בית פורומים בחדרי חרדים

בסוד קדושים: אלמנת האדמו"ר מדברת על ההתעללות המזעזעת

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/8/2021 14:20 לינק ישיר 

חַכְמוֹת נָשִׁים בָּנְתָה בֵיתָהּ וְאִוֶּלֶת בְּיָדֶיהָ תֶהֶרְסֶנּוּ (משלי יד, א)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/8/2021 15:11 לינק ישיר 

לא לוקח צד בעניין. מתרחק מכל הצדדים המעורבים. כל הסיפור הזה, לא משנה מי צודק כי כנראה אף אחד לא צודק, מבאיש את ריח החסידות עד לב השמיים... זה מה שנהיה מרוב החסידויות בשנים האחרונות. מריבות על כבוד, כסף ושליטה. מתפלא אני על החסידים השוטים שבטוחים שרבם הוא קדוש עליון שרואה לנבכי הלב ופועל בשמיים ישועות. כשבפועל ברוב המקרים מדובר בסך הכל בצאצא לקדושים, שקדושתם לא עברה אליו בירושה, שמתנהג בסיאוב, מתלבש בפאר מוגזם בסגנון הפריצים האירופיים, נוסע ברכב מפואר, וכל מה שמעניין אותו זה כבוד. וכבר ראינו עוד הרבה לפני הסיפור הזה איך אדמורים שונים נלחמים, רבים ומנתקים קשר עם אחיהם, עצמם ובשרם, במריבה על עוד נתח מהמוסדות. פשוט מגעיל. ותוהה לעצמי מתי יתעורר הציבור החסידי וילך להידבק באדמורים הקדושים, הפשוטים וצנועי ההליכות הבודדים שעוד נותרו בדור שלנו.

תוקן על ידי אפיפנס ב- 11/08/2021 15:13:06

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/8/2021 15:22 לינק ישיר 

אכן. בעבר הרחוק היו חסידים מתקשרים לצדיק אמיתי וכאשר הי' נפטר היו מתקשרים לבנו כאשר מילא את מקומו כהוגן ובמקרה שהי' לא מספיק הגון למלא מקום אביו נדדו לצדיק אחר.

הבעי' שבדורנו כל "חסידות" היא "קופת חולים" שהנתינים קשורים אלי' בטבורם ואוי לו לפורש.

צריך מסירות נפש כדי לעזוב קופ"ח כזו שבפרישתך ממנה אתה מאבד את:
מקום תפילתך החמים והותיק/קמחא דפסחא/ חברים וחיי חברה/תמיכה פה ושם במעגל השנה/גמחי"ם וכדומה ובנישואי הילדים/חברים שהופכים לאויבים/אילוץ לעבור דירה להתרחק מכל הנ"ל/מוסדות לילדים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/8/2021 15:23 לינק ישיר 

אפיפנס כתב:
לא לוקח צד בעניין. מתרחק מכל הצדדים המעורבים. כל הסיפור הזה, לא משנה מי צודק כי כנראה אף אחד לא צודק, מבאיש את ריח החסידות עד לב השמיים... זה מה שנהיה מרוב החסידויות בשנים האחרונות. מריבות על כבוד, כסף ושליטה. מתפלא אני על החסידים השוטים שבטוחים שרבם הוא קדוש עליון שרואה לנבכי הלב ופועל בשמיים ישועות. כשבפועל ברוב המקרים מדובר בסך הכל בצאצא לקדושים, שקדושתם לא עברה אליו בירושה, שמתנהג בסיאוב, מתלבש בפאר מוגזם בסגנון הפריצים האירופיים, נוסע ברכב מפואר, וכל מה שמעניין אותו זה כבוד. וכבר ראינו עוד הרבה לפני הסיפור הזה איך אדמורים שונים נלחמים, רבים ומנתקים קשר עם אחיהם, עצמם ובשרם, במריבה על עוד נתח מהמוסדות. פשוט מגעיל. ותוהה לעצמי מתי יתעורר הציבור החסידי וילך להידבק באדמורים הקדושים, הפשוטים וצנועי ההליכות הבודדים שעוד נותרו בדור שלנו.

בפועל בכל המקרים מדובר בזכר שלרוב מעלתו היחידה היא שהוא יתום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/8/2021 15:28 לינק ישיר 

דיוק:

בהרבה ואולי ברוב המקרים וכו'

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/8/2021 17:19 לינק ישיר 
ירו_שלמי

timobl כתב:

אני לא מבין על מה המהומה?

החסידים צריכים להחליט האם הם חסידים של האדמו"ר או של האדמורי"ת.

האדמו"ר כתב צואה ברורה שאין עליה עוררין, יכול להיות שהוא אפילו הסתיר זאת מאשתו כיון שהוא ידע את עמדתה.

ומה לעשות שהבעלות על החסידות ועל המבנים הינו שלו ולא שלה, ורק הוא יכול להוריש זאת, ולא היא.

זה שהיא הגיעה ממשפחה עשירה, היא יכולה לקנות בנין ולתת לבן הגדול להנהיג שם את החסידות שלו.

נכון מאוד. השאלה, אם הכל נכון, היא מנקודת מבט של חסיד, אם החסיד לא אמור להתפטר עכשיו.. איך אפשר להעריץ הנהגה כזאת, שישאר עם כל הירושה אבל למה החסידים נשארים? 

אם יש לך טענות על החסידים תפנה אליהם.

אה.. לא ידעתי שזה פורום סגור לאדמורי"ם בלבד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/8/2021 18:00 לינק ישיר 

אפיפנס כתב:

לא לוקח צד בעניין.מתרחק מכל הצדדים המעורבים.כל הסיפור הזה, לא משנה מי צודק כי כנראה אף אחד לא צודק, מבאיש את ריח החסידות עד לב השמיים... זה מה שנהיה מרוב החסידויות בשנים האחרונות. מריבות על כבוד, כסף ושליטה. מתפלא אני על החסידים השוטים שבטוחים שרבם הוא קדוש עליון שרואה לנבכי הלב ופועל בשמיים ישועות. כשבפועל ברוב המקרים מדובר בסך הכל בצאצא לקדושים, שקדושתם לא עברה אליו בירושה, שמתנהג בסיאוב, מתלבש בפאר מוגזם בסגנון הפריצים האירופיים, נוסע ברכב מפואר, וכל מה שמעניין אותו זה כבוד. וכבר ראינו עוד הרבה לפני הסיפור הזה איך אדמורים שונים נלחמים, רבים ומנתקים קשר עם אחיהם, עצמם ובשרם, במריבה על עוד נתח מהמוסדות.פשוט מגעיל. ותוהה לעצמי מתי יתעורר הציבור החסידי וילך להידבק באדמורים הקדושים, הפשוטים וצנועי ההליכות הבודדים שעוד נותרו בדור שלנו.

ואיך נלחמים בבן דוד שכל חטאו שהוא פתח בית מדרש לאחר 26 שנות התעללות!!
אמרה לי בנשקית שתמיד חינכו אותה שיחוס שווה 0ואם אין לפניו 1 נשאר ה0 .
אני מכירה מקרוב מקרה על חוזר בשאלה מבית חסדי ותורני מאוד .
שהתהליך התחיל אצלו שהוא היה משבק ומקורב לאחד האדמורים!!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2021 08:00 לינק ישיר 

דקחר כתב:
חַכְמוֹת נָשִׁים בָּנְתָה בֵיתָהּ וְאִוֶּלֶת בְּיָדֶיהָ תֶהֶרְסֶנּוּ (משלי יד, א)

בֵּן חָכָם יְשַׂמַּח אָב, וּבֵן כְּסִיל תּוּגַת אִמּוֹ

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2021 09:02 לינק ישיר 
ירו_שלמי

ירו_שלמי כתב:

אני לא מבין על מה המהומה?

החסידים צריכים להחליט האם הם חסידים של האדמו"ר או של האדמורי"ת.

האדמו"ר כתב צואה ברורה שאין עליה עוררין, יכול להיות שהוא אפילו הסתיר זאת מאשתו כיון שהוא ידע את עמדתה.

ומה לעשות שהבעלות על החסידות ועל המבנים הינו שלו ולא שלה, ורק הוא יכול להוריש זאת, ולא היא.

זה שהיא הגיעה ממשפחה עשירה, היא יכולה לקנות בנין ולתת לבן הגדול להנהיג שם את החסידות שלו.

נכון מאוד. השאלה, אם הכל נכון, היא מנקודת מבט של חסיד, אם החסיד לא אמור להתפטר עכשיו.. איך אפשר להעריץ הנהגה כזאת, שישאר עם כל הירושה אבל למה החסידים נשארים? 

לאחר העיון.. אני חושב שאין לי מושג מה קורה שם, ולא מספיק בכתבה אחת בכדי לחוות דעה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2021 11:48 לינק ישיר 
momeir

באבא_זוטא כתב:

בֵּן חָכָם יְשַׂמַּח אָב, וּבֵן כְּסִיל תּוּגַת אִמּוֹ

כְּכֶלֶב שָׁב עַל־קֵאוֹ
  כְּ­סִיל שׁוֹנֶה בְאִוַּלְתּֽוֹ

תוקן על ידי momeir ב- 12/08/2021 11:49:51

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > בסוד קדושים: אלמנת האדמו"ר מדברת על ההתעללות המזעזעת
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.