| נשלח ב-17/10/2021 06:27 |
|
| |
מה רוצים מדידי פון?
מאת מענדי גרוזמן מה היה קורה לו מסעדה בבני ברק הייתה מחליטה להפסיק להישמע להוראות הכשרות? התעודה הייתה מוסרת. הרב היה מפרסם מודעה כי מחנות פלונית ברחוב פלוני הוסרה ההשגחה. כמות הנכנסים למסעדה הייתה צונחת ברגע. המסעדה הייתה נאלצת להחזיר את התעודה או להיסגר. וזהו. אבן אחת לא הייתה מורמת. למה? כי הציבור בבני ברק רוצה לאכול כשר. עניין של ביקוש. אז מדוע אותו נוהל פשוט לא מופעל גם כלפי חנויות הסלולר, מה מלמד אותנו הטררם סביבן בחודשים האחרונים? שהציבור רוצה לרכוש את מה שהחנויות מציעות למכירה. אין כאן דרישה ציבורית אלא הפעלת כוח על ידי מעטים. לכן, כשהמגנים על המאבק האלים טוענים "תנו לציבור החרדי לחיות את חייו כרצונו", כל שנדרש הוא להפנות כלפיהם בחזרה את אותן המילים בדיוק: תנו לציבור החרדי לחיות את חייו כרצונו. ולמה זה, האם הציבור הבני ברקי מעוניין בסמארטפונים פרוצים? לא. פשוט החנויות הללו לא מוכרות סמארטפונים פרוצים. חשוב לדייק שהמלחמה לא סובבת סביב זה. חטאם של החנויות הוא שהן מוכרות מכשירים מוגנים, של "הדרן" או "נתיב" וכדומה, והגוף המתקרא "וועדת הרבנים לענייני תקשורת", שלא מוכן שיתקיימו לצידו מערכות סינון אחרות, מגן בחרמה על הבלעדיות שלו בשוק. זה כל הסיפור. נשלח מהאנדרואיד שלי
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/10/2021 11:28 |
|
| |
הבעיה של ועדת העסקנים לענייני תקשורת, היא שמדובר בקבוצת עסקנים שתלטנית, עם תאוות בצע מחפיר, שמצאו דרך איך להשתלט על מגזר החרדי, ולנהל לו את אורחות חיים, ולשווק לו רק מה שהוא מצליח לגזור קופון, ובכן על עצם העניין, אין ספק שנושא פרצת והתקדמות הטכנולוגיה, היא סכנה קיומית למגזר החרדי, ואין ספק שחייבים למצוא פתרונות איך למנוע זליגת תוכן, ושאר מרעין בישין, של עולם הטכנולוגיה למגזר, אבל במקום שיהיה גוף או גופים מפקח/ים חיצוני/ם שייתן פתרון פיקוח נקודתי על כל תחלואי הטכנולוגיה, כדוגמת פתרונות כשרות על כל נושא המאכלים, הם החליטו להשתלט על כל נושא הטכנולוגיה משיווק מכשרים ועד ניהול עסקים, עם החלטות דורסניות, על כל נושא, צורת המכשירים, ושימוש בטכנולוגיה, גם על נושאים שאין בזה שום קשר לבעיות הטכנולוגיה, למשל מה הקשר בין מכשיר עם מצלמה לתחלואי הטכנולוגיה? או בתחילת הדרך שלא היה אופציה של הקלטה עם המכשיר וכו' וכו', או לרצון אלבום בתחילת הדרך לשווק מסכים שחור לבן, במקום לנסות לפתור רק את הבעיות לקחו על עצמם את כל ההשתלטות על המגזר מה לשמוע ומה לא לשמוע, אני לא מדבר על תוכן מלולך וכדומה, אבל על שאר הדברים, על סמך מה אתה מחליט שאסור לי לשמוע קווי נייעס וכדומה, ולכן הם מאסו את עצמם על הציבור. נשלח מהאנדרואיד שלי
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2021 21:48 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  |
לפתוח בחוק את הניוד למספרים כשרים.
זה הדבר היחידי שיפתור את הבעיה. |
| חייבים לפנות לגורמים הרלוונטיים בנושא כדי לקדם א'זה במהירות האפשרית.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2021 21:11 |
|
| |
| לךתדע1 כתב: |  |
לפתוח בחוק את הניוד למספרים כשרים.
|
|
זה הדבר היחידי שיפתור את הבעיה.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2021 15:44 |
|
| |
| גרשום כתב: |  | מדובר בקרטל שחייב להיות מטופל במישור הפלילי לא ברור לי מדוע המשטרה משתהה בטיפול בעבריינים האלה
אזלת ידה של המשטרה מורגשת בכל מקום ולא רק כאן. גם תושבי הנגב חשים שאין להם משטרה שתגן עליהם מפני הבדואים שהשתלטו על חבל ארץ זה, שלא לדבר על הפשיעה הגואה בחברה הערבית שהיא כמו במערב הפרוע. גם התושבים בערים המעורבות הופקרו בידי המשטרה לחסדי שמיים במהומות שהתחוללו בשומר חומות.
גם העדויות בועדת החקירה לאסון מירון מציגות תמונה עגומה של משטרה דפוקה שתיפקדה באופן שלומיאלי.
הגוף המושחת המתקרא ועד הרבנים לענייני תקשורת, צריך לעבור מן העולם. יש להאיץ את תהליך המשפטי של פירוקו שמתנהל בעצלתיים.
|
| פירוקה של הוועדה לא תביא מזור לבעיה המושחתים העבירו את הפעילות לחברות פרטיות כדי להסתיר מידע הכנסות וכו לכאורה. יש גם לטפל בחברות התקשורת שמשתפות פעולה עם המושחתים שמפעילים חוליות טרור לכאורה נגד בעלי החנויות שרוצות להתפרנס בכבוד. העצה היחידה למגר את התופעה 1. לפתוח בחוק את הניוד למספרים כשרים.2 להטיל קנסות של מאות מיליוני שקלים על חברות תקשורת שישתפו פעולה עם כל מיני וועדות וחוליות טרור למיניהם לכאורה. מאסרים ממושכים לחוליגנים ועל ראשי חברות תקשורת שישתפו פעולה בין היתר. אסור בתכלית האיסור שהחברות יתנו לוועדות האלה להחליט איזה מספר לחסום ואיזה לא: כל עוד שמדובר ביעדים לגיטימיים, אסור שיהיה בידי אף אחד היכולת לחסום את הגישה ליעד.
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 17/10/2021 16:16:16
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2021 15:40 |
|
| |
| ליאתליאת כתב: |  | | נאמר כאן שהיום מחזיקי הסמארטפונים מתקרבים ל30% מכלל המגזר החרדי , אני שואלת האם הכוונה למגזר החרדי העולמי או הארצי ??? איך שלא נסתכל על זה , זה לא מדוייק , בטח לא לכלל האוכלוסייה החרדית בעולם . הייתי שותפה בפורום של חוצניקיות תקופה ארוכה , אין לי נתונים מדוייקים , אך אני משערת שלפחות 40% היו חסידיות , מדובר בפורום גדול ואני מאמינה שמיעטתי באחוזים שרשמתי כאן ... |
|
התייחסתי רק לחרדים בארץ. בחו"ל כמעט לכולם יש סמארטפון.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2021 15:38 |
|
| |
| פלדלפי כתב: |  |
| חריף_ומקשה כתב: |  |
| פלדלפי כתב: |  | מספיק סיור קצר בדווידקה להבין מה עובר על הציבור החרדי ...
