שהם למדו -גם בסרטים המצוירים - אלימות בגידה וניצול . ולכן, התורה הקדושה סיפרה לנו על נפילות שהיו לגדולי האומה, כדי שיואלי ברים ילמד על כך . יש רשעים שחיפשו להיות מורים, ויש מורים שלא יודעים את נפש הילד . אגב, אנחנו לא יודעים אם יואלי ברים הגזים, כי נשמע שהוא הגזים . מעניין, כל הסיפורים הרעים זה רק ברשת, אני מסתכל סביב ורואה המון טוב וטוהר , אני בטוח שהחינוך היהודי המתחשב משנה אנשים תורניים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/3/2026 22:37 לינק ישיר 

קלעפער כתב:
מעניין תוך כמה זמן יפרכו את ההזיה שהחיידרים הליטאיים טובים יותר בנושא זה?

בגילי אין לי כבר דרך לסתור את דבריך. אבל בצעירותי לא היה הבדל בין חסידים לליטאים כולם היכו מכות אכזריות.

היו מורים טובים שלא היכו והם ידעו לחנך בדרכי נועם, אין קבוצה שהם כולם סדיסטים, אמנם זה קרה לא פעם ולא פעמיים, וגם כן מחוסר ידע מה נכון לעשות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/3/2026 17:33 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/3/2026 16:59 לינק ישיר 

מה הקשר בין מכות לחינוך 

תוקן על ידי זמןלכל ב- 10/03/2026 16:58:57

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > מגילת איכה ילד קטן בחיידר ומלמד מרושע וסדיסט !!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 ... 13 14 15 לדף הבא סך הכל 15 דפים.

bholext