בית פורומים בחדרי חרדים

מזכיר הוועדה במכתב סודי ביותר למורינו שלמה צבי מגור

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-22/10/2021 01:47 לינק ישיר 
מזכיר הוועדה במכתב סודי ביותר למורינו שלמה צבי מגור

מחילה על צורת הכתב והעימוד, מדובר בהעתק הדבק ממסמך עם הלוגו של ''מגן בעדי'' [לשמירת דרכנו ונפש עוללנו]
ההדגשות אינן במקור.

בס"ד פנימי / סודי ביותר לכבוד מורינו שלמה צבי שליט"א מצו"ב דו"ח החובות של העמותה ]מסילות ישראל[ שכבר עומד היום על סך 000,000,1( ₪ צרפתי מסמך מפורט
( כפי שמובן מאיליו העמותה באופן רשמי נמצאת בפלוס מסיבות מובנות. אך החובות וכל ההוצאות התנהלו במגביל בקופה נפרדת )רוב ההוצאות של השנה האחרונה לא תאמו את אופי פעילות העמותה.( ולכן צריך לעשות הכל להגדיל את יעד המגבית של "מגן בעדי" ליעד גבוה יותר כדי לכסות חובות אלו, שכעת אין מי שיכסה אותם והאיחוד לא מוכן בשופו"א לקחת על עצמו. כידוע העמותה עסקה בשנה האחרונה בהמון פעילויות קריטיות להצלחת המאבק בתביעות ואף עורך דין לא עובד חינם ויש לי התחייבויות אישיות גם כן. הטענה בדבר המשכורות הנפוחות היא שקרית, משכורת ממוצעת היום במשק היא 000,10 ₪ ואי אפשר לדרוש מאנשים שמשקיעים יום ולילה ושעות נוספות לפעול במשכורת נמוכה מהממוצע. בעזרת ה' לאחר הצלחת המגבית של מגן בעדי נוכל לשבת מחדש על המשכורות ולסדר שאכן לא יהיה בזבוז בכספי ציבור של אנ"ש שאכן קורעים מפת לחמם למען המטרה הקדושה. צריך להפעיל המון עידוד ולחץ בשיטבלך כדי להצליח כי התחושה שה'עוילם' קצת אדיש, ואולי כדאי להביא לשון מהקו"פ שיבינו שזה מאוד חשוב, אפילו יותר מהאיחוד ויתאמצו יותר. חשוב להציג לציבור )בניגוד לשמועות שהם מפיצים( כי מדובר במאות בחורים שזקוקים לתמיכת יאספיני ובאמצעות מגבית 'מגן בעדי' נוכל לסייע להם, והסיבה שהציבור מכיר רק בודדים, משום שזה ההוראה מלמעלה לעשות הכל בצנעה ומאחורי הקלעים מפני כבוד הבריות. ואולי לנציגים עצמם ניתן לומר מפורשות כי רוב הפעילות סמויה מפני שמדובר בהורים שעדיים לא עברו ובכדי שההורים לא יפריעו לכך. אני מבקש בכל לשון של בקשה שהכסף הראשון שיכנס יועבר לכיסוי החובות ולאחמ"כ לפעילות ולתוכניות השונות שדוברו. ואני בטוח שגם בקו"פ יורו כך אם תרצו לשאול. בתודה מראש והערכה ישראל ינקלביץ מזכיר הועדה ומנהל מגן בעדי בשיתוף - עמותת מסילות ישראל ]580677659]

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/2/2022 15:49 לינק ישיר 

פיינשמקער כתב:
חצינזק כתב:

בס"ד                                                       

יאספני

ארגון "מגן בעדי" למען יתומים חיים מאנ"ש 

הוראות והנחיות למשגיחים וצוותי הישיבות   סיכום מהועידה עם ר 'אברהם בנימין זילברברג שליט"א

1.       את הועידה החשובה כיבד בנוכחותו מורינו ר' שלמה צבי שליט"א ויש בזה ללמד אותנו על החשיבות הרבה שמייחסים לפעילות בקו"פ וכך יש להתייחס לכל ההוראות שנמסרו.

2.       המסר של מורינו שלמה צבי מהקו"פ: כי עתה עת לעשות לה' הפרו תורתיך וכל השיקולים האחרים נדחים בשעה זו ואצ"ל כיבוד אב ואם או מצות חשובות אחרות –כאשר עיקרי היהדות בסכנה, כשיש סכנה בורחים ולא חושבים.

