בית פורומים בחדרי חרדים

כת השוואנצנים או העבודה זרה?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-8/8/2021 17:42 לינק ישיר 
יוחנןש

צריך באמת לצאת כנגד התופעה הזאת, הפסולה והנוגעת לכפירה ואפיקורסות, והמון המון מאגלומניות. שתוצאותיה מי יישורנה.

אך מי ייצא ויזעק בשער?

אדמורי"ם חסידיים? - הם עסוקים כל אחד בהישרדות האישית, ובשמירה על החסידות שלהם, על כל המשתמע מכך ואיך יהינו לדבר על ה'סטיות' שיש בחסידות שממול. ומי מדבר שכמה מהם מחושבנים ומתוסבכים או מתוקשרים איתם. כך שכל אדמו"ר באשר הוא, קטן כגדול, יש לו מטריית הגנה חסידית אוטומטית על כל הגחמות שלו. מר' מנדלה עד ר' ברלנד.

גדולים ליטאיים? - האחרון שעשה כגון דא הוא הרב שך. בעניין הדאורייתא של שינה בסוכה אצל חב"ד. אך הנה הוא הפך ביצירתיות אצל ההמון החסידי כ'בעל מחלוקת', כי לא רצו להקשיב לו לטהרת לבבו, ורק הקשו איך הוא מתערב בכלל בנעשה בקרב החסידים.

דווקא יש לי הצעה חדשה ומפתיעה - 'משפיעים חסידיים'.
מכתב קול קורא נרגש ומפורש מכל המשפיעים החסידיים המפורסמים, הם אשר מסוגלים אולי אולי אולי (אם היה בהם מעט יותר לשם שמים, וקנאות טבעית, וחדורים באיסור 'לא תגורו מפני איש') - לשמור על הסטיות בקרב המחנה החסידי, באם אלה קורים מדי פעם. להם יש בהחלט גם השפעה ניכרת על האיש הפשוט הכלל חסידי, בהיות ואין להם יחצנו"ת וחשבונות פוליטיים (לכאורה).

אגב, לדעתי זה גם היה הפיתרון לנסיגה של הצבעה בבחירות בקרב הציבור החסידי. לציבור נמאס לשמוע מאדמורי"ם שאין להם בדרך כלל השפעה אלא (מקסימום) על החצר שלהם. ולא על הציבור הכלל חסידי. אך באם יבוא פוליטקאי משופשף (כדוג' מאיר פרוש עד לפני מספר שנים) יכול להרים על נס לוגו מאורגן חדש של משפיעים חסידיים (מובהקים ומפורסמים, ולא כל הרוצה ליטול את השם יבוא ויטול) - הם אשר יוכלו לשדר את ההשקפה החסידית הנכונה (והבלתי מסוננת לציבור) בכל עניין העומד על הפרק.

הנ"ל כמובן לא יהיה, ואם יהיה - זה יהיה בימות המשיח בב"א.

תוקן על ידי יוחנןש ב- 08/08/2021 17:47:37

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/8/2021 21:44 לינק ישיר 

גם באשכול על בעלז, יוחנן מתקשה שלא להשפריץ שנאה לחב"ד.

שינה בסוכה זה אמנם דאורייתא אבל כבר בתקופת הראשונים פשט המנהג שלא לישון בסוכה וכפי שמביא הרמ"א מהמרדכי, וכן מציין הרמ"א שנוהגים להקל בשינה, והוא לא מוחה במנהג אלא אדרבה מוצא לו טעם (ולא רק משום צינה).

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/8/2021 23:35 לינק ישיר 

זה בדיוק למה שיטת החסידות כפי שהיא כיום זה דבר מסוכן.
כל אדמו"ר יכול להתנהג איך שבא לו וחסידיו ילכו אחריו כעיוורים
ואם מישהו מבחוץ ינסה להעביר ביקורת יזעקו כנגדו שלא יתערב כי זה החסידות שלו וזכותו לנהל אותה איך שבא לו (שכלול מטורלל של "נהרא נהרא ופשטיה")
אז לא פלא שצומחים כ"כ הרבה הנהגות הזויות בקהילות חסידיות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/8/2021 23:40 לינק ישיר 

חריף_ומקשה כתב:
זה בדיוק למה שיטת החסידות כפי שהיא כיום זה דבר מסוכן.
כל אדמו"ר יכול להתנהג איך שבא לו וחסידיו ילכו אחריו כעיוורים
ואם מישהו מבחוץ ינסה להעביר ביקורת יזעקו כנגדו שלא יתערב כי זה החסידות שלו וזכותו לנהל אותה איך שבא לו (שכלול מטורלל של "נהרא נהרא ופשטיה")
אז לא פלא שצומחים כ"כ הרבה הנהגות הזויות בקהילות חסידיות.

אני מבין שבחצרות הליטאיות בניהול הנכדים המצב ממש נפלא ( שח"ו לא יובן שאני לא מסכים אתך על החסידויות)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/8/2021 23:52 לינק ישיר 

אפשר לחשוב שהיו בציבור הליטאי אמיצים מספיק לצאת כנגד הרב שך, או היום נגד ר' חיים, שהודיע למשל שצריך לפתוח חדרים בראשית הקורונה. 
מה שגור עושים לקהילת הגר"ש עשו השכניקים לחייניקים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/8/2021 13:12 לינק ישיר 
לא הגזמת ?

קלעפער כתב:
אפשר לחשוב שהיו בציבור הליטאי אמיצים מספיק לצאת כנגד הרב שך, או היום נגד ר' חיים, שהודיע למשל שצריך לפתוח חדרים בראשית הקורונה. 

אכן הייתה מחלוקת מכוערת,  דחיקו אותם פוליטית וחברתית לפינה..
אבל...
שרפו ספרים ?
הלבינו פני אדם ברבים  ?
היכו פיזיות ?
הפרידו בין איש לאשתו ?
הפרידו בין הורים לילדיהם?
שרו וזעקו בראש חוצות " מחה תמחה זייכר עמלק " ? 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/8/2021 13:42 לינק ישיר 

קלעפער כתב:

אי אפשר לחשוב שהבנת את נושא האשכול . או לחילופין שסתם חיפשת להשפריץ את השנאה שלך לרב שך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/8/2021 15:24 לינק ישיר 
קלעפער

ליטאישעבר כתב:

אי אפשר לחשוב שהבנת את נושא האשכול . או לחילופין שסתם חיפשת להשפריץ את השנאה שלך לרב שך

זו הייתה תגובה לחריף ומקשה. לא לנושא האשכול. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/8/2021 02:16 לינק ישיר 

לא עושים מחלוקת על כל שוטה.
על ברלנד יצאו ובגדול

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/8/2021 18:11 לינק ישיר 
asher177

חריף_ומקשה כתב:
רק עכשיו הם עברו את הגבול?
זה שהם מתפללים 18 לכיוון האדמו"ר ומפנים את אחוריהם לכיוון מקום המקדש (בעייני ראיתי. ויש גם סרטונים) זה לא עבר את הגבול?

אני ראיתי את זה במו עיני אצל אביו הישועות משה. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/6/2022 14:00 לינק ישיר 

3; דברי אמת ואמונה3;

-חדשות בקו-
שיח אמונה ודעת

שיחה מיוחדת שנשלחה למערכת מאת הדרשן הנודע מארה"ב פה מפיק מרגליות הרב יוסף יצחק ג'ייקובסון שליט"א.

ניתן להאזין בשלוחה 1>3.

מהו האיזון בין עצמאות האדם ושאיפתו לחתור אל האמת, לבין ההתבטלות שלו להמסורה ולמה ששומע מרבו?

מה בין כת לחסידות?

האם אמונה ודת דורשים שאני אסגור את המוח שלי ואפסיק לחשוב באופן עצמאי? או אולי להיפך?

שימו לב למספרים החדשים:

ארץ ישראל - חייגו 5265* (וכן במספר 02-5011430).

לחיוג מארה"ב * 518-329-9186*

לחיוג מאירופה 44-3303-9004-84

שמעו ותחי נפשכם

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > כת השוואנצנים או העבודה זרה?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.