| נשלח ב-10/8/2021 21:13 |
|
| |
בסוד קדושים: אלמנת האדמו"ר מדברת על ההתעללות המזעזעת
אוי להם לחסידים השוטים שאין להם תקנה עולמית!
נ.ב.
לנבערים הידועים המתקשים בהבנת הנקרא:
אשכול זה אינו נוקט שום צד כלל במחלוקת הממונית שנדונה כעת בבתי המשפט. אלא אך ורק בהתעללות באם האלמנה!
העובדה שהיא הפרה (שלא כדין לכאורה) את צוואת המנוח אין בה להצדיק בכי הוא זה את האלימות החסידית החייתית/האופיינית כלפיה.

תוקן על ידי באבא_זוטא ב- 10/08/2021 21:57:29
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2021 11:48 |
|
| |
momeir
| באבא_זוטא כתב: |  |
בֵּן חָכָם יְשַׂמַּח אָב, וּבֵן כְּסִיל תּוּגַת אִמּוֹ |
|
כְּכֶלֶב שָׁב עַל־קֵאוֹ כְּסִיל שׁוֹנֶה בְאִוַּלְתּֽוֹ
תוקן על ידי momeir ב- 12/08/2021 11:49:51
|
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2021 09:02 |
|
| |
ירו_שלמי
| ירו_שלמי כתב: |  |
אני לא מבין על מה המהומה?
החסידים צריכים להחליט האם הם חסידים של האדמו"ר או של האדמורי"ת.
האדמו"ר כתב צואה ברורה שאין עליה עוררין, יכול להיות שהוא אפילו הסתיר זאת מאשתו כיון שהוא ידע את עמדתה.
ומה לעשות שהבעלות על החסידות ועל המבנים הינו שלו ולא שלה, ורק הוא יכול להוריש זאת, ולא היא.
זה שהיא הגיעה ממשפחה עשירה, היא יכולה לקנות בנין ולתת לבן הגדול להנהיג שם את החסידות שלו.
נכון מאוד. השאלה, אם הכל נכון, היא מנקודת מבט של חסיד, אם החסיד לא אמור להתפטר עכשיו.. איך אפשר להעריץ הנהגה כזאת, שישאר עם כל הירושה אבל למה החסידים נשארים? |
|
לאחר העיון.. אני חושב שאין לי מושג מה קורה שם, ולא מספיק בכתבה אחת בכדי לחוות דעה.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2021 08:00 |
|
| |
| דקחר כתב: |  | חַכְמוֹת נָשִׁים בָּנְתָה בֵיתָהּ וְאִוֶּלֶת בְּיָדֶיהָ תֶהֶרְסֶנּוּ (משלי יד, א) |
|
בֵּן חָכָם יְשַׂמַּח אָב, וּבֵן כְּסִיל תּוּגַת אִמּוֹ
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2021 18:00 |
|
| |
| אפיפנס כתב: |  |
לא לוקח צד בעניין.מתרחק מכל הצדדים המעורבים.כל הסיפור הזה, לא משנה מי צודק כי כנראה אף אחד לא צודק, מבאיש את ריח החסידות עד לב השמיים... זה מה שנהיה מרוב החסידויות בשנים האחרונות. מריבות על כבוד, כסף ושליטה. מתפלא אני על החסידים השוטים שבטוחים שרבם הוא קדוש עליון שרואה לנבכי הלב ופועל בשמיים ישועות. כשבפועל ברוב המקרים מדובר בסך הכל בצאצא לקדושים, שקדושתם לא עברה אליו בירושה, שמתנהג בסיאוב, מתלבש בפאר מוגזם בסגנון הפריצים האירופיים, נוסע ברכב מפואר, וכל מה שמעניין אותו זה כבוד. וכבר ראינו עוד הרבה לפני הסיפור הזה איך אדמורים שונים נלחמים, רבים ומנתקים קשר עם אחיהם, עצמם ובשרם, במריבה על עוד נתח מהמוסדות.פשוט מגעיל. ותוהה לעצמי מתי יתעורר הציבור החסידי וילך להידבק באדמורים הקדושים, הפשוטים וצנועי ההליכות הבודדים שעוד נותרו בדור שלנו.
תוקן על ידי אפיפנס ב- 11/08/2021 15:13:06 |
|
ואיך נלחמים בבן דוד שכל חטאו שהוא פתח בית מדרש לאחר 26 שנות התעללות!! אמרה לי בנשקית שתמיד חינכו אותה שיחוס שווה 0ואם אין לפניו 1 נשאר ה0 . אני מכירה מקרוב מקרה על חוזר בשאלה מבית חסדי ותורני מאוד . שהתהליך התחיל אצלו שהוא היה משבק ומקורב לאחד האדמורים!! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2021 17:19 |
|
| |
ירו_שלמי
| timobl כתב: |  |
האדמו"ר כתב צואה ברורה שאין עליה עוררין, יכול להיות שהוא אפילו הסתיר זאת מאשתו כיון שהוא ידע את עמדתה.
ומה לעשות שהבעלות על החסידות ועל המבנים הינו שלו ולא שלה, ורק הוא יכול להוריש זאת, ולא היא.
זה שהיא הגיעה ממשפחה עשירה, היא יכולה לקנות בנין ולתת לבן הגדול להנהיג שם את החסידות שלו.
נכון מאוד. השאלה, אם הכל נכון, היא מנקודת מבט של חסיד, אם החסיד לא אמור להתפטר עכשיו.. איך אפשר להעריץ הנהגה כזאת, שישאר עם כל הירושה אבל למה החסידים נשארים?
אם יש לך טענות על החסידים תפנה אליהם.
|
|
אה.. לא ידעתי שזה פורום סגור לאדמורי"ם בלבד.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2021 15:28 |
|
| |
דיוק:
בהרבה ואולי ברוב המקרים וכו'
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2021 15:23 |
|
| |
| אפיפנס כתב: |  | לא לוקח צד בעניין.
מתרחק מכל הצדדים המעורבים.
כל הסיפור הזה, לא משנה מי צודק כי כנראה אף אחד לא צודק, מבאיש את ריח החסידות עד לב השמיים...
זה מה שנהיה מרוב החסידויות בשנים האחרונות. מריבות על כבוד, כסף ושליטה.
מתפלא אני על החסידים השוטים שבטוחים שרבם הוא קדוש עליון שרואה לנבכי הלב ופועל בשמיים ישועות.
כשבפועל ברוב המקרים מדובר בסך הכל בצאצא לקדושים, שקדושתם לא עברה אליו בירושה, שמתנהג בסיאוב, מתלבש בפאר מוגזם בסגנון הפריצים האירופיים, נוסע ברכב מפואר, וכל מה שמעניין אותו זה כבוד.
וכבר ראינו עוד הרבה לפני הסיפור הזה איך אדמורים שונים נלחמים, רבים ומנתקים קשר עם אחיהם, עצמם ובשרם, במריבה על עוד נתח מהמוסדות.
פשוט מגעיל. ותוהה לעצמי מתי יתעורר הציבור החסידי וילך להידבק באדמורים הקדושים, הפשוטים וצנועי ההליכות הבודדים שעוד נותרו בדור שלנו.
תוקן על ידי אפיפנס ב- 11/08/2021 15:13:06 |
|
בפועל בכל המקרים מדובר בזכר שלרוב מעלתו היחידה היא שהוא יתום.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2021 15:22 |
|
| |
אכן. בעבר הרחוק היו חסידים מתקשרים לצדיק אמיתי וכאשר הי' נפטר היו מתקשרים לבנו כאשר מילא את מקומו כהוגן ובמקרה שהי' לא מספיק הגון למלא מקום אביו נדדו לצדיק אחר.
הבעי' שבדורנו כל "חסידות" היא "קופת חולים" שהנתינים קשורים אלי' בטבורם ואוי לו לפורש.
צריך מסירות נפש כדי לעזוב קופ"ח כזו שבפרישתך ממנה אתה מאבד את: מקום תפילתך החמים והותיק/קמחא דפסחא/ חברים וחיי חברה/תמיכה פה ושם במעגל השנה/גמחי"ם וכדומה ובנישואי הילדים/חברים שהופכים לאויבים/אילוץ לעבור דירה להתרחק מכל הנ"ל/מוסדות לילדים
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2021 15:11 |
|
| |
לא לוקח צד בעניין.
מתרחק מכל הצדדים המעורבים.
כל הסיפור הזה, לא משנה מי צודק כי כנראה אף אחד לא צודק, מבאיש את ריח החסידות עד לב השמיים...
זה מה שנהיה מרוב החסידויות בשנים האחרונות. מריבות על כבוד, כסף ושליטה.
מתפלא אני על החסידים השוטים שבטוחים שרבם הוא קדוש עליון שרואה לנבכי הלב ופועל בשמיים ישועות.
כשבפועל ברוב המקרים מדובר בסך הכל בצאצא לקדושים, שקדושתם לא עברה אליו בירושה, שמתנהג בסיאוב, מתלבש בפאר מוגזם בסגנון הפריצים האירופיים, נוסע ברכב מפואר, וכל מה שמעניין אותו זה כבוד.
וכבר ראינו עוד הרבה לפני הסיפור הזה איך אדמורים שונים נלחמים, רבים ומנתקים קשר עם אחיהם, עצמם ובשרם, במריבה על עוד נתח מהמוסדות.
פשוט מגעיל. ותוהה לעצמי מתי יתעורר הציבור החסידי וילך להידבק באדמורים הקדושים, הפשוטים וצנועי ההליכות הבודדים שעוד נותרו בדור שלנו.
תוקן על ידי אפיפנס ב- 11/08/2021 15:13:06
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2021 14:20 |
|
| |
חַכְמוֹת נָשִׁים בָּנְתָה בֵיתָהּ וְאִוֶּלֶת בְּיָדֶיהָ תֶהֶרְסֶנּוּ (משלי יד, א)
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2021 13:34 |
|
| |
asaf2000
בואו נסגור את העניין אני יתחתן עם האדמורית ואני יהיה האדמור וחאלס מחלוייקעס מה פתאום האדמורות עוברת לבנים ולא למי שמתחתן עם האדמורית ממש לא מבין
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2021 12:13 |
|
| |
ראיתי שהרבנית בוכה איך הבן שלה יכול לשבת על הדם שלה?
והשאלה המתבקשת הינה, איך היא יכולה לרמוס את גופת בעלה?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2021 12:11 |
|
| |
| ירו_שלמי כתב: |  |
נכון מאוד. השאלה, אם הכל נכון, היא מנקודת מבט של חסיד, אם החסיד לא אמור להתפטר עכשיו.. איך אפשר להעריץ הנהגה כזאת, שישאר עם כל הירושה אבל למה החסידים נשארים? |
|
אם יש לך טענות על החסידים תפנה אליהם.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2021 10:51 |
|
| |
momeir
| פלדלפי כתב: |  |
בחסידויות הרומניות יש ערך מיסטי לחפצים של האדמורי"ם הקודמים. יש אמונה שלחפץ יש סגולות כי הם שימשו את האדמו"ר. ללבוש את הקיטל של הסבא הקוה"ט זצוקלל"ה נותן כוחות רוחניים נוספים לאדמו"ר. כך גם לגבי כוס הקידוש ושאר החפצים של השולשלת. חדר קבלת הקהל ספג את הקדושה של האבא והסבא הקודמים. הוא לא יושב שם 'לבד' הם איתו וכו' וכו' הצורך בחדר הקהל ובחצפי האבות הוא חלק מההנהגה האדמורי"ת.
כִּי שְׁתַּיִם רָעוֹת עָשָׂה עַמִּי אֹתִי עָזְבוּ מְקוֹר מַיִם חַיִּים לַחְצֹב לָהֶם בֹּארוֹת בֹּארֹת נִשְׁבָּרִים אֲשֶׁר לֹא יָכִלוּ הַמָּיִם.
|
|
אתה מעלה נושא אחר לדיון! נושא מאוד חשוב ומאוד נכון. אבל הוא לא קשור לפרשה של סדיגורא. אלא להתנהלות ברוב החסידויות (בעיקר הרומניות וחלק מהגליציאניות). האדמו"רות נהפכה לסוג של 'מלוכה' (מונרכיה) עם כל המשמע מכך הן לגבי משפחת המלוכה והן לגבי 'הנתינים' (הוואסלים) מצב היהודים ברומניה ואיכותם הירודה, אולי הצדיקה את תופעת ה'צודיק' שמתנהג כמו מלך, ומשמש כצינור של שפע גשמי לכפריים וכו' וכו'. לא ציפו מה'צודיק' שיהיה תלמיד חכם מופלג, או איש מחשבה וכו' האם זה עדיין רלוונטי גם היום בתנאים האחרים בישראל/ארה"ב/אירופה המערבית ? במציאות נראה לי ש'הנתינים' האיכותיים מחפשים לעצמם סיפוק רוחני ואינטלקטואלי מחוץ למסגרת החסידית הרישמית שלהם.
תוקן על ידי momeir ב- 11/08/2021 10:53:03
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2021 10:32 |
|
| |
פלדלפי
| momeir כתב: |  | האדמו"ר נמדד בגלל ישיבתו על כס אביו? הנהגת חסידו תלויה בחדר קבלת קהל? להיכן נעלמה מידת החסידות? אדמורו"ת מבוססת רק על חפצים? אילו היה רק רוצה להנהיג חסידים יכל לעשות זאת מקרוואן קטן ואפי' מדוכן של פייס....
האמן לי שאילו היה מראה גדלות ומוותר למען השלום היו לו הרבה יותר חסידים זה לא מאבק על נדל"ן. בחסידויות הרומניות יש ערך מיסטי לחפצים של האדמורי"ם הקודמים. יש אמונה שלחפץ יש סגולות כי הם שימשו את האדמו"ר. ללבוש את הקיטל של הסבא הקוה"ט זצוקלל"ה נותן כוחות רוחניים נוספים לאדמו"ר. כך גם לגבי כוס הקידוש ושאר החפצים של השולשלת. חדר קבלת הקהל ספג את הקדושה של האבא והסבא הקודמים. הוא לא יושב שם 'לבד' הם איתו וכו' וכו' הצורך בחדר הקהל ובחצפי האבות הוא חלק מההנהגה האדמורי"ת. |
|
כִּי שְׁתַּיִם רָעוֹת עָשָׂה עַמִּי אֹתִי עָזְבוּ מְקוֹר מַיִם חַיִּים לַחְצֹב לָהֶם בֹּארוֹת בֹּארֹת נִשְׁבָּרִים אֲשֶׁר לֹא יָכִלוּ הַמָּיִם.
|
|
|
|
|