בית פורומים בחדרי חרדים

הרב ברלנד עוד לא הודה ברצח אורלוזורוב?!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/11/2021 23:01 לינק ישיר 
הרב ברלנד עוד לא הודה ברצח אורלוזורוב?!

זה פחות משנה שהרצח היה בשנת 1933.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/11/2021 11:43 לינק ישיר 

נראה לך שמדברים על אקדח מעשן?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/11/2021 23:49 לינק ישיר 
קלעפער

פיינשמקער כתב:
קלעפער כתב:

את מאבחנת פסיכיאטרית בנוסף לכל? מנין לך שהוא לא בריא ברמה כזו שאינו נאמן על הודאותו? אולי גם מסר פרטים מוכמנים?

אני מבין שליצנות זה כייף, אבל יש כאן יהודים שעברו על ג' החמורות: ע"ז ג"ע וש"ד. ויש משפיעים, דיינים ומקובלים שעוד תומכים בהם, אולי עכשיו יחדלו מכך.

אדם שמספר ברצינות תהומית בדיות דמיוניות על 'חוויותיו מהשואה', סיפורי אלף לילה ולילה מעבר למבך הברזל ועוד כהנה וכהנה - ההודאות שלו לא שוות הרבה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

פיספסת את המילים "פרטים מוכמנים". לפי הבנתי הוא מסר דברים שהוא לא אמור לדעת אותם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/11/2021 23:24 לינק ישיר 

אךטובוחסד כתב:
לךתדע1 כתבה:

הושפעתי מהסרטון שראית אתמול ב-" בעולמם"  שבו ברלנד מתרברב שהוא רצח ערבים אמרתי בליבי שהבן אדם חייב להיות משוגע! אבל הבסיס לדיון בפרשה הוא שהמשטרה עושה את עבודתה נאמנה: מלאכת קודש של ממש!  אמר כבר היועץ המשפטי לממשלה בפרשה אחרת, שבה היו כאלה שניסו לומר שרודפים את האישיות שנחקרת, שהוא ניזון מראיות ולא משמועות. למה אני אומרת שהמשטרה עושה עבודת קודש? משום שאני נזכרת איזה דרך חתחתים ומאמצים היא עשתה כדי לפענח את הרצח של הבחורה נועה אייל ע"ה. אני בטוחה שגם אצל החלאה ברלנד המשטרה לא תחסוך במאמצים כדי להוציא את האמת לאור. הביקורת היחידה שיש לי על רשויות החוק: מדוע הקלו עמו בעסקת טיעון עד כדי כך. ש רק ריצה 11 חודשי מאסר ולא התייחסו אליו כמו אל עבריין מועד...

אין ספק שאת צודקת, ולא צריך להיות פסיכיאטר כדי להבין את זה.
כתבתי באשכול אחר דברים דומים, וגם שדבר כזה עוד לא קרה (למיטב ידיעתי המוגבלת בהיסטוריה היהודית), שמשוגע מאברבנאל נותן הוראות, ואנשים שאמורים להיחשב "נורמלים", מקשיבים לו ומבצעים את פקודותיו.

וזה כמובן לא כדי להגן עליו. זה כדי להעיר אותנו מהליכה כסוס עוור אחרי כל פסיכי שצועק שהוא המשיח או גאב"ד מרוקו.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/11/2021 07:45 לינק ישיר 

קלעפער כתב:

את מאבחנת פסיכיאטרית בנוסף לכל? מנין לך שהוא לא בריא ברמה כזו שאינו נאמן על הודאותו? אולי גם מסר פרטים מוכמנים?

אני מבין שליצנות זה כייף, אבל יש כאן יהודים שעברו על ג' החמורות: ע"ז ג"ע וש"ד. ויש משפיעים, דיינים ומקובלים שעוד תומכים בהם, אולי עכשיו יחדלו מכך.

אדם שמספר ברצינות תהומית בדיות דמיוניות על 'חוויותיו מהשואה', סיפורי אלף לילה ולילה מעבר למבך הברזל ועוד כהנה וכהנה - ההודאות שלו לא שוות הרבה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/11/2021 06:59 לינק ישיר 

הכובס1 כתב:
כמעט כל רב גם בעל תשובה וגם חרדי מלידה, וגם תלמיד של רב וכו' לכל אחד יש איזו מצווה שהוא נתפס בה ואומר זה עיקר התורה,

הרי אצל הליטאים לימוד תורה זה עיקר התורה, וגם אם החתן שיקח ליטאי לבתו יהיה בעל גאווה שחצן ורוצח את חמיו בבקשתו לדירה יאמרו העיקר שלומד תורה.