3.       צריך לדאוג שלכל בחור שהוריו עברו  יוצמד מחנך שיהיה אתו בקשר וגם ינהל מעקב אחריו עם מי הוא מסתובב ,במקרים קודמים שמשגיחים נמנעו מלהשגיח הבחורים נעלמו ביום בהיר ואז התברר כי היו בקשר עם גורמים שליליים שגרמו לכך ,השגחה זו היא קריטית להצלחת המאבק.  באותם דרכים יש לפעול גם אצל בחורים שבמשפחתם המורחבת יש כאלו שהלכו "לשם."

4.       יש למנוע בכל מחיר כל קשר של הבחורים האלו עם גורמים אחרים שמחוץ לכותלי הישיבה גם כאלו שמכונים אנשי מקצוע או מטפלים בין אם הם היימישע או לא, לפעמים היימישע זה גרוע יותר כאשר אלו עלולים להיות שמאלנים שעדין נמצאים בתוכנו ומחריבים את הבית מבפנים וכבר גרמו בעבר נזק רב.

5.       אין לאפשר לבחורים אלו להסתובב במקומות אחרים גם לא אצל משפיעים אחרים, טישים ובאטעס, למרות שבעקרון אין התנגדות לכך בקו"פ, אצל בחורים אלו זה פתח מסוכן שעלול לגרום להם לחשוב מחדש או לפגוש אנשים שיקררו אותם.

6.       עיקר תפקידו של המשגיח האחראי זה לשמור על קשר רצוף עם הבחור, לשכנעו ולעודדו להיות כמה שפחות בקשר עם ההורים, וגם כאשר נאלץ יהיה זה קשר טכני ,להדריכו למעט בשיחות טלפון, בשבתות חופשה למצוא פתרונות חילופיים. על אף הכל לשמור על קשר טכני מינמאלי כדי לא לגרום למשבר שעלול לגרום ההיפך מהמטרה. יש לאמץ אצל הבחור גם בדיבורים ועיקר ברגש יצירת קשר רגשי עם הורה חילופי במקום האב לפי העניין. סבא או דוד אח או משגיח –שהבחור ירגיש שיש לו הורה מאמץ. לגבי האמא לא שייך כמובן אז צריך לאפשר יותר קשר עם האם ,למשל שכאשר מתקשר הביתה או צרך משהו זה יהיה דרך האמא ולא האבא, ממילא הקשר עם האמא יהיה קצת יותר. הכל לפי ראות עיני המורה.

7.       בחור שעדיין לא השתדך ואנו עדיין זקוקים לקשר של ההורים כדי לא לקלקל את התדמית של הבחור אצל משודכים, לכן יש ללכת בין הטיפות מבלי לותר על העקרונות.

8.       יש להבטיח לבחור כי בע"ה ידאגו לו כלכלית ולשידוך טוב ולשדלו שההורים בסוף ישתפו פעולה, להביא דוגמאות ,ולדחות על הסף דוגמאות הפוכות. יש להשתדל להמנע מהבטחות מחייבות, כי לעת עתה אין בידי הארגון את היכולות ואולי בעתיד.  )וזאת למרות המגבית הקרובה - כאשר מרבית הכספים נועדים לכסות חובות של תביעות סרק של הצד השני, וכן הדפסת חומרים והתארגנות וכו'(. ההערכה היא כי בקרוב יאספיני יכיל עוד עשרות בחורים ולא ניתן מראש לקחת ע"ע התחייבויות, אך ניתן בהחלט לעודד כי יש רצון וכוונה לסייע גם כלכלית בהקמת הבית על אדני החסידות לפי הצורך. ועפ"י הוראת רב משום דרכי שלום וצורך שעה מותר אף לגזם בדברים אלו שהם הצלת נפשות כפשוטו. כדי לסיים כל שיחה בחיזוק שהכל שוה לעשות רצון צדיק ושזה הקרבה ומסירות נפש עבור גער והרבי שליט"א.  

בשורה האחרונה התפלק לו לנואף הטמא מברוקלין וחשף שזה זיוף זול.
"גער"... כן, בטח...
ומרן הגר"ע יוסף היה בטח חותם בתור "הרבובדיה".

