סיפרו לבית ישראל זצ"ל שהאדמו"ר משה מרדכי מלעלוב זצ"ל מעלה את אביו (שנפטר כבר) לתורה.
"נראה אותו נותן לו הגבה" הפטיר הבית ישראל זצ"ל.
ויפים הדברים גם עבור אחיינו הרב'ה הנוכחי...
נשלח ב-22/8/2021 19:19
אולשטוץ כתב:
momeir
תן לי להגיב רק על הנושא של רב פויגל שפיטרו אותו.
בכל חסידות הדיינים והרבנים וכל שאר האנשים שיש להם משרה תורנית או כל תפקיד ציבורית, כפופים לנשיא-אדמו''ר.
באף חסידות בעולם לא היו מסכימים שיהיה רב בקהילה שיוצא נגד האדמו''ר.
יש "מה" ויש "איך".
בכוונה הדגשתי את המילים : 'צורת ההדחה'
לא מדיחים רב מכובד וותיק , תלמיד חכם מוערך, רב הקהילה כ 40 שנה. בצורה נבזית שכזו. ולא מדובר במישהו שהצטרף לקהילה אלא ק באי הסכמתו להחרים... אי אפשר לטעון שהרב'ה לא יודע. ההכרזה המבישה נעשתה בנוכחותו ובידיעתו!
ללא פלא שחסידיו צריכים להלביש לו תכונות מיסטיות עליונות שאף אחד לא יכול להפריך. הם גם יכולים לטעון שהרב'ה רוכב כל בוקר בשמיים על נחש ענק באורך 10 ק"מ וכל הזיה אחרת. אתה יכול להוכיח שלא ?
נשלח ב-22/8/2021 18:22
momeir
תן לי להגיב רק על הנושא של רב פויגל שפיטרו אותו.
בכל חסידות הדיינים והרבנים וכל שאר האנשים שיש להם משרה תורנית או כל תפקיד ציבורית, כפופים לנשיא-אדמו''ר.
באף חסידות בעולם לא היו מסכימים שיהיה רב בקהילה שיוצא נגד האדמו''ר.
נשלח ב-22/8/2021 17:37
momeir
חריף_ומקשה כתב:
נתקבל באישי מאת הגערער הידוע (ראשוןלציון):
חבל שלא אמרת לי שאתה מעלה לפורום יש לי עוד סחורה לחלוק עם החברה...
עד עכשיו אף פעם לא טענו על הגר"ש משהו בוודאי לא טענו שאינו יודע ללמוד, משפחת אלתר כמו משפחת סולבייציק משופעת בעילויים ובגאונים אין בכך מהחידוש כלל, [אגב כששואלים את השוונצאים שלו למה רק הוא יש עוד משכבת הגיל שלו "בנים של" שראויים גאונים גדולים, חלק עונים מצדינו אפשר לחלק את גור ל7 או8 חלקים יש מספיק לכולם...]
האמת אפשר להביא את הגרא"י והגר"ש בבין הזמנים בקמפים להתקוטט ביניהם הגר"ש שיוצא נגד שיטת הלימוד הבריסקאית ומזלזל בה מול הגרא"י שיוצא נגד שטת הלימוד החזו"א ומזלזל בה יהיה אחלה מעניין צחוקים ודחקות והכל על טהרת הקודש והלמדנות והכשרונות....[מה שכן צריך לחדד את ההבדל ביניהם לא שמעתי שהגרא"י מזלזל בגדולים שלא מדורנו בוודאי לא על הגרע"א...]
אחרי שהוא חוסל סופית בגור הזמן גרמא לתת לשאר הציבור את השרות... תכליס רוצים לעזור לקהילת אכלו לי שתו לי במיתוג שלה,לקהילת החמוצים של "מגיע לו" הוא הרי על הספקטרום של מיילך בידרמן אמנון יצחק והגרא"י דרשן לץ דאחקות,למה לא לעזור לו? הוא לא בר פלוגתא של האדמור מגור בשום צורה עניין בדיוק כמו שהעמידו את השגריר התורכי על ספסל נמוך כך גם אצלו ועדה או קונטרס אנונימי נגדו בשונה מאצל הרב שטיינמן שרבנים וראשי ישיבות יצאו נגד הגר"ש אורבך....חחחח
עוד ועוד פלפולים פולניים עקומים להפליא. סלט שלם של הגיגים סותרים נעדרי לוגיקה בסיסית. באמת חושב שלמישהו יש כוח לקרוא את זה ?? רק תוהה למה תמיד התגובות מעוטרות ב-חחחחחח ?? האין זה מעיד על צחוק חולני שנובע מתסכול ??
גם וגם מעיד על צחוק חולני שנובע מתסכול
נשלח ב-22/8/2021 17:22
חבל שלא אמרת לי שאתה מעלה לפורום יש לי עוד סחורה לחלוק עם החברה...
עד עכשיו אף פעם לא טענו על הגר"ש משהו בוודאי לא טענו שאינו יודע ללמוד, משפחת אלתר כמו משפחת סולבייציק משופעת בעילויים ובגאונים אין בכך מהחידוש כלל, [אגב כששואלים את השוונצאים שלו למה רק הוא יש עוד משכבת הגיל שלו "בנים של" שראויים גאונים גדולים, חלק עונים מצדינו אפשר לחלק את גור ל7 או8 חלקים יש מספיק לכולם...]
האמת אפשר להביא את הגרא"י והגר"ש בבין הזמנים בקמפים להתקוטט ביניהם הגר"ש שיוצא נגד שיטת הלימוד הבריסקאית ומזלזל בה מול הגרא"י שיוצא נגד שטת הלימוד החזו"א ומזלזל בה יהיה אחלה מעניין צחוקים ודחקות והכל על טהרת הקודש והלמדנות והכשרונות....[מה שכן צריך לחדד את ההבדל ביניהם לא שמעתי שהגרא"י מזלזל בגדולים שלא מדורנו בוודאי לא על הגרע"א...]
אחרי שהוא חוסל סופית בגור הזמן גרמא לתת לשאר הציבור את השרות... תכליס רוצים לעזור לקהילת אכלו לי שתו לי במיתוג שלה,לקהילת החמוצים של "מגיע לו" הוא הרי על הספקטרום של מיילך בידרמן אמנון יצחק והגרא"י דרשן לץ דאחקות,למה לא לעזור לו? הוא לא בר פלוגתא של האדמור מגור בשום צורה עניין בדיוק כמו שהעמידו את השגריר התורכי על ספסל נמוך כך גם אצלו ועדה או קונטרס אנונימי נגדו בשונה מאצל הרב שטיינמן שרבנים וראשי ישיבות יצאו נגד הגר"ש אורבך....חחחח
עוד ועוד פלפולים פולניים עקומים להפליא. סלט שלם של הגיגים סותרים נעדרי לוגיקה בסיסית. באמת חושב שלמישהו יש כוח לקרוא את זה ?? רק תוהה למה תמיד התגובות מעוטרות ב-חחחחחח ?? האין זה מעיד על צחוק חולני שנובע מתסכול ??
נשלח ב-22/8/2021 17:20
momeir
גם אני ב"ה לא חסיד גור . ולכן מרשה לעצמי להוריד את הכפפות... עובדתית, ה 'לב שמחה' זצ"ל היה רוב ימיו סוחר קרקעות. נקודה! היה איש מוכשר ומקושר (גם פוליטית) שעשה הון רב והוריש לבנו הרב'ה - הרבה נדל"ן (מאות מיליוני שקלים). זה לא מפריע לרב'ה מגורהנוכחי לבנות לעצמו דירת פאר ע"ח השטחים הציבוריים של החסידות, ואפילו לחיות ברווח ע"ח 'מעמדות' של אברכים עניים, וגם לנסוע ולהתארח ע"ח החסידים האמידים ועוד.... הלב שמחה זצ"ל היה איש חכם שהשאיר את " סיום הש"ס " (תרתי משמע) לאחיו הלמדן הפני מנחם זצ"ל. הלב שמחה היה אדמו"ר אהוב שהשפיע על החסידים טוב. בעיקר בגשמיות (בניית הקריות החסידיות ועוד) ואחיו הלמדן, הפני מנחם זצ"ל , הראש ישיבה , התלמיד חכם שלא היה "פוילישער גנב") דאג בעיקר ללמדנות. והכל בא על מקומו בשלום. לעומת זאת, בשנות מלכותו של הרב'ה הנוכחי , הגר"ש שליט"א נרדף על לא עוול בכפו, הוא נרדף רק כי עובדתית בניגוד לרב'ה , הגר"ש שליט"א הוא תלמיד חכם עצום, למדן ודרשן בחסד, עצם הוויתו של הגר"ש שליט"א שמה את הרב'ה בצל ובכל הקטגוריות. אז מה עושים? מה הפיתרון? רודפים הגר"ש, מנסים בכל דרך לנטרל ולהגביל אותו, להשפיל אותו. על אף שהגר"ש ביטל עצמו בפני הרב'ה, המשיכו להציק לו. והכל כידוע: " נישט אין מיין נאמען " לא נחה דעתו של " הצדיק " עד שביטל את הלימוד בעיון...וסגר לו את הישיבה. עצוב עד מאוד אבל עובדתית, לרב'ה אין מה למכור . מאידך אין לו בעיה לשים עינו וידו על רכושם של אחרים. באימרה: "נישט אין מיין נאמען" אין בעיה לרדוף ולהתאכזר לאלה שאינם חפצים במרותו.לרדוף את החפצים לשמוע ללמוד וללמד..., גם אין לו בעיה לדפוק את היהדות החרדית בשביל אינטרסים צרים שלו. לדוגמא פרשת ראש העיר ברקת ועוד מה הפרשנות שלך לצורת ההדחה של הרב פויגעל במעמד החופה, קבל עם ועולם ? "על הרצף" זה לימוד זכות... כל פרשנות אחרת גובלת אפילו בפלילים...
תוקן על ידי momeir ב- 22/08/2021 17:32:57
נשלח ב-22/8/2021 14:38
הגיוני100
momeir כתב:
גם לי כתב וכותב 'ראשון לציון' את ההבלים שלו.
ההבדל בין ה רב'ה לבין הגר"ש ברור וגלוי לעין. אלפים מכל החוגים צמאים לשמוע את הגר"ש. . בכל סעודה שלישית, לעבר לחסידי גור , מאות 'מבקשים' נדחקים לשמוע את דברי תורתו של הגר"ש. ואצל בן דודו מי שנשאר זה רק מפחד! שטפו להם את המוח שהרב'ה ישנלו רוח הקודש. הוא משוטט בשמיים ועוד הבלים. אילו הוא היה ת"ח ניחא. אבל כל בד דעת אובייקטיבי מבין שמדובר במקרה הטוב במישהו שנמצא על הרצף האוטיסטי ובמקרה הגרוע בנרקסיסט אכזר.
ראשית להבהרה "אינני חסיד גור" ואף אני מחבב את הגר"ש שאינו צריך את הסכמתי כלל וכלל.
אבל לא כותבים על גדול בישראל בשפה כזו (רצף .... וכו') אין כותבים על אף יהודי בשפה זו קבל עם ועולם, ברייש גלי. ובודאי לא על אדם שרבים חוסים בצילו, גם אם הוא מאוד מרגיז ואף מכעיס אותך. גם כשאנו כועסים אנו נשארים בני אדם - ויותר מכך יהודים, ויותר מכך חרדים, וזה בהחלט מחייב גם בשעות ובדברים מורכבים.
ואינני חושב כי האדמו"ר מגור זקוק להסכמתי, אבל אני יודע כי הוא ישב שנים רבות בשטיבל שלו בבני ברק ולמד כל היום, ולכן בוודאי הוא יודע ספר ואף יותר מכך, ואני בהחלט חושב כי במקומות החסידים לא הראו את הידע בתורה לכל אחד,וכידוע על אביו הלב שמחה מגור, שתמיד החביא את עצמו, וכפי שקרא לו האדמו"ר מצאנז "אפולישע גנב" (שגונב את דעת הבריות שחושבים שאינו יודע ללמוד ואינו לומד)
נשלח ב-22/8/2021 14:19
גם לי כתב וכותב 'ראשון לציון' את ההבלים שלו.
ההבדל בין ה רב'ה לבין הגר"ש ברור וגלוי לעין. אלפים מכל החוגים צמאים לשמוע את הגר"ש. . בכל סעודה שלישית, לעבר לחסידי גור , מאות 'מבקשים' נדחקים לשמוע את דברי תורתו של הגר"ש. ואצל בן דודו מי שנשאר זה רק מפחד! שטפו להם את המוח שהרב'ה ישנלו רוח הקודש. הוא משוטט בשמיים ועוד הבלים. אילו הוא היה ת"ח ניחא. אבל כל בד דעת אובייקטיבי מבין שמדובר במקרה הטוב במישהו שנמצא על הרצף האוטיסטי ובמקרה הגרוע בנרקסיסט אכזר.
נשלח ב-22/8/2021 12:34
איזו אכזבה מהטיפשות שלך כל מה שהצלחת לקרוא בחוברת זה הדברים הידועים לכולנו גור כת אלימה בלה בלה פקה פקה...רק לדעות הקדומותשלך קיבלת אישוש?לא הצלח לקרוא כלום על שאול אלתר?הוכת בסנוורים? אני למדתי שיש מתחרה לגרא"י סולבייציק עם הפה הגדול על רבנים,על הפרובוקציות... יש עוד ת"ח יהירים עם פה ג'ורה יש עוד "רבנים" עם מופעי ליצנות וסטנדאפ יש מתחרים לאמנון יצחק.... אם לא התחברת לצד "המוסרי" והצדקני שלו לפוזה הצבועה עד עכשיו ולא הצטרפת לקהילה אולי זה הזמן אולי תתחבר למופעי הפה הגדול שלו?לקלות ראש שלו? אתה הרי חרדי מודרני... איך שלא יהיה כפי שאמר הרב והדיין של קהילתו ניסיון הפוטש לא צלח אין אלימות לה ציפינו למרות הפרובקציות הבלתי נגמרות אותם יזמנו , אין התייחסות של האדמור ומשפחתו, הם לא באותו לוול...זה הוא מול איזו ועדה חחחחחחחחחח ואחרי הכל ממאבק על שטעלע שאותה רצינו קיבלנו מאבק ערכי... מה לעשות כואב הלב אבל הרבי חכם ממנו ועולה עליו עשרת מונים...
נו נו לפחות יש פה הודאה מהגערער שהגר"ש שווה משהו. שהוא מתחרה ראוי להגרא"י סולובייצ'יק. זה בהחלט התקדמות.
נשלח ב-22/8/2021 10:33
מאמר המערכת לא מתבייש לכתוב כי קהילת הגר"ש "מנצלים את האיפוק והצייתנות של אנ"ש נוכח הוראת הועדה שלא לנהוג באלימות.."