אפשר לקרוא לזה כיכר הפלפונים.. וכל החניות מפוצצות בחרדים |
זה לא חדש. ועדיין חשוב להדגיש כי רוב מוחלט של המגזר החרדי *אינו* מחזיק בסמארטפונים. אולי היום מחזיקי הסמארטפונים מתקרבים ל30% מכלל המגזר הרחב שכולל בעלי תשובה, ספרדים בפריפריה, חב"ד, ברסלב וכדו'. אבל בקרב שאר המיינסטרים החרדי, ככל הנראה שיעור מחזיקי הסמראטפונים יורד בכחצי. |
תשובה חרדית קלאסית.... זה לא אנחנו... זה ספרדים ובעלי תשובה ב"ה רוב רובו של הציבור החרדי עם פלפון כשר (או לפחות אחד כשר) אבל עדיין החניות האלו מפוצצות בבחורי ישיבה בחסידים ובליטאים מודרנים
חצי מנשות האברכים שעובדות בהייטק \משרדי ממשלה מחזיקות מסטמרפון מוגן כמעט כל העסקנים\חברי עירייה\עיתונאים חרדים מחזיקים אחד כזה
|
|
1) מבחינתי אין שום בעיה עם סמארטפון מסונן. להפך, אשמח מאוד זה יהיה מקובל במגזר החרדי. זה יקל עלי את החיים שאוכל לשלוח\לקבל הודעות מהמשפחה והחברים במקום להתקשר\לענות לשיחות. 2) אפשר להתעלם מהמציאות, אבל אין ספק שבציבור האשכנזי הוותיק יש *פחות* סמארטפונים מאשר שאר המגזר. וכאמור עדיין הרוב המוחלט במגזר מחזיק אך ורק מכשירים כשרים.
תוקן על ידי חריף_ומקשה ב- 17/10/2021 15:38:40
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2021 15:35 |
|
| |
צבועים רשעים שרק כסף מעניין אותם !!
הועדה הזאת היא סמל הצביעות והשחיתות והגזל!! לא מובן לי איפה משרד התיקשורת ??, ולמה הוא לא סגר את הועדה אחרי כל התנהלות הבעייתית שלהם !! הצביעות ורוע זועק לשמים !!! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2021 15:28 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | מדובר בקרטל שחייב להיות מטופל במישור הפלילי לא ברור לי מדוע המשטרה משתהה בטיפול בעבריינים האלה. כקונטרה, חייבים לארגן הפגנות ליד החנויות שהבעלים נכנעו לוועדה...
ה'רשות להגבלים עסקיים' יושנת עמוק. מינהל הפיקוח והאכיפה במשרד התקשורת גם כן שקוע בתרדמה עמוקה. לא ממש אכפת להם שהחרדים סובלים.. |
| לצערי אתה צודק בכל מילה!
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2021 14:39 |
|
| |
זה נכון שהיום רבנים מפחדים לצאת נגד חוסר צדק אם ישנו כזה , לא רק בעניין הפלאפונים אלא בעוד הרבה נושאים כואבים מאוד . אין צורך להציג טענות בפני אף אחד , לכל אדם יש זכות בחירה ואיתה הוא צועד בדרכו . אף אדם לא אמור לחנך אף אחד !!! נאמר כאן שהיום מחזיקי הסמארטפונים מתקרבים ל30% מכלל המגזר החרדי , אני שואלת האם הכוונה למגזר החרדי העולמי או הארצי ??? איך שלא נסתכל על זה , זה לא מדוייק , בטח לא לכלל האוכלוסייה החרדית בעולם . הייתי שותפה בפורום של חוצניקיות תקופה ארוכה , אין לי נתונים מדוייקים , אך אני משערת שלפחות 40% היו חסידיות , מדובר בפורום גדול ואני מאמינה שמיעטתי באחוזים שרשמתי כאן . אני לא חושבת שזה נכון "לפשוט את טלפינו" ולומר כשרים אנו , אלא להיות מינימום כנים עם עצמנו ולומר שזה באמת לא בסדר ולקוות להיות במקום יותר טוב . אחרי הכל אנחנו חייבים דין וחשבון רק לבורא עולם . זאת דעתי בכל אופן ...
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2021 14:00 |
|
| |
אולי כדאי לשלוח את הטענות שתובים פה
לכל הרבנים הידועים במעטפה סגורה ושהם יפתחו זאת ולא אנשי ביתם
אולי זה יעזור
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2021 13:59 |
|
| |
כל רב מפחד לומר את מה שכתוב למרות שזה צודק כי מיד יעשו לרב זה מלחמה נגד הבית שלו ובכל מקום שהוא נמצא
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2021 13:09 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | מספיק סיור קצר בדווידקה להבין מה עובר על הציבור החרדי ...
