| נשלח ב-27/10/2021 17:51 |
|
| |
הרבי מצאנז ניחם את גיסו הרב דב ווייס מי-ם
לאחר נתק של 20 שנה הגיע הבוקר הרבי מצאנז לניחום אבלים אצל גיסו הרב דב וויס היושב שבעה על פטירת אמו
|
|
|
|
| נשלח ב-29/10/2021 00:28 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  |
| אפיפנס כתב: |  | | היום סוגדים לאדמור לא כי הוא צריך אלא כי אביו או סבו או אבי סבו היו צדיקים גדולים... עזבתי את החסידות שלנו כי האדמור שאותו הערצתי התנהג כמה פעמים בצורה מבזה ואמונת הצדיקים שלי נשברה. היום אני יותר קרוב לתורת החסידות ממה שהייתי בעבר אבל מתוך עבודה שלי עם קוני ולא בשביל או בגלל האדמור. רוב האדמורים בימינו נכנסים לסכסוכים ומחלוקות וכל מה שמעניין אותם זה שררה וכסף אז צדיקים הם לא |
|
פשש מה אתה אומר מכל האדמורים לא מצאת צדיק אחד, כולם הוכתרו רק כי אבותיהם היו צדיקים.. אין היום בכלל צדיקים, כולם רק בנשקים.. ורוב האדמורים כל מה שמעניין אותם זה שררה וכסף
בוא נשים דברים על השולחן דוגרי, אתה לא רק פחות חסידי היום אלא גם פחות חרדי, אני צודק? ומה שהוריד אותך מחסידות זה לא ביקורת על האדמור שלך, כי אז היית הולך לאדמור אחר, איך אמר אותו רב חכם לחוזר בשאלה, הקושיות שלך אינן קושיות אלא תירוצים, על הדברים שאתה עושה. |
|
צוואת הצדיק: אל תהיו קשורים בשום חסידות כי יש הרבה שגיאות במנהיגים ותולים שבודאי צודקים
https://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?topic_id=3162321
|
|
|
|
| נשלח ב-28/10/2021 22:02 |
|
| |
בהרבה מאד מן המקרים הבנש"ק גודל כליידיגער שלא צריך להשקיע מעצמו כלום. לפעמים גם מתרגל להתנהג בשחיתות כי הכל מגיע לו. וזה הכי רחוק מהמתכון הראוי להפוך לאדמו"ר. איני רוצה לנקוב כרגע בשמות אבל בכמה מהחסידויות הגדולות התמונה של הבנשקי"ם קרובה מאד לתיאור הנ"ל. ואיני מתכוון רק למקרים שבהם גם אביהם האדמו"ר הוא מושחת שרודף שררה וכסף, אלא אפילו במקרים שבהם האבא הוא באמת צדיק, המצב לא תמיד שונה.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/10/2021 18:50 |
|
| |
| יוחנןש כתב: |  | זה נכון כיום בשני המתרסים - שכן גם אצל הליטאים, חלק נכבד מרמי"ם וראשי ישיבות, הם בגין קשרי משפחה או שהם צאצאים של. משהו שלפני שני עשורים בכלל או כמעט לא היה. אלא שנכון, כי בגזרת האדמורי"ם המצב יותר מביש, כי עניין הירושה כבר נוהג (בדרך כלל) כמאה שנה (בלבד!!). ירושה גורמת נפוטיזם, ואפילו מידות שחיתות בקרב צאצאים שנולדים לתוך מציאות שהם חייבים להיות אדמורי"ם. בגליוני המגזינים השבועיים של התמונות - העולם החרדי, הציבור החרדי - אפשר לראות בעליל, כי רוב ככל האדמורי"ם לא היו זוכים לשום מעמד לולא הגנטיות שלהם. מיעוט של ממש, עשר עד עשרים אחוז, הם צדיקים וראויים לשמם בגין עצמם.
|
|
מצד שני, על פי רוב הבנשק עדיין ראוי יותר מיתר החסידים לאדמורות, משמעו של דבר הוא שלמרות הכל, החינוך אותו מקבל הבנשק בבית אביו האדמור, שהוא לרוב חינוך טוב וקפדני יותר, ביחד עם הידע של הבן שהוא עתיד לרשת את אביו ולכן עליו להתנהג יותר בחסידות ופרישות, שניהם יוצרים בכל זאת את זה שבנשק זה ראוי יותר מאחרים לרשת את הכסא ברבות השנים האדמור הופך להיות יותר ראוי בגלל עצם האדמורות
אתה רואה היום את האדמור מבעלזא, אין ספק שהוא אחד האדמורים הגדולים של ימינו ויחקק היטב בספר דברי הימים של החסידות, התורה שלו ההנהגה שלו, אחד החזקים, אבל כשהוא הוכתר והיה ממש צעיר, קמו גם אז עוררין כמוך, כן יש כאלו בכל דור, שכאילו הוא הוכתר רק כי הוא בנשק, אבל היום הוא בהחלט ראוי לכסאו
ולא נשכח שאחרי הכל, מרבית האדמורים, איך אמרת "רובם ככולם" יושבים ולומדים יותר ממך וממני, שומרים על העינים יותר, מתפללים טוב יותר, אז די לבקר את מי שטוב מאיתנו
תוקן על ידי איש_חשוב ב- 28/10/2021 18:51:24
|
|
|
|
| נשלח ב-28/10/2021 17:37 |
|
| |
זה נכון כיום בשני המתרסים - שכן גם אצל הליטאים, חלק נכבד מרמי"ם וראשי ישיבות, הם בגין קשרי משפחה או שהם צאצאים של. משהו שלפני שני עשורים בכלל או כמעט לא היה. אלא שנכון, כי בגזרת האדמורי"ם המצב יותר מביש, כי עניין הירושה כבר נוהג (בדרך כלל) כמאה שנה (בלבד!!). ירושה גורמת נפוטיזם, ואפילו מידות שחיתות בקרב צאצאים שנולדים לתוך מציאות שהם חייבים להיות אדמורי"ם. בגליוני המגזינים השבועיים של התמונות - העולם החרדי, הציבור החרדי - אפשר לראות בעליל, כי רוב ככל האדמורי"ם לא היו זוכים לשום מעמד לולא הגנטיות שלהם. מיעוט של ממש, עשר עד עשרים אחוז, הם צדיקים וראויים לשמם בגין עצמם. מנגד, רובא דמינכר של האדמורי"ם כיום, גם לא 'מבזים' את ממסד האדמורו"ת, אדרבה, המסירות שלהם לחסידים, העסקנות שלהם, עצם החיים שלהם, ואף העבודה שהם מציגים לפני החסידים - מכבדים את החסידים, ואף משרתים אותם. אלא שלפי האמת, לולא שהיו צאצאים של פלוני, לא היו מגיעים 'בזכות עצמם' לרוממות מעמדם. ובעניין זה, של העסקנות והמנהיגות עבור טובת החסידים היחידיים, נדמה לי שרוב אדמור"י ימינו עולים בעניין זה אף על אביהם. מנגד, קיים מיעוט מסויים של אדמורי"ם שחלקם אכן מבזים את החסידות ואת מעמדם, וחלקם לא מבזים ולא תורמים, הם רק אברכים צעירים פשוטים מכל צד, שבמקרה הם מעטרים דפי שער של המגזינים החשובים. ואין זה מוסיף כבוד ליוצר החסידות וממשיכיו הקדושים והטהורים. לא בשביל זה נוצרה התנועה ההיסטורית החשובה הזאת. אך כאמור, אי אפשר להתעלם שגם במגזר הליטאי קיים הדבר הזה, אך באחוזים שונים. אך גם שם יש מבזים ויש ממשיכים בעל כורחם, ויש שהתעלו מכוח מעמדם והיום הם אכן ראויים לכך, וכל השאר הגיעו למעמדם התורני בזכות עצמם, בבחינת יגעת ומצאת תאמין.
אני מאמין ויודע, כי כך הקב"ה צייר העולם, ביקש לצייר את הדור הזה, חכמיו מנהיגיו והציבור העממי המבורך בלע"ה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-28/10/2021 17:27 |
|
| |
| אפיפנס כתב: |  | | היום סוגדים לאדמור לא כי הוא צריך אלא כי אביו או סבו או אבי סבו היו צדיקים גדולים... עזבתי את החסידות שלנו כי האדמור שאותו הערצתי התנהג כמה פעמים בצורה מבזה ואמונת הצדיקים שלי נשברה. היום אני יותר קרוב לתורת החסידות ממה שהייתי בעבר אבל מתוך עבודה שלי עם קוני ולא בשביל או בגלל האדמור.
רוב האדמורים בימינו נכנסים לסכסוכים ומחלוקות וכל מה שמעניין אותם זה שררה וכסף אז צדיקים הם לא
|
|
פשש מה אתה אומר מכל האדמורים לא מצאת צדיק אחד, כולם הוכתרו רק כי אבותיהם היו צדיקים.. אין היום בכלל צדיקים, כולם רק בנשקים.. ורוב האדמורים כל מה שמעניין אותם זה שררה וכסף
בוא נשים דברים על השולחן דוגרי, אתה לא רק פחות חסידי היום אלא גם פחות חרדי, אני צודק? ומה שהוריד אותך מחסידות זה לא ביקורת על האדמור שלך, כי אז היית הולך לאדמור אחר, איך אמר אותו רב חכם לחוזר בשאלה, הקושיות שלך אינן קושיות אלא תירוצים, על הדברים שאתה עושה.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/10/2021 17:00 |
|
| |
לחלק מהחסידויות יש מאפיינים של כת.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/10/2021 16:49 |
|
| |
היום סוגדים לאדמור לא כי הוא צריך אלא כי אביו או סבו או אבי סבו היו צדיקים גדולים... עזבתי את החסידות שלנו כי האדמור שאותו הערצתי התנהג כמה פעמים בצורה מבזה ואמונת הצדיקים שלי נשברה. היום אני יותר קרוב לתורת החסידות ממה שהייתי בעבר אבל מתוך עבודה שלי עם קוני ולא בשביל או בגלל האדמור.
רוב האדמורים בימינו נכנסים לסכסוכים ומחלוקות וכל מה שמעניין אותם זה שררה וכסף אז צדיקים הם לא
|
|
|
|
|
| נשלח ב-28/10/2021 15:21 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  |
בצעירותי בבית אבי השייכת לאחת החסידויות המכובדות ואפילו האמנתי בכל ליבי במחלוקות שהחסידות שלנו לקחה בהן חלק גדול...
היום כבר איני חסיד, עודני חרדי אבל את הרעות החולות של החסידות של ימינו הכרתי מקרוב. החל מסגידה עיוורת לילוד אישה, ממש כמו עבודה זרה, וכמובן הנושא המדובר- מחלוקות ׳לשם שמיים׳- גועל נפש של התנהגות שאין לה שום דבר עם יהדות וחסידות.
אני מתבייש במה שהחסידות המפוארת הפכה להיות. לדעתי, מצב הנוכחי שכל החצרות מסוכסכות ומתנהגות בצורה אלימה ומבזה. החסידויות לא יכולות להמשיך להתקיים מעבר לכמה שנים. הדור הבא יגדל ויבין את את השקר.
נשמע יותר שעזבת נקודה, ועכשיו אתה מחפש תירוצים לעזיבה סגידה כמו לעבודה זרה? בחסידות האדמור נחשב לצדיק, קודש קדשים, בגלל שהוא עובד הכי חזק את הקב"ה, איך בדיוק זה קו של ע"ז? חסר מדרשי חז"ל על צדיק שהפכו אותו לקודש קדשים עד שאמרו "ובו תדבק, איך אפשר לידבק בקב"ה הרי אש אוכלה הוא, אלא הידבק בצדיקים וזה נחשב כאילו דבקת בקב"ה"
' |
|
איני נכנס להשקפתו של אפיפינס על חסידות ובכלל, כי איני מכיר אותה. אבל אם כוונתו לעובדה שבימנו יתכן מצב שאדמו"ר הוא צדיק בגלל שהוא אדמו"ר וראש ישיבה הוא ת"ת גדול ונחשב רק בגלל שהוא מכהן כראש ישיבה, וכל בעל תואר הוא אוטומטי גם צדיק וגם מנהיג, כזה שאסור להרהר עליו וכו', הרי שתופעה זו אכן בבחינת עבודה זרה במובן שעובדים מישהו אע"פ שאינו באמת קשור לענייני ה' ותורתו.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/10/2021 13:40 |
|
| |
| אפיפנס כתב: |  |
בצעירותי בבית אבי השייכת לאחת החסידויות המכובדות ואפילו האמנתי בכל ליבי במחלוקות שהחסידות שלנו לקחה בהן חלק גדול...
היום כבר איני חסיד, עודני חרדי אבל את הרעות החולות של החסידות של ימינו הכרתי מקרוב. החל מסגידה עיוורת לילוד אישה, ממש כמו עבודה זרה, וכמובן הנושא המדובר- מחלוקות ׳לשם שמיים׳- גועל נפש של התנהגות שאין לה שום דבר עם יהדות וחסידות.
אני מתבייש במה שהחסידות המפוארת הפכה להיות. לדעתי, מצב הנוכחי שכל החצרות מסוכסכות ומתנהגות בצורה אלימה ומבזה. החסידויות לא יכולות להמשיך להתקיים מעבר לכמה שנים. הדור הבא יגדל ויבין את את השקר. |
|
נשמע יותר שעזבת נקודה, ועכשיו אתה מחפש תירוצים לעזיבה סגידה כמו לעבודה זרה? בחסידות האדמור נחשב לצדיק, קודש קדשים, בגלל שהוא עובד הכי חזק את הקב"ה, איך בדיוק זה קו של ע"ז? חסר מדרשי חז"ל על צדיק שהפכו אותו לקודש קדשים עד שאמרו "ובו תדבק, איך אפשר לידבק בקב"ה הרי אש אוכלה הוא, אלא הידבק בצדיקים וזה נחשב כאילו דבקת בקב"ה"
ואם נדבר על אלימות, הביא עלינו הקב"ה את פרשיית פוניבז' כדי להראות שהסיפור הוא לא בדיוק 'חסידות' אלא מלחמה טבעית הנמצאת בכל מקום בה יש שאלה סביב 'מי ימלוך' וזה גם לא רק אצל חרדים, מחלוקות ואלימות יש בכל מקום סביב 'מי ימלוך' אתה מבקר את רק החסידות כי היה בא לך לעזוב אותם.. בוא השמע את קולך בנושא המחלוקת והאלימות בפוניבז'
|
|
|
|
| נשלח ב-28/10/2021 12:44 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | שני האחים האדמורים מויזניץ, למרות הרקע הארוך ,המייסר והכואב שהם עברו, (רקע שגם אמור להשפיע רגשית בצורה חזקה, וגם כל צד היה יכול למנף בצורה יפהפיה בשביל להסביר כמה הוא צדיק והשני נוכל וגנב) למרות הסמיכות בין מרכזי החסידות, למרות פוטנציאל המעבר ההדדי שקיים, למרות ששניהם משתמשים באותו שם, חיים כבר למעלה מעשור באחווה ובידידות.
היו להם כל הסיבות,התירוצים והמניעים שיש בעולם, לריב כמו מטורללים, והם לא.
מצטער לקלקל לך, אבל כמעט כל החסידויות היום הם "לשעברים" במריבות בעלזא ומחנובקא הלכו מכות רצח כפשוטו והיום הם השלימו תולדות אהרן ותולדות אברהם יצחק היו במריבה שקרעה משפחות, אלו לא הלכו לשמחות של אלו, בסוף השלימו שתי הויזניצים עברו לדעתי את המלחמות שלהם בצורה הכי מכוערת שיכולה להיות, כשהאדמור מויזניץ מרכז זעק ש"הם רוצים להרוס את ויזניץ ולא ניתן להם" דבר שאינני זוכר לו תקדים שהאדמור עצמו אומר שלא יתן לאדמור השני להקים את ממלכתו, צד אחד השמיד לשני המון מסמכים וחידו"ת, וכשנכנס אחד האחים לבית הכנסת זעקו לו שייגעץ, בסוף הם השלימו, ובסוף כולם ישלימו, סדיגורה סאטמאר וכל היתר אבל אל תחריג את ויזניץ, הם עברו מסכת של גיהנום כמו היתר, עד שהבינו שממריבות מכוערות יש לשני הצדדים הרבה מה להפסיד, ועדיף לשניהם שיתמקדו בבנית עצמם, והנה ר' ישראל בנה לעצמו את בית הכנסת המפואר הגדול, ר' מנדל בנה לעצמו גם בנין מפואר, אין ברכה כמו השלום
תוקן על ידי איש_חשוב ב- 28/10/2021 02:44:13 |
|
אני מתבייש במה שהחסידות המפוארת הפכה להיות. לדעתי, מצב הנוכחי שכל החצרות מסוכסכות ומתנהגות בצורה אלימה ומבזה. החסידויות לא יכולות להמשיך להתקיים מעבר לכמה שנים. הדור הבא יגדל ויבין את את השקר.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-28/10/2021 11:52 |
|
| |
הרבי [ר' ישראל] מויז'ניץ שליט"א הוא סמל השלום. ואם המליצו על הרה"ק מבארדיטשוב את התואר ''אוהבן של ישראל'' הרי שעליו יש לומר ''אוהב שלום''.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/10/2021 10:48 |
|
| |
פרשנות מאוד לא מדויקת
| איש_חשוב כתב: |  | שני האחים האדמורים מויזניץ, למרות הרקע הארוך ,המייסר והכואב שהם עברו, (רקע שגם אמור להשפיע רגשית בצורה חזקה, וגם כל צד היה יכול למנף בצורה יפהפיה בשביל להסביר כמה הוא צדיק והשני נוכל וגנב) למרות הסמיכות בין מרכזי החסידות, למרות פוטנציאל המעבר ההדדי שקיים, למרות ששניהם משתמשים באותו שם, חיים כבר למעלה מעשור באחווה ובידידות.
היו להם כל הסיבות,התירוצים והמניעים שיש בעולם, לריב כמו מטורללים, והם לא.
מצטער לקלקל לך, אבל כמעט כל החסידויות היום הם "לשעברים" במריבות בעלזא ומחנובקא הלכו מכות רצח כפשוטו והיום הם השלימו תולדות אהרן ותולדות אברהם יצחק היו במריבה שקרעה משפחות, אלו לא הלכו לשמחות של אלו, בסוף השלימו שתי הויזניצים עברו לדעתי את המלחמות שלהם בצורה הכי מכוערת שיכולה להיות, כשהאדמור מויזניץ מרכז זעק ש"הם רוצים להרוס את ויזניץ ולא ניתן להם" דבר שאינני זוכר לו תקדים שהאדמור עצמו אומר שלא יתן לאדמור השני להקים את ממלכתו, צד אחד השמיד לשני המון מסמכים וחידו"ת, וכשנכנס אחד האחים לבית הכנסת זעקו לו שייגעץ, בסוף הם השלימו, ובסוף כולם ישלימו, סדיגורה סאטמאר וכל היתר אבל אל תחריג את ויזניץ, הם עברו מסכת של גיהנום כמו היתר, עד שהבינו שממריבות מכוערות יש לשני הצדדים הרבה מה להפסיד, ועדיף לשניהם שיתמקדו בבנית עצמם, והנה ר' ישראל בנה לעצמו את בית הכנסת המפואר הגדול, ר' מנדל בנה לעצמו גם בנין מפואר, אין ברכה כמו השלום
תוקן על ידי איש_חשוב ב- 28/10/2021 02:44:13 |
|
אתה יודע טוב שהשלום בויזניץ זה בזכות ר' ישראל, ולא בזכות אחיו. והדברים ידועים ואכמ"ל.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/10/2021 09:09 |
|
| |
פשט מחודש: "אחים לצרה" - אחים רק לעת צרה.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/10/2021 08:26 |
|
| |
| חצינזק כתב: |  | ת"ח מרבים שלום בעולם אבל למה לריב מלכתחילה? |
|
אמר פעם בהלצה רבי דב מאיר רובמן; תלמידי חכמים מרבים שלום בעולם, ביים עולם מאכן זיי שלום, אבער צווישן זיך רייסן זיי זיך וויי די הונט...
|
|
|
|
| נשלח ב-28/10/2021 07:48 |
|
| |
הצאנצזר ממש מענטש: לאחרונה הוא שלח את בנו לארה"ב. (לכאורה)כדי שאחיו שאין לו ילדים לא ירגיש בודד לעת זקנתו.
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 28/10/2021 07:54:04
|
|
|
|
|