|
בית
|
פורומים
|
בחדרי חרדים
|
בחור התערב עם חבריו בקעמפ על 5,000 שח שיצליח לאכול קופסת שימורים 'שיפקה' בפעם אחת
|
|
|
|
| נשלח ב-1/8/2021 15:38 |
|
| |
בחור התערב עם חבריו בקעמפ על 5,000 שח שיצליח לאכול קופסת שימורים 'שיפקה' בפעם אחת
בחור התערב עם חבריו בקעמפ על 5,000 שח שיצליח לאכול קופסת שימורים 'שיפקה' בפעם אחת, בחור מאורס מסר לו כמשכון את שעונו הזהב שקיבל מכלתו, ובחור אחר מסר לו כרטיס אשראי, הבחור אכל את הכל, התמוטט ואושפז, לאחר ששוחרר חבריו ניסו להתחמק מלשלם את הכסף בטענת אסמכתא, דיין פסק כי השעון זהב יוחזר לחתן, אך מהכרטיס אשראי יגבה 5,000 שח. https://hm-news.co.il/184154/ נשלח מהאנדרואיד שלי
|
| נשלח ב-2/8/2021 09:43 |
|
| |
כאן הנדון הוא שהם היו בטוחים שהוא לא יעשה את זה.
| אפיקטוזין כתב: |  | כאשר ההתערבות כוללת פעולה זה נחשב שכירות פועלים והמחיר שקצצו עבור הפעולה מחייב את הצדדים
[אלא אם כן ההתערבות היתה כפולה, אם תאכל נשלם ואם לא תאכל אתה תשלם, שהרי אם לא יאכל הוא פטור מדין אסמכתא ולכן אין הגיון שאם יאכל הם כן יצטרכו לשלם כאשר ההתערבות לא סימטרית, אבל אם הנוסח היה אם תאכל תקבל הם חייבים לשלם |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2021 09:42 |
|
| |
סיפור הגיוני, אבל לפי המקור שבאתר זה מבית היוצר הבני ברקי הממציא סיפורים בשביל הדיון, אמינות שואפת לאפס.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2021 03:36 |
|
| |
כאשר ההתערבות כוללת פעולה זה נחשב שכירות פועלים והמחיר שקצצו עבור הפעולה מחייב את הצדדים
[אלא אם כן ההתערבות היתה כפולה, אם תאכל נשלם ואם לא תאכל אתה תשלם, שהרי אם לא יאכל הוא פטור מדין אסמכתא ולכן אין הגיון שאם יאכל הם כן יצטרכו לשלם כאשר ההתערבות לא סימטרית, אבל אם הנוסח היה אם תאכל תקבל הם חייבים לשלם
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2021 01:41 |
|
| |
ראיתי פעם מקרה של בחורים שהתערבו על אכילת חבילת מרגרינה שלימה, בחור אחד אמר שאם הוא מצליח לאכול את כל החבילה אז גם השני יהיה חייב לאכול חבילה שלימה, אבל בעצם הוא רימה כי הוא אכל חבילת חלבה שמרח אותה במרגרינה מבחוץ כדי לעבוד על השני והוא נתפס בבלוף.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/8/2021 23:49 |
|
| |
| ליאתליאת כתבה: |  |
| גינגישראלי כתב: |  | | hot_tr כתב: |  | מעניין מה חושבת הכלה על ''התכשיט'' שלא היסס למסור את מתנתה שעמלה רבות למענו?!
לה''ו. עיצה שלי כלה יקרה, תבדקי שהוא לא משחק בקוביות, במובן התורני של המילה. ולבחור עם הכרטיס, אני מקווה שהוריך יורידו לך את זה מהנדוניה.
|
|
תנוח דעתך, לא הכלה עמלה על השעון...
|
| חחחנכון מאוד .כנראה ההורים המסכנים שנכונים לרצות את החברה החרדית מימנו את המתנה .מזל שהוא לא התחייב גם על הש"ס . |
|
בעבר היו קונים שעון יוקרה לחתן, והגבירים היו קונים שעון מזהב. בדור שלנו זה התהפך ומשפחת החתן מביאה לכלה שעון זהב לבן/צהוב לאירוסין, וגם במשפחות שהם ממש לא גבירים זה כך. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-1/8/2021 22:36 |
|
| |
לא מבין מה אתם רוצים, הוא הרי לא סיכן שום שעון כי אסמכתא לא קניא..
מענין אבל מה הסיבה שהרב פסק שכרטיס האשראי כן יחויב, אם אסמכתא לא קניא, הרי שניהם מסרו לידו של הבחור, זה את שעונו וזה את כרטיס האשראי ובכל מקרה זה לא כמשחק בקוביה, כי אין פה דבר רנדומלי שאף אחד כאילו לא יודע מה יקרה הבחור שאכל את השיפקה ידע שהוא יאכל אותו ויהיה לו חריף מאוד בפה, ושהוא גם עלול להתאשפז, והבחורים שנתנו את השעון והכרטיס ידעו גם שהוא יעשה את זה, הם התערבו איתו כדי לדחוף אותו ולעשות אקשן, אחרי זה זה יהיה "אסמכתא לא קניא"...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-1/8/2021 17:42 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-1/8/2021 17:39 |
|
| |
| גינגישראלי כתב: |  | | hot_tr כתב: |  | מעניין מה חושבת הכלה על ''התכשיט'' שלא היסס למסור את מתנתה שעמלה רבות למענו?!
לה''ו. עיצה שלי כלה יקרה, תבדקי שהוא לא משחק בקוביות, במובן התורני של המילה. ולבחור עם הכרטיס, אני מקווה שהוריך יורידו לך את זה מהנדוניה.
|
|
|
|
חחח
נכון מאוד .
כנראה ההורים המסכנים שנכונים לרצות את החברה החרדית מימנו את המתנה .
מזל שהוא לא התחייב גם על הש"ס .
|
|
|
|
| נשלח ב-1/8/2021 17:31 |
|
| |
מידיעה?
| גינגישראלי כתב: |  |
| hot_tr כתב: |  | מעניין מה חושבת הכלה על ''התכשיט'' שלא היסס למסור את מתנתה שעמלה רבות למענו?!
|
|
תנוח דעתך, לא הכלה עמלה על השעון...
|
|
'
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי hot_trend ב- 01/08/2021 17:31:35
|
|
|
|
| נשלח ב-1/8/2021 17:25 |
|
| |
| hot_tr כתב: |  | מעניין מה חושבת הכלה על ''התכשיט'' שלא היסס למסור את מתנתה שעמלה רבות למענו?!
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-1/8/2021 17:20 |
|
| |
מעניין מה חושבת הכלה על ''התכשיט'' שלא היסס למסור את מתנתה שעמלה רבות למענו?!
לה''ו. עיצה שלי כלה יקרה, תבדקי שהוא לא משחק בקוביות, במובן התורני של המילה. ולבחור עם הכרטיס, אני מקווה שהוריך יורידו לך את זה מהנדוניה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-1/8/2021 15:57 |
|
| |
מיטב בחורינו. מלח הארץ.
בעצם קצת יותר מידי מלח
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי ברכת_החמה ב- 01/08/2021 15:57:38
|