אצל חסיד גור יאמרו מי ששומר את התקנועס, אצל חסיד ברסלב מי שנוסע לאומן

לך תדע:  העקרון שנתת מקודם לא זה הפרמטר....

רב צריך שיהיה לו רב שיגיד בקול גדול מי היה רבו, כאשר לרב אין רב פה מתחיל הברוך, בברסלב, יש משפיעים שידוע מי היה רבם וממי קיבלו את תורתם, כאשר את מדברת על אדמורים כל אדמור בד"כ מדבר מי היה רבו ממי קיבל את תורתו, זה יסוד המנהיגות, ורק ככה ניתן להתחיל להיות מנהיג, כי אם רב מצהיר מי היה רבו ניתן לגדוע את הנהגתו הפסולה דרך רבו.

אל תתפוס אותי במילה. לדוגמה בימים אלה מריצים קמפיין ושמו "מובטחים לחיים" זה לכאורה אפיקורסות ועבודה זרה. זמני לא בידי ארחיב בנושא בהמשך היום בל"נ

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/11/2021 19:12 לינק ישיר 

ניחא ברבו חי, ברבו מת מאי איכא למימר?

הכובס1 כתב:
כמעט כל רב גם בעל תשובה וגם חרדי מלידה, וגם תלמיד של רב וכו' לכל אחד יש איזו מצווה שהוא נתפס בה ואומר זה עיקר התורה,

הרי אצל הליטאים לימוד תורה זה עיקר התורה, וגם אם החתן שיקח ליטאי לבתו יהיה בעל גאווה שחצן ורוצח את חמיו בבקשתו לדירה יאמרו העיקר שלומד תורה.

רב צריך שיהיה לו רב שיגיד בקול גדול מי היה רבו, כאשר לרב אין רב פה מתחיל הברוך, בברסלב, יש משפיעים שידוע מי היה רבם וממי קיבלו את תורתם, כאשר את מדברת על אדמורים כל אדמור בד"כ מדבר מי היה רבו ממי קיבל את תורתו, זה יסוד המנהיגות, ורק ככה ניתן להתחיל להיות מנהיג, כי אם רב מצהיר מי היה רבו ניתן לגדוע את הנהגתו הפסולה דרך רבו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/11/2021 19:11 לינק ישיר 

איך אתה תגדע התנהגות פסולה עם רבו נמצא כבר בגן עדן?. שוב הרעיון הוא פשוט מאוד. לא משנה אם למנהיג קוראים הלברנץ שהוא המייסד של הכת הידועה לשמצה "לב טהור", או להבדיל ,אמנם להבדיל, אבל אין זה אומר שלא צריך לשאול רב איך להתייחס להוראות היוצאות מחצרו של הרב קנייבסקי? :אם אתה שומע שמחצר מסוימת יוצאות הכרזות או התנהגות שאינן תואמות את ההלכה הצרופה המסורה לנו מדור דור: אז  יכול להיות שיש לברוח ממנה כמו מאש שעומד לכלותך ר"ל. ניקח לדוגמה את ההכרזה של הרב סורוצקין בשם ר' חיים קנייבסקי ובנוכחותו" מי שלא יצביע למען גב' קאליש לראשות העיר חיפה הוא בכלל "משנאי ה'". הצהרה  זו נוגדת את התורה: לשמוע בקול דברי חכמים , ועשית, על ימין ועל זה הדרך. כאן מאותתים כל עמודי החשמל בבת אחת שמשהו מסריח!  ולא איזו נורה קטנה שמהבהבת .זה פקודה שמתנוססת עליה דגל שחור ומן הראוי לכל בעל דעת ונפש, לברר היטב אצל רבו איך להתייחס להוראות שיוצאות מחצר זו...

