החגים יחוגו בעזרת ה' בפאר והדר ברוב עם. ולו רק מהסיבה שהציבור החרדי מחוסן ברובו. ולו רק מהסיבה שכל הקיץ נתב"ג חוגגת, השרים עצמם לא מקיימים את מה שהם קובעים. ובחגים נתפלל בכוונה גדולה כי תעביר ממשלת זדון מן הארץ.
אני כותב את מה שלדעתי יהיה. אינני מסתיר את התיעוב שיש לי כלפי ממששת השיסוי, אין לה קיום, אין לה אמון. אם ממשלת נתניהו לא הצליחה, ממששת בנט בוודאי לא תצליח. בסבבים הקודמים לא היה מנוס מלהציב הגבלות ולקיים אותן, איני חוזר בי בפסיק, מכל מה שכתבתי אז. לממשישה הזאת אין סמכות מוסרית להורות על שום הגבלה לאור ההפקרות שלה מרגע השבעתה, להבדיל מממשלת נתניהו שהיתה (עפ"י רוב) נאה דורש ונאה מקיים.
אני כותב את מה שלדעתי יהיה. אינני מסתיר את התיעוב שיש לי כלפי ממששת השיסוי, אין לה קיום, אין לה אמון. אם ממשלת נתניהו לא הצליחה, ממששת בנט בוודאי לא תצליח. בסבבים הקודמים לא היה מנוס מלהציב הגבלות ולקיים אותן, איני חוזר בי בפסיק, מכל מה שכתבתי אז. לממשישה הזאת אין סמכות מוסרית להורות על שום הגבלה לאור ההפקרות שלה מרגע השבעתה, להבדיל מממשלת נתניהו שהיתה (עפ"י רוב) נאה דורש ונאה מקיים.
נאה דורש נאה מקיים?! ביבי בסגר הראשון בליל הסג(ד)ר אירח את בנו, וחברתו!!! וכן הנשיא מטעם הליכוד. ועוד שרים וח''כים, שאין היריעה מספיקה...
החגים יחוגו בעזרת ה' בפאר והדר ברוב עם. ולו רק מהסיבה שהציבור החרדי מחוסן ברובו. ולו רק מהסיבה שכל הקיץ נתב"ג חוגגת, השרים עצמם לא מקיימים את מה שהם קובעים. ובחגים נתפלל בכוונה גדולה כי תעביר ממשלת זדון מן הארץ.
לפי הנתונים הרשמיים רוב החרדים לא מחוסנים. אבל הסגר לא דיפרנציאלי (החלטה של הממשלה הקודמת) וזה לא רלוונטי להחלטות על סגר שנועד בשביל המגזרים האחרים. ובכל מקרה אצלנו אין באמת מגבלות ורובנו התפללנו בר"ה שעבר בכוונה וברוב עם כי תעביר ממשלת זדון מן הארץ.
לפי הנתונים הרשמיים רוב החרדים לא מחוסנים. אבל הסגר לא דיפרנציאלי (החלטה של הממשלה הקודמת) וזה לא רלוונטי להחלטות על סגר שנועד בשביל המגזרים האחרים. ובכל מקרה אצלנו אין באמת מגבלות ורובנו התפללנו בר"ה שעבר בכוונה וברוב עם כי תעביר ממשלת זדון מן הארץ.
אני התנגדתי גם לסגר השלישי. ברגע שיש חיסונים, לא הגיוני לשים את כולם בסגר ועוצר בגלל שיש משוגעים שלא רוצים להתחסן. מי שלא רוצה להתחסן ולהגן על עצמו זה בעיה שלו. אני לא צריך להיות בסגר בגללו. גם עכשיו שיש חיסון שלישי, זה אותו הדבר מבחינתי.
רק אם רואים שבתי החולים עומדים עוד רגע לקרוס. אבל קריסה אמיתית. לא בכאילו. אז יש הצדקה לסגר קשה. אבל לתחושתי אנחנו רחוקים מאוד מאוד ממצב כזה. כי בעונת הקיץ גם ככה ירידה בתפוסת המיטות בבתי החולים. ובערך שליש מהמאושפזים בגל הזה בכלל מאושפזים בבתי אבות.
נשלח ב-4/8/2021 18:12
הכל עניין של כסף
עלות הסגר המלא בחודש ספטמבר יכולה לעלות למשק כ-4 מיליארד שקל (לא כולל דמי חל"ת ופיצויים לעסקים, כפי ששולמו על ידי המדינה בסגרים קודמים), כך מעריך פרופ' בנימין בנטל, ראש תחום הכלכלה במרכז טאוב. מדובר בעלות נמוכה יחסית בהשוואה לסגרים הקודמים וזאת מכמה סיבות - חגי תשרי, הסתגלות המשק לסגרים וכן אי שמירת הציבור על ההנחיות.
בשל החגים בחודש ספטמבר יש 10 ימי עבודה מלאים בלבד (לא כולל כמובן "גשרים"), ועוד 5 ימי עבודה בהם מתקיימת פעילות בהיקף חלקי (חול המועד סוכות). מכך, שאם הממשלה תאלץ להטיל סגר מלא על המשק בחודש אוקטובר, עלותו למשק תהיה כפולה ותעמוד על כ-8 מיליארד שקל.
אני התנגדתי גם לסגר השלישי. ברגע שיש חיסונים, לא הגיוני לשים את כולם בסגר ועוצר בגלל שיש משוגעים שלא רוצים להתחסן. מי שלא רוצה להתחסן ולהגן על עצמו זה בעיה שלו. אני לא צריך להיות בסגר בגללו. גם עכשיו שיש חיסון שלישי, זה אותו הדבר מבחינתי.
רק אם רואים שבתי החולים עומדים עוד רגע לקרוס. אבל קריסה אמיתית. לא בכאילו. אז יש הצדקה לסגר קשה.
אבל לתחושתי אנחנו רחוקים מאוד מאוד ממצב כזה. כי בעונת הקיץ גם ככה ירידה בתפוסת המיטות בבתי החולים. ובערך שליש מהמאושפזים בגל הזה בכלל מאושפזים בבתי אבות.
הסגר זה לא כדי להגן על הלא מחוסנים אלא על אוכלוסיות הסיכון.
מכיון שגם מחוסנים מדבקים ומדביקים (ויש עליהם גם פחות בדיקות במקומות סגורים ובנתב"ג) אז לומר שהסגר זה בגלל הלא מחוסנים זה עיוות המציאות לכל הפחות.
והא ראיה, שלפני הגל הנוכחי היו הרבה יותר "לא מחוסנים" ובכל זאת ירדנו על למצב של מאומתים בודדים ביום..
(ובלי קשר, כדאי ומומלץ להתחסן, גם למי שלא באוכלוסיית סיכון)
נשלח ב-4/8/2021 21:26
יש חיסונים יש מסיכות יש בדיקות יש אלכוג'ל יש כפפות יש בידוד יש סגר
רק שכל אין להבחין בין תכלת לקלא אילן, ובין רעש אמיתי לרעש שהתקשורת מייצרת
רק אם רואים שבתי החולים עומדים עוד רגע לקרוס. אבל קריסה אמיתית. לא בכאילו. אז יש הצדקה לסגר קשה. אבל לתחושתי אנחנו רחוקים מאוד מאוד ממצב כזה. כי בעונת הקיץ גם ככה ירידה בתפוסת המיטות בבתי החולים. ובערך שליש מהמאושפזים בגל הזה בכלל מאושפזים בבתי אבות.
חבל מאד שאתה לא חבר בצוות המומחים של משרד הבריאות. זה נראה שיש לך ידע רב וניסיון עשיר במיוחד בכל מה שקשור לנגיף הקורונה ובכל מה שעומד להתרחש בעתיד.
נשלח ב-5/8/2021 11:49
אנא תהיה בקונטרול: הם - 'המומחים' - לא מבינים פסיק אחד יותר מהכותב הנכבד פה.
שנה וחצי האחרונה גילו כי המומחים אינם מומחים, כל דיבוריהם הם השערות, אין להם ניסיון, ולפיכך הפערים ביניהם לבין עצמם גדולים. יש תופעה וצריך לחשוב מעט הגיוני מה לעשות, והגיון יש לכולם כולל - ואולי אף יותר - ל(חלק מה)כותבים כאן.
אז נא לתת כבוד
נ.ב. רק לפני כמה חודשים 'המומחים' תבעו לחסן גם את המחלימים, כי החיסונים מכסים הרבה יותר את המוטציות. ומה מתברר עכשיו ? כי החיסון הולך ומתפוגג ואין בכלל כמדומני 'מחלימים' אפילו לפני שנה בין החולים החדשים. אז המומחיות שלהם לא שווה הפעם.
נשלח ב-6/8/2021 02:10
מושגים כתב:
חיים בס(ג)רט