אפשר לקרוא לזה כיכר הפלפונים.. וכל החניות מפוצצות בחרדים
זה לא חדש. ועדיין חשוב להדגיש כי רוב מוחלט של המגזר החרדי *אינו* מחזיק בסמארטפונים. אולי היום מחזיקי הסמארטפונים מתקרבים ל30% מכלל המגזר הרחב שכולל בעלי תשובה, ספרדים בפריפריה, חב"ד, ברסלב וכדו'. אבל בקרב שאר המיינסטרים החרדי, ככל הנראה שיעור מחזיקי הסמראטפונים יורד בכחצי. |
|
למה לטמון את הראש בחול ? , לטפוח לעצמך על השכם ולומר אנחנו בסדר ??? . עם כל הכבוד ובלי לפגוע , אני לא מוצאת שום הבדל בין אחד שיש לו סמארטפון לבין אחד שמחובר לרשת בדרך אחרת , ואל תגיד לי שיש לך מחשב מסונן בעבודה , זה ממש לא משנה . ולו רק מ"חדרי" אפשר להגיע רחוק מאוד וד"ל . ואני כבר לא מדברת על שריפת זמן וביטול תורה .
תוקן על ידי ליאתליאת ב- 17/10/2021 13:09:59
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2021 12:30 |
|
| |
יש במרכז בני ברק בצנטרום של הצנטרום, מעדנייה שאין לה הכשר ! ! !
היא מוכרת בצורה הזאת כבר עשרות שנים,
ולמה?
כי היא הצליחה ליצור לעצמה כמות לקוחות שסומכת על הצבע של הזקן של בעל הבית,
האם הרבנים יצאו נגדה?
לא ! ! !
למה?
כי היא לא מפריעה לאף אחד,
כנ"ל יש כמה צ'ונטיות שבעיר,
גם הן ללא הכשר,
ומי שקונה גם במעדנייה וגם בצ'ונטיות הללו עובר על ההלכה,
וזה ממש לא בסדר,
אבל אין נגדם הפגנות,
דידיפון לא מוכר מכשירים לא כשרים,
והוא גם לא היחידי בעיר שמוכר את הפלאפונים הללו,
יש עוד כמה........
למה יוצאים רק נגדו?
אין לי מושג ואין לי הסבר הגיוני.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2021 12:09 |
|
| |
פלדלפי
| חריף_ומקשה כתב: |  | מספיק סיור קצר בדווידקה להבין מה עובר על הציבור החרדי ...
אפשר לקרוא לזה כיכר הפלפונים.. וכל החניות מפוצצות בחרדים
|
תשובה חרדית קלאסית.... זה לא אנחנו... זה ספרדים ובעלי תשובה ב"ה רוב רובו של הציבור החרדי עם פלפון כשר (או לפחות אחד כשר) אבל עדיין החניות האלו מפוצצות בבחורי ישיבה בחסידים ובליטאים מודרנים
חצי מנשות האברכים שעובדות בהייטק \משרדי ממשלה מחזיקות מסטמרפון מוגן כמעט כל העסקנים\חברי עירייה\עיתונאים חרדים מחזיקים אחד כזה
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2021 11:54 |
|
| |
| לךתדע1 כתב: |  | | מדובר בקרטל שחייב להיות מטופל במישור הפלילי לא ברור לי מדוע המשטרה משתהה בטיפול בעבריינים האלה |
|
אזלת ידה של המשטרה מורגשת בכל מקום ולא רק כאן. גם תושבי הנגב חשים שאין להם משטרה שתגן עליהם מפני הבדואים שהשתלטו על חבל ארץ זה, שלא לדבר על הפשיעה הגואה בחברה הערבית שהיא כמו במערב הפרוע. גם התושבים בערים המעורבות הופקרו בידי המשטרה לחסדי שמיים במהומות שהתחוללו בשומר חומות.
גם העדויות בועדת החקירה לאסון מירון מציגות תמונה עגומה של משטרה דפוקה שתיפקדה באופן שלומיאלי.
הגוף המושחת המתקרא ועד הרבנים לענייני תקשורת, צריך לעבור מן העולם. יש להאיץ את תהליך המשפטי של פירוקו שמתנהל בעצלתיים.
|
|
|
|
|