תוקן על ידי לךתדע1 ב- 03/11/2021 19:44:50

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/11/2021 17:55 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/11/2021 17:40 לינק ישיר 

א_מ_נ כתב:
100% נכון. מי שטוען שהמצווה הגדולה ביותר ביהדות - אומן בראש השנה מעיד על עצמו שהוא לא מדבר בשם ההלכה. ביחד עם אילו שסוברים שגיוס זה יהרג ועל יעבור ואלו שפוסלים לעדות את מחזיקי הסמארטפון. הקב״ה נתן לנו דעת כי בסופו של דבר לא יקבלו בבי״ד של מעלה מאף אחד את התירוץ ״פלוני פסק לי״ בדבר הברור לכל שהוא לא נכון. האחריות היא עלינו, אא״כ מדובר בחרש, שוטה וקטן

מתגובותיכם אני למדת שברלנד אינו "בעל תשובה" וחבל כשכתבתי את הפוסט לא פרחה מזיכרוני את הסיפור עם רבי עקיבא. ללא חינם כלבא שבוע הדיר את בתו מנכסיו. אצל רבי עקיבא אנו רואים באיזה צורה הוא הכניע והשפיל את עצמו כדי ללמוד אלף בית ,כך שלא ניתן להשליך על המקרים שבימינו. ולמי שהגיב על מנהיגים שיש להם קהל וכו זה כביכול הוכחה שהכול בסדר. דתן ואבירם קרח ושבתאי צבי עשיו וכו לכול אלה היו חסידים אבל הם  לא היו "משהו" לשון מעטה. אני חושבת שהרעיון הובן: העניין הוא לא לגמרי בעל תשובה שזה דבר נהדר ומרומם רובם עזבו חיי שעה ועברו לחיי עולם תוך כדי שהם מניחים מאחוריהם את כל התועבות שבעולם. לדוגמה :אביא-את הרעיון שלי על קצה המזלג כל מי שיש לו העזה  לומר שהמצווה הגדולה ביותר ביהדות זה לשהות אצל רבי נחמן בראש השנה. מסוכנים לכולנו ולעניות דעתי יש להתרחק מהם .
חרש שוטה וקטן פטורים מן המצוות אזה מסתדר להם יופי

תוקן על ידי לךתדע1 ב- 03/11/2021 17:43:52

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/11/2021 17:24 לינק ישיר 

100% נכון. מי שטוען שהמצווה הגדולה ביותר ביהדות - אומן בראש השנה מעיד על עצמו שהוא לא מדבר בשם ההלכה. ביחד עם אילו שסוברים שגיוס זה יהרג ועל יעבור ואלו שפוסלים לעדות את מחזיקי הסמארטפון. הקב״ה נתן לנו דעת כי בסופו של דבר לא יקבלו בבי״ד של מעלה מאף אחד את התירוץ ״פלוני פסק לי״ בדבר הברור לכל שהוא לא נכון. האחריות היא עלינו, אא״כ מדובר בחרש, שוטה וקטן

לךתדע1 כתב:
מתגובותיכם אני למדת שברלנד אינו "בעל תשובה" וחבל כשכתבתי את הפוסט לא פרחה מזיכרוני את הסיפור עם רבי עקיבא. ללא חינם כלבא שבוע הדיר את בתו מנכסיו. אצל רבי עקיבא אנו רואים באיזה צורה הוא הכניע והשפיל את עצמו כדי ללמוד אלף בית ,כך שלא ניתן להשליך על המקרים שבימינו. ולמי שהגיב על מנהיגים שיש להם קהל וכו זה כביכול הוכחה שהכול בסדר. דתן ואבירם קרח ושבתאי צבי עשיו וכו לכול אלה היו חסידים אבל הם  לא היו "משהו" לשון מעטה. אני חושבת שהרעיון הובן: העניין הוא לא לגמרי בעל תשובה שזה דבר נהדר ומרומם רובם עזבו חיי שעה ועברו לחיי עולם תוך כדי שהם מניחים מאחוריהם את כל התועבות שבעולם. לדוגמה :אביא-את הרעיון שלי על קצה המזלג כל מי שיש לו העזה  לומר שהמצווה הגדולה ביותר ביהדות זה לשהות אצל רבי נחמן בראש השנה. מסוכנים לכולנו ולעניות דעתי יש להתרחק מהם .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/11/2021 17:17 לינק ישיר 

מתגובותיכם אני למדת שברלנד אינו "בעל תשובה" חבל שזה המצב כשכתבתי את הפוסט, לא פרחה מזיכרוני הסיפור עם רבי עקיבא. לא לחינם כלבא שבוע הדיר את בתו מנכסיו. אצל רבי עקיבא אנו רואים באיזה צורה הוא הכניע והשפיל את עצמו כדי ללמוד אלף בית וכו' ,כך שלא ניתן להשליך על המקרים שבימינו. ולמי שהגיב על מנהיגים שיש להם קהל וכו זה כביכול הוכחה שהכול בסדר. דתן ואבירם קרח ושבתאי צבי עשיו וכו לכול אלה היו חסידים אבל הם  לא היו "משהו" לשון מעטה. אני חושבת שהרעיון הובן: העניין הוא לא לגמרי בעל תשובה שזה דבר נהדר ומרומם רובם עזבו חיי שעה ועברו לחיי עולם תוך כדי שהם מניחים מאחוריהם את כל התועבות שבעולם. לדוגמה :אביא-את הרעיון שלי על קצה המזלג כל מי שיש לו העזה  לומר שהמצווה הגדולה ביותר ביהדות זה לשהות אצל רבי נחמן בראש השנה. מסוכנים לכולנו ולעניות דעתי יש להתרחק מהם .

תוקן על ידי לךתדע1 ב- 03/11/2021 17:53:28

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/11/2021 16:47 לינק ישיר 

א_מ_נ כתב:
אלון גם להעיף את רבי עקיבא מבית המדרש תרצה? חסדי ה׳ שיהדות לא שלך היא ולא לך להחליט מי ינהיג 1;5; עצם העובדה שיש לבנאדם אנשים שהולכים אחריו היא היא המכשירה אותו להנהיג ואותם ללכת בדרכיו, שכן הרב שואף את כוחו מהתלמידים והתלמידים מהרב - והם ראויים זל״ז. בערך כמו בבדיחה המפורסמת על החסיד שסיפר לרבו שבחלומו הוא ראה שהוא צריך להנהיג עדה. ע״ז רבו אמר לו שצריך שהחסידים שלו יחלמו על כך :) "רבי שמעון בן גמליאל אומר לא כל הרוצה ליטול את השם יבוא ויטול": הרעיון הוא פשוט מאוד:  אתה חילוני גילת את האור, אתה רוצה להיות שתו"מ, אחלה, : אבל אתה לא יכול להורות לאחרים מה טוב, אתה בסה"כ בעל תשובה. במילים אחרות אין לך מסורת! כדי לאכול ולהורות לאחרים חייב שיהיו לשניהם מסורת שהם כשרים, ולא איזה בעל תשובה שגילה את האור והוא כבר רב ומורה לאחרים איך להתנהג. זה הבעיה גם עם הרב ארוש. בעל תשובה ומתלמידיו של ברלנד, הוא כבר אמר שלהיות אצל ר' נחמן לראש השנה היא המצווה הכי גדולה שיש ביהדות. הבעיה של דורנו שהפסקנו להתייחס לחשיבות ולהשפעה שיש למילים: האם אחרי שהארוש הזה אמר שזו המצווה הכי גדולה. אז לא היינו אמורים לקבל אזהרות להתרחק ממנו?! הרי ברור שכן. אבל אתם רואים שלא קרה כלום ומאז הוא רק הולך ומתחזק. נחזור לרישא. אם היינו מאמצים את  הרעיון שבעל תשובה לא "כשיר" להורות לאחרים, כולנו היינו פטורים מעונשו של ברלנד והיה נחסך מאתנו חילול ה' שלא היה כדוגמתו. כמובן שהדברים לא נאמרים כלפי אלה שמוסרים שיחה על פרשת השבוע וכו'. אבל בלי סימנים של מנהיגות "ודוק" . .

/11/2021 15:45:38

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/11/2021 16:19 לינק ישיר 

לךתדע1 כתבה:

