בית פורומים בחדרי חרדים

כיוון לפיתרון מצוקת הדיור החרדית (התקבל במייל)

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-31/10/2021 01:22 לינק ישיר 
כיוון לפיתרון מצוקת הדיור החרדית (התקבל במייל)

קריאה לכלל הח"כים והעיתונאים "שלנו"

לפתרון מצוקת הדיור החרדית

לאחרונה התבשרנו על ביטול תכנית קרית גת.

הזעם כלפי שר השיכון אלקין מוצדק לגמרי. ומה הלאה?

עד מתי יגורו בנינו ובנותינו ביחידות דיור ומחסנים?

א.      מן המפורסמות, שיש לנו צרכים מיוחדים בדיור. אנחנו זקוקים ליותר בתי כנסת מהממוצע למתחם. צריכים מרפסת סוכה. לא אוהבים מעליות שבת ולכן לא אוהבים לגור במגדלי קומות. בנוסף אנחנו מאד אוהבים לגור יחד. תוסיף לזה שאצלנו יש בין 5000-8000 חתונות בשנה ותקבל משבר למהדרין.

ב.      עד כה הצלחנו לבנות את קרית מטרסדורף ורחוב שמגר. את ביתר וקרית ספר.  ואז הגיע משבר הדיור 2008 ואם דירה בביתר עולה כמו דירה בירושלים קרית יובל – אז למה לי לגור בביתר?  אחר כך הפסדנו גם את חריש ונותר לנו לפנטז על כסיף. אומרים שזה מקום נחמד. אולי הגיע הזמן – תחת ממשלת הזדון הזו – לשנות תפיסה.

ג.       מה אני מציע? לשנות תפיסה. להפסיק לחשוב מגזרית ולהתחיל לחשוב מערכתית. אני טוען שאם נפתור את מצוקת הדיור הכללית בארץ – ממילא גם הציבור שלנו ינשום לרווחה. כן כסיף לא כסיף לא חשוב. מה שרלוונטי זה פתרון מערכתי. ובו כמה חלקים: הפרטת קרקעות המדינה. וצמצום דרסטי של רגולציה כלפי יזמים.

הקרקעות שייכות לאזרחים, לא למדינה - יש לפרק את מנהל מקרקעי ישראל ולהעביר את הקרקעות הפנויות שבידיו לשליטת האזרחים. מעבר למשמעות הכלכלית והערכית של החזרת הקרקע לאזרחי ישראל, הצעד הזה יאפשר לסחור בקרקעות בשוק החופשי ויגדיל משמעותית את היצע הקרקעות לבניה ובכך יביא לירידת מחירי הקרקע בישראל.

.

ייעוד הקרקע והגבלות על בנייה ייקבעו בידי הקהילה המקומית - המדינה והרשויות

המקומיות לא יוכלו לקבוע איזה שימוש ייעשה בקרקע פרטית ואילו הגבלות יחולו על הבניה.

קהילת בעלי הקרקעות באזור מסוים תקבע אם להגביל את ייעוד הקרקעות בו לתעשייה, מסחר, מגורים, חקלאות וכדו'. הקהילה היא גם זו שתחליט על הטלת מגבלות על בנייה, כמו למשל הגבלה על גובה בניין מרבי. בכך תתאפשר הגמישות הדרושה לפיתוח הבניה בקהילות, כך שתתאים לביקושים ולצרכים של הקהילה.

התופעה שבה קרקעות מנוצלות בצורה גרועה או 
אפילו עומדות ריקות בציפייה לשינוי ייעודן תיפסק. רבות מהקהילות צפויות להיענות לדרישות השוק ולהגדיל את כמות השטחים המיועדים למגורים ובכך להוריד את מחירי הקרקע.

● צמצום חסמים בירוקרטיים. תהליכי קבלת אישור לבנייה יקוצרו ויפושטו משמעותית ומגבלות רגולטוריות רבות יבוטלו או יעברו לרמה מקומית יותר (רמת הרשות המקומית או רמת הקהילה). גופים רגולטוריים יבוטלו או יצומצמו בהתאם. הדבר יהפוך את תהליך הבנייה לקל, מהיר ומשתלם יותר, לטובת יזמי הבנייה ולטובת הציבור.

במקום טרטור אינסופי שהעירייה מתעללת ביזמים ("למען הסדר הטוב", "למען הבטיחות", וכו') אפשר להחליף זאת בפוליסת ביטוח שתהיה בתוקף לפחות 10 שנים אחרי גמר הבנייה, הביטוח יפצה כל מישהו שניזוק ממחדל תכנוני כלשהו.

בכוונה שמתי את המילה "שלנו" שבכותרת - במרכאות. מי שיעלה על ראש שמחתו את פתרון מצוקת הדיור החרדית, הוא הוא הנציג שלנו. 

גילוי נאות, התכנית המקורית הוצעה ע"י פוליטיקאי לא חרדי, שלא עבר את אחוז החסימה, אני ממליץ פשוט לאמץ אותה כי לדעתי היא הסיכוי הכי טוב שלנו.  

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/11/2021 20:11 לינק ישיר 

רעיונוביץ כתב:

דייייייייייייייייייייייייייי

על הרעיונות המטורללים של פייגלין.

יותר מטורלל שאנשים סובלים ממצוקת הדיור ואתה נטפל לזוטות.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/11/2021 00:21 לינק ישיר 

ההסכם עם רע"ם כבר נתן את הכיוון ל"פיתרון" : יהיה מחיר מסויים קו אדום עליון שמשפחות צעירות פשוט כבר לא ישלמו את המחיר, גם בחניוני בתים וכד'. גם ליהודים כבר יש מתחמי של קראוונים במרכז הארץ:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/10/2021 23:55 לינק ישיר 

hhaavv כתב:
עכשיו רק תסביר למה המדינה אמורה להיות מעוניינת בוויתור על הקרקעות ובירידת המחיר שלהם - הם מפסידים פעמיים, גם על המס של הדירות הזולות יותר.
מעבר לכך, כל תוכנית שתוזיל מחירים נידונה לכשלון - הבנקים, ובראשם בנק ישראל ומשרד האוצר - לא יכולים להרשות לעצמם שמחיר הדירות יירד, כי מאות אלפי דירות שמשלמים עליהם משכנתא נרכשו לפי המחירים הגבוהים, ואם ערך הדירות ירד באופן כללי, יהיה לבעלי החוב כדאי להפסיק לשלם, שהבנק יגבה את הדירה שהיום שווה פתאום הרבה פחות מהחוב, ולרכוש דירות חדשות בזול. הבנקים יקרסו, כי יהיו ברשותם המון דירות שלא שווים את החובות אליהם, וזה יוזיל עוד יותר את מחיר הדירות בשל ההצפה הנוספת. לכן, כל מי שמדבר על הוזלת מחיר דירות - הוא או תמים או נוכל. זה לא יקרה, בשח שלא בטווח קרוב-בינוני.
הפתרון היחיד אמור להיות בצורה של עזרה מסיבית מאד לדירה ראשונה לזוגות צעירים בפריפריה וכו', אבל לא הוזלת הדירות. לטווח ארוך מאד, השוק אכן יתאזן יותר, כי הביקוש לא יהיה כ"כ מטורף כמו היום מול ההיצע.
איזה מצחיק אתה, הפוליטיקאים אמורים להיות מעוניינים לעזור לאזרח כי זה בדיוק המשחק הדמוקרטי - כחלון הצניח את מחירי הסלולר וקיבל הרבה תמלוגים, ג'ובים וכבוד; וכך כל פוליטיקאי היה שמח לרשום לזכותו הצלחה כמו הוזלת מחירי הדירות. ולגבי טענתך שאנשים יעדיפו להפסיד את המשכנתא, זו טענה אווילית, כי המשכנתא היא על כ75% מערך הנכס במקרה הרע, ואם מחירי הדירות לא יצנחו ביותר מ75% זה לא יהיה שווה לאף אחד - ק"ו שרוב הציבור לוקח משכנתא קטנה יותר ושמצב של עזיבת דירות יגביר את ההיצע וימתן את ההוזלה וחוזר חלילה. בקיצור זה לא יהיה שווה עד כדי כך ועדיין יוכלו להוזיל משמעותית ותוך 10 שנים המחיר יגיע לסכום הגיוני ועכ"פ לא יאמיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/10/2021 23:27 לינק ישיר 
מצדרביעי

פסתםנחמד כתב:
יש לי פתרון אחר, שבנק ישראל ידפיס מלא מלא שטרות של 200 ויחלק לאנשים, וככה יהיה לנו המון כסף ונצליח לקנות דירות לכל הילדים...

נשלח מהאנדרואיד שלי

כדאי בפעם הבאה לקרוא את ההצעה שאומרת דבר הפוך ממה שאתה מציע והרבה יותר פשוט, והוא שהמדינה תפסיק "לנהל" כל דבר ובכלל זה את כל הקרקעות וכו' רק כדי לסדר ג'ובים למקורבים לכאורה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/10/2021 13:59 לינק ישיר 

כבר אמר ארכימדס "תנו לי בעיה ואראה לכם שפייגלין צודק"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/10/2021 10:42 לינק ישיר 

תודה, אנחנו באמת זקוקים לכמה חלומות ורודים הזוים בתוך ים הבלהות הזה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/10/2021 06:44 לינק ישיר 

דייייייייייייייייייייייייייי

על הרעיונות המטורללים של פייגלין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/10/2021 03:10 לינק ישיר 

יש לי פתרון אחר, שבנק ישראל ידפיס מלא מלא שטרות של 200 ויחלק לאנשים, וככה יהיה לנו המון כסף ונצליח לקנות דירות לכל הילדים...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/10/2021 01:33 לינק ישיר 

עכשיו רק תסביר למה המדינה אמורה להיות מעוניינת בוויתור על הקרקעות ובירידת המחיר שלהם - הם מפסידים פעמיים, גם על המס של הדירות הזולות יותר.
מעבר לכך, כל תוכנית שתוזיל מחירים נידונה לכשלון - הבנקים, ובראשם בנק ישראל ומשרד האוצר - לא יכולים להרשות לעצמם שמחיר הדירות יירד, כי מאות אלפי דירות שמשלמים עליהם משכנתא נרכשו לפי המחירים הגבוהים, ואם ערך הדירות ירד באופן כללי, יהיה לבעלי החוב כדאי להפסיק לשלם, שהבנק יגבה את הדירה שהיום שווה פתאום הרבה פחות מהחוב, ולרכוש דירות חדשות בזול. הבנקים יקרסו, כי יהיו ברשותם המון דירות שלא שווים את החובות אליהם, וזה יוזיל עוד יותר את מחיר הדירות בשל ההצפה הנוספת. לכן, כל מי שמדבר על הוזלת מחיר דירות - הוא או תמים או נוכל. זה לא יקרה, בשח שלא בטווח קרוב-בינוני.
הפתרון היחיד אמור להיות בצורה של עזרה מסיבית מאד לדירה ראשונה לזוגות צעירים בפריפריה וכו', אבל לא הוזלת הדירות. לטווח ארוך מאד, השוק אכן יתאזן יותר, כי הביקוש לא יהיה כ"כ מטורף כמו היום מול ההיצע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/10/2021 01:25 לינק ישיר 

תמונת מצב והצעות ייעול

- ארגון אדרכלים בישראל

אגב, הח"כים והעיתונאים "שלנו" הם הם הבעיה. אחרי הרבה שנים בממשלה אנחנו אמורים להאמין לקשקוש הזה שבדיוק עכשיו הם היו בונים בקרית גת? היה להם מספיק זמן.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/10/2021 01:40 לינק ישיר 

נשמע רעיון פייגליני למהדרין והלוואי שכבר יגיע ברעיון שיפתור כבר את בעיית הדיור... אגב שמעתי פעם שהמשבר מושפע מכך שהקבלנים מקורבים לשרים הבכירים (כמדומה שלפיד היה אז שר האוצר) והם משחדים אותם כדי שלא יפשיר קרקעות. ככל שיש פחות היצע כך הם מרוויחים את אותו סכום עם פחות עבודה. לפחות על הנייר זה נשמע מאוד הגיוני, כי לא ברור למה כל כך לאט מפשירים ומאשרים פינוי בינוי וכדו', כשברור שהמצב לא הגיוני והגדל ההיצע תפתור אותו בקלות רבה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/10/2021 01:23 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > כיוון לפיתרון מצוקת הדיור החרדית (התקבל במייל)
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext