דוד אומן בפייסבוק
הפנטאוז של יענקי.
סליחה שאני חוזר לסיפור הזה שאצל רבים נתפס כסתם רכילות זולה או סתם קורויוז מעצבן בקטנה אבל לא מעבר.
אבל בעיניי זה צריך לזעזע את אמות הסיפים.
תחשבו על זה.
יענקי קנייבסקי הוא היום הדמות הכי חזקה בציבור החרדי.
ההוראות שיוצאות מהבית של סבא שלו הן בעלות כוח השפעה עצום, והוא זה שמחליט מי נכנס ומי לא, איזה הוראות יצאו ואיזה לא ועל מה הוא יחתום ועל מה לא.
עם הכח הזה הם יכולים לאיים על רבנים שנותנים הוראות שלא לרוחם ולהשתיק את מי שרק ירצו.
ובכח הזה הוא ממשיך את אידאולוגיית העוני שמובילה מאות אלפי איש לחיי עוני מחפיר.
אנשים שאם לא הייתי משיג מימון מסבתא שלי להסעה ישירה, הייו נסחבים לאירוסין בדרום בשלשה אוטובוסים (כל צד) כי הסעה זה יקר להם.
(החרדים המודרנים חיים באיזשהו עולם מקביל ואין להם מושג באילו דקדוקי עניות האברכים חיים)
ובאותו זמן, האחראי הראשי על כל זה, מתעשר ישירות מהכח הזה וחי כמו פריץ.
גם אם הוא היה עושה את הכסף מעסקאות נדל"ן ללא שום קשר לכוח שלו, זה היה התנהגות מכוערת ביותר, העובדה שהוא עושה את ההון שלו דווקא דרך הכח שהוא צובר הופכת את הסיפור למושחת ומנותק הרבה יותר. (זה כמובן לא רק הוא וזה כל האליטה ככה, הוא פשוט הילד שלא יודע לעשות את זה עם קלאס ולהסתיר את ההון שהוא צובר)
אבל זה מה שמבאס בשליטה רוחנית.
אתה יכול למכור למאמינים מה שבא לך ולחיות כמו פריץ בלי שההמון יעלה עליך בלפידים כי שטפת להם את המח מגיל 0 שהם חייבים לציית לך.
בתקווה שכל המוסד הזה שנקרא 'גדולי הדור' יקרוס כבר וישחרר את החרדים (ושאר תושבי המדינה) מלפיתת החנק הכלכלית.
https://www.facebook.com/100009129575541/posts/2969855706662053/
נשלח מהאנדרואיד שלי