"רבי שמעון בן גמליאל אומר לא כל הרוצה ליטול את השם יבוא ויטול": הרעיון הוא פשוט מאוד:  אתה חילוני גילת את האור, אתה רוצה להיות שתו"מ, אחלה, : אבל אתה לא יכול להורות לאחרים מה טוב, אתה בסה"כ בעל תשובה. במילים אחרות אין לך מסורת! כדי לאכול ולהורות לאחרים חייב שיהיו לשניהם מסורת שהם כשרים, ולא איזה בעל תשובה שגילה את האור והוא כבר רב ומורה לאחרים איך להתנהג. זה הבעיה גם עם הרב ארוש. בעל תשובה ומתלמידיו של ברלנד, הוא כבר אמר שלהיות אצל ר' נחמן לראש השנה היא המצווה הכי גדולה שיש ביהדות. הבעיה של דורנו שהפסקנו להתייחס לחשיבות ולהשפעה שיש למילים: האם אחרי שהארוש הזה אמר שזו המצווה הכי גדולה. אז לא היינו אמורים לקבל אזהרות להתרחק ממנו?! הרי ברור שכן. אבל אתם רואים שלא קרה כלום ומאז הוא רק הולך ומתחזק. נחזור לרישא. אם היינו מאמצים את  הרעיון שבעל תשובה לא "כשיר" להורות לאחרים, כולנו היינו פטורים מעונשו של ברלנד והיה נחסך מאתנו חילול ה' שלא היה כדוגמתו. כמובן שהדברים לא נאמרים כלפי אלה שמוסרים שיחה על פרשת השבוע וכו'. אבל בלי סימנים של מנהיגות ודו"ק.

תוקן על ידי לךתדע1 ב- 03/11/2021 15:41:11

תוקן על ידי לךתדע1 ב- 03/11/2021 15:45:38

זה לא הסיפור שלו. הוא תמיד היה דתי, לא פחות מהגר"ד סגל והגר"י רוזן המועמדים לחברות במועצגה"ת, ועוד ראשי ישיבות ומנהיגים רבים וטובים בדורנו ובדורות קודמים.
הוא למד בישיבה חרדית והיה מקורב לגדולי ישראל שסמכו ידיהם עליו.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/11/2021 15:57 לינק ישיר 

אלון גם להעיף את רבי עקיבא מבית המדרש תרצה? חסדי ה׳ שיהדות לא שלך היא ולא לך להחליט מי ינהיג 1;5; עצם העובדה שיש לבנאדם אנשים שהולכים אחריו היא היא המכשירה אותו להנהיג ואותם ללכת בדרכיו, שכן הרב שואף את כוחו מהתלמידים והתלמידים מהרב - והם ראויים זל״ז. בערך כמו בבדיחה המפורסמת על החסיד שסיפר לרבו שבחלומו הוא ראה שהוא צריך להנהיג עדה. ע״ז רבו אמר לו שצריך שהחסידים שלו יחלמו על כך :)

לךתדע1 כתב:
"רבי שמעון בן גמליאל אומר לא כל הרוצה ליטול את השם יבוא ויטול": הרעיון הוא פשוט מאוד:  אתה חילוני גילת את האור, אתה רוצה להיות שתו"מ, אחלה, : אבל אתה לא יכול להורות לאחרים מה טוב, אתה בסה"כ בעל תשובה. במילים אחרות אין לך מסורת! כדי לאכול ולהורות לאחרים חייב שיהיו לשניהם מסורת שהם כשרים, ולא איזה בעל תשובה שגילה את האור והוא כבר רב ומורה לאחרים איך להתנהג. זה הבעיה גם עם הרב ארוש. בעל תשובה ומתלמידיו של ברלנד, הוא כבר אמר שלהיות אצל ר' נחמן לראש השנה היא המצווה הכי גדולה שיש ביהדות. הבעיה של דורנו שהפסקנו להתייחס לחשיבות ולהשפעה שיש למילים: האם אחרי שהארוש הזה אמר שזו המצווה הכי גדולה. אז לא היינו אמורים לקבל אזהרות להתרחק ממנו?! הרי ברור שכן. אבל אתם רואים שלא קרה כלום ומאז הוא רק הולך ומתחזק. נחזור לרישא. אם היינו מאמצים את  הרעיון שבעל תשובה לא "כשיר" להורות לאחרים, כולנו היינו פטורים מעונשו של ברלנד והיה נחסך מאתנו חילול ה' שלא היה כדוגמתו. כמובן שהדברים לא נאמרים כלפי אלה שמוסרים שיחה על פרשת השבוע וכו'. אבל בלי סימנים של מנהיגות ודו"ק.

תוקן על ידי לךתדע1 ב- 03/11/2021 15:41:11

תוקן על ידי לךתדע1 ב- 03/11/2021 15:45:38

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/11/2021 15:47 לינק ישיר 

קלעפער כתב:
ליטול את השם. לא חלילה ליטול את ה'...
יישר כוח.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > הרב ברלנד עוד לא הודה ברצח אורלוזורוב?!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext