הרב משה גפני למה אתה פוגע בכבודם של בוחרי יהדות התורה?
טוב, את העובדה שאתה פוגע בעצמך בזה שאתה מלווה את נוי בר לבית ברחוב רשב"ם א'זה אתה בטח יודע לבד? אבל תחשוב על הבוחרים של "יהדות התורה" שהם באמת לא נושאים את שם התורה לשווא. הם פחות מבינים ביחסי ציבור וכשהם רואים אותך מלווה בחורה צעירה שיכולה להיות הנכדה שלך הם נפגעים. במיוחד, שהבחורה הזאת אינה לבושה כל השנה בבגדים האלה. ואתה ככל הנראה מודע לעובדה הזו כי היא הרי עובדת בכנסת? הבוחרים של יהדות- התורה נפגעו מהמהלך. מה לך ולנוי בר?! האם הויז לא מראה לח"כ שקלי היכן זה רחוב רשב"ם ? אגב הבת שלי מבקשת להגיע לרבנית קולדבסקי אתה יכול לקחת אותה אליה. בניגוד לנוי בר. היא מתלבשת צנוע כל השנה אתה פנוי?!
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 30/10/2021 23:07:06
נשלח ב-2/11/2021 15:45
חצינ, לגבי 2, לא התכחשתי שזה חריג רק ציינתי שזה קיים וכבר הרבה שנים (הרבה לפני תקופת יענקי). לגבי 3, אני מציע לנסות לדון לכף זכות לא רק את הגר"ח אלא גם את בני ביתו והפוליטיקאים, הרי אין ידיעה ברורה על גופא דעובדא ואולי נוח להם לצייר משהו בדיעבד וכדו', או שהם סבורים שיש בזה תועלת לכלל באיזה אופן והם טועים או משום מה צודקים...
נשלח ב-2/11/2021 15:41
קלעפ, אולי הניסוח עלול לגרום להבין משהו, בכל מקרה לא הייתה כוונה לזלזל וכדו אבל שכך התנסחתי. כשכתבתי לא חשבתי על זה. (לגבי קבלת נשים אגב, אני כן חושב שבדורינו הייתי מצפה מרבנים להיות יותר זהירים עקב פאשלות שקרו ודווקא לאנשים גדולים וצדיקים ולכאורה; אבל זה כמובן לא מדובר על הגר"ח ממליון סיבות).
נשלח ב-2/11/2021 15:17
הדיבוק כתב:
כאן אתה מדבר על מחבר של המון ספרים גאוניים על מקצועות נידחים בתורה ומשיב תשובות בכל מקצועות התורה לכל דורש (גם בספרי שות ר' חיים קנייבסקי שיש בחלקם הרבה שטויות באשמת השואלים, יש הרבה תשובות גאוניות ומבריקות כשהשאלות ראויות לכך), וכן - מי שמסר שיעור מחכים על כל הירושלמי, שנדפס בכמה עשרות כרכים. אני מניח שאתה לא מכיר את ספרי הגר"ח .
אמת לאמיתה! זו צריכה להיות נקודת פתיחה לכל דיון על הגר"ח.
ואעפ"כ אין זו סתירה כלל לדברים שכתבתי לעיל:
גם בעיני יש יותר מאשר טעם לפגם בעצם היותה של הגב' נוכחת [בכניסה לחדר] במפגש עם רבי חיים. רבי חיים לא מקבל נשים, והעובדה שהפעם חרג [החריגו אותו, כמובן] ממנהגו, ואין מדובר בחולה או יתומה, היא צורמת. האנשים השולטים בבית רבי חיים מגלים פעם אחר פעם שאין להם טיפת כבוד לבית הזה, והכל הכל זה עניין של אינטרסים [שכבוד וכסף הם לב העניין].
תוקן על ידי חצינזק ב- 01/11/2021 11:39:27
ראה יקירי, השאלה היא תמיד אם התירוץ הוליד קושיה או להיפך, ואצל לךתדע התשובה ידועה (אגב בעבר הוא טען שר' עם הארץ היה ומישהו אחר כתב את ספריו ועוד דמיונות פרועים שלא ניתן לעכל בשכל אנושי, עכשיו פתאום הוא מודה שבעבר היה ת"ח אבל היום שכח את תלמודו - דבר שכל באי שער עירו יודעים שהוא עד היום מדבר עם כל אדם על סוגיה בכל רגע, ואז מגיעים תירוצים שונים ומשונים... וזו הסיבה שלא טרחתי לענות ללךתדע אבל אליך אתייחס). אצלך אני מעריך שצורם לך העניין ובצדק מסוים, אבל אם תיקח בחשבון שלושה דברים אולי יקל לך: 1. רוב הרבנים והאדמורים כן מקבלים נשים כדבר שבשגרה, אני זוכר באופן אישי, קרובת משפחה שלי שעבדה בבית חולים, שהייתה מרבה להגיע לרב שך ולאדמורים חשובים שיתפללו עליהם; ומי לנו קטנה מפנינה רוזנבלום שזכתה לקבל את פני משיח צדקינו ליחידות. 2. הגר"ח כן מקבל נשים, הייתי אצלו הרבה פעמים שנשים נכנסו ויש לי קרובת משפחה (לא עשירה ולא שום דבר!!!) שהתקבלה אצלו, העניין הוא שבדרך כלל אומרים שהוא לא מקבל נשים כדי שלא יבואו אבל יש מצבים שנשים נכנסות. 3. לגבי הסיפור הספציפי, אם אתה לא "אוהב לטעון ושונא לפרוק", אתה יכול לדון לכף זכות ולחשוב על כל מיני נסיבות ספציפיות, נניח אולי היא הגיעה כיועצת ולא רצתה לעזוב את הח"כ ולכן עלתה לבית, וכשנכנסו לא הבינה שעליה לצאת ולאחר שנכנסה לא רצו להוציא אותה וכדו'. כשרוצים לדון לכף זכות מוצאים את הדרך, ועד כמה שידוע לי כל הנוכחים בתמונות שם (מבלי לראות את התמונות או להכיר את האנשים), ראויים שנדון אותם לכף זכות.
בנוגע למה שכתבת במס' 1- כמובן ידוע ומפורסם שישנם רבנים ואדמורי''ם שמקבלים נשים. בנוגע למס' 2- אני הסתמכתי על שהתפרסם ב''כיכר השבת'': "מדובר בתמונה מאוד חריגה", סיפר אחד הנוכחים ל'כיכר השבת', "נשים בדרך כלל לא נכנסות לחדר של הרב - רק בנות המשפחה. נוי קיבלה אישור חריג וזכתה להיכנס לקודש הקודשים ולהיות בחדר שבו הרב מקבל את הקהל.
בנוגע למס' 3- אכן ראוי לדון לכף זכות. ואני חושב שהם באמת לא מתכוונים לזלזל ברבי חיים, אלא שכל מטרתם היא לטובת הנאתם והאינטרסים השונים [כבוד כסף וכדו'] שהם מקדמים. הסיפורים מהסוג הזה חוזרים על עצמם בבית רבי חיים אין ספור פעמים בכל מיני צורות וע"י אותם אנשים. כך שאין טעם לתרץ כל מקרה לגופו.
נשלח ב-2/11/2021 14:14
אתה "תמים"...
לא ברור לך איך אני מסיק מהמשפט בו מצויין שהיא זו שקיבלה את מה"מ ליחידות שאין כאן הערכה ואהבה? בא נעשה תרגיל.
ארוסתו של אבנר קיבלה את מנהיגה הישיש של הציבור הליטאי לפגישה בביתו....
מעריך או לא? מכבד או לא?
ובאשר לגוף השאלה אין שום בעיה בלקבל נשים ומשכך אינו מעלה ואינו מוריד אצלי כלום.
נשלח ב-2/11/2021 13:59
לא הבנתי איך החלטת שהמשפט מבטא חוסר אהבה/הערכה, לכן אני חושב אובייקטיבית, שהמסקנה שלך מוטעת (סובייקטיבית, אני יודע שאין לי שום שנאה לאיש ולקהילה אבל את זה אין לי איך להוכיח). בכל מקרה, בהנחה שהסיפור שהצגת הוא היחיד הנכון, אזי מדויל ידי' משתלים כי הגב' שהוכנסה באי ידיעה למה"מ שווה לגב' שנכנסה לסבא של יענקי ואין שום הבדל אז אען כל כך מה להבתכיין בראש כל חוצות
נשלח ב-1/11/2021 22:32
קלעפער
"ומי לנו קטנה מפנינה רוזנבלום שזכתה לקבל את פני משיח צדקינו ליחידות"
זה אינו משפט שמבטא אהבה או הערכה...לא צריך להיתמם.
ולגבי "הדברים ידועים"...אני מאד מקוה שדבריך ככלל אינם מבוססים כמו זה. לא מצאת מקור כי אין. התבלבלת עם מישהי שעברה לקבלת דולר מבלי שידוע היה מראש מי היא וכשאמרה לרבי מעשיה אמר לה דברי כיבושין בנועם.
אכן אין זה תורף הדברים אבל צרם שבתגובה שבו המלצת לדון לכף זכות לא הצלחת בכך בעצמך.
נשלח ב-1/11/2021 21:59
קלעפער כתב:
אהבתי שבתגובה המלאה בצורך לדון לכף זכות לא הצלחת להשתחרר משנאתך לחב"ד ולרבה זצוק"ל. יש לך מקור שפ.ר. הייתה ביחידות אצל הרבי?
ראשית למה נראה לך שאני שונא את חבד או את הרבי שליט"א? ולגבי גב' רוזנבלום, לשמחתי אני כעת לא מוצא מקור אבל כמדומה שהדברים ידועים ושמעתי שיש אפילו תמונות. (ובכל מקרה זו לא ליבת העניין)
נשלח ב-1/11/2021 20:51
מעניין אם האידיוטים השימושיים שמצדיקים בכל מחיר (ועם טיעונים תת רמה) כל תופעה בזויה ופסולה שיש בחצר רשב"ם מקבלים על זה שכר או שהם סתם פרייארים שטופי מוח.
מה שבטוח זה שאם או בלי כוונה הם ממבזיו הגדולים של האיש הצדיק והקדוש הזה.
על היחצנים והשופרות מיותר בכלל לומר מה דעתי.
נשלח ב-1/11/2021 20:49
אהבתי שבתגובה המלאה בצורך לדון לכף זכות לא הצלחת להשתחרר משנאתך לחב"ד ולרבה זצוק"ל. יש לך מקור שפ.ר. הייתה ביחידות אצל הרבי?
נשלח ב-1/11/2021 20:36
חצינזק כתב:
כאן אתה מדבר על מחבר של המון ספרים גאוניים על מקצועות נידחים בתורה ומשיב תשובות בכל מקצועות התורה לכל דורש (גם בספרי שות ר' חיים קנייבסקי שיש בחלקם הרבה שטויות באשמת השואלים, יש הרבה תשובות גאוניות ומבריקות כשהשאלות ראויות לכך), וכן - מי שמסר שיעור מחכים על כל הירושלמי, שנדפס בכמה עשרות כרכים. אני מניח שאתה לא מכיר את ספרי הגר"ח .
אמת לאמיתה! זו צריכה להיות נקודת פתיחה לכל דיון על הגר"ח.
ואעפ"כ אין זו סתירה כלל לדברים שכתבתי לעיל:
גם בעיני יש יותר מאשר טעם לפגם בעצם היותה של הגב' נוכחת [בכניסה לחדר] במפגש עם רבי חיים. רבי חיים לא מקבל נשים, והעובדה שהפעם חרג [החריגו אותו, כמובן] ממנהגו, ואין מדובר בחולה או יתומה, היא צורמת. האנשים השולטים בבית רבי חיים מגלים פעם אחר פעם שאין להם טיפת כבוד לבית הזה, והכל הכל זה עניין של אינטרסים [שכבוד וכסף הם לב העניין].
תוקן על ידי חצינזק ב- 01/11/2021 11:39:27
ראה יקירי, השאלה היא תמיד אם התירוץ הוליד קושיה או להיפך, ואצל לךתדע התשובה ידועה (אגב בעבר הוא טען שר' עם הארץ היה ומישהו אחר כתב את ספריו ועוד דמיונות פרועים שלא ניתן לעכל בשכל אנושי, עכשיו פתאום הוא מודה שבעבר היה ת"ח אבל היום שכח את תלמודו - דבר שכל באי שער עירו יודעים שהוא עד היום מדבר עם כל אדם על סוגיה בכל רגע, ואז מגיעים תירוצים שונים ומשונים... וזו הסיבה שלא טרחתי לענות ללךתדע אבל אליך אתייחס). אצלך אני מעריך שצורם לך העניין ובצדק מסוים, אבל אם תיקח בחשבון שלושה דברים אולי יקל לך: 1. רוב הרבנים והאדמורים כן מקבלים נשים כדבר שבשגרה, אני זוכר באופן אישי, קרובת משפחה שלי שעבדה בבית חולים, שהייתה מרבה להגיע לרב שך ולאדמורים חשובים שיתפללו עליהם; ומי לנו קטנה מפנינה רוזנבלום שזכתה לקבל את פני משיח צדקינו ליחידות. 2. הגר"ח כן מקבל נשים, הייתי אצלו הרבה פעמים שנשים נכנסו ויש לי קרובת משפחה (לא עשירה ולא שום דבר!!!) שהתקבלה אצלו, העניין הוא שבדרך כלל אומרים שהוא לא מקבל נשים כדי שלא יבואו אבל יש מצבים שנשים נכנסות. 3. לגבי הסיפור הספציפי, אם אתה לא "אוהב לטעון ושונא לפרוק", אתה יכול לדון לכף זכות ולחשוב על כל מיני נסיבות ספציפיות, נניח אולי היא הגיעה כיועצת ולא רצתה לעזוב את הח"כ ולכן עלתה לבית, וכשנכנסו לא הבינה שעליה לצאת ולאחר שנכנסה לא רצו להוציא אותה וכדו'. כשרוצים לדון לכף זכות מוצאים את הדרך, ועד כמה שידוע לי כל הנוכחים בתמונות שם (מבלי לראות את התמונות או להכיר את האנשים), ראויים שנדון אותם לכף זכות.
נשלח ב-1/11/2021 17:55
איש_חשוב כתב:
לךתדע1 כתב:
או שבסרטון וידיאו שראיתי: מאן דהוא שאל אותו האם מותר ללמד ילד בשבת את האלף בית אז תשובתו הייתה: שיכול להיות שאסור
לךתדע1 כתב:
אין ולא היו בדברי שום ביקורת לא עליו ולא על הפסקים שלו.
כתבתי בהבהרה שהדיבוק ואתה מוציאים את דברי מהקשרם. הסברתי שאפילו בשאלה הקטנה הזו שמתוך ענוותנותו הוא לא רצה לפסוק. אז לחשוב פתאום שבפוליטיקה הוא נחוש לפסוק והוא נעמד בחזית למען גב' קאליש ואף כינה יראים ושלמים משנאי ה' אם אלה יצביעו על פי מה שהורו להם רבותיהם זה לא מסתבר?! נכון? או שאשמח ממך לשמוע איך אתה מבין את הדברים? בעצם הכול מפי שמועה כי את עצמו לא ראינו אותו נעמד בחזית למען ליאון או קאליש. כפי שהוא נעמד אז ואמר הם בהמות או שהוא ענה לסורוצקין הם משוגעים ומטורפים. משתמשים בו ואם צריך לצורך זה להפגיש אותו עם אוכל נבלות לכאורה מר ליברמן עושים גם זאת בלי בושה לא משנה שלפני זה ליברמן דיבר על הציבור החרדי עודד פתיחת חנויות בשבת ר"ל בעיצומה של שבת קודש הגיע לאשדוד בבתי ממכר לדבר אחר אחרי זה ע"פ הפרסומים כיבדו אותו לכתוב ספרי תורה עם ר' חיים והביאו למקום את ראש העיר שהוא לא פחות מגפני חייב את משרתו לנכד לכאורה לדבר בשבחו שוב אני חוזר שבדברי אין ביקורת כלפיו אלא באלה שמשתמשים בו. אבל אשמח לשמוע ממך איך אתה מפרש את הדברים!
נשלח ב-1/11/2021 16:51
לךתדע1 כתב:
או שבסרטון וידיאו שראיתי: מאן דהוא שאל אותו האם מותר ללמד ילד בשבת את האלף בית אז תשובתו הייתה: שיכול להיות שאסור
לךתדע1 כתב:
אין ולא היו בדברי שום ביקורת לא עליו ולא על הפסקים שלו.
נשלח ב-1/11/2021 16:08
איש חשוב. אתה כנראה לא מספיק חרדי כדי לחוש בסכנה הגדולה שקיימת לצעירי הצאן ,מזה שבביתו של גדול הדור מתכנסים גברים ונשים למופע של יחסי ציבור ,יחסי ציבור לכאורה. אני רוצה שילדי יראו מחזות אחרות בביתם של גדולי הדור החרדים. זה בקצרה כל המחלוקת בינינו?
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 01/11/2021 16:12:08
נשלח ב-1/11/2021 15:50
איש_חשוב כתב:
דברי בלע שאסור לצטט
"ויהיו מלעיבים במלאכי אלוקים" "עקיצתן עקיצת עקרב" האם אתה מצפה מרב בן 90 שימסור שיעורים? האם הוא מתנייד בכלל? יש לך "הערות" על הרב שהוכתר על ידי מאות אלפים כמרן רשכבה"ג? אתה היושב חבוא בביתך מסתתר מאחורי ניק (ועוד של אשה) כדי "לבקר" את גאון הדור שלפי שיטתך הוא טעה בפסיקת הלכות אין מי שיצחק, אתה חולק עליו בכמה עניני הלכות.. לא מתאים לך מה שהוא אמר על לימוד א"ב לילד? ואו מה יעשה הרב קנייבסקי, לאחר שהרה"ג רשכבה"ג לךתדע שליט"א פסק להיפך.. אולי תוציא גם ספר פסקי הלכות ששמו יהיה "לךתדע1" או אולי תעשה את מעשה הרמ"א ותוציא "מפה" על ספרי ההלכות של הרב קנייבסקי. זה כל כך הזוי מה שקורה פה, פישר קטן יושב בבית ומחווה את דעתו על הרב קנייבסקי.חכם בלילה. בימינו לא צריך להתנייד כדי למסור שיעורי תורה יש זום. שהגיס שלו התיר להשתמש בזה בימות החול. כפי שמפיצים ממנו סרטונים אחרים כך ניתן להפיץ ממנו שיעורי תורה. אבל מי אמר לך שהוא לא מתנייד: למען גב' קאליש לקחו אותו עד לחיפה כדי למסור את ההצהרה הדרמטית בנוכחותו שזכורה לכולנו ולא לטוב "מי שיצביע ליונה יהב ולא לגב' קאליש הוא ממשנאי ה'." אז אם היה לך קצת שכל בקודקוד ישר-היית שואל :מדוע צריך את הרב סורוצקין כדי להעביר את מה שהוא אמר? בה בעת שהוא נמצא על הבמה. ומסיק מזה מסקנה שמשתמשים בו לכל מיני אינטרסים לא טהורים.. רק מה, השכל לא הצד החזק שלך: אתה מה שנקרא בעיניי רבים אדם בינוני :לא חכם גדול ולא טיפש קטן.
1. אתה התעלמת מעיקר דברי על הביקורת שיש לך - אדם מן השורה - על גדול הדור, בקשר לפסקיו איכשהו התעלמת מזה לגמרי כשאתה מתמקד ביתר הדברים הפחות חשובים, הפטנט הידוע של "אין לך מה לענות על משהו? תתעלם ותתיחס רק ליתר הדברים"
2. הרב קנייבסקי לא ישב ויעביר שיעורים בזום, לא רק כי זום ושיעורים באינטרנט לא מתאים לו, אלא גם כי אין לו את הכוחות לעמוד ולומר שיעורים שלמים כשהוא בקושי מדבר תוך כדי מאמץ אבל יש לו כן את הכוחות לענות תשובות קצרות
נחזור שוב לדבר ממנו אתה התעלמת כי יש לי הרגשה שזה יחזור על עצמו אין מצב שמחוצף קטן כמוך יושב בבית ומבקר רב על פסקי ההלכות שלו הלכת צעד קדימה יותר מידי עם עזות הפנים שלך, איזהו חכם המכיר את מקומו, תן לרב לפסוק הלכות, ואתה תביע את דעותיך בענינים המתאימים לך..
אם תיקח ריטלין לפני שתקרא את שכתבתי תיווכח שתשובתי מתייחסת לכל מילה ומילה שכתבת. אין ולא היו בדברי שום ביקורת לא עליו ולא על הפסקים שלו.
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 01/11/2021 15:59:17
נשלח ב-1/11/2021 13:28
לךתדע1 כתב:
דברי בלע שאסור לצטט
"ויהיו מלעיבים במלאכי אלוקים" "עקיצתן עקיצת עקרב" האם אתה מצפה מרב בן 90 שימסור שיעורים? האם הוא מתנייד בכלל? יש לך "הערות" על הרב שהוכתר על ידי מאות אלפים כמרן רשכבה"ג? אתה היושב חבוא בביתך מסתתר מאחורי ניק (ועוד של אשה) כדי "לבקר" את גאון הדור שלפי שיטתך הוא טעה בפסיקת הלכות אין מי שיצחק, אתה חולק עליו בכמה עניני הלכות.. לא מתאים לך מה שהוא אמר על לימוד א"ב לילד? ואו מה יעשה הרב קנייבסקי, לאחר שהרה"ג רשכבה"ג לךתדע שליט"א פסק להיפך.. אולי תוציא גם ספר פסקי הלכות ששמו יהיה "לךתדע1" או אולי תעשה את מעשה הרמ"א ותוציא "מפה" על ספרי ההלכות של הרב קנייבסקי. זה כל כך הזוי מה שקורה פה, פישר קטן יושב בבית ומחווה את דעתו על הרב קנייבסקי.חכם בלילה. בימינו לא צריך להתנייד כדי למסור שיעורי תורה יש זום. שהגיס שלו התיר להשתמש בזה בימות החול. כפי שמפיצים ממנו סרטונים אחרים כך ניתן להפיץ ממנו שיעורי תורה. אבל מי אמר לך שהוא לא מתנייד: למען גב' קאליש לקחו אותו עד לחיפה כדי למסור את ההצהרה הדרמטית בנוכחותו שזכורה לכולנו ולא לטוב "מי שיצביע ליונה יהב ולא לגב' קאליש הוא ממשנאי ה'." אז אם היה לך קצת שכל בקודקוד ישר-היית שואל :מדוע צריך את הרב סורוצקין כדי להעביר את מה שהוא אמר? בה בעת שהוא נמצא על הבמה. ומסיק מזה מסקנה שמשתמשים בו לכל מיני אינטרסים לא טהורים.. רק מה, השכל לא הצד החזק שלך: אתה מה שנקרא בעיניי רבים אדם בינוני :לא חכם גדול ולא טיפש קטן.
1. אתה התעלמת מעיקר דברי על הביקורת שיש לך - אדם מן השורה - על גדול הדור, בקשר לפסקיו איכשהו התעלמת מזה לגמרי כשאתה מתמקד ביתר הדברים הפחות חשובים, הפטנט הידוע של "אין לך מה לענות על משהו? תתעלם ותתיחס רק ליתר הדברים"
2. הרב קנייבסקי לא ישב ויעביר שיעורים בזום, לא רק כי זום ושיעורים באינטרנט לא מתאים לו, אלא גם כי אין לו את הכוחות לעמוד ולומר שיעורים שלמים כשהוא בקושי מדבר תוך כדי מאמץ אבל יש לו כן את הכוחות לענות תשובות קצרות
נחזור שוב לדבר ממנו אתה התעלמת כי יש לי הרגשה שזה יחזור על עצמו אין מצב שמחוצף קטן כמוך יושב בבית ומבקר רב על פסקי ההלכות שלו הלכת צעד קדימה יותר מידי עם עזות הפנים שלך, איזהו חכם המכיר את מקומו, תן לרב לפסוק הלכות, ואתה תביע את דעותיך בענינים המתאימים לך..