בית פורומים בחדרי חרדים

הרב משה גפני למה אתה פוגע בכבודם של בוחרי יהדות התורה?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-1/11/2021 20:36 לינק ישיר 

חצינזק כתב:
  כאן אתה מדבר על מחבר של המון ספרים גאוניים על מקצועות נידחים בתורה ומשיב תשובות בכל מקצועות התורה לכל דורש (גם בספרי שות ר' חיים קנייבסקי שיש בחלקם הרבה שטויות באשמת השואלים, יש הרבה תשובות גאוניות ומבריקות כשהשאלות ראויות לכך), וכן - מי שמסר שיעור מחכים על כל הירושלמי, שנדפס בכמה עשרות כרכים. אני מניח שאתה לא מכיר את ספרי הגר"ח .  

אמת לאמיתה!
זו צריכה להיות נקודת פתיחה לכל דיון על הגר"ח.

ואעפ"כ אין זו סתירה כלל לדברים שכתבתי לעיל:

גם בעיני יש יותר מאשר טעם לפגם בעצם היותה של הגב' נוכחת [בכניסה לחדר] במפגש עם רבי חיים.
 רבי חיים לא מקבל נשים, והעובדה שהפעם חרג [החריגו אותו, כמובן] ממנהגו, ואין מדובר בחולה או יתומה, היא צורמת.
האנשים השולטים בבית רבי חיים מגלים פעם אחר פעם שאין להם טיפת כבוד לבית הזה, והכל הכל זה עניין של אינטרסים [שכבוד וכסף הם לב העניין].

תוקן על ידי חצינזק ב- 01/11/2021 11:39:27

ראה יקירי, השאלה היא תמיד אם התירוץ הוליד קושיה או להיפך, ואצל לךתדע התשובה ידועה (אגב בעבר הוא טען שר' עם הארץ היה ומישהו אחר כתב את ספריו ועוד דמיונות פרועים שלא ניתן לעכל בשכל אנושי, עכשיו פתאום הוא מודה שבעבר היה ת"ח אבל היום שכח את תלמודו - דבר שכל באי שער עירו יודעים שהוא עד היום מדבר עם כל אדם על סוגיה בכל רגע, ואז מגיעים תירוצים שונים ומשונים... וזו הסיבה שלא טרחתי לענות ללךתדע אבל אליך אתייחס). אצלך אני מעריך שצורם לך העניין ובצדק מסוים, אבל אם תיקח בחשבון שלושה דברים אולי יקל לך: 1. רוב הרבנים והאדמורים כן מקבלים נשים כדבר שבשגרה, אני זוכר באופן אישי, קרובת משפחה שלי שעבדה בבית חולים, שהייתה מרבה להגיע לרב שך ולאדמורים חשובים שיתפללו עליהם; ומי לנו קטנה מפנינה רוזנבלום שזכתה לקבל את פני משיח צדקינו ליחידות. 2. הגר"ח כן מקבל נשים, הייתי אצלו הרבה פעמים שנשים נכנסו ויש לי קרובת משפחה (לא עשירה ולא שום דבר!!!) שהתקבלה אצלו, העניין הוא שבדרך כלל אומרים שהוא לא מקבל נשים כדי שלא יבואו אבל יש מצבים שנשים נכנסות. 3. לגבי הסיפור הספציפי, אם אתה לא "אוהב לטעון ושונא לפרוק", אתה יכול לדון לכף זכות ולחשוב על כל מיני נסיבות ספציפיות, נניח אולי היא הגיעה כיועצת ולא רצתה לעזוב את הח"כ ולכן עלתה לבית, וכשנכנסו לא הבינה שעליה לצאת ולאחר שנכנסה לא רצו להוציא אותה וכדו'. כשרוצים לדון לכף זכות מוצאים את הדרך, ועד כמה שידוע לי כל הנוכחים בתמונות שם (מבלי לראות את התמונות או להכיר את האנשים), ראויים שנדון אותם לכף זכות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/11/2021 20:49 לינק ישיר 

אהבתי שבתגובה המלאה בצורך לדון לכף זכות לא הצלחת להשתחרר משנאתך לחב"ד ולרבה זצוק"ל. יש לך מקור שפ.ר. הייתה ביחידות אצל הרבי?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/11/2021 20:51 לינק ישיר 

מעניין אם האידיוטים השימושיים שמצדיקים בכל מחיר (ועם טיעונים תת רמה) כל תופעה בזויה ופסולה שיש בחצר רשב"ם מקבלים על זה שכר או שהם סתם פרייארים שטופי מוח.

מה שבטוח זה שאם או בלי כוונה הם ממבזיו הגדולים של האיש הצדיק והקדוש הזה.

על היחצנים והשופרות מיותר בכלל לומר מה דעתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/11/2021 21:59 לינק ישיר 

קלעפער כתב:
אהבתי שבתגובה המלאה בצורך לדון לכף זכות לא הצלחת להשתחרר משנאתך לחב"ד ולרבה זצוק"ל. יש לך מקור שפ.ר. הייתה ביחידות אצל הרבי?
ראשית למה נראה לך שאני שונא את חבד או את הרבי שליט"א? ולגבי גב' רוזנבלום, לשמחתי אני כעת לא מוצא מקור אבל כמדומה שהדברים ידועים ושמעתי שיש אפילו תמונות. (ובכל מקרה זו לא ליבת העניין)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/11/2021 22:32 לינק ישיר 
קלעפער

"ומי לנו קטנה מפנינה רוזנבלום שזכתה לקבל את פני משיח צדקינו ליחידות"

זה אינו משפט שמבטא אהבה או הערכה...לא צריך להיתמם.

ולגבי "הדברים ידועים"...אני מאד מקוה שדבריך ככלל אינם מבוססים כמו זה. לא מצאת מקור כי אין. התבלבלת עם מישהי שעברה לקבלת דולר מבלי שידוע היה מראש מי היא וכשאמרה לרבי מעשיה אמר לה דברי כיבושין בנועם.

אכן אין זה תורף הדברים אבל צרם שבתגובה שבו המלצת לדון לכף זכות לא הצלחת בכך בעצמך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/11/2021 13:59 לינק ישיר 

לא הבנתי איך החלטת שהמשפט מבטא חוסר אהבה/הערכה, לכן אני חושב אובייקטיבית, שהמסקנה שלך מוטעת (סובייקטיבית, אני יודע שאין לי שום שנאה לאיש ולקהילה אבל את זה אין לי איך להוכיח). בכל מקרה, בהנחה שהסיפור שהצגת הוא היחיד הנכון, אזי מדויל ידי' משתלים כי הגב' שהוכנסה באי ידיעה למה"מ שווה לגב' שנכנסה לסבא של יענקי ואין שום הבדל אז אען כל כך מה להבתכיין בראש כל חוצות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/11/2021 14:14 לינק ישיר 

אתה "תמים"...

לא ברור לך איך אני מסיק מהמשפט  בו מצויין שהיא זו שקיבלה את מה"מ ליחידות שאין כאן הערכה ואהבה?
בא נעשה תרגיל.

ארוסתו של אבנר קיבלה את מנהיגה הישיש של הציבור הליטאי לפגישה בביתו....

מעריך או לא? מכבד או לא?

ובאשר לגוף השאלה אין שום בעיה בלקבל נשים ומשכך אינו מעלה ואינו מוריד אצלי כלום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/11/2021 15:17 לינק ישיר 

הדיבוק כתב:
  כאן אתה מדבר על מחבר של המון ספרים גאוניים על מקצועות נידחים בתורה ומשיב תשובות בכל מקצועות התורה לכל דורש (גם בספרי שות ר' חיים קנייבסקי שיש בחלקם הרבה שטויות באשמת השואלים, יש הרבה תשובות גאוניות ומבריקות כשהשאלות ראויות לכך), וכן - מי שמסר שיעור מחכים על כל הירושלמי, שנדפס בכמה עשרות כרכים. אני מניח שאתה לא מכיר את ספרי הגר"ח .  

אמת לאמיתה!
זו צריכה להיות נקודת פתיחה לכל דיון על הגר"ח.

ואעפ"כ אין זו סתירה כלל לדברים שכתבתי לעיל:

גם בעיני יש יותר מאשר טעם לפגם בעצם היותה של הגב' נוכחת [בכניסה לחדר] במפגש עם רבי חיים.
 רבי חיים לא מקבל נשים, והעובדה שהפעם חרג [החריגו אותו, כמובן] ממנהגו, ואין מדובר בחולה או יתומה, היא צורמת.
האנשים השולטים בבית רבי חיים מגלים פעם אחר פעם שאין להם טיפת כבוד לבית הזה, והכל הכל זה עניין של אינטרסים [שכבוד וכסף הם לב העניין].

תוקן על ידי חצינזק ב- 01/11/2021 11:39:27

ראה יקירי, השאלה היא תמיד אם התירוץ הוליד קושיה או להיפך, ואצל לךתדע התשובה ידועה (אגב בעבר הוא טען שר' עם הארץ היה ומישהו אחר כתב את ספריו ועוד דמיונות פרועים שלא ניתן לעכל בשכל אנושי, עכשיו פתאום הוא מודה שבעבר היה ת"ח אבל היום שכח את תלמודו - דבר שכל באי שער עירו יודעים שהוא עד היום מדבר עם כל אדם על סוגיה בכל רגע, ואז מגיעים תירוצים שונים ומשונים... וזו הסיבה שלא טרחתי לענות ללךתדע אבל אליך אתייחס). אצלך אני מעריך שצורם לך העניין ובצדק מסוים, אבל אם תיקח בחשבון שלושה דברים אולי יקל לך: 1. רוב הרבנים והאדמורים כן מקבלים נשים כדבר שבשגרה, אני זוכר באופן אישי, קרובת משפחה שלי שעבדה בבית חולים, שהייתה מרבה להגיע לרב שך ולאדמורים חשובים שיתפללו עליהם; ומי לנו קטנה מפנינה רוזנבלום שזכתה לקבל את פני משיח צדקינו ליחידות. 2. הגר"ח כן מקבל נשים, הייתי אצלו הרבה פעמים שנשים נכנסו ויש לי קרובת משפחה (לא עשירה ולא שום דבר!!!) שהתקבלה אצלו, העניין הוא שבדרך כלל אומרים שהוא לא מקבל נשים כדי שלא יבואו אבל יש מצבים שנשים נכנסות. 3. לגבי הסיפור הספציפי, אם אתה לא "אוהב לטעון ושונא לפרוק", אתה יכול לדון לכף זכות ולחשוב על כל מיני נסיבות ספציפיות, נניח אולי היא הגיעה כיועצת ולא רצתה לעזוב את הח"כ ולכן עלתה לבית, וכשנכנסו לא הבינה שעליה לצאת ולאחר שנכנסה לא רצו להוציא אותה וכדו'. כשרוצים לדון לכף זכות מוצאים את הדרך, ועד כמה שידוע לי כל הנוכחים בתמונות שם (מבלי לראות את התמונות או להכיר את האנשים), ראויים שנדון אותם לכף זכות.

בנוגע למה שכתבת במס' 1- כמובן ידוע ומפורסם שישנם רבנים ואדמורי''ם שמקבלים נשים.
בנוגע למס' 2-  אני הסתמכתי על שהתפרסם ב''כיכר השבת'': "מדובר בתמונה מאוד חריגה", סיפר אחד הנוכחים ל'כיכר השבת', "נשים בדרך כלל לא נכנסות לחדר של הרב - רק בנות המשפחהנוי קיבלה אישור חריג וזכתה להיכנס לקודש הקודשים ולהיות בחדר שבו הרב מקבל את הקהל.

בנוגע למס' 3- אכן ראוי לדון לכף זכות. ואני חושב שהם באמת לא מתכוונים לזלזל ברבי חיים, אלא שכל מטרתם היא לטובת הנאתם והאינטרסים השונים [כבוד כסף וכדו'] שהם מקדמים. הסיפורים מהסוג הזה חוזרים על עצמם בבית רבי חיים אין ספור פעמים בכל מיני צורות וע"י אותם אנשים. כך שאין טעם לתרץ כל מקרה לגופו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/11/2021 15:41 לינק ישיר 

קלעפ, אולי הניסוח עלול לגרום להבין משהו, בכל מקרה לא הייתה כוונה לזלזל וכדו אבל שכך התנסחתי. כשכתבתי לא חשבתי על זה. (לגבי קבלת נשים אגב, אני כן חושב שבדורינו הייתי מצפה מרבנים להיות יותר זהירים עקב פאשלות שקרו ודווקא לאנשים גדולים וצדיקים ולכאורה; אבל זה כמובן לא מדובר על הגר"ח ממליון סיבות).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/11/2021 15:45 לינק ישיר 

חצינ, לגבי 2, לא התכחשתי שזה חריג רק ציינתי שזה קיים וכבר הרבה שנים (הרבה לפני תקופת יענקי). לגבי 3, אני מציע לנסות לדון לכף זכות לא רק את הגר"ח אלא גם את בני ביתו והפוליטיקאים, הרי אין ידיעה ברורה על גופא דעובדא ואולי נוח להם לצייר משהו בדיעבד וכדו', או שהם סבורים שיש בזה תועלת לכלל באיזה אופן והם טועים או משום מה צודקים...

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > הרב משה גפני למה אתה פוגע בכבודם של בוחרי יהדות התורה?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.