נשלח מהאנדרואיד שלי

אמי פלמור אמרה השבוע, שהגוף היחיד המתפקד, זה התקשורת.

אז כן. הנואף הטמא מברוקלין, הוא כלי התקשורת היחיד שמסוגל להביא לציבור מידע על חוטפי ילדים וכו'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/2/2022 13:55 לינק ישיר 

הנה אברהם בנימין זילברברג בשיחה לפני שנה מסית בחור לעזוב את הבית אם אביו יפרוש מגור.
אם זה היה יוצא אל הפועל הייתם שומעים מן הסתם על "אירוע פנים משפחתי" ועל "הורים מתעללים".
אברהם בנימין זילברברג מתעלל באכזריות סדיסטית באמא שבורה שבנה עזב את הבית, בעוד "אירוע פנים משפחתי שלא קשור לגור"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/2/2022 13:40 לינק ישיר 

חצינזק כתב:

בס"ד                                                       

יאספני

הוראות והנחיות למשגיחים וצוותי הישיבות   סיכום מהועידה עם ר 'אברהם בנימין זילברברג שליט"א

1.       את הועידה החשובה כיבד בנוכחותו מורינו ר' שלמה צבי שליט"א ויש בזה ללמד אותנו על החשיבות הרבה שמייחסים לפעילות בקו"פ וכך יש להתייחס לכל ההוראות שנמסרו.

2.       המסר של מורינו שלמה צבי מהקו"פ: כי עתה עת לעשות לה' הפרו תורתיך וכל השיקולים האחרים נדחים בשעה זו ואצ"ל כיבוד אב ואם או מצות חשובות אחרות –כאשר עיקרי היהדות בסכנה, כשיש סכנה בורחים ולא חושבים.

3.       צריך לדאוג שלכל בחור שהוריו עברו  יוצמד מחנך שיהיה אתו בקשר וגם ינהל מעקב אחריו עם מי הוא מסתובב ,במקרים קודמים שמשגיחים נמנעו מלהשגיח הבחורים נעלמו ביום בהיר ואז התברר כי היו בקשר עם גורמים שליליים שגרמו לכך ,השגחה זו היא קריטית להצלחת המאבק.  באותם דרכים יש לפעול גם אצל בחורים שבמשפחתם המורחבת יש כאלו שהלכו "לשם."

4.       יש למנוע בכל מחיר כל קשר של הבחורים האלו עם גורמים אחרים שמחוץ לכותלי הישיבה גם כאלו שמכונים אנשי מקצוע או מטפלים בין אם הם היימישע או לא, לפעמים היימישע זה גרוע יותר כאשר אלו עלולים להיות שמאלנים שעדין נמצאים בתוכנו ומחריבים את הבית מבפנים וכבר גרמו בעבר נזק רב.

5.       אין לאפשר לבחורים אלו להסתובב במקומות אחרים גם לא אצל משפיעים אחרים, טישים ובאטעס, למרות שבעקרון אין התנגדות לכך בקו"פ, אצל בחורים אלו זה פתח מסוכן שעלול לגרום להם לחשוב מחדש או לפגוש אנשים שיקררו אותם.

6.       עיקר תפקידו של המשגיח האחראי זה לשמור על קשר רצוף עם הבחור, לשכנעו ולעודדו להיות כמה שפחות בקשר עם ההורים, וגם כאשר נאלץ יהיה זה קשר טכני ,להדריכו למעט בשיחות טלפון, בשבתות חופשה למצוא פתרונות חילופיים. על אף הכל לשמור על קשר טכני מינמאלי כדי לא לגרום למשבר שעלול לגרום ההיפך מהמטרה. יש לאמץ אצל הבחור גם בדיבורים ועיקר ברגש יצירת קשר רגשי עם הורה חילופי במקום האב לפי העניין. סבא או דוד אח או משגיח –שהבחור ירגיש שיש לו הורה מאמץ. לגבי האמא לא שייך כמובן אז צריך לאפשר יותר קשר עם האם ,למשל שכאשר מתקשר הביתה או צרך משהו זה יהיה דרך האמא ולא האבא, ממילא הקשר עם האמא יהיה קצת יותר. הכל לפי ראות עיני המורה.

7.       בחור שעדיין לא השתדך ואנו עדיין זקוקים לקשר של ההורים כדי לא לקלקל את התדמית של הבחור אצל משודכים, לכן יש ללכת בין הטיפות מבלי לותר על העקרונות.

8.       יש להבטיח לבחור כי בע"ה ידאגו לו כלכלית ולשידוך טוב ולשדלו שההורים בסוף ישתפו פעולה, להביא דוגמאות ,ולדחות על הסף דוגמאות הפוכות. יש להשתדל להמנע מהבטחות מחייבות, כי לעת עתה אין בידי הארגון את היכולות ואולי בעתיד.  )וזאת למרות המגבית הקרובה - כאשר מרבית הכספים נועדים לכסות חובות של תביעות סרק של הצד השני, וכן הדפסת חומרים והתארגנות וכו'(. ההערכה היא כי בקרוב יאספיני יכיל עוד עשרות בחורים ולא ניתן מראש לקחת ע"ע התחייבויות, אך ניתן בהחלט לעודד כי יש רצון וכוונה לסייע גם כלכלית בהקמת הבית על אדני החסידות לפי הצורך. ועפ"י הוראת רב משום דרכי שלום וצורך שעה מותר אף לגזם בדברים אלו שהם הצלת נפשות כפשוטו. כדי לסיים כל שיחה בחיזוק שהכל שוה לעשות רצון צדיק ושזה הקרבה ומסירות נפש עבור גער והרבי שליט"א.  

בשורה האחרונה התפלק לו לנואף הטמא מברוקלין וחשף שזה זיוף זול.
"גער"... כן, בטח...
ומרן הגר"ע יוסף היה בטח חותם בתור "הרבובדיה".

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/2/2022 12:53 לינק ישיר 

תזכורת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/10/2021 09:26 לינק ישיר 
momeir

שחור_כתום כתב:

תוך כדי שיחות אבא אמר שהוא רוצה לעלות לארץ ישראל. ואז גם אני אמרתי שרוצה לעלות איתו. אימי התנגדה בתוקף ונתמכה חזק על ידי אמא שלה –סבתא שלי, שהייתה חברה פעילה במפלגה הקומוניסטית. היא דאגה להעביר את המידע על הרצון שלי ושל אבא לק.ג.ב והם התחילו "לטפל " בנו. התחילו איומים ומשטרה בקרה בביתנו מספר פעמים. אמרו שאם נגיש בקשה לעלות לישראל {היתר יציאה}- ייפתח משפט פלילי. באותו זמן פיטרו את אבא מעבודתו והתחילו לעקוב אחרי. גם בבית הספר המנהלת והמורים קיימו איתי שיחות וניסו להאשים את אבא על השפעתו הרעה. אמרו: "את ילדה סובייטית כמו כולם וזה המולדת שלך. ישראל היא מדינת אויב. במקביל נערך משפט גירושים של ההורים, שהפך למשפט פוליטי. כנגד החוק לא נתנו לי להביע את דעתי עם מי אני רוצה להישאר וקבעו שאני נשארת בחזקת האמא, בטענה שאבי "פושע פוליטי" ומשפיע עליי לרעה. תכף לאחר המשפט הזמינו אותי למפקחת במשרד החינוך אשר דרשה שאסכים לנסוע למחנה הנקרא "פיאונרים" ולשהות שם עד שאשנה את דעתי. אני אמרתי שלא אשנה את דעתי ורצוני לעלות לישראל. אז היא איימה עליי ואמרה שאם אתנגד ישימו אותי בכוח לבית חולים לחולי נפש.

דיברו איתי לבד בחדר נפרד וניסו לשכנע להישאר. אני הסברתי להם שאני יהודייה ולכן רוצה לגור בישראל וזה המולדת שלי, כמו שרוסיה מולדת של רוסים.

בינתיים המעקב אחריי המשיך: הלכו אחריי לכול מקום ופעם ניסו להכניס אותי בכוח לאוטו וברחתי. פחדתי לחזור הביתה שלא יחטפו אותי ואז עברתי לגור עם אבא לסבתא השנייה – אימא של אבא שמאוד אהבתי אותה. בינואר 1973 התנהל משפט שבו נשללה מאבא זכות אבהות עליי.

היא נגשה אליי, שאלה : את רוצה לחזור הביתה למוסקבה? אמרתי לה: כן.

אני אעזור לך, אבל יש תנאים: אבא שלך עזב אותך, הוא כבר לא אבא שלך. אסור לך לפגוש את סבתא-אמא של אבא, את החברים שלו וכל בן אדם אחר הקשור לאבא. אם תעשי זאת נשלח אותך חזרה לתמיד ואף פעם לא תחזרי הביתה. אל תדאגי ,אנחנו יודעים הכול. חייכה והלכה. נשארתי בהלם עם רגשות מעורבים.

בכל זאת ב-14 בנובמבר 1973 החזירו אותי למוסקבה לבית של אימא וסבתא, אימא שלה.[1]

"כיצד יוכיח אדם אחד את שליטתו על אדם אחר, וינסטון?"

וינסטון הירהר. "על ידי כך שיגרום לו סבל" אמר.

"בדיוק כך, על-ידי שיגרום לו סבל. אין די בצייתנות. אם אינו סובל, איך תוכל להיות בטוח שהוא מציית לרצונך, ולא לרצונו שלו? שליטה משמעותה גרימת כאב והשפלה. שליטה משמעה לקרוע לגזרים מוחות של בני אדם ולשוב ולאחותם בצורות חדשות על פי בחירתך."

- ג'ורג' אורוול

{ מתוך הספר "1984" } [2]

המיתוס של פאווליק מורוזוב מייצג בפי דוברים בימינו את הרוע שבשלטון טוטליטרי השם את המדינה לפני המשפחה. נאמנות למדינה לפני המשפחה.[3]

בניגוד לחוסר התגובה של החברה החרדית , בתקופה ההיא יהודים בכל רחבי העולם ערכו מחאות, הפעילו קשרים ועסקנים, פנו לראשי ממשלות ונשיאים , עשו הפגנות:  " שלח את עמי " עשו הכל הכל כדי לאפשר ליהודים לצאת מהמדינה הסובייטית . ואילו כאן בארץ ישראל מתנהלת רדיפה נוראית בסגנון הק.ג.ב ואף אחד מהעסקנים והמנהיגים לא רואה , לא שומע ובהתאם גם לא פותח את הפה. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/10/2021 22:22 לינק ישיר 
וגם מי שמתעסק בכתות. אם היה לכם הווא אמינא שהם לא כת.

momeir כתב:

רצוי ש 'רשם העמותות' יעשה בדיקת עומק לגבי הוצאת הכספים בעמותה הזו. 
אם הכספים הולכים לרדיפת הקהילה (במקום לייעוד המקורי) אז כל דבר  שנועד למנוע את הרדיפות לגטימית. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/10/2021 21:46 לינק ישיר 

תוך כדי שיחות אבא אמר שהוא רוצה לעלות לארץ ישראל. ואז גם אני אמרתי שרוצה לעלות איתו. אימי התנגדה בתוקף ונתמכה חזק על ידי אמא שלה –סבתא שלי, שהייתה חברה פעילה במפלגה הקומוניסטית. היא דאגה להעביר את המידע על הרצון שלי ושל אבא לק.ג.ב והם התחילו "לטפל " בנו. התחילו איומים ומשטרה בקרה בביתנו מספר פעמים. אמרו שאם נגיש בקשה לעלות לישראל {היתר יציאה}- ייפתח משפט פלילי. באותו זמן פיטרו את אבא מעבודתו והתחילו לעקוב אחרי. גם בבית הספר המנהלת והמורים קיימו איתי שיחות וניסו להאשים את אבא על השפעתו הרעה. אמרו: "את ילדה סובייטית כמו כולם וזה המולדת שלך. ישראל היא מדינת אויב. במקביל נערך משפט גירושים של ההורים, שהפך למשפט פוליטי. כנגד החוק לא נתנו לי להביע את דעתי עם מי אני רוצה להישאר וקבעו שאני נשארת בחזקת האמא, בטענה שאבי "פושע פוליטי" ומשפיע עליי לרעה. תכף לאחר המשפט הזמינו אותי למפקחת במשרד החינוך אשר דרשה שאסכים לנסוע למחנה הנקרא "פיאונרים" ולשהות שם עד שאשנה את דעתי. אני אמרתי שלא אשנה את דעתי ורצוני לעלות לישראל. אז היא איימה עליי ואמרה שאם אתנגד ישימו אותי בכוח לבית חולים לחולי נפש.

דיברו איתי לבד בחדר נפרד וניסו לשכנע להישאר. אני הסברתי להם שאני יהודייה ולכן רוצה לגור בישראל וזה המולדת שלי, כמו שרוסיה מולדת של רוסים.

בינתיים המעקב אחריי המשיך: הלכו אחריי לכול מקום ופעם ניסו להכניס אותי בכוח לאוטו וברחתי. פחדתי לחזור הביתה שלא יחטפו אותי ואז עברתי לגור עם אבא לסבתא השנייה – אימא של אבא שמאוד אהבתי אותה. בינואר 1973 התנהל משפט שבו נשללה מאבא זכות אבהות עליי.

היא נגשה אליי, שאלה : את רוצה לחזור הביתה למוסקבה? אמרתי לה: כן.

אני אעזור לך, אבל יש תנאים: אבא שלך עזב אותך, הוא כבר לא אבא שלך. אסור לך לפגוש את סבתא-אמא של אבא, את החברים שלו וכל בן אדם אחר הקשור לאבא. אם תעשי זאת נשלח אותך חזרה לתמיד ואף פעם לא תחזרי הביתה. אל תדאגי ,אנחנו יודעים הכול. חייכה והלכה. נשארתי בהלם עם רגשות מעורבים.

בכל זאת ב-14 בנובמבר 1973 החזירו אותי למוסקבה לבית של אימא וסבתא, אימא שלה.[1]

"כיצד יוכיח אדם אחד את שליטתו על אדם אחר, וינסטון?"

וינסטון הירהר. "על ידי כך שיגרום לו סבל" אמר.

"בדיוק כך, על-ידי שיגרום לו סבל. אין די בצייתנות. אם אינו סובל, איך תוכל להיות בטוח שהוא מציית לרצונך, ולא לרצונו שלו? שליטה משמעותה גרימת כאב והשפלה. שליטה משמעה לקרוע לגזרים מוחות של בני אדם ולשוב ולאחותם בצורות חדשות על פי בחירתך."

- ג'ורג' אורוול

{ מתוך הספר "1984" } [2]

המיתוס של פאווליק מורוזוב מייצג בפי דוברים בימינו את הרוע שבשלטון טוטליטרי השם את המדינה לפני המשפחה. נאמנות למדינה לפני המשפחה.[3]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/10/2021 16:37 לינק ישיר 

בס"ד                                                       

יאספני

2.       המסר של מורינו שלמה צבי מהקו"פ: כי עתה עת לעשות לה' הפרו תורתיך וכל השיקולים האחרים נדחים בשעה זו ואצ"ל כיבוד אב ואם או מצות חשובות אחרות – כאשר עיקרי היהדות בסכנה, כשיש סכנה בורחים ולא חושבים.

6.       עיקר תפקידו של המשגיח האחראי זה לשמור על קשר רצוף עם הבחור, לשכנעו ולעודדו להיות כמה שפחות בקשר עם ההורים, וגם כאשר נאלץ יהיה זה קשר טכני ,להדריכו למעט בשיחות טלפון, בשבתות חופשה למצוא פתרונות חילופיים. על אף הכל לשמור על קשר טכני מינמאלי כדי לא לגרום למשבר שעלול לגרום ההיפך מהמטרה. יש לאמץ אצל הבחור גם בדיבורים ועיקר ברגש יצירת קשר רגשי עם הורה חילופי במקום האב לפי העניין. סבא או דוד אח או משגיח – שהבחור ירגיש שיש לו הורה מאמץ. לגבי האמא לא שייך כמובן אז צריך לאפשר יותר קשר עם האם ,למשל שכאשר מתקשר הביתה או צרך משהו זה יהיה דרך האמא ולא האבא, ממילא הקשר עם האמא יהיה קצת יותר. הכל לפי ראות עיני המורה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/10/2021 13:47 לינק ישיר 

ריבוי והפצת תורה בתגובה

http://www.ladaat.info/showgil.aspx?par=20211030&gil=3067

ומהשבוע סדרת שיעורים חדשה בוידאו בלינק דלעיל
ישמח לב מבקשי ה'

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/10/2021 13:23 לינק ישיר 

רצוי ש 'רשם העמותות' יעשה בדיקת עומק לגבי הוצאת הכספים בעמותה הזו. 
אם הכספים הולכים לרדיפת הקהילה (במקום לייעוד המקורי) אז כל דבר  שנועד למנוע את הרדיפות לגטימית. 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > מזכיר הוועדה במכתב סודי ביותר למורינו שלמה צבי מגור
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext