| נשלח ב-28/7/2021 17:14 |
|
| |
הקב״ה מדבר אתנו - מכל אוקראינה המטוס נפל בדיוק על בחורי הישיבה?
זק״א: היחידה הבינלאומית, התקבל דיווח על התרסקות מטוס קל בתוך בית בהרי הקרפטים באוקראינה, במקום 4 הרוגים מתוכם 3 יהודים(ללא אזרחות ישראלית). בטיפול צוות היחידה הבינלאומית.
אחרי אסון מירון ואסון מיאמי, וגם אסון הרכבל בו נהרגה משפחה יהודית, התרסק היום מטוס קל לתוך בית נופש בקרפטים בדיוק שהו שם לא פחות ולא יותר 3 בחורי ישיבת מיר זה לא הזוי? מכל שטחי האינסוף במדינה הזו, ומכל המטוסים בעולם המטוס התרסק דוקא לתוך הבית עם הבחורים האלו? מה נאמר ומה נדבר נסתרות דרכי ה׳ נחפשה דרכינו ונחקורה ונשובה אליך השיבנו ה׳ אליך ונשובה
תוקן על ידי החלוץ ב- 28/07/2021 17:19:40
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2021 17:17 |
|
| |
ולתוספת הבהרה בחטיפת שלושת הנערים אמר אחד הרבנים שכתוב בספרים הק׳ שכל פטירה של מעל 3 יהודים בפעם אחת, אין לזה קשר לעוונותיהם הפרטיים אלא זה שייך לכלל ישראל
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2021 17:39 |
|
| |
ותוספת לתוספת: המטוס לא נפל 'בדיוק' על הבית ששהו בו. הם פשוט היו במטוס. זה באמת לא משנה, אבל רצוי לדייק.
והחי ייתן אל לבו.
תוקן על ידי גלאגוזים ב- 28/07/2021 17:39:22
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2021 18:03 |
|
| |
| גלאגוזים כתב: |  | ותוספת לתוספת: המטוס לא נפל 'בדיוק' על הבית ששהו בו. הם פשוט היו במטוס. זה באמת לא משנה, אבל רצוי לדייק.
והחי ייתן אל לבו.
תוקן על ידי גלאגוזים ב- 28/07/2021 17:39:22 |
|
זה הבדל גדול מאוד..
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2021 20:29 |
|
| |
לחסום את פותח האשכול מיד!!! אסור בשום אסון להזכיר חלילה שם שמים, ובטח שלא את המילים האיומות 'והחי ייתן אל לבו'. כאן - כופרים בזה. אסור לעשות חשבון נפש וקורים דבר רק סתם... מי שמכם למזכירה של אלוקים??? מי אמר שהוא מדבר איתנו? הנהלה - לשנות מיד את הכותרת!
(למי שעבר ניתוח עקירת הציניות - כל זה נאמר בציניות עצובה מאד.)
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2021 21:36 |
|
| |
ירו_שלמי
| hhaavv כתב: |  | לחסום את פותח האשכול מיד!!! אסור בשום אסון להזכיר חלילה שם שמים, ובטח שלא את המילים האיומות 'והחי ייתן אל לבו'. כאן - כופרים בזה. אסור לעשות חשבון נפש וקורים דבר רק סתם... מי שמכם למזכירה של אלוקים??? מי אמר שהוא מדבר איתנו? הנהלה - לשנות מיד את הכותרת!
(למי שעבר ניתוח עקירת הציניות - כל זה נאמר בציניות עצובה מאד.) |
|
מה בדיוק אתה רוצה? אף אחד לא צחק. עדיף שתעשה אתה חשבון נפש ולא תחפש את המחלוקת בכוח.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/7/2021 19:30 |
|
| |
אין להמעיט בחומרת האסון, אבל הטענה שהיה מטוס קל אחד בלבד שהתרסק באחרונה על נוסעיו אינה נכונה. בחודש האחרון התרסקו מטוסים קלים במדינת אורגון (ארה"ב, בעיר אלבני), בניו המפשיר (ארה"ב, צ'ארלסטאון), בקליפורניה (ארה"ב, מונטריי), בצפון סקוטלנד (אלגין), בניו סאות' וולס (אוסטרליה, האנטר וואלי), באונטריו (קנדה, ברוקוויל), במחוז סאסקס (אנגליה, גודווד), ועוד ועוד. למרבה הצער מטוסים קלים מתרסקים כל הזמן ושומר נפשו ירחק מהם.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/7/2021 20:55 |
|
| |
| עיבל כתב: |  | אין להמעיט בחומרת האסון, אבל הטענה שהיה מטוס קל אחד בלבד שהתרסק באחרונה על נוסעיו אינה נכונה. בחודש האחרון התרסקו מטוסים קלים במדינת אורגון (ארה"ב, בעיר אלבני), בניו המפשיר (ארה"ב, צ'ארלסטאון), בקליפורניה (ארה"ב, מונטריי), בצפון סקוטלנד (אלגין), בניו סאות' וולס (אוסטרליה, האנטר וואלי), באונטריו (קנדה, ברוקוויל), במחוז סאסקס (אנגליה, גודווד), ועוד ועוד. למרבה הצער מטוסים קלים מתרסקים כל הזמן ושומר נפשו ירחק מהם. |
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-29/7/2021 21:24 |
|
| |
מצדרביעי
| תמניא_אפי כתב: |  | | עיבל כתב: |  | אין להמעיט בחומרת האסון, אבל הטענה שהיה מטוס קל אחד בלבד שהתרסק באחרונה על נוסעיו אינה נכונה. בחודש האחרון התרסקו מטוסים קלים במדינת אורגון (ארה"ב, בעיר אלבני), בניו המפשיר (ארה"ב, צ'ארלסטאון), בקליפורניה (ארה"ב, מונטריי), בצפון סקוטלנד (אלגין), בניו סאות' וולס (אוסטרליה, האנטר וואלי), באונטריו (קנדה, ברוקוויל), במחוז סאסקס (אנגליה, גודווד), ועוד ועוד. למרבה הצער מטוסים קלים מתרסקים כל הזמן ושומר נפשו ירחק מהם. |
|
|
|
אכן, אם נסיעה במכונית הייתה שעשוע לא הכרחי, נראה שרובנו היינו חותמים על המשפט הזה, וכפי שהעיד הרב טשרנבוך על הסטייפלר להבל"ח:
"ומרן הגר"י קנייבסקי זצ"ל רגז מאוד על אלו העוברים חוקי תנועה, שנוסדו לפיקו"נ דציבור, ושמעתי על אחד שבא לפניו שחושש מאוד שיקבל עונש חמור על שעבר על חוקי התנועה ורוצה לבקש ברכתו שיפטרו אותו, והגיב במחאה חריפה מאוד, שהאמת שראוי לעונש! https://hebrewbooks.org/pdfpager.aspx?req=20025&st=&pgnum=559
|
|
|
|
| נשלח ב-29/7/2021 21:34 |
|
| |
| מצדרביעי כתב: |  | מצדרביעי
| תמניא_אפי כתב: |  | | עיבל כתב: |  | אין להמעיט בחומרת האסון, אבל הטענה שהיה מטוס קל אחד בלבד שהתרסק באחרונה על נוסעיו אינה נכונה. בחודש האחרון התרסקו מטוסים קלים במדינת אורגון (ארה"ב, בעיר אלבני), בניו המפשיר (ארה"ב, צ'ארלסטאון), בקליפורניה (ארה"ב, מונטריי), בצפון סקוטלנד (אלגין), בניו סאות' וולס (אוסטרליה, האנטר וואלי), באונטריו (קנדה, ברוקוויל), במחוז סאסקס (אנגליה, גודווד), ועוד ועוד. למרבה הצער מטוסים קלים מתרסקים כל הזמן ושומר נפשו ירחק מהם. |
|
|
|
אכן, אם נסיעה במכונית הייתה שעשוע לא הכרחי, נראה שרובנו היינו חותמים על המשפט הזה, וכפי שהעיד הרב טשרנבוך על הסטייפלר להבל"ח:
"ומרן הגר"י קנייבסקי זצ"ל רגז מאוד על אלו העוברים חוקי תנועה, שנוסדו לפיקו"נ דציבור, ושמעתי על אחד שבא לפניו שחושש מאוד שיקבל עונש חמור על שעבר על חוקי התנועה ורוצה לבקש ברכתו שיפטרו אותו, והגיב במחאה חריפה מאוד, שהאמת שראוי לעונש! https://hebrewbooks.org/pdfpager.aspx?req=20025&st=&pgnum=559 |
|
כל שעשוע כרוך בסיכון מסוים, וגם החיים כרוכים כל הזמן בסיכונים, אבל הם רחוקים מלהיות שכיחים. סקי, בנ'גי, סנפלינג, קיאקים, מצנחים וגם מטוסי ססנה ועוד. המציאות חזקה מכל ומוכיחה שדברים שקורים לעתים מאוד רחוקות (או יותר קרובות אבל אחד מתוך עשרות אלפי מקרים) אנשים לוקחים את הסיכון, וכן ההלכה שאין חייבים לחשוש על מקרים לא שכיחים בעליל. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-29/7/2021 22:37 |
|
| |
ברור בדיוק למה זה !!! זה לא בגללנו !! בגלל הפאה של השכנה והאייפון של השכן !!!
|
|
|
|
| נשלח ב-30/7/2021 00:45 |
|
| |
|
|
|
"ומרן הגר"י קנייבסקי זצ"ל רגז מאוד על אלו העוברים חוקי תנועה, שנוסדו לפיקו"נ דציבור, ושמעתי על אחד שבא לפניו שחושש מאוד שיקבל עונש חמור על שעבר על חוקי התנועה ורוצה לבקש ברכתו שיפטרו אותו, והגיב במחאה חריפה מאוד, שהאמת שראוי לעונש! https://hebrewbooks.org/pdfpager.aspx?req=20025&st=&pgnum=559 |
|
עדות מכלי ראשון.. לפני יותר מ 20 שנה, היה הרב צור לוקח את ר' יענקב פרידמן מתפרח לאור יהודה למסור וועד כל שבוע. הרב צור היה נהג שודים עם וולוו "פעילים" מסורתית. באחת הפעמים עצר אותו שוטר על מהירות ור' יענקב שתק. ואז כשקיבל את הדו"ח שאל את הרב פרידמן "למה לא אמרתם לשוטר משהו שישכנע אותו לוותר לי?" ענה לו ר" יענקב בזו הלשון: "מגיע לך". אז הוא שאל אותו: אז למה הרב לא אמר לי לנסוע לאט? ור' יענקב הישר כפלס (לא הפלס העקומים) ענה לו: אני אורח אצלך ברכב ואתה מחליט איך לנסוע, אבל אתה צריך לקחת בחשבון את התוצאה נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-30/7/2021 00:56 |
|
| |
| אךטובוחסד כתב: |  |
|
|
|
|
עדות מכלי ראשון.. לפני יותר מ 20 שנה, היה הרב צור לוקח את ר' יענקב פרידמן מתפרח לאור יהודה למסור וועד כל שבוע. הרב צור היה נהג שודים עם וולוו "פעילים" מסורתית. באחת הפעמים עצר אותו שוטר על מהירות ור' יענקב שתק. ואז כשקיבל את הדו"ח שאל את הרב פרידמן "למה לא אמרתם לשוטר משהו שישכנע אותו לוותר לי?" ענה לו ר" יענקב בזו הלשון: "מגיע לך". אז הוא שאל אותו: אז למה הרב לא אמר לי לנסוע לאט? ור' יענקב הישר כפלס (לא הפלס העקומים) ענה לו: אני אורח אצלך ברכב ואתה מחליט איך לנסוע, אבל אתה צריך לקחת בחשבון את התוצאה
|
|
אם הוא היה יכול להגיד "אני אורח אצלך ברכב ואתה מחליט איך לנסוע" סימן שזה אפילו לא מתקרב למושג של פיקוח נפש נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-30/7/2021 07:53 |
|
| |
הכל התרסקויות
מירון
קרלין מיאמי אטקראינה
|
|
|
|
| נשלח ב-1/8/2021 18:08 |
|
| |
| תמניא_אפי כתב: |  |
| אךטובוחסד כתב: |  |
|
|
|
|
עדות מכלי ראשון.. לפני יותר מ 20 שנה, היה הרב צור לוקח את ר' יענקב פרידמן מתפרח לאור יהודה למסור וועד כל שבוע. הרב צור היה נהג שודים עם וולוו "פעילים" מסורתית. באחת הפעמים עצר אותו שוטר על מהירות ור' יענקב שתק. ואז כשקיבל את הדו"ח שאל את הרב פרידמן "למה לא אמרתם לשוטר משהו שישכנע אותו לוותר לי?" ענה לו ר" יענקב בזו הלשון: "מגיע לך". אז הוא שאל אותו: אז למה הרב לא אמר לי לנסוע לאט? ור' יענקב הישר כפלס (לא הפלס העקומים) ענה לו: אני אורח אצלך ברכב ואתה מחליט איך לנסוע, אבל אתה צריך לקחת בחשבון את התוצאה
|
|
אם הוא היה יכול להגיד "אני אורח אצלך ברכב ואתה מחליט איך לנסוע" סימן שזה אפילו לא מתקרב למושג של פיקוח נפש
|
|
|
|
|
|
|