שאלה פשוטה: דופק שנורר על דלת ביתכם ומבקש תרומה כדי לפרנס את משפחתו. הוא צעיר ובריא וחסון וגם יש לו ידע מתאים ואתם מציעים לו עבודה קלה ונקיה בה יתפרנס בכבוד. אבל הוא אומר: לא מתאים לי. בא לי לשנורר יותר מאשר לעבוד בעבודה מסודרת, כי ככה. אתם מרחמים עליו קצת ונותנים לו כמה שקלים. אבל הוא דורש 'לא פחות מאלף'. למה? ככה. כי הוא רוצה, ויש לו משפחה. אתם מרחמים עליו יותר ואולי גם על בני משפחתו המסכנים, ושוקלים לתת לו את מה שהוא דורש. ואז מגיע יהודי זקן חלש ונכה, חולה ומלומד בייסורים ובקושי רב מצליח להוציא כמה מילים מקוטעות בהם הוא מסביר את רוע גורלו. לו באמת אין כל דרך להתפרנס מעצמו. לכם יש רק סכום אחד לתת, לחלק אותו בין שניהם זו לא אופציה.
עכשיו תקראו שוב את מה שכתבתם למעלה. נראה הגיוני???
יש לי דז'ה וו מקיצוצי הסבסודים למעונות של ליברמן..
נשלח ב-6/10/2021 14:16
hhaavv
אדם_ה1 כתב:
שאלה פשוטה: דופק שנורר על דלת ביתכם ומבקש תרומה כדי לפרנס את משפחתו. הוא צעיר ובריא וחסון וגם יש לו ידע מתאים ואתם מציעים לו עבודה קלה ונקיה בה יתפרנס בכבוד. אבל הוא אומר: לא מתאים לי. בא לי לשנורר יותר מאשר לעבוד בעבודה מסודרת, כי ככה. אתם מרחמים עליו קצת ונותנים לו כמה שקלים. אבל הוא דורש 'לא פחות מאלף'. למה? ככה. כי הוא רוצה, ויש לו משפחה. אתם מרחמים עליו יותר ואולי גם על בני משפחתו המסכנים, ושוקלים לתת לו את מה שהוא דורש. ואז מגיע יהודי זקן חלש ונכה, חולה ומלומד בייסורים ובקושי רב מצליח להוציא כמה מילים מקוטעות בהם הוא מסביר את רוע גורלו. לו באמת אין כל דרך להתפרנס מעצמו. לכם יש רק סכום אחד לתת, לחלק אותו בין שניהם זו לא אופציה.
עכשיו תקראו שוב את מה שכתבתם למעלה. נראה הגיוני???
יש לי דז'ה וו מקיצוצי הסבסודים למעונות של ליברמן..
זה היה אולי נכון אילו היינו בסקנדינביה (גם שם כנראה יודעים לכבד את חשיבותה של מורשת ותרבות וכו'), אבל לא בארץ, בה נקבע רשמית בחוק טל שללימוד תורה יש ערך-על, ולכן יש להתייחס אליו בהתאם. ברור שחרדי שלא עושה דבר, לא מגיע לו סבסוד, אבל חרדי שאשתו עובדת ב-100% משרה והוא לומד תורה, לא מגיע לו פחות מזוג שכל אחד מהם עובד רק 50% משרה.
נשלח ב-6/10/2021 14:51
וכמה מקבלי חיסונים מתו לאלתר אחרי החיסונים
נשלח ב-6/10/2021 14:54
פאת_השולחן כתב:
וכמה מקבלי חיסונים מתו לאלתר אחרי החיסונים
יש לי השקעה מצויינת להציע לך! 500% תשואה חודשית - מובטחת! מומחים מהשורה הראשונה חתמו עליה בעיניים עצומות. דבר איתי אם אתה רציני ויש לך כסף.