|
|
| נשלח ב-6/10/2021 18:23 |
|
| |
צא וראה ברחוב שלי את הנושרים החדשים, אשכנזים למהדרין, אליטה שבאליטה, בני שיתסר ושיבסר, והלב נכמר. והמבינים הקהילתיים גילו לי שהנשירה הטרייה הזו היא תוצאה ישירה מסגירת הישיבות לחודשים ארוכים כמה פעמים.
אם יש ריח של תורה בבית ברוב שעות היממה, כמו בחממת הישיבה, לא היתה תוצאה הרסנית כזו.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/10/2021 18:47 |
|
| |
כשהרפיון כבר בבית זה ברור. לי אמר ראש ישיבה ליטאי חשוב שכמות הנושרים אחרי תשמ"ח\ט עלתה מאד למשל, בגלל העיסוק בפוליטיקה והיציאה לרחוב.
============================================= ברור שכשיש רפיון אז בשולים זה יפגע, אבל לא צריך להכנס לחרדות מיותרות. רוב הנושרים אם הוריהם היו יותר נינוחים ולא מתרגשים, בלשון עממית, "זורמים" וממשיכים בסדר יומם כרגיל מבלי להתייחס למגפת הנשירה, זה ס"ה כמו בין הזמנים ארוך, היו חוזרים לטובם תיכף ומיד ממש. אבל הנערוון, ה"מה יאמרו", השכנים יראו את הילד עם צ'ופיק וכו' זה מה שגורם להעמקת הנשירה. אין חכמה ואין עצה ואין תבונה. רק שמחה ורוגע.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-6/10/2021 19:17 |
|
| |
| קלעפער כתב: |  | כשהרפיון כבר בבית זה ברור. לי אמר ראש ישיבה ליטאי חשוב שכמות הנושרים אחרי תשמ"ח\ט עלתה מאד למשל, בגלל העיסוק בפוליטיקה והיציאה לרחוב.
============================================= ברור שכשיש רפיון אז בשולים זה יפגע, אבל לא צריך להכנס לחרדות מיותרות. רוב הנושרים אם הוריהם היו יותר נינוחים ולא מתרגשים, בלשון עממית, "זורמים" וממשיכים בסדר יומם כרגיל מבלי להתייחס למגפת הנשירה, זה ס"ה כמו בין הזמנים ארוך, היו חוזרים לטובם תיכף ומיד ממש. אבל הנערוון, ה"מה יאמרו", השכנים יראו את הילד עם צ'ופיק וכו' זה מה שגורם להעמקת הנשירה. אין חכמה ואין עצה ואין תבונה. רק שמחה ורוגע. |
|
כשמדובר בקורונה צילי הרים נראים לך כהרים. כשמדובר בנושרים הרים נראים לך כצילי הרים. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-6/10/2021 21:33 |
|
| |
חחח...לא הבנת את העקיצה עליך ושכמותך...
|
|
|
|