בזמן שמתחילים לטפטף ולהכין את הציבור לסגר בחגי תשרי, ובעוד שדוחפים את המבוגרים לחיסון שלישי, מן הראוי שהממשלה תציג את הנתונים לציבור הרחב ותעשה קצת סדר בדיס-אינפורמציה שמתקבלת מכל הכיוונים.
הציבור רוצה לדעת מהו אחוז המחוסנים בקרב המאומתים ובקרב החולים קשה וכמובן בקרב המונשמים והמתים, וזאת על פי חלוקה של כל שכבות הגיל והסיכון. וכמובן מהי ההגדרה של חולה קשה.
מספר אתרי חדשות פרסמו היום שחצי מהנפטרים מקורונה ביממה האחרונה (כ10) הם מחוסנים, אבל מצד שני מסבירים שהחיסון עדיין יעיל מאוד במניעה של מחלה קשה ומוות...
למה הממשלה מפחדת להציג נתונים ברורים ??
נשלח ב-2/8/2021 20:51
אני מתאר לעצמי שאם בציבור המבוגר יש 90% פלוס מחוסנים אבל הם מהווים רק 50% מהמתים זה סימן ליעילות החיסון..
נשלח ב-2/8/2021 21:06
איך אתה יודע שכל הנפטרים הם מבוגרים ?והאם זה אומר שהחיסון יעיל רק כחמישים אחוז במניעת מוות אצל מבוגרים ?
נשלח ב-2/8/2021 21:54
lamden כתב:
איך אתה יודע שכל הנפטרים הם מבוגרים ?והאם זה אומר שהחיסון יעיל רק כחמישים אחוז במניעת מוות אצל מבוגרים ?
נשלח ב-2/8/2021 22:05
אדם_ה1 כתב:
אני מתאר לעצמי שאם בציבור המבוגר יש 90% פלוס מחוסנים אבל הם מהווים רק 50% מהמתים זה סימן ליעילות החיסון..
השאלה המרכזית זה מתי בדיוק חלו אלו שמתו לאחרונה.
סביר שחלק לא קטן חלו עוד מטרום עידן החיסונים ואז ההוכחה על יעילות החיסונים מצטמקת, ויידרש עוד זמן להוכיח על יעילותם.
לא סביר, לפני תחילת הגל הנוכחי ירדנו עד 20 חולים קשה..
נשלח ב-2/8/2021 23:15
אדם, ראוי לך ניק בסגנון 'הלל הזקן', כמה רוגע..
נשלח ב-3/8/2021 13:03
והנתון שהכי מסתירים. מה אחוז המאומתים בקרב מחלימים.
נשלח ב-3/8/2021 14:36
קהלת כתב:
והנתון שהכי מסתירים. מה אחוז המאומתים בקרב מחלימים.
אני לא יודע אם יש (אפשרות) מעקב מספרי במאומתים מי מחלים או לא, אבל כן אמרו שיש הרבה פחות מאומתים מאשר מחוסנים שחלו שנית. (כנראה כי חולי ממש יוצר תגובה הרבה יותר קשה וכמות הנוגדנים / זיכרון חיסוני נשארים לטווח יותר ארוך)
נשלח ב-3/8/2021 20:55
רודףסמלים כתב:
ועוד שאלה: למה לא מודיעים בתקשורת את מספר המתים בכל יום/בכל שבוע, כפי שעשו בדיוק רצחני - ובהבלטה - בתקופה המקבילה